ATK-TRÆNINGSBOG

on March 12 by

Dansk Skytte Union præsenterer i samarbejde med Team Danmark Skydesportens Aldersrelaterede TræningsKoncept – også kaldet ATK. Målsætningen med ATK er at give viden om og inspiration til, hvordan vi bedst muligt kan udvikle vores nybegyndere til verdenseliten eller til at blive breddeskytter, som har det sjovt og finder glæde i livet med skydesporten.

Læs mere om ATK her.

Dansk Skytte Union har udgivet ATK-bogen, der er en træningsbog for skytter og trænere om struktureret skydetræning. Bogen guider til at lære de enkelte skydetekniske elementer i den mest optimale og pædagogiske læringsrækkefølge passende til skyttens udvikling. Skydesporten består af mange avancerede enkeltdele, i riffel og pistol f.eks. sigte, aftræk, vejrtrækning og i skeet f.eks. monteringsteknik, og ATK-bogen giver teoretisk viden om enkeltdelene og praktisk vejledning i træningen og udførslen af enkeltdelene. Risikoen ved at skyde kun med fokus på skuddets resultat og ikke de mange enkeltdele af skudprocessen er ubevidst at indøve en uhensigtsmæssig teknik. Ved målrettet at træne og senere mestre enkeltdelene bliver helheden og dermed resultatet også bedre.

ATK-bogen hjælper træneren til at forstå og forklare teknik for skytterne samt foreslår øvelser, der kan laves i klubben for at sikre en alsidig og sjov træning.

Bogen er i 2018 opdateret og trykt i en 3. udgave. I denne nye udgave er tilføjet et kapitel om holdtræning, og hvordan fællestræning for flere skytter samtidigt kan løfte niveauet og give en bedre træningskultur i klubben. Desuden er bogen forbedret rent visuelt og er opdateret med forskningens nyeste anbefalinger om træning af børn og unge fra Team Danmark.

Med ti kapitler og 280 sider er ATK-bogen den mest omfattende danske grundbog i præcisionsskydning for riffel og pistol samt flugtskydningsdisciplinen skeet. Begyndende med generelle kapitler om trænerroller, holdtræning og talentudvikling fortsættes med at skildre den skydetekniske læring, der bør arbejdes med på skyttens enkelte udviklingstrin, fra begynder til topskytte. Alle kommende og også nuværende skytter og trænere vil kunne dykke ned i bogen og finde tips, tricks og inspiration til den fortsatte skydekarriere.

 

ATK-træningsbog – 3. udgave, 2018
Bogen er på 280 sider, rigt illustreret med farvebilleder og samlet med kraftig spiralryg.

Pris: 229 kr. Ved bestilling af min. ti stk. leveres fragtfrit i Danmark.

Klik her for at læse om bestilling og levering og for at hente bestillingsskemaet.

 

 

 

Comments are closed.