SKYDELEDER

on November 21 by

Fra den 1. juli 2019 skal der være en skydeleder tilstede i forbindelse med al skydning med registreringspligtige våben på skydebaner i Danmark.

Dansk Skytte Union, DGI Skydning og Dansk Firmaidrætsforbund arbejder sammen om at udbyde en ny skydelederuddannelse til jer i landets skytteforeninger.

Vi har samlet al den viden om lovgivningen, du skal bruge for at være opdateret og varetage sikkerheden på din skydebane. Du får på uddannelsen også inspiration, som du og dine medskytter kan bruge til at skabe et godt og sikkert miljø i jeres forening.

Du kan blive skydeleder på 3 forskellige måder

1. Tag prøven online. (Udbydes fra januar 2019, denne side opdateres med link)

2. Deltag i et fysisk kursus og tag prøven online efterfølgende. (Udbydes fra januar 2019 gennem DGI Landsdelene ligesom hjælpetræner- og træneruddannelserne)

3. Deltag i et onlinekursus og tag prøven online efterfølgende. (Udbydes i løbet af foråret 2019, denne side opdateres med link)

 

Læs mere om Sikkerhedsbestemmelserne.

Baggrunden er Folketingets ændring af Bandepakken. Læs mere i denne nyhed fra april 2018.

 

Sikkerhedsbestemmelserne og Skydelederuddannelsen tager udgangspunkt i klassiske riffel- og pistolforeninger, og derfor kan der være dele af materialet, som ikke passer til netop jeres forening. Skulle det være tilfældet, forventes det, for nu, at I som forening opretholder samme gode sikkerhed som sædvanligt. Der arbejdes fremadrettet på, at disse kommer til at dække alle foreninger.

Comments are closed.