VM: Sidste juniorkonkurrence for talentfulde skeetskytter

on September 11 | in AKTUELT, FLUGTNYHEDER, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on VM: Sidste juniorkonkurrence for talentfulde skeetskytter

VM i Changwon blev sidste juniorkonkurrence for Alexander Karlsen og Emil Petersen – desværre blev det uden en finaleplads.

De kæmpede begge med at få det til at hænge samme på førstedagen af konkurrencen, så selv da Alexander Karlsen i dagens sidste to runder skød 25 + 25, var det ikke nok til videre kvalifikation. Med 118 blev han nr. 9 – kun en enkelt due fra at skyde shoot off om en finaleplads.

– Jeg runder VM 2018 af med en blandet fornemmelse. På førstedagen finder jeg aldrig rigtig den gode rytme og kæmper meget med at finde det rigtige billede til første duen, hvilket koster mig dyrt i sidste ende.

– Anden dagen finder jeg den skydning, som jeg står for: God rytme mellem duerne og mere kynisme inden hver klarmelding. Jeg får vist, at jeg tilhører toppen – desværre bare ikke med helt hvor det er sjovt. Slutter min juniorkarriere og 2018-sæsonen af med et ok resultat, dog med klar ide om og lyst til at hjelmen skal spændes en del mere, når jeg bliver senior næste år, siger Alexander Karlsen.

Sportschef Linda Andersson var også imponeret over det niveau, som Alexander Karlsen viste på dag to:

– Alexander har i forhold til sit træningsniveau skudt rigtig godt her i Changwon. Han fik startet lidt stærkt på nogle lerduer i går, men han slutter helt fantastisk af med 50 træffere i dag, og han var i spil til finalepladserne men slutter på en flot 9. plads, siger Linda Andersson.

For Emil Petersen blev det ikke det mesterskab, han havde drømt om. Med en score på 113 sluttede han som nr. 25, og en finaleplads samt et forsvar af sin titel som regerende verdensmester var derfor ikke inden for rækkevidde:

– Mit sidste VM som junior blev en enorm skuffelse. Jeg må desværre konstatere, at det har fyldt for meget i mit hoved, at jeg var regerende verdensmester. Samtidig føler jeg også, at den gejst jeg normalvis har ikke var til stede, og jeg må nok indrømme, at mine batterier er opbrugt for denne sæson.

– Men hvis man ser bort fra mit resultat i dag, kan jeg vist ikke klage over min karriere som junior, hvor jeg har formået at nå samtlige finaler siden 2016 og vinde medalje fem ud af seks gange. Nu ser jeg frem til en lang pause og er spændt på at se, hvad fremtiden bringer, når jeg næste sæson rykker op som senior, lyder det fra Emil Petersen.

Linda Andersson påpeger også det vanskelige ved at genvinde et mesterskab og hæfter sig samtidig ved, at Emil Petersen allerede har vundet meget mere end mange gør i deres år som junior:

– Emil kom til Changwon som en af de største favoritter efter at have været i finalen ved hvert eneste juniormesterskab eller junior-World Cup, som han har stillet op i siden EM 2016. Det blev en udfordring at håndtere – kombineret men en god lærdom for fremtidens seniorsatsning. Jo bedre man bliver, desto mere indre og ydre pres skal man som eliteatlet håndtere, og det er der, det bliver rigtig interessant at være eliteatlet, fortæller Linda Andersson.

Vinder af juniorfinalen blev italienske Elia Sdruccioli, mens amerikanske Nic Moshetti vandt sølv og Gumihal Singh Garcha fra Indien tog bronze.

Se alle resultater fra konkurrencen her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »