Verdenspremiere på skydelederuddannelsen

on February 1 | in Nyheder, PISTOLNYHEDER, RIFFELNYHEDER, UDDANNELSE & KURSER | by | with Comments Off on Verdenspremiere på skydelederuddannelsen

Den nye uddannelse om sikkerhedsbestemmelserne for riffel og pistol kom godt fra start på de første uddannelser tirsdag på Sjælland og Fyn

Hele 44 deltog på de første to Skydelederuddannelser og næsten lige så mange var på venteliste til en af de eftertragtede kursuspladser. Både på Skallebøllecenteret på Fyn og i kursuslokalet hos DGI Midt- og Vestsjælland i Roskilde var deltagerne fra de mere end 20 foreninger spørgelystne og ivrige for at forstå sikkerhedsbestemmelserne og opretholde en sikker skydesport i deres foreninger.

En af deltagerne på kurset i Roskilde var Martin Kramer Frandsen, der er formand i Knabstrup Skytteforening, han fortæller:
– Jeg synes, det var et godt kursus. Jeg tror nu faktisk godt, jeg kunne have bestået prøven uden. Men det gav rigtig god mening at møde skydeledere fra andre foreninger. Det gav en god dynamik, og jeg fik god inspiration til, hvordan vi nemt kunne optimere vores egne procedure derhjemme i foreningen. Jeg kunne nu godt have brugt lidt mere tid til at sparre med underviserne og de andre skydeledere om, hvordan vi nemmest løser de øgede krav – vi behøver jo ikke alle at opfinde den dybe tallerken.

På spørgsmålet om han vil anbefale andre erfarne frivillige at tage fremmødekurset, svarer Martin Kramer Frandsen:
– Jeg vil klart anbefale andre foreningsledere at deltage i dette kursus – ikke fordi jeg ikke har tiltro til, at de gennemfører uddannelsen uden, men ene og alene på grund af den dynamik, de input og de idéer man får fra de andre.

Bliv inspireret og mød ligesindede fra andre foreninger
På de fysiske kurser har vi samlet al den viden om lovgivningen, du skal bruge for at være opdateret og varetage sikkerheden på din skydebane. Du får også inspiration, som du og dine med-skytter kan bruge til at skabe et godt og sikkert miljø hos jer.

Skydelederuddannelsen er 3 timer med aktiv læring og brug af sikkerhedsbestemmelserne i praksis gennem inddragende og relevant undervisning. I får inspiration til netop jeres forening. Målgruppen er både nye frivillige, der ønsker hjælp til at forstå sikkerhedsbestemmelserne i praksis og rutinerede frivillige som klubformanden i Knabstrup, der ønsker sparring med andre foreninger til at finde de gode løsninger.

Bliv skydeleder på 3 måder
Den nye uddannelse er et resultat af sidste års ændrede våbenbekendtgørelse samt de nye sikkerhedsbestemmelser, der fastslår, at der fra 1. juli i år skal være en uddannet skydeleder til stede ved al skydning på danske skydebaner. Skydelederen har det sikkerhedsmæssige ansvar for gennemførelse af en skydning og skal være erfaren skytte og være minimum 18 år for riffel og 20 for pistol.

Skydelederdiplomet opnås ved at bestå en onlineprøve. Der er 3 veje dertil:
1. Tag prøven online. Følg denne guide for at komme godt i gang med prøven.
2. Deltag i et fysisk kursus som de netop afholdte og tag prøven online efterfølgende. Find dit kommende kursus her.
3. Deltag i et onlinekursus og tag prøven online efterfølgende (udbydes i forsommeren 2019)

Skydelederuddannelsen slår alle rekorder
Skydesportens mest populære uddannelse har i årevis været hjælpetræneruddannelsen, der med 30 kurser om året er blevet bredt funderet i foreningerne som en god måde at klæde forældre og (nye) instruktører/trænere på til at modtage nye medlemmer, vedligeholde våben og opnå grundlæggende kendskab til skydestillingerne. Kun 1 måned inde i 2019 ser førertrøjen ud til at skifte, og skydelederuddannelsen bliver årets mest populære uddannelse. Mere end 20 skydelederuddannelser er allerede planlagt og afholdes af de lokale DGI landsdele. Find dit kursus her og kontakt din lokale DGI Skydning idrætskonsulent, hvis din forening ønsker at være vært for et kursus.

Godt samarbejde mellem skytteorganisationerne
Skydelederuddannelsen er et samarbejde mellem DGI Skydning, Dansk Skytte Union og Dansk Firmaidrætsforbund. 57 ildsjæle ansøgte om at blive undervisere og lidt flere end 30 blev udvalgt til at løfte opgaven med at undervise de mange engagerede foreningsledere, der vil bruge 3 timer i samvær med ligesindede på at forstå sikkerhedsbestemmelserne i praksis og udveksle gode erfaringer.

Undervisningsmaterialet er udviklet af ansatte hos DGI og Dansk Skytte Union med uvurderlig hjælp fra dygtige frivillige, især rettes en stor tak til Ib Steen Jørgensen, Skyttekreds Bjerringbro og Henrik Møller, næstformand DGI Skydning.

Læs mere om skydelederuddannelsen.

Foto: Kim Bay, Idrætskonsulent Skydning, DGI Midt- og Vestsjælland.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »