SKYDELEDER

on November 21 by

Fra den 1. juli 2019 skal der være en uddannet skydeleder til stede i forbindelse med al skydning på skydebaner i Danmark. Dette gælder både registreringspligtige våben og luftvåben.

Dansk Skytte Union, DGI Skydning og Dansk Firmaidrætsforbund arbejder derfor sammen om at udbyde en ny skydelederuddannelse til jer i landets skytteforeninger.

Tag skydelederprøven online: Guide til e-læring

  1. Gå ind på Idrættens E-læring ved at trykke på dette link: www.ie.dif.dk
  2. Tryk TILMELD bruger, udfyld felterne og vælg skydning på listen
  3. Log ind på siden med dit brugernavn (Brugernavn = E-mail) og din selvvalgte adgangskode
  4. Vælg Skydelederprøven fra forsiden (Tryk på ”Læs mere”)
  5. Tryk på ”Start Kursus”

Held og lykke

Prøven er bestået ved en korrekt besvarelse på over 80 %, hvis dette ikke lykkedes kan prøven tages igen. Det anbefales at læse Sikkerhedsbestemmelserne, deltage på et fremmødekursus eller tage onlinekurset, hvis prøven ikke bestås. Efter afsluttet prøve vises rigtige/forkerte svar ikke, og det er et af de oftest stillede spørgsmål til kontoret: Hvad svarede jeg forkert på? Nysgerrigheden er naturlig, men på grund af risikoen for en lækket facitliste, har vi valgt ikke at vise rigtige/forkerte svar, men blot om prøven er bestået eller ej. Onlineprøven er en test på linje med en køreprøve eller eksamen. Ønskes reel læring om sikkerhed anbefaler vi deltagelse på fremmødekurserne, hvor der er rig lejlighed til at lære om sikkerhedsbestemmelserne i praksis og høre om andre klubbers gode tiltag.

Du kan blive skydeleder på 3 forskellige måder

  1. Tag prøven online. Følg guiden øverst her på siden for at komme godt i gang med prøven.
  2. Deltag i et fysisk kursus og tag prøven online efterfølgende. Fremmødekurser udbydes for riffel- og pistolforeninger gennem DGI Landsdelene ligesom hjælpetræner- og træneruddannelserne. Find dit kommende kursus her. Klik på linket og søg på “Kurser & uddannelse” under kategorier i menuen til venstre.
  3. Tag et onlinekursus og bestå prøven online efterfølgende. Onlinekurserne tager ca. 20 minutter pr. del og gennem video, billeder og små quizzer skabes interaktiv læring om et af sikkerhedsbestemmelsernes mest centrale kapitler, der er relevant for alle frivillige med ansvaret for sikkerheden i landets riffel- og pistolforeninger. Læs mere om onlinekurserne.
    Find kurserne Skydeledelsens Onlinekursus (SIKSKY kap. 3) og Bestyrelsens Onlinekursus (SIKSKY kap. 4) på Idrættens E-læring, log ind og Webshop -> Skydning.

Se uddybende info i skemaet herunder. Klik på billedet for at forstørre det. Læs mere om onlinekurserne her.

Hent folderen om skydelederuddannelsen her.

Læs mere om Sikkerhedsbestemmelserne her.

Baggrund er Folketingets ændringer af Bandepakken. Læs mere i denne nyhed fra april 2018.

 

Sikkerhedsbestemmelserne og Skydelederuddannelsen tager udgangspunkt i klassiske riffel- og pistolforeninger, og derfor kan der være dele af materialet, som ikke passer til netop jeres forening. Skulle det være tilfældet, forventes det, for nu, at I som forening opretholder samme gode sikkerhed som sædvanligt. Der arbejdes fremadrettet på, at disse kommer til at dække alle foreninger.

 

Comments are closed.