World Cup i München bliver med dansk debutant

on May 23 | in AKTUELT, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on World Cup i München bliver med dansk debutant

 

Otte danske skytter er udtaget til denne uges World Cup i München, der er sidste afdeling i denne World Cup-sæson på riffel og pistol. En af danskerne der er rejst med til Tyskland er riffeltalentet Stephanie Grundsøe, der i München får sin World Cup-debut.

Den 18-årige skytte glæder sig også til for første gang at prøve kræfter med verdenseliten:

– Jeg er utrolig spændt på at få min World Cup-debut. Det er en oplevelse, jeg har glædet mig til længe, og nu står jeg endelig på banen, fortæller Stephanie Grundsøe fra München, hvor hun skal i konkurrence første gang torsdag:

– Det jeg glæder mig mest til er at komme ind på banen og vise, hvad jeg har trænet på. I tillæg glæder jeg mig også utrolig meget til selve World-Cup-oplevelsen. Atmosfæren og miljøet er jeg sikker på ikke findes andre steder.

I München kan hun komme til at stå side om side med nogle af verdens bedste skytter, men det skræmmer ikke det unge talent:

– Jeg synes bare, det er spændende og sjovt at vide, at jeg potentielt kan ende op ved siden af nogen, som har vundet OL. Derfor bliver det endnu vigtigere at komme ind i min zone, og gøre præcis som jeg har trænet på.

Og Stephanie Grundsøe har trænet ekstra hårdt op mod denne World Cup:

– Min forberedelse har bare været træning, træning, træning. I april måned trænede jeg næsten 100 kvalificerede timer ved siden af min skole, og jeg kan nu mærke, at det giver resultater.

Hun er dog også klar over, at World Cuppen i München er hendes første, og hun er med for at lære og udvikle sig:

– Jeg har ikke et specifikt resultatmål. Jeg vil være tilfreds med min præstation, hvis jeg arbejder med mine fokuspunkter og holder mig til planen. Mit mål ved denne World Cup er derfor at komme ud af min nationale boks og opleve den internationale verden.

Sportschef i Dansk Skytte Union, Linda Andersson, glæder sig også til at se Stephanie Grundsøe træde ind på den store scene:

– Stephanie har haft en flot sæson og været igennem en rigtig god udvikling, så jeg er spændt på at se, hvordan hun arbejder med sine ting ved en stor international konkurrence som World Cup i München, fortæller Andersson.

Ud over Stephanie Grundsøe deltager også riffelskytterne Rikke Mæng, Stine Nielsen, Esben Jakobsen, Mikkel Damholt, Steffen Olsen og Niels H. Overgaard samt pistolskytte Frederik Larsen.

Med to 9. pladser til Rikke Mæng og en 4. plads til Stine Nielsen har det været lige ved og næsten for de to riffeldamer tidligere på året. Dog kunne den første dansker træde op på World Cup-podiet, da Steffen Olsen i maj vandt sølv i Fort Benning.

Sportschefen ser derfor også frem til at følge danskerne i denne uge:

– Vi har leveret nogle gode resultater i år, både på riffelsiden men også med Frederik Larsen på pistol, så vi er selvfølgelig også i München for at kæmpe med om finalepladserne og forhåbentlig også medaljer, fortæller Linda Andersson og fortsætter:

– Når det er sagt, så skal vi huske, at det er et VM-år, og skytternes sæson er planlagt, så vi selvfølgelig skal toppe under mesterskabet i Changwon i september.

Følg danskerne og find mere info om World Cup i München her.

 

Program

World Cup i München skydes fra d. 24. maj til 28. maj. Programmet for de danske skytter ser således ud:

24. maj
08.45 Riffel 10m – dame Relay 1
08.45 Riffel 50m – herre Elimination 1
11.00 Riffel 10m – dame Relay 2
12.30 Riffel 50m – herre Elimination 2
13.30 Riffel 10m – dame Finale
.
25. maj
08.45 Pistol 10m – herre Relay 1
08.45 Riffel 50m – herre Kvalifikation
11.15 Pistol 10m – herre Relay 2
12.30 Riffel 50m – herre Finale
14.15 Pistol 10m – herre Finale
.
26. maj
08.45 Riffel 10m – herre Relay 1
08.45 Riffel 50m – dame Elimination 1
11.00 Riffel 10m – herre Relay 2
12.30 Riffel 50m – dame Elimination 2
13.15 Riffel 10m – herre Finale
.
27. maj
08.45 Riffel 50m – dame Kvalifikation
12.30 Riffel 50m – dame Finale
.
28. maj
08.45 Riffel 10m – mixed team Relay 1
10.15 Riffel 10m – mixed team Relay 2
12.00 Riffel 10m – mixed team Finale

 

 

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »