VÅBENTEKNISK KURSUS FOR FLUGTSKYTTER

on April 18 by

Passer dit våben?
Skal du købe våben?
Tager du jagttegn?
Vil du gøre det nemmere for dig selv at skyde på et højere niveau?

Sport er sjovest med det rigtige udstyr, og det samme gælder flugtskydning. På dette kursus får du hjælp til at vælge det rigtige våben, der passer til dig og din skydning. Mange skytter har i dag ikke et våben, der passer til dem. Vi har kontrolleret mange skytter, og ca. halvdelen havde ikke det rigtige våben. Besøg på mange skydebaner konstaterer samme problem. Det vil Dansk Skytte Union med dette kursus gøre noget ved.

Lær på det våbentekniske skyttekursus for flugtskytter blandt andet om:

 • Valg af våben
 • Skæftetyper
 • Montering (anslag)
 • Tilpasning af våben
 • Medbring eget våben, hvis haves, og få testet om det passer

Kurset er bl.a. for:

 • Personer der netop har taget jagttegn, men endnu ikke har købt eget våben eller bestået haglskydeprøven
 • Våbenejere der er på udkig efter nyt våben, men vil lære mere om tilpasning af våben for at købe det rette
 • Nysgerrige skytter og frivillige, uanset alder og erfaring

Varighed: 3 timer

Pris:

 • 250 kr. for skytter fra foreninger, der er medlem af Dansk Skytte Union. Se liste over medlemsklubber her.
 • 250 kr. for ikke-medlemmer under 24 år
 • 375 kr. for andre ikke-medlemmer

Husk, at alle med Støttekortet får 100,- rabat på træner- og lederuddannelse. Læs mere her.

Deltagerantal: 10-20 personer.

Næste kursus

Se kommende kurser i kalenderen her. Klik på linket og søg på “Kurser & uddannelse” under kategorier i menuen til venstre.

Book et kursus i din forening ved at kontakte flugtsektionens uddannelsesansvarlige Michael Hansen, tlf. 28 26 48 50 eller udviklingskonsulenten på mbj@skytteunion.dk.

Positive deltagere på første kursus

Det våbentekniske kursus blev afholdt første gang i foråret 2019 i Hvidebæk på Sjælland, og det gav meget positive tilbagemeldinger fra deltagerne, læs deres reaktioner her.

Citat fra deltagere på kursus i 2020:
Jeg kan på det varmeste anbefale dette kursus. Selv som “gammel” skytte kan man altså lære noget nyt. Jeg har altid joket med at tørtræning var for folk der ikke har råd til patroner, men jeg skal da lige love for at dette blev gjort til skamme. Specielt måden tørtræning blev forklaret på, og hvordan der blev gået i dybden med, hvordan tørtræning på den rigtige måde sætter spor i hjernen. Dette kursus burde være incl. i prisen på et nyt gevær, således at man skal tage kurset, før man får lov at købe sit første gevær.

– Det var et godt og lærerigt kursus. Der blev demonstreret på bedste vis, hvilket var rigtig godt for en visuel person som mig 🙂 Jeg fik rigtig meget ud af kurset, mit nye gevær blev justeret til mig, og det at vi nu er flere, der kan hjælpe hinanden med tørtræning er rigtig dejligt.

– Kan kun varmt anbefale kurset, og har allerede talt varmt om det. Som lidt ny skytte fik jeg rigtig meget ud af det, både det teoretiske og praktiske ( selvom armene syrede 💪🏻 til ). Fremover vil jeg anbefale alle nye skytter og jagttegnsaspiranter i byen dette kursus 😉

Øvrige kurser
Det våbentekniske skyttekursus er baseret på et uddrag af materialet fra den nye flugtskydnings-instruktøruddannelse under Dansk Skytte Union. Ønsker du at være flugtskydningsinstruktør i din forening så gå direkte til instruktøruddannelsen, som også er grundlaget for de kommende træneruddannelser. Læs mere om flugtinstruktøruddannelsen her.

– Alle skytter er meget velkomne!

Comments are closed.