Tre skytter OL-klar efter tæt konkurrence

on June 15 | in AKTUELT, Nyheder, PISTOLNYHEDER, RIFFELNYHEDER, TALENT & ELITE, Team Danmark | by | with Comments Off on Tre skytter OL-klar efter tæt konkurrence

 Anna Skade Nielsen, Rikke Mæng Ibsen og Steffen Olsen fuldender det danske hold af skytter ved OL i Tokyo.

Fire danske skytter tager turen til OL i Tokyo. Tidligere har skeet-skytten Jesper Hansen fået en billet, og nu er holdet komplet efter DIF’s bestyrelse officielt har udtaget Anna Skade Nielsen, Rikke Mæng og Steffen Olsen.

Kampen om de to pladser hos kvinderne var hård, da også den tidligere OL-deltager Stine Nielsen og guldvinder ved ungdoms-OL Stephanie Grundsøe til det sidste var i spil.

– Det har været et svært valg, men Anna og Rikke har vist et lidt højere niveau år 2019-2021, og derfor faldt valget på dem. Det er et luksusproblem, at vi har flere atleter i spil, end vi har pladser, og jeg er glad for, at de har bakket hinanden op hele vejen, selvom de var i indbyrdes konkurrence om billetterne, sige Linda Andersson, der er sportschef i Dansk Skytte Union.

Hun ser gode finalemuligheder for Rikke Mæng Ibsen, og hun vil heller ikke afvise, at Anna Skade Nielsen eller Steffen Olsen kan gå hele vejen til finalen, hvis de toppræsterer i Tokyo. Udskilningsløbet om den endelige udtagelse har selvfølgelig sat skytterne under pres, men pres kan de bruge til deres egen fordel.

– Skydning er en mental-teknisk sport. Man skal kunne stå for presset til OL, og det øver vi meget i det daglige. De skal kunne fokusere på det, der sker her og nu, når de er i konkurrence, understreger Linda Andersson.

DIF’s OL-chef de mission, Søren Simonsen, byde de tre skytter velkomne på OL-holdet.

– Vi håber, at de danske skytter kommer til at levere deres bedste i Japan og give de danske OL-fans nogle spændende og succesfulde konkurrencer at følge med i, siger han.

I Team Danmark glæder man sig også over, at yderligere tre skytter er klar til OL, og håber, at den tætte konkurrence om pladserne kan bruges positivt under konkurrencerne i Tokyo.

– Det er altid benhårdt, når nogen skal vælges fra. Men det er en del af gamet i elitesport, og jeg tror på, at det tætte udskilningsløb om OL-pladserne kan være med til at gøre de danske skytter endnu skarpere. Det bliver spændende at se, om det giver dem nogle ekstra små marginaler i kampen om finalepladserne i Tokyo, siger Lars Balle Christensen, der er chef for forbundssamarbejde i Team Danmark.

OL begynder 23. juli og allerede 24. juli får Rikke og Anna OL-debut i 10m riffel. Se det officielle OL-program for skydning.

Fakta om atleterne

Rikke Mæng Ibsen
Født: 30. november 1990
Tidligere OL-deltagelser: Ingen
Disciplin: Riffel 10m og Riffel 50m 3×40
Udvalgte resultater: VM-sølv for hold 2018, EM-sølv for hold i 2018, 4. plads ved EM på 10 meter i 2018, guld ved World Cup for hold 2021, bronze ved World Cup i München 2018. 

Læs mere om Rikke Mæng Ibsen. Følg Rikke Mæng på Facebook og Instagram.

Steffen Olsen
Født: 30. januar 1983
Tidligere OL-deltagelser: Ingen
Disciplin: Riffel 50 m 3×40 og riffel 10m mixed team
Udvalgte resultater: VM-guld i 2018, sølv ved World Cup i 2018, bronze ved World Cup i 2021, sølv i mixed team ved European Games 2015. 

Læs mere om Steffen Olsen. Følg Steffen Olsen på Facebook og Instagram.

Anna Skade Nielsen
Født: 23. april 1998
Tidligere OL-deltagelser: Ingen
Disciplin: Riffel 10m og Riffel 10m mixed team
Udvalgte resultater: 5.-plads ved EM 10m 2019, guld ved World Cup for hold 2021, 7.-plads og vinder af OL-nationsplads ved World Cup i Beijing 2019, 8 i mixed team ved European Games 2019. 

Læs mere om Anna Skade. Følg Anna på Facebook og Instagram.

Udtaget i november 2019:

Jesper Hansen
Født: 19. november 1980
Tidligere OL-deltagelser: 2012, 2016
Disciplin: Skeet
Udvalgte resultater: VM-guld 2013, EM-guld 2018, bronze ved EM 2015, 5. plads ved OL 2016, guld ved world cup i 2021.

Læs mere om Jesper Hansen. Følg Jesper Hansen på Facebook og Instagram.

 

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »