World Cup: Anna Skade Nielsen bliver nr. 7 i Beijing og vinder OL-kvoteplads til Danmark

on April 23 | in AKTUELT, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on World Cup: Anna Skade Nielsen bliver nr. 7 i Beijing og vinder OL-kvoteplads til Danmark

Ved sin første World Cup sikrede Anna Skade Nielsen en kvoteplads til Danmark i disciplinen riffel 10 meter. Efter en flot kvalifikation sluttede hun som nr. 7 i finalen.

World Cuppen i Beijing er Anna Skade Nielsens første, og det er kun anden gang, den 21-årige riffelskytte deltager ved en stor international konkurrence. Hun skyder sin første sæson som senior og er stormet frem, efter hun ved EM i marts blev nr. 5.

I dagens kvalifikation blev danskeren nr. 8 med 628,3 point og klarede sig dermed lige nøjagtigt med videre til finalen, hvor hun endte som 7’er.

Anna Skade Nielsen kunne dog også mærke det i kroppen, at det var hendes første World Cup-finale:

– Jeg synes, jeg var meget træt inden skydningen, pga. jeg har meget svært ved at vende mig til tidsforskellen, så jeg kan ikke sove om natten. Men jeg snakkede med Anni (træner, red.) om, hvad vi kunne gøre, og så kom adrenalinen da jeg gik igang, og jeg holdt mig til planen, som bare virkede. De sidste 10 skud var jeg dog meget nervøs, da jeg lå til ca. 630 efter 50, men det lykkedes da lidt, fortæller Anna Skade Nielsen efter finalen, hvor hun kæmpede videre trods træthed og nervøsitet:

– Også finalen var bare urolig hård ved mine ben, da gulvet var meget hårdt, også med noget nervøsitet over i, så rystede min ben bare, og det var svært at kontrollere. Men jeg er virkelig glad for, at jeg kan skyde mig i finalen til mit første World Cup – og så at vinde den første 10 meter dame riffel kvoteplads til Europa oveni, sagde en glad Anna Skade Nielsen.

OL-kvotepladsen var sikrede allerede inden finalen, da seks af de otte skytter i finalen allerede havde sikret deres pladser ved næste sommers olympiske lege i Tokyo. Dermed var Anna Skade Nielsen sikker på at vinde den ene af de to pladser, der var på spil i dagens konkurrence.

Også Rikke Mæng og Stephanie Grundsøe var med ved dagens konkurrence. De blev henholdsvis nr. 62 og 64 med 620,9 og 620,8. Stine Nielsen var med som MQS, og hun skød 619,7.

Se alle dagens resultater her.

Med dagens resultat har de danske skytter sikret to kvotepladser til OL i Tokyo 2020. For lidt over en uge siden vandt Jesper Hansen den første plads i skeet, da han blev nr. 2 ved World Cuppen i Al Ain.

World Cuppen i Beijing fortsætter de kommende dage, og skal de danske skytter kæmpe for medaljer, ligesom de kan sikre flere kvotepladser til Danmark. Programmet for danskerne ser således ud:

Onsdag d. 24/4: Riffel 50 meter herrer (Steffen Olsen)
Torsdag d. 25/4: Riffel 10 meter mixed team (Rikke Mæng/Mikkel Damholt)
Fredag d. 26/4: Riffel 10 meter herrer (Mikkel Damholt)
Lørdag d. 27/4: Pistol 10 meter herrer (Frederik Larsen)
Søndag d. 28/4: Riffel 50 meter damer (Stine Nielsen, Rikke Mæng og Stephanie Grundsøe)

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »