Update fra World Cup i Rio: Dag 1

on August 29 | in AKTUELT, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Update fra World Cup i Rio: Dag 1

Alle danske riffelskytter var i aktion på den første dag af World Cuppen i Rio de Janiero. Få overblikket her.

Damerne lagde ud med konkurrence på 10 meter, hvor det ikke blev til danske topplaceringer. Rikke Mæng blev bedste dansker med 624,1 og en plads som nr. 39. Hun fortæller her om konkurrencen:

– Jeg følte mig klar i dag og startede også helt okay, men jeg bliver alt for passiv midt i min skydning, og det koster mig dyrt i point. Jeg kæmper mig tilbage og får styr på mit tempo igen og slutter okay af. Min træning hjemme på luften har kørt lidt op og ned, så jeg vidste godt, at det kunne blive enten eller i dag. Men er glad for min skydning i dag, og er helt sikker på jeg nok skal få fundet de sidste point så finalen kommer.

Anna Skade Nielsen kæmpede også undervejs i dagens konkurrence, hvor hun blev nr. 50 med 623,1. Især var gulvet en udfordring:

– Det var bare rigtigt svært i dag, og der var bare ikke nok af de gode 10’ere. Jeg synes, jeg skød mange gode skud, men de sad bare ikke så godt, som jeg meldte dem til. Gulvet er sindssygt hårdt, og det er noget, jeg kæmper meget med, da det for mig gør, at jeg har sværere ved at mærke stillingen, og nok også derfor jeg skød så mange tynde 10’ere. Men jeg har ting, jeg kan tage med videre, og det er jo kun mit tredje World Cup, så for mit vedkommende skal jeg også lige vænne mig til at skyde mod de bedste, da presset bare er anderledes, fortæller Anna Skade.

Sidste dansker var Stine Nielsen, der blev nr. 57 med 622,6 point. Hun har hele sæsonen haft svært ved at finde sit topniveau, og det er noget hun stadig kæmper med:

– Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige af positive ting omkring min skydning. Jeg er ked af det, vred og skuffet på mig selv over igen ikke at kunne præsentere. Der var engang en klog mand, der sagde, at bare fordi man har en dårlig skydning, gør det dig ikke til en dårlig skytte. Jeg er helt enig med den kloge mand, men når man ikke har præsteret i et år nu, skal jeg virkelig kæmpe for ikke at tro, jeg er ved at blive en dårlig skytte. Men jeg kæmper fandeme, lyder det fra Stine Nielsen.

Stine Nielsen får sammen med Rikke Mæng mulighed for at revanchere sig, når de fredag skyder elimination på 50 meter.

Også herrerne var på banen onsdag, hvor de netop skød deres elimination på 50 meter. Her gik alle tre danskere videre, og derfor skal Esben Jakobsen, Niels H. Overgaard og Steffen Olsen skyde igen i torsdagens kvalifikation.

Esben Jakobsen fortæller om eliminationen:

– Det var en dejlig skydning, hvor der var rigtig mange gode elementer. Så jeg er meget lettet over at det lykkedes for mig i dag, siger Esben Jakobsen.

Om Esben Jakobsen kan finde de gode takter frem igen i dag, kan følges fra kl. 14. Også Frederik Larsen skal på banen torsdag, når han skyder pistol 10 meter. Det er fra kl. 17.15.

Følge med i World Cuppen i Rio her.

 

Resultater fra dag 1

Riffel 10m, kvalifikation, dame Riffel 50m, elimination, herre
39. Rikke Mæng – 624,1 Esben Jakobsen – 1170 (391, 398, 381)
50. Anna Skade Nielsen – 623,1 Niels H. Overgaard – 1164 (391, 396, 377)
57. Stine Nielsen – 622,6 Steffen Olsen – 1159 (394, 391, 374)

 

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »