World Cup: Ingen danske topplaceringer på svær bane i Changwon

on April 29 | in AKTUELT, FLUGTNYHEDER, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on World Cup: Ingen danske topplaceringer på svær bane i Changwon

Søndag blev de sidste skud affyret i Changwon, da herrernes skeetkonkurrence rundede World Cuppen i Sydkorea af. De danske skytter kæmpede med en udfordrende bane, som skal danne rammen om VM senere på året, og de ramte desværre for få duer til at blande sig i topstriden.

 Jesper Hansen leverede med 119 (24, 23, 23, 25 og 24) det bedste danske resultat. Selvom placeringen som nr. 14 ikke var tilfredsstillende for den rutinerede skytte, kunne Jesper Hansen alligevel bruge de fem runder på banen i sin forberedelse frem mod VM:

– World Cuppen er ovre for denne gang, og resultatet er ikke noget at prale af. Men jeg fik masser af info med hjem om banen, som kan blive meget vigtig, hvis jeg får en billet til VM. For det er en svær bane, men ikke en umulig bane, fortæller Jesper Hansen.

Mikkel Petersen blev nr. 46 med 115 (23, 23, 24, 22 og 23):

– Changwon var en blandet skydning for mit vedkommende. De første fire runder føler jeg, at jeg har rigtig godt styr på min teknik, nerver mm., men jeg ramte bare altid én for lidt. Femte runde var værre teknikmæssigt. Jeg havde svært ved at sætte mig op til runden, så jeg brugte det meste af min energi på at arbejde med hovedet, siger Mikkel Petersen, der også kæmpede med banen:

– Som altid tager jeg kun det positive med fra skydningen. Banerne er svære men absolut ikke umulige, hvilket er dejligt at have med i bagagen frem til VM. Derudover kan jeg tydeligt se, at hver gang jeg får udført min teknik 100 % korrekt, så laver jeg en røgklat. Så det er bare at forsætte, som jeg har gjort, og så er jeg sikker på at et resultat, som det jeg fik i Qatar (finaleplads og 122 i indledende, red.), ligger lige rundt om hjørnet, sluttede Mikkel Petersen.

Emil Petersen fandt aldrig sit normalt høje niveau og sluttede med 113 (24, 21, 22, 23 og 23) som nr. 60 i den samlede stilling, og det var heller ikke tilfredsstillende for den unge ambitiøse skytte:

– Jeg er meget skuffet over min præstation de seneste to dage. Jeg synes egentligt, jeg havde forberedt mig på bedste vis frem mod denne World Cup, både fysisk og skydemæssigt. Men trods det kunne mit hoved ikke få det til at hænge sammen. Nu er der ikke andet for end at holde hovedet højt frem mod næste stævne, og så er det tilbage på træningsbanen i morgen, sagde en skuffet Emil Petersen efter konkurrencen.

Også Johan Birklykke var med i Changwon, hvor han skød MQS. Med et resultat på 117 (23, 22, 24, 24, 24) fandt han undervejs i konkurrencen de gode takter frem, og vidste også efterfølgende hvad han kunne tage med sig videre:

– Efter en sløv start på førstedagen er jeg tilfreds med min præstation på dag to. Jeg finder min gode rytme og begår få fejl, som jeg desværre bliver straffet på. Nu skal jeg ”finpudse”, så de dumme fejl bliver færre, så jeg kan være bedre påklædt til næste udfordring, fortæller Johan Birklykke.

World Cuppen i Changwon blev vundet af amerikanske Vincent Hancock, der efter to ud af to mulige World Cup-sejre i 2018 ser ud til at være en favorit til VM senere i år. Gabriele Rossetti fra Italien vandt sølv, mens spanske Juan Jose Aramburu tog bronze.

Se alle resultater her.

De danske skeetskytter kan bruge de næste dage på at blive endnu mere fortrolige med VM-banen i Changwon, når de bliver i den sydkoreanske by på træningslejr. Det kan forhåbentlig give dem de bedste forberedelser frem mod verdensmesterskaberne, der afvikles fra den 31. august til 15. september.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »