SKYDESPORTEN I DANMARK
Konkurrence og udvikling siden 1913
Konkurrence og udvikling siden 1913
Sekretariatet i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) er lukket for personlig betjening i påskeugen.
Du kan træffe os igen på telefonen fra onsdag den 23. april kl. 10:00 på de sædvanlige telefontider.
Rigtg god påske til alle!
Det er nu officielt: Skydesporten bliver repræsenteret med 15 discipliner ved de Olympiske Lege i Los Angeles i 2028. Det oplyser den internationale skytteorganisation International Shooting Sport Federation (ISSF), efter at Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har godkendt programmet.
Antallet af deltagere bliver det samme som i Paris 2024 – nemlig 340 atleter. Det viser en stærk tillid til sporten og dens udvikling.
Flere finaler får justeret format. Blandt andet udvides finalerne i flugtskydning og hurtigpistol fra seks til otte skytter. Det skaber mere ensartede konkurrencer og giver plads til flere nationer.
Finalen i 50 meter riffel 3-stillinger vil fremover kun blive skudt i stående position. Kvalifikationen bevares dog med alle tre stillinger: liggende, knælende og stående. Ændringen skal gøre sporten lettere at formidle for både medier og nye seere.
Der sker også ændringer i mix-holdfinalerne, hvor alle fire hold nu skyder sammen i et nyt elimineringsformat – i stedet for separate medaljekampe.
Ændringerne træder i kraft fra 1. januar 2026 og vil blive testet gennem hele 2025.
Dansk Skytte Union | Skydesport Danmark ser frem til at følge udviklingen og bakke op om atleternes vej mod OL i Los Angeles i 2028.
På ISSF's hjemmeside kan I læse mere herom: Link
For yderligere information:
Kontakt venligst eliteansvarlig Ulrik Gerstorf Sørensen på telefon +45 24 90 94 01 eller mail ugs@skytteunion.dk
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) ønsker 8 atleter tillykke med udtagelsen til Junior World Cup i Suhl. Seks riffelskytter (hvor af 4 af disse tidligere blev udtaget til 10m distancen) samt 2 Pistolskytter, deres trænere og deres foreninger ønskes tillykke med udtagelsen af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).
Skytterne er udtaget på baggrund af deres resultater jvf landsholdsmanual samt en subjektiv vurdering omkring udviklingsperspektiv foretaget af den sportslige ledelse.
Derfor ønskes Mikkeline Christensen, BPI, Rikke Bertelsen, Viborg Skytteforening, Anna Pedersen, Viborg Skytteforening, Maria Graversen, Ballerup Skytteforening, Matias Ligaard, Ørre Skytteforening, Christoffer Jensen, Thisted Skytteforening og Malik Oliver Lindhart DSB/ASF tillykke med udtagelsen på riffel 50m, 3x20 samt Sif Gorm Hansen, Nyborg Skytteforening og Lars Krog, Viborg Skytteforening med udtagelsen på pistol 25m (sportspistol samt silhuetpistol).
Tillykke til atleterne og deres trænere og foreninger!
Riffel:
(gul farve = realisering af top 30, grøn farve =realisering af top 15, rød farve =realisering af top 8 -se evt. landsholdsmanual))
Christoffer og Malik udtages med perspektiv på deres udvikling samt for at skabe en fortsat udvikling af herre på riffelsiden.
Pistol:
Sif og Lars udtagelses med perspektiv på deres udvikling, deres resultater i 2024 sæsonen samt for at medskabe udvikling på de olympiske pistoldiscipliner.
Vi ønsker alle 8 skytter tillykke med udtagelsen til Junior World Cup i Suhl den 19-27/5.
Alle skytter udtages til at deltage i den individuelle event, hvor Maria deltager som RPO. Dertil får de udtaget skytter tilbud om at deltage i supplerende discipliner, så længe det kan lade sig gøre i forhold til programmet samt skyttens udvikling.
Ved spørgsmål til udtagelserne eller lignende kontakt da venligst nedenstående
I påsken skydes der vurderingskonkurrence i trap og skeet, hvor efter det endelige hold til Junior World Cup i Suhl sættes.
På vegne af den sportslige ledelse
Landstræner Leif Steinar Rolland, leifsteinarrolland@gmail.com, tlf. +47 41206597
Udviklingslandstræner Pistol Marcus Errebo, marcus.errebo@gmail.com
Udviklingskonsulent Jarl Venneberg Jakobsen, jvj@skytteunion.dk, tlf. 24992053
Læs mere om indhold, debat og beslutninger fra årsmødet afholdt den 5. april. Af særlig interesse var spørgsmålet om det fremadrettede kontingent. Hvor stort skal det være?
Det samlede deltagerantal var 88 personer med i alt 47 delegerede stemmer. Folk fra alle dele af skydesportens danmarkskort og alle discipliner havde fundet vej til Idrættens Hus i Brøndby, og alle var med til at gøre årsmødet til en god, konstruktiv og festlig dag for skydesporten.
Hædersbevisninger
Traditionen tro startede dagen med uddeling af skydesportens hædersbevisninger for 2024. Vi hædrede både ældre skytter for et livslangt virke, ungdoms- og juniorskytter for deres talent, frivillige ledere for deres indsats samt vores allerbedste skytter for deres flotte resultater.
Bestyrelsens beretning
John Hansen aflagde bestyrelsens beretning for 2024 med fokus på fremgang ude i foreningerne og vores medlemstal samt på det store politiske arbejde, vi har lagt i forhold til minister og folketing omkring skydesportens vilkår og muligheder. Vi har været aktive, når politikerne har drøftet bandepakker og ”strammere greb om våben”-initiativer og kæmpet for, at skydesporten stadig er en accepteret, respekteret og åben idræt uden for mange administrative byrder – en stadig større opgave, også når det gælder støj og miljø.
Formanden lagde også vægt på det sportslige område, hvor særligt DM-ugen var en succes for skydesporten med stor dækning i tv og andre medier. Ligesom det var vigtigt, at det lykkedes at opnå en olympisk finale med Stephanie Grundsøe i 50 m riffel ved sommerens OL i Paris.
Beretningen blev taget til efterretning med applaus.
Bedre økonomisk resultat i en svær tid
Regnskabet for 2024 blev fremlagt af generalsekretær Lars Green Bach og udviste et positivt resultat med et overskud på driften på 522.000 kr., hvilket bidrager til at øge Dansk Skytte Union (Skydesport Danmarks) egenkapital til knap 1,2 mio. kr.
Det blev understreget, at det mindre overskud også kun er sikret, fordi bestyrelsen med rettidig omhu reducerede antallet af medarbejdere tidligere på året. Regnskabet viser således også behovet for at løfte forbundets økonomiske ramme for at kunne imødekomme medlemmernes behov og forventninger.
Det samlede regnskab blev taget til efterretning af forsamlingen.
Indkomne forslag
Der var indkommet forslag fra Skytteklubben DSB/ASF om ændring af vedtægterne, så det fremadrettet er vedtægtsbestemt, at en tredjedel af kontingentet altid skal gå til aktivitetskomiteerne.
Bestyrelsen var enig i behovet for at yde mere økonomisk støtte til aktivitetskomiteerne, men uenig i, at det skal være mejslet i vedtægterne og fordeles mellem alle komiteer – uanset behov og aktivitet. Bestyrelsen så hellere et system, hvor de forskellige komiteer kan søge økonomisk tilskud til planlagte aktiviteter.
Der var en god og længere debat. Resultatet af afstemningen blev 11 for og 33 imod og 3 blanke stemmer.
Forslaget blev således forkastet af årsmødet.
Ændring af lovregulativ for aktivitetskomiteer
Var et forslag fra bestyrelsen, præsenteret af Rebecca Alexis og Niels Overgaard. De redegjorde for et længere dialogarbejde med de nuværende aktivitetskomiteer samt en fælles workshop med komiteerne, der resulterede i et samlet forslag til nyt lovregulativ, som skal lette arbejdet for de frivillige og også sikre et bedre samarbejde med – og støtte fra – kontoret i Brøndby. Det nye lovregulativ for aktivitetskomiteerne blev enstemmigt godkendt.
Årsmøder i aktivitetskomiteerne
Blev afholdt efter frokosten og fik debatten i gang på fem af vores disciplinområder: ISSF riffel, ISSF pistol, flugt, sortkrudt og western. Der blev både fokuseret på, hvad der var opnået i 2024, og kigget frem mod 2025. Aktivitetskomiteen for dynamisk sportsskydning havde afholdt deres årsmøde ved en tidligere lejlighed.
Efter møderne i komiteerne var der kaffe, kage og mulighed for at netværke lidt, inden selve årsmødet blev genoptaget.
De fremtidige planer
Årsmødet blev genoptaget med dette dagsordenspunkt, hvor næstformand Erik Mouritsen forklarede, at vi har forhandlet en ny strategiaftale med Danmarks Idrætsforbund (DIF) for den kommende strategiperiode 2026-2029. Den gode nyhed var, at det er lykkedes os at forhandle en større økonomisk ramme med DIF, som vil øge den økonomiske strategistøtte fra ca. 1,3 til ca. 2,1 mio. kr. om året.
Samtidig er der aftalt fire nye strategispor (områder), der overordnet bærer overskrifterne:
De fire nye områder blev kort præsenteret af projektmedarbejder Fritz Ganzhorn og udviklingskonsulent Jarl Venneberg Jakobsen, hvor efter der var en kort workshop ved bordene med muligehd for at give input til, hvordan vi kan omsætte de fire strategispor til konkrete mål og handlinger – så
strategien bliver så levende og brugbar som.
De endelige resultat- og procesmål for de nye strategier skal færdiggøres i samarbejde med DIF.
Budget og kontingent
Bestyrelsen orienterede om budgettet for 2025, som samlet set udviser et mindre overskud på ca. 43.000 kr. Budgettet er lagt ud fra bestyrelsens forslag om et kontingent på 80 kr. pr. år pr. medlem fra skytteforeningerne - svarende til 6,67 kr. pr. medlem pr. måned.
Dermed blev der lagt op til en god drøftelse af det fremtidige kontingent. Bestyrelsen havde fremlagt to modeller – en med 80 kr. og en med 100 kr. – hvor man i begge tilfælde også viste, hvad man kunne ”investere” de ekstra kontingentkroner i af merværdi og udvikling for skydesporten og medlemsforeningerne.
Begge forslag blev bragt til afstemning. Først blev kontingentforslaget på 100 kr. stemt ned (16 stemmer for og 29 stemmer imod), derefter blev forslaget på 80 kr. vedtaget med 2/3 flertal (30 stemmer for og 15 stemmer imod).
Det nye kontingent vil give ca. 800.000 kr. om året, som bestyrelsen havde foreslået prioriteret med 350.000 kr. til forbedring af vores SKV-behandling, 275.000 kr. mere årligt til at understøtte aktivitetskomiteernes aktiviteter og endelig 175.000 kr. til mere kvalitet i talentarbejdet.
Kontingentet vil bliver opkrævet senere på foråret 2025.
Valg
Sidste punkt på dagsordenen var valg til bestyrelsen. Da der ikke var indstillet modkandidater, konstaterede dirigenten, at John Hansen er genvalgt som formand for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) for en firårige periode, samt genvalg til bestyrelsesmedlemmerne Anette K. Jensen, Rebecca Alexis og Paul Erik Sørensen – alle for to år.
Ny suppleant til bestyrelsen blev Rune Stampe Larsen.
Til Appeludvalget blev Martin Bak genvalgt og Anders Sode blev valgt som nyt medlem.
Som forbundets revisor var der genvalg til Idrættens Revisionspartnerselskab EY.
Ved 16-tiden takkede formanden af, og forsamlingen udtrykte et trefoldigt leve for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).
Næste årsmøde er den 18. april 2026.
Al materiale vedrørende årsmødet findes på siden her
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) og Aktivitetskomiteen for ISSF Riffelskydning er glade for at kunne annoncere, at Carsten Brandt er blevet ansat som den nye Landsholdskoordinator for riffelskydning i disciplinerne 50m liggende og 300m liggende, 3x20 og STD i herre/dame klassen. Carsten Brandt bringer sig selv i spil via en lang og imponerende karriere inden for riffelskydning samt stor erfaring som leder og strategisk rådgiver.
Carsten er en aktiv del af det danske landshold og har været det siden 1981 på både 300 meter landsholdet og siden 1996 på 50 meter landsholdet, og han har desuden erfaring som dommer med C-licens i ISSF. Med flere VM-guldmedaljer og topplaceringer, herunder en VM guld på 300m hold i 2022, har han en uvurderlig viden om de krav, der stilles til atleterne på højeste niveau.
Carsten er ikke kun en erfaren skytte, men også en succesfuld leder og virksomhedsrådgiver. Som direktør i et toneangivende konsulenthus og formand for Rådgiverbranchen har han stor erfaring med strategisk ledelse og teamudvikling. Han er også internationalt certificeret mentaltræner og rådgiver for bestyrelser og topchefer i nogle af Danmarks største virksomheder.
I sin rolle som Landsholdskoordinator vil Carsten Brandt arbejde for at skabe en transparent og objektiv udtagelsesproces samt arbejde for en klar strategi for udvikling af landsholdene.
Han vil desuden være til stede ved de danske vurderingsstævner og sikre, at de danske atleter får de bedste muligheder for at præstere på de store internationale stævner og mesterskaber.
“Jeg har været en del af landsholdet i mange år og har set, hvor vigtigt det er at skabe klare og strukturerede rammer for udtagelse og udvikling af atleterne. Jeg ser frem til at bidrage til denne proces og arbejde sammen med Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) og Aktivitetskomiteen for ISSF Riffelskydning for at skabe et stærkt fundament, der sikrer endnu flere medaljer til Danmark,” udtaler Carsten Brandt.
"Vi er glade for at kunne byde velkommen til Carsten Brandt, som med sin omfattende erfaring og passion for sporten vil spille en afgørende rolle i udviklingen af dansk riffelskydning" udtaler Søren Juul på vegne af aktivitetskomiteen for ISSF Riffelskydning.
For yderligere information, kontakt:
Jarl Venneberg Jakobsen – udviklingskonsulent
Email: jarl.jakobsen@skytteunion.dk
Søren Juul – medlem af Aktivitetskomiteen for ISSF Riffelskydning
Email: riffel.generelt@gmail.com
Flere af de emner, vi skal drøfte, er direkte resultat af sidste års årsmøde – og af de mange dialoger, vi har haft med foreninger og aktivitetskomitéer gennem året. Samtaler, møder og fælles refleksioner har formet indholdet på dagsordenen.
I år har vi valgt at supplere de formelle indkaldelser, bilag og dagsordener med korte videoer på Facebook og Instagram, hvor medlemmer af bestyrelsen og sekretariatet fortæller om nogle af de vigtigste temaer.
Formand John Hansen siger det sådan:
Med de små videoer har vi ønsket at gøre det lettere for deltagerne at orientere sig i materialet – og give dem, der ikke har mulighed for at være fysisk til stede, en mulighed for at følge med i de beslutninger og drøftelser, der former skydesportens fremtid.
Vi anbefaler naturligvis, at alle, der deltager i debatten om, hvordan vi sammen skaber den bedst mulige fremtid for vores sportslige fællesskab, også orienterer sig i materialet og det faktuelle grundlag (se link her). Det er vigtigt – uanset om det handler om:
Og husk – årsmødet streames live, så også dem, der ikke kan være med fysisk, kan følge med i drøftelserne.
🔗 Vi deler linket til livestream på vores Facebook-side lørdag formiddag.
Så er vi klar med vores efterspurgte dommeruddannelse i riffel og pistol!
Ønsker du at være dommere til nationale stævner. Er du trænere der vil øget kendskabet til reglementet. Eller er du skytte, der for egen skydekarrieres skyld, ønsker et indgående kendskab til reglerne, så læs mere om muligheden HER
Tilmelding via først-til-mølle via: skytteunion.dk/event/247
I den kommende tid vil vi præsentere jer for medarbejderne i sekretariatet hos Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).
I den blå bog kan I læse om, hvad den enkelte medarbejder har af arbejdsopgaver, og hvad de især godt kan lide ved at arbejde for skydesporten.
I denne uge skal I tage godt imod vores projektmedarbejder, Fritz!
Fritz, projektmedarbejder
Kort beskrivelse af Fritz' arbejdsopgaver:
Fritz arbejder på flere områder. Han startede i efteråret 2022 med ansvar for vores ”Skud for trivsel”-projekt, der handler om at få flere børn og unge med ADHD og lignende udfordringer til at gå til skydning, da skydesport, ro, fokus og koncentration er godt for dem. Derudover arbejder han med politik og interessevaretagelse inden for våbenlovgivning, sikkerhed, støj og miljø. Endelig er Fritz også central i arbejdet med de skytteforeninger, der gerne vil have råd, vejledning eller praktisk hjælp med organisation, ledelse, frivillighed og rekruttering af nye medlemmer og andre aktiviteter.
Hvad bruger du din fritid på?
Jeg elsker at være aktiv ude i naturen og dyrke motion. Tidligere blev det til mange timer på racercyklen, men de sidste 5 år har jeg kastet mig over roning, hvilket er endt med en masse coastal rowing. Jeg har tidligere været aktiv foreningsformand, da mine børn var konkurrencesvømmere og –trænere. I dag bruger jeg lidt af min fritid på bestyrelsesarbejdet i Hvidovre Roklub.
Har du en fun fact eller en anekdote omkring skydesport?
Jeg synes, det fedeste ved skydesporten er, at der simpelthen er noget for enhver smag og interesse, og at man hverken kan være for ung eller for gammel til at starte.
Hvad synes du, det bedste er ved at arbejde for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)?
Jeg elsker at arbejde med udfordringer og praktiske problemer, man kan være med til at løse. Dem har vi en del af i skydesporten, med alt fra våbenlovgivning over slidte baner, støj og miljøudfordringer til vigende medlemstal i dele af sporten. Men heldigvis er vi også i en situation, hvor rigtigt mange travle og stressede danskere faktisk burde starte til skydning, lære at slappe helt af, nyde at koncentrere sig om én ting ad gangen – og heldigvis er der mange gode frivillige kræfter ude i skytteforeningerne, så fremtiden er også lys. Derfor giver det god mening for mig at arbejde for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).
Den 62-årige Lars-Ole Gundestrup, der bor nær Åsted udenfor Frederikshavn, bringer et væld af erfaring og passion til rollen.
Med en hverdag som adjunkt ved MARTEC, har Lars-Ole Gundestrup en stærk pædagogisk baggrund suppleret med uddannelse i vejledning, psykologi og mentaltræning. Han har desuden gennemført træneruddannelser gennem både Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), DGI og Team Danmark.
Lars-Ole Gundestrups rejse inden for skydesporten begyndte i en ung alder gennem faderens engagement som jagttegnslærer og skeetskytte, og i de seneste 18 år har Lars-Ole været engageret i ungdomsarbejdet i Aalborg Flugtskydningsforening. En forening, som i dag tiltrækker skytter fra hele regionen gennem et solidt og inkluderende træningsmiljø.
Sportschef Ulrik Gerstorf Sørensen udtaler: “Siden november 2022 har Lars-Ole Gundestrup fungeret som udviklingslandstræner for disciplinerne Skeet og OL Trap. Hans tilgang er drevet af en stærk tro på fokuseret arbejde hos skytterne og god støtte til klubberne i deres daglige virke. Nu foldes rollen ud, så endnu flere skytter og klubber kan bidrage til udviklingen af skydesporten i Danmark, samtidig med at OL, VM, EM og DM-ambitionerne dyrkes.”
Visioner og mål
Lars-Ole Gundestrups mål som landstræner er at skabe de bedste betingelser for de individuelle skytter i bruttogruppen, så de kan udvikle sig efter personlige planer lagt i samarbejde med trænere og udviklingscentre. Han fokuserer på at skabe en sund træningskultur, hvor der også er plads til at sætte tempoet ned, hvis der er pres fra studier, familie eller andre forhold.
Centralt for hans filosofi er, at udvikling ikke kun skal måles på resultater: "Gode ting kommer til de dedikerede og tålmodige," siger Lars-Ole Gundestrup, der også understreger vigtigheden af transparens og tilgængelig støtte for skytterne. “Vi har nogle fantastisk dygtige Skeet og OL Trap-skytter i Danmark. Mange har deres egne trænere, nogle både til til det tekniske og det mentale, og det fortsætter. Mit fokus er at sikre sammenhæng, udvikling og etablere de bedst mulige rammer for de skytter, der udvikler sig og for de, som allerede er i verdenseliten.”
Dansk Skytte Union ser frem til et fortsat frugtbart samarbejde med Lars-Ole Gundestrup,
Yderligere samlinger for bruttogruppen vil blive annonceret senere på året.
Vores projekt med udvikling af ShootAthlon som en ny disciplin og nye muligheder for at tiltrække børn og unge til skydesporten, tager de næste skridt. Shootathlon har nu fået sin egen hjemmeside.
”Vi er stadig tidligt i udviklingen af skydesport med laser. Vi venter på at de første foreninger bider rigtigt på og vil udvikle sporten sammen med os” indleder projektmedarbejder Fritz Ganzhorn.
ShootAthlon kombinerer skydesport med laserrifler og – pistoler med fysisk aktivitet, øvelser, strategi og samarbejde. Flere kommuner er interesseret i udviklingen, idet den giver mulighed for at flytte skydesporten ud af de vante rammer med høj sikkerhed og ind i fx en sportshal. Samt at vi kombinerer skydning med basale ATK-færdigheder som fysisk aktivitet, løb, leg, gymnastiske øvelser, styrketræning osv. Kommunerne ser et potentiale for at udvikle skydesporten - for alle aldre.
”Vi har indtil videre udviklet ShootAthlon gennem afholdelse af mange forskellige events. Det har virkelig inspireret os at se brugerne udvikle konceptet i praksis. Udover at blive klogere på udviklingen af ShootAthlon til en ”rigtig” idræt, har de mange events også givet mulighed for en økonomisk indtægt” fortæller Fritz
”Derfor har vi valgt to spor på den nye hjemmeside. Et hvor man kan være interesseret, som forening, til at vi hjælper med at start ShootAthlon op lokalt. Og et hvor vi kommer ud over laver events for virksomheder og private, så vi kan tjene økonomi til flere våben og mere udstyr til gavn for os selv og de klubber, som vil med på Shootathlon bølgen.” afslutter han.
Find den nye hjemmeside på www.shootathlon.dk
HUSK – vi kommer også meget gerne ud med laservåben, mål og anden markedsføring, hvis I lokalt vil vise skydesport frem ved festivaler, byfester, kommunale events eller andet, med det formål at reklamere og rekruttere nye medlemmer til jeres skytteforening.
HVIS noget af dette fanger din/jeres interesse, så kontakt Fritz Ganzhorn – frg@skytteunion.dk eller (+45) 2371 8910.
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) ønsker følgende fem 10m luftriffel skytter tillykke med udtagelsen til Junior World Cup i Suhl den 19-27/5. Udtagelserne er foretaget på hovedsageligt på baggrund af resultaterne ved vurderingsstævnet i Trehøje og Denmark Open Air (lørdagen) samt evt. Junior EM (se landsholdsmanual).
Tillykke til atleterne og deres trænere og foreninger!
(gul farve = realisering af top 30, grøn farve =realisering af top 15 -se evt. landsholdsmanual))
Alle skytter udtages til at deltage i den individuelle event, hvor Anna deltager som RPO. Matias og Maria bliver ligeledes udtaget til 10m mixed team eventen.
Senere i april udtages 50m 3x20 riffelskytterne, Pistol 25m, Skeet og Trap -se landsholdsmanualerne.
Ved spørgsmål til udtagelserne eller lignende kontakt da venligst nedenstående
På vegne af den sportslige ledelse
Landstræner Leif Steinar Rolland, leifsteinarrolland@gmail.com, tlf. +47 41206597
Udviklingskonsulent Jarl Venneberg Jakobsen, jvj@skytteunion.dk, tlf. 24992053
Team 2032 er Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)s træningstilbud til unge riffelskytter der brænder for skydning, har en tydelig ambition om at dygtiggøre sig og ønsker at være en del af et motiverende træningsfællesskab der har til formål er at udvikle talenter, der har potentiale til at deltage i OL 2032 og fremtidige OL.
For at komme i betragtning til Team 2032 skal du deltage følgende to dage ved følgende 50m vurderingsstævner:
Aarhus Indoor 6/4 2025
og
Ørre Vurderingsstævne 4/5 2025
Du kan læse hele invitationen til Team 2032 her
Regeringens nye tryghedspakke, der blev præsenteret i går mandag af justitsminister Peter Hummelgaard, sætter fokus på at styrke sikkerheden i det offentlige rum og reducere utryghedsskabende adfærd.
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) hilser udspillet velkommen og ser frem til den videre dialog om, hvordan vi sammen kan fastholde en sikker, tryg og ansvarlig adgang til skydesporten.
Blandt de 15 initiativer i regeringens udspil lægges der vægt på øget overvågning, flere tryghedsvagter og skærpet kontrol af personer med retslige tilhold.
Regeringen foreslår blandt andet, at personer med et tilhold ikke skal kunne opnå våbentilladelse. Det er et initiativ, som forbundet grundlæggende støtter, da ansvarlighed og sikkerhed er en integreret del af vores sport.
Formand for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), John Hansen, udtaler:
Ansvarlighed og sikkerhed er en integreret del af skydesporten. Vi støtter regeringens initiativ om, at personer med et retsligt tilhold ikke skal kunne opnå våbentilladelse.
Det er afgørende, at vi fastholder en høj sikkerhedsstandard, samtidig med at vi værner om skydesportens foreningsliv.
Vi ser frem til en dialog med Justitsministeriet om, hvordan vi i praksis kan implementere relevante tiltag, uden at det lægger unødige byrder på vores frivillige foreninger.
Et trygt Danmark – med ansvarlig adgang til en aktiv skydesport
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) repræsenterer en lang række foreninger og skytter, der allerede arbejder under strenge sikkerhedsprocedurer og regler. Forbundet er optagede af, at nye tiltag ikke pålægger de frivillige foreninger unødige administrative byrder, men samtidig bidrager til et trygt og sikkert samfund.
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark vil derfor fortsætte med at arbejde for en balance mellem sikkerhed og tilgængelighed, så skydesporten fortsat kan være en tryg og inkluderende aktivitet for alle, der ønsker at dyrke sporten ansvarligt.
John Hansen fortsætter:
Vi anerkender behovet for at styrke trygheden i Danmark, og vi vil aktivt bidrage med vores ekspertise i den videre proces.
Skydesporten har en lang og stærk tradition for ansvarlighed, og vi ønsker at sikre, at eventuelle nye krav til våbentilladelser eller registrering sker på en måde, der er administrativt håndterbar og meningsfuld for foreningerne.
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) ser frem til samarbejdet og til at sikre, at skydesporten forbliver en del af et trygt og sikkert Danmark.
FOTO: Lars Svankjær
For første gang i 20 år stiger andelen af danskere, der udfører frivilligt arbejde. Ifølge en ny undersøgelse fra VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd – engagerede 40 % af danskerne sig i frivilligt arbejde i 2023, hvor de i gennemsnit brugte 18 timer om måneden på deres indsats. Især i idrætten spiller frivilligheden en nøglerolle, og engagementet kan mærkes i skydesporten.
Frivilligheden bærer skydesporten
Frivillige er fundamentet for skydesporten i Danmark. De står bag træning, konkurrencer og sociale fællesskaber i landets mange skytteforeninger. Derudover strækker den frivillige indsats sig langt ud over foreningsniveauet – ildsjæle er også aktive i arbejdsgrupper, komitéer og vores bestyrelse, hvor de bidrager til udviklingen af sporten, talentarbejdet og de sikkerhedsmæssige rammer.
Flere frivillige kræver bedre rammer
Den stigende frivillighed viser, at flere ønsker at bidrage, men samtidig er foreningslivet under pres. For at fastholde og styrke de frivillige kræfter i skydesporten er det nødvendigt at sikre bedre rammer og mindske bureaukratiske byrder. Frivillige skal kunne bruge deres tid på at udvikle sporten – ikke på unødvendigt papirarbejde.
Tak til de frivillige i skydesporten
De frivillige er afgørende for skydesportens fremtid, og deres indsats fortjener anerkendelse. Kender du en frivillig, der gør en forskel? Giv dem et skulderklap næste gang du møder dem og lad os sammen værne om det stærke engagement, der driver sporten fremad.
Læs mere om VIVEs undersøgelse her
Så er den endelige udtagelsesprocedure for European Youth Olympic Festival den 20-26/7 klar.
Læs mere her
På baggrund af denne sæsons vurderingsstævner, er følgende fire atleter inviteret med til Team 2032 samling den 14-15/3, men henblik på at vurdere hvilke atleter der skal optages på Team 2032.
De fire atleter er:
Kriterier og formål med Team 2032 kan læses i landsholdsmanualen her
Spørgsmål eller lign. kan adresseres til nedenstående
På vegne af den sportslige ledelse
Jarl Venneberg Jakobsen, Udviklingskonsulent
Tlf 24992053, email jvj@skytteunion.dk
Nu kan du sikre dig en plads til årsmødet i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) den 5. april – en dag, hvor vi samler hele skydesportens fællesskab!
Mange tror fejlagtigt, at årsmødet kun er for formændene i skytteforeningerne – men det kunne ikke være mere forkert! Alle medlemmer af en skytteforening samt repræsentanter for medlemsskolerne kan deltage.
Derfor skal du med:
✅ Få indblik i skydesportens udvikling og de beslutninger, der former fremtiden.
🏆 Hyld personer, der modtager æresbevisninger, og anerkend deres indsats for sporten.
🔍 Deltag i aktivitetskomitéernes årsmøder og bliv klogere på arbejdet i din disciplin.
🤝 Styrk dit netværk og mød andre skytter og ildsjæle fra hele Danmark.
Her finder du program, dagsorden og øvrige dokumenter til Skydesportens Dialogmøde
📅 Hvornår? 5. april
📍 Hvor? Idrættens Hus i Brøndby
📝 Tilmeld dig nu! Klik her: https://skytteunion.dk/events
Selvom det kun er de stemmeberettigede, der kan stemme og tage ordet, er din deltagelse vigtig. Du er nemlig med til at styrke fællesskabet og skydesporten i Danmark!
Vi glæder os til at se dig til en dag fyldt med inspiration, fællesskab og fejringer!
Mindeord: Kjeld Rasmussen (1954-2025)
Dansk skydesport har mistet en af sine største skytter. Kjeld Rasmussen, kendt som "Guld-Kjeld med bøllehatten", er gået bort. Han efterlader sig et enestående sportsligt eftermæle, men også mindet om en ydmyg og hjertevarm personlighed, der satte sit aftryk langt ud over skydebanen.
Som 25-årig skrev Kjeld Rasmussen sig ind i den danske idrætshistorie, da han ved OL i Moskva i 1980 skød sig til guld i skeet. Med en imponerende præstation – 246 træffere ud af 250 skud – og sin karakteristiske ternede bøllehat på hovedet, erobrede han både den olympiske titel og nationens hjerter. Hans præstationer på skydebanen taler for sig selv: EM-guld i 1975 med en perfekt serie på 225 ud af 225 skud, OL-guldet i 1980 og en lang række topresultater i internationale konkurrencer.
Men for Kjeld Rasmussen handlede sport altid om mere end blot resultater. Han var elsket for sin rolige tilgang, sit lune væsen og sin jordnære holdning til livet – hvad enten det var som eliteskytte, veteran-bordtennisspiller eller som serviceassistent i Rigspolitiet. Efter at have afsluttet sin skyttekarriere i 1987 fandt han glæden i kammeratskabet med bordtennis, hvor han altid spillede for fællesskabet frem for sejrene.
I 2024 blev Kjeld Rasmussen det første medlem af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)'s Hall of Fame – en fortjent hæder til en sportsmand, der satte varige spor i dansk skydesport. Hans ikoniske bøllehat, hans geværskæfte og hans OL-guldmedalje vil fortsat være udstillet i Idrættens Hus, som et vidnesbyrd om hans præstationer.
Kjeld Rasmussen var mere end en olympisk mester – han var en sportsmand af den gamle skole, hvor ydmyghed, fællesskab og kærlighed til sporten stod over alt andet. Hans præstationer vil aldrig blive glemt, og hans ånd vil leve videre i dansk skydesport.
Æret være Kjeld Rasmussens minde.
Bisættelsen har fundet sted.
Mindeord af bestyrelsesmedlem Paul Erik Sørensen.
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har modtaget den triste besked om, at vores mangeårige og højt værdsatte skytteven, Jimmy George Roed, er gået bort efter kort tids sygdom.
Vi vil især huske Jimmy for hans store engagement og omfattende viden inden for skydning og skydesporten generelt. Han var ikke blot en passioneret skytte, men også en engageret organisator, der tog ansvar som formand eller bestyrelsesmedlem i en række af DSkyU’s organisationer. Hans virke omfattede blandt andet historisk skydning, sortkrudtskydning, ISSF-pistolskydning samt våbenudvalget, hvor hans store viden om skydevåben og skytteorganisationer var til uvurderlig gavn for os alle.
Jimmy var en mand af den gamle skole – aldrig bange for at tage fat eller for at sige sin mening, hvad enten det handlede om at forbedre forholdene for skytterne, arrangere stævner og mesterskaber eller deltage aktivt i organisationsarbejdet. Mange vil huske ham både fra hans mange ledelsesroller og fra de store møder, hvor han ofte tog ordet.
Hans engagement og indsats har efterladt et markant aftryk på skydesporten, og han vil blive savnet af mange.
Æret være dit minde, Jimmy.
Updateret!
Bisætttelsen finder sted fra Vester Ulslev Kirke lørdag den 22. februar kl.12:00.
Adressen er: Øllebøllevej 35b, 4894 Øster Ulslev
Landsholdskoordinator til Komiteen for ISSF Riffelskydning – Frivillig stilling
Er du passioneret omkring riffelskydning, god til at samarbejde, og brænder du for at skabe de bedste vilkår for atleter og landshold? Så er dette en spændende mulighed for dig!
Om stillingen: Vi søger en frivillig landsholdskoordinator, der vil sikre transparens og gode vilkår for landsholdene i disciplinerne 50m liggende og 300m. Som landsholdskoordinator vil du få ansvaret for udtagelsen af atleter til landsholdet til de større internationale konkurrencer og mesterskaber i samarbejde med Komiteen for ISSF Riffelskydning.
Fanger dette din interesse, så læs hele jobopslaget her
Ansøgningsfrist 10. marts