Udviklingscenter Nord officielt godkendt som talentmiljø

on May 26 | in AKTUELT, Nyheder, RIFFELNYHEDER, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Udviklingscenter Nord officielt godkendt som talentmiljø

Dansk Skytte Union kan byde velkommen til Udviklingscenter Nord, der nu kan kalde sig et officielt udviklingscenter under unionen.

Udviklingscenter Nord, der er et center for riffelskytter, har i øjeblikket tilknyttet otte skytter, og træningen foregår i Aalborg Skyttekreds. Det har længe været et mål for centret at blive et officielt talentmiljø, og derfor var der også stor begejstring, da den sidste godkendelse endelig var på plads:

– Vi er rigtig glade. Vi har ventet på det her længe, og vi har haft lyst til at gøre en hel masse, som vi var nødt til at vente med at sætte i gang, så jeg håber og tror på, at der kommer til at ske en masse her hen over året, og at vi bliver lidt mere synlige, fortæller træner Thomas Herskind.

Netop det at kunne være mere synlige og officielt kunne kalde sig et udviklingscenter betyder meget for UCN:

– Det har været vigtigt for os, fordi vi har jo et fællesskab, men vi har bare ikke haft mulighed for at kunne reklamere for det fællesskab. Men i og med at det er blevet officielt godkendt, så kan vi jo lave alle de tiltag, der signalerer fællesskab – såsom at få noget tøj med tryk på og officielt begynde at skrive om vores ture, forklarer Thomas Herskind.

Hos Dansk Skytte Union er der også stor glæde over, at man i samarbejdet med Udviklingscenter Nord har nået denne milepæl:

– Vi er rigtig glade for, at vi nu har indledt et officielt samarbejde med Udviklingscenter Nord. De har i flere år haft et stærkt talentmiljø med flere skytter på vores riffel juniorlandshold, og talentmiljøet i Aalborg er præget af nogle dygtige og engagerede trænere. Miljøet kan både tilbyde træning med høj kvantitet samt kvalitet, og så har de et rigtig godt samarbejde med Elitesport Aalborg, forklarer talentudviklingskoordinator, Jakob Buch Østergaard, og fortsætter:

– Vi er glade for at kunne hjælpe dem med at styrke deres organisation og være med til at udvikle dem til at blive et kontinuerligt stærkere talentmiljø, blandt andet gennem interne og eksterne træneruddannelser.  Det har en stor betydning for os, at vi kan få et talentmiljø, der kan tilbyde træning til Nordjyllands talentfulde riffelskytter.

For at blive godkendt som talentmiljø under Dansk Skytte Union skal centrene leve op til en række forventninger, og her har Udviklingscenter Nord bl.a. haft fokus på den fysiske træning:

– Vi har skulle tilbyde lidt mere organiseret træning – flere timer på ugebasis. Og så har vi forlangt, at der bliver lavet fysisk træning. Så det har vi inkorporeret som en del af vores træning på nogle af dagene. Det er ikke noget, vi har gjort tidligere, der har vi ladet det være op til skytterne selv at få lavet den fysiske træning, men nu har vi mere fokus på, at det er en del af træningspassene her, fortæller Thomas Herskind.

Selvom Udviklingscenter Nord længe har været et etableret træningsmiljø, og godkendelsen som udviklingscenter nu er i hus, så er ambitionerne stadig store i det nordjyske:

– Målet er på sigt at blive et talentcenter, for der er temmelig langt til det nærmeste talentcenter for landsholdsskytterne. Vi har 2-3 landsholdsskytter, så det vil være rart at have et heroppe også.

I Dansk Skytte Union skelnes der mellem talentecentre og udviklingscentre. Læs mere om talentmiljøerne her.

Læs mere om Udviklingscenter Nord her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »