Velkommen tilbage: Der bliver igen skudt i landets skytteforeninger

on May 19 | in AKTUELT, DSkyU, Nyheder | by | with Comments Off on Velkommen tilbage: Der bliver igen skudt i landets skytteforeninger

Foto: Arkiv

Flere af Dansk Skytte Unions foreninger er begyndt at genåbne, efter at DIF og DGI i slutningen af april meddelte, at landets idrætsforeninger kunne starte udendørsaktiviteter op igen.

Blandt de foreninger, der har budt medlemmerne velkommen tilbage, er Ørre Skytteforening og Team Claysport Syd. Hos begge foreninger har man måtte nytænke, hvordan medlemmerne bruger foreningen og banerne for at imødekomme de nye retningslinjer.

I Ørre Skytteforening har man sikret sig, at der ikke er for mange i foreningen, og at våben ikke bliver delt mellem medlemmerne. Her har de enkelte skytter fået tildelt eget foreningsvåben, så det enkelte våben kun benyttes af én person, ligesom foreningen har indført online tilmelding for at sikre, at der ikke kommer flere skytter på banen end tilladt. Selvom det er en omvæltning, så er de nye tiltag ifølge formand Kim Ibsen blevet taget positivt imod af foreningens medlemmer:

– De har været glade, og de har taget rigtig godt imod det. Vi var lidt spændte på, nu vi lavede et bookingsystem, at de så lige pludseligt skulle tage stilling til, hvornår de skulle komme på banen, men jeg synes, de har taget rigtig godt imod det. Der har faktisk ikke været sure miner over, at man skulle til at booke baner. Der var nogle lidt ældre medlemmer, der ikke kunne finde ud af det, men vi viste dem, hvordan man gjorde, og så er det egentligt gået fint, fortæller Kim Ibsen.

Ensretning og parkeringsregler

Også i Vamdrup hos Team Claysport Syd har man måtte tænke kreativt. Her har man bl.a. sat hegn op for at lave ensrettet trafik til og fra standpladserne og sat engangshandsker og sprit op ved computere men også indført afstandskrav på parkeringspladsen:

– Vi har på parkeringspladsen skrevet, at folk skal parkere med to meters afstand. Både så folk har afstand, når de går ud og ind af bilerne, men også så det begrænser mængden af mennesker, vi kan have på anlægget i det hele taget. Og der står så også, at hvis man ikke kan finde en parkeringsplads inden for de to meters afstand, så skal man forlade anlægget. Det er den måde, vi begrænser os rent antalsmæssigt, fortæller formand hos Team Claysport Syd, Søren Autrup.

Desuden er der i de enkelte skydehuse en makskapacitet på tre til seks skytter – afhængigt af størrelsen på skydehuset. De nye regler og mange ændringer har medlemmerne dog taget rigtig godt imod, og humøret har været højt:

– Det er gået super, og folk har respekteret det og opført sig pænt. Der har ikke været noget brok, de har været rigtig søde til at overholde det. Forrige lørdag tror jeg, vi havde 90 mand igennem, uden at der på noget tidspunkt var for mange eller nogen stod for tæt.

Økonomien og det sociale halter stadig

Selvom foreninger beretter om positive tilbagemeldinger fra medlemmerne, så er det stadig tydeligt, at tilstandene endnu ikke er normale.

I Ørre Skytteforening vurderer formand Kim Ibsen, at de mangler omkring 60-70 % af medlemmerne, og det kan mærkes på klubkassen, da der ikke kan sælges pølser og sodavand, ligesom salget af patroner er markant lavere, og det betyder noget i en mindre forening:

– Det kommer til at betyde noget for den her sæson, det gør det da. Sodavand, pølser og øl det er jo også en stor indkomst for foreninger, så den del mangler vi. Og fordi vi ikke har så mange medlemmer nu her, så har vi jo heller ikke patronsalget, fortæller Kim Ibsen.

Som mange andre steder i samfundet er det sociale liv i foreningen også sat på standby, selvom skytterne nu igen kan komme på banen. I Team Claysport Syd har de f.eks. valgt at udskyde åbningen af deres seniorskydning, der under normale forhold mødes fredag formiddag:

– Vi har en fredagsklub med 60+’ere, hvor de er over 120 medlemmer. Det startede op for to år siden og har været en kæmpe succes. Den har vi valgt ikke at åbne – for det første fordi de er i risikogruppe, og for det andet fordi de er der for det sociale.

– Vi har selvfølgelig også haft lukket for sodavand og pølser og sådan noget salg der, og det regner jeg ikke med, at vi åbner for nu, selvom restauranter de må, for jeg mener stadig, at vi i den her fase skal sikre, at vi ikke opfordrer til social sammenkomst. Fordi vi kan hurtigt nok blive lukket igen, det er for at skyde, at vi har åbnet, siger Søren Autrup.

Men netop det sociale er også noget at det, som de kan mærke, at de mangler i Ørre Skytteforening:

– Der er jo mange, der ikke kun kommer og at skyde men også for at hygge sig. Klublivet og man kan tillade at sætte sig bagefter og drikke en øl sammen og hygge sig og det sociale, det mangler vi stadig, fortæller Kim Ibsen.

Derfor har foreningen også gang i forberedelserne til, når de næste trin af genåbningen forhåbentligt gør livet i foreningerne mere normalt:

– Jeg går jo og læser, hvad der er af kreative ideer rundt omkring, og vi er begyndt at planlægge og have lidt i tankerne om, hvordan kan vi senere kan begynde at reklamere lidt mere for, at nu må medlemmerne komme, nu må vi hjælpe dem, nu starter vi rigtig børnetræning op igen, fortæller Kim Ibsen.

Inspirationskatalog til coronatiden

Mangler din forening konkrete værktøjer til, hvordan I håndterer de udfordringer, I møder i coronatiden, så har DIF udarbejdet et inspirationskatalog, hvor der er gode råd til alle typer af idrætsforeninger.

Inspirationskataloget er tilpasset foreningens konkrete situation ift., hvordan foreningen er påvirket af coronakrisen, og hvor langt man er i sæsonen. Find værktøjerne via linket her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »