Udviklingscenter Fyn får godkendelse som officielt talentmiljø

on June 2 | in AKTUELT, Nyheder, PISTOLNYHEDER, RIFFELNYHEDER, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Udviklingscenter Fyn får godkendelse som officielt talentmiljø

Dansk Skytte Union har fået endnu et udviklingscenter for riffel og pistol, dermed har unionen nu 11 talentmiljøer rundt om i landet – heraf syv udviklingscentre.

På Fyn har man i flere år selvstændigt drevet det der blev kaldt et kraftcenter, men med den officielle godkendelse er man nu indlemmet under Dansk Skytte Union, og det glæder cheftræner Steen Hansen, at centret nu er en del af unionens talentudvikling:

– Vi har tidligere klaret os selv, men vi begyndte at nærme os Dansk Skytte Union, og vi ville gerne være en del af det. Det har betydet, at vi har struktureret det på en anden måde, og vores målsætning er mere beskrevet end tidligere, så det er blevet meget mere professionelt. Det betyder jo, at vi kan profilere os noget mere. At vi har et anerkendt træningsmiljø, hvor skytterne kan komme hen, det har betydet meget for os.

Og der er allerede flere planer for udviklingscentret:

– Det skulle gerne munde ud i, at vi også kan begynde at træne nogle flere gange om ugen. Forhåbentlig bliver vi også noget mere hen ad vejen, vores mål er at blive et talentcenter. Nu starter vi som et udviklingscenter, og så ser vi, hvor det bærer hen, fortæller Steen Hansen.

I Dansk Skytte Union ser man også frem til at udvide samarbejdet med Udviklingscenter Fyn:

– Vi er rigtig glade for, at vi har indledt et officielt samarbejde med Udviklingscenter Fyn. De har i mange år haft et godt ungdoms- og talentmiljø, og vi ser frem til, at vi nu, i endnu højere grad, kan være med til at præge og styrke udviklingen i talentmiljøet på Fyn. Her har man i mange år været gode til at rekruttere talentfulde skytter, hvilket vi også stadig ser med både en voksende riffel- og pistolafdeling, fortæller Jakob Buch Østergaard, der er talentudviklingskoordinator i Dansk Skytte Union.

Derudover fremhæver han også flere parametre, der gør Udviklingscenter Fyn til en vigtig medspiller i unionens talentudvikling:

– Udviklingscenter Fyn har nogle rigtig stærke samarbejdspartnere i deres nærmiljø, som er med til at kvalificere træningen i talentmiljøet. Derudover har de et stærkt trænerteam, og vi glæder os til at kunne tilbyde dem yderligere kvalificerende træning gennem træneruddannelser. Udviklingscentret har desuden en rigtig god geografisk position, der sammen med vores resterende talentmiljøer sikrer en god geografisk dækning, så vi kan tilbyde kvalificeret træning til vores talentfulde skytter i hele landet, forklarer Jakob Buch Østergaard.

Læs mere om Udviklingscenter Fyn her.

I Dansk Skytte Union skelnes der mellem talentecentre og udviklingscentre. Læs mere om talentmiljøerne her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »