SKYDESPORTEN I DANMARK
Konkurrence og udvikling siden 1913
Konkurrence og udvikling siden 1913
Har du lyst til at arbejde i en organisation, hvor du hver dag gør en forskel for foreningsliv og frivillige ildsjæle? Brænder du for administration, struktur og god service – og kan du samtidig navigere i sagsbehandling og myndighedsopgaver?
Så er det måske dig, vi leder efter som vores nye sekretariatsmedarbejder i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).
Dine opgaver hos os
Som sekretariatsmedarbejder bliver du en central del af vores daglige drift, hvor du:
Hvem er du?
Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingen er en deltidsstilling på ca. 20 timer om ugen. Der må påregnes aften- og weekendarbejde i forbindelse med møder og events. Løn efter kvalifikationer plus pensionsordning og sundhedsforskning.
Aftalt merarbejde afspadseres efter gældende regler.
Arbejdsplads
Du bliver en del af vores sekretariat i Idrættens Hus i Brøndby, hvor vi har resten af dansk idræt som nabo. Her får du kollegaer med stort engagement i idrætten, der i en uformel tone og et godt arbejdsmiljø arbejder for at skabe konkrete resultater for vores medlemmer og skydesporten i Danmark.
Om Dansk Skytte Union | Skydesport Danmark
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) er specialforbundet for den organiserede skydesport i Danmark og samler 32.745 aktive skytter i 354 skytteforeninger over hele landet. Vi arbejder for at skabe de bedste rammer for skydesporten – fra foreningsliv over lovgivning til talentarbejde og olympisk topsport – med stærkt fokus på sikkerhed, fællesskab og ansvarlighed.
Vi understøtter vores frivillige og medlemsforeninger med alt fra administration til udvikling og sagsbehandling, og vi samarbejder tæt med myndigheder, Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark, fonde og vores internationale organisationer.
Ansøgning
Stillingen ønskes besat hurtigst muligt. Send din ansøgning, cv og evt. referencer i én samlet PDF senest 18. juni 2025 kl. 12:00 på mail cfl@skytteunion.dk. Vi indkalder til samtaler løbende, så søg gerne allerede i dag.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sekretariatsmedarbejder Christina Flindt på telefon 70 26 70 29 eller udviklingskonsulent Jarl Venneberg Jakobsen på telefon 24 99 20 53.
Skrevet af bestyrelsesmedlem Anette Jensen
Skydesporten i Danmark står på stærke skuldre.
Vi har passionerede frivillige, specialiserede miljøer og stolte traditioner i hele landet.
Men vi står også midt i et vadested.
Et sted, hvor vi bliver nødt til at stille os selv det ærlige spørgsmål: Hvordan sikrer vi, at skydesporten ikke bare bevares – men udvikles og står stærkere i fremtiden?
Vi tror i bestyrelsen grundlæggende på, at tiden er løbet fra den gamle købmandslogik.
Den tankegang, hvor man alene opgør værdi i decimaler og disciplinopdelinger i foreningerne. Hvor en organisations betydning måles i enkeltstående tal – frem for i det fællesskab, vi skaber sammen.
Og hvor et beløb 80 kr. om året pr. medlem til fællesskabet bliver et uoverstigeligt beløb.
For hvis vi skal lykkes, skal vi samle kræfterne. Ikke blot for at blive flere. Men for at blive stærkere.
For at kunne udvikle sporten, tage ansvar for sikkerheden, skabe fælles fortællinger, udvikle talenter og få politisk og samfundsmæssig lydhørhed.
Vi skal turde tænke helhed før enkeltdele. Vi skal turde tro på, at vi ikke taber os selv – men vinder hinanden – ved at løfte sammen. Det handler ikke om at ensrette eller udviske forskelle. Tværtimod. Det handler om at skabe en organisation, hvor bredden bliver en styrke.
Hvor sortkrudt, ISSF pistol- og riffelskydning, historisk skydning, western, IPSC og flugtskydningens mange discipliner ikke er konkurrenter, men fæller i en sport med mange ansigter – og én fælles fremtid.
Med den nye kontingentstruktur, som årsmøderne i 2024 og 2025 har besluttet, tager vi et vigtigt skridt i den retning. Et mere enkelt og gennemskueligt system, ja – men først og fremmest en fælles investering i det, vi har sammen.
Et økonomisk løft, der skal gå til hurtigere SKV-sagsbehandling, bedre støtte til talenter og flere sportslige aktiviteter i vores aktivitetskomitéer.
Men den største investering er ikke penge. Det er det "vi", vi vælger at være.
Det fællesskab vi skaber – og det mod, vi viser, når vi samler kræfterne i én stærk medlems- og interesseorganisation, som kan rumme hele skydesportens bredde og tale dens sag med gennemslagskraft.
Det kræver vilje. Det kræver vedholdenhed.
Og det kræver, at vi tør tænke længere end næste års budget.
Men vi tror på det. Og vi håber, at du gør det samme.
For vi kan mere – sammen.
Der er masser af skydesport på programmet ved DM-ugen i Aalborg den 26.-29. juni, og i samarbejde med DR kommer der mere end fem timers live-tv med det bedste, Skydesport Danmark kan præstere.
Dette er en fantastisk mulighed for at få flere medlemmer i skytteforeningerne og for at aktivere flere danskere i skydesporten.
Turen til Aalborg kan være lang for nogle. Derfor vil vi gerne hjælpe alle skytteforeninger, der har lyst til at afholde åbent hus og prøveskydning i DM-ugen (uge 26). Det kan ende i nye medlemmer i jeres forening.
Er I interesseret? Så skriv en mail til projektmedarbejder Fritz Ganzhorn på frg@skytteunion.dk med information om, hvor og hvornår I vil holde åbent hus i jeres forening. Vi sender jer skabeloner til markedsføring, opslag på sociale medier eller i det lokale supermarked samt en lille artikel til den lokale avis.
I kan også afholde jeres eget stævne i klubben – fx en samling og/eller konkurrence, inden I skal se live-finaler på tv fra DM-ugen, hygge jer med lidt fællesspisning, kaffe og kage eller andet.
Vil I måske det? Så skriv også gerne en kort mail til frg@skytteunion.dk med lidt ord om jeres planer. Så vil vi meget gerne markere jeres stævne/konkurrence på vores medier.
Har I spørgsmål, gode idéer eller andet, kan I også ringe til Fritz Ganzhorn på (+45) 23718910.
SKV og vores egen behandlingstid har været et tema på de seneste årsmøder. På bestyrelsens seneste møde gennemgik den udviklingen i behandlingstiderne i perioderne fra maj 2023 til maj 2025 samt fra november 2024 til maj 2025.
Det står nu klart, at medianen for behandlingstiderne fra foreningen til Politiets Administrative Center (PAC) er faldet fra 15,8 dage til 9,6 dage i de sidste seks måneder. Dermed lever Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) allerede op til vores ambitioner om, at medianen for behandling af korrekte indsendte SKV-ansøgninger kan være inden for 10 dage.
Budgettet i 2025 afsætter yderligere 350.000 kr. til at forbedre behandlingen af SKV. Og det er, som vedtaget, stadig bestyrelsens intention at styrke egne processer yderligere, så vi også kan fastholde det høje niveau for godkendelse af ansøgninger i de perioder, hvor sekretariatet kan være udfordret af mange andre sekretariatsopgaver.
Du kan følge med i behandlingstiderne her!
I oktober 2023 ansøgte Skyttelauget Kgs. Lyngby om at få henholdsvis Schmeisser SP15DK (.223 Rem) og Schmeisser SP9DK (9x19mm) på positivlisten over rifler godkendt til foreningsbrug. Riflerne bliver specialproduceret til at passe til dansk lovgivning.
Nu er det lykkedes, og begge rifler er på den opdaterede positivliste pr. 1. maj 2025. De kan derefter benyttes til IPSC-Rifle (bolt action) discipliner.
"Det er resultatet af 19 måneders arbejde. Flere i vores forening vil gerne skyde IPSC-Rifle, og de ønsker at bruge SP15DK og SP9DK. Vi er glade for, at medlemmerne nu kan søge om SKV-godkendelse. Der er rigtig god stemning omkring afgørelsen," lyder det fra Skyttelauget Kgs. Lyngbys bestyrelse.
Klik her, og find hele den opdaterede positivliste.
Det danske ungdomslandshold har netop gennemført en stærk indsats ved European Youth League (Nordic Region) i Dobel, Letland, og resultatet taler for sig selv: Bronzemedaljer og kvalifikation til finalen i Ungarn til efteråret!
Holdet bestod af fire dygtige unge skytter:
Malik Lindharth (DSB/ASF)
Storm Franzen (BPI)
Kathrine Janner (Viborg)
Annabelle Borved (Viborg)
Med Alexander Helleskov som træner og Berit Borved som holdleder gik turen til Letland med målet om at sikre en dansk plads i finalen. Og det lykkedes!
Konkurrencen foregik i form af individuelle matcher, hvor hver skytte var seedet 1-4 og skød mod en modstander med samme seedning fra andre nationer. Der blev skudt tre serier af 10 skud, og point blev fordelt efter serie-sejre.
Danskerne lagde stærkt fra land, men tabte desværre deres første opgør mod Estland. Herefter fulgte en sejr over Norge, og spændingen steg op til kampen mod Finland, som de dygtige atleter vandt. Næste kamp var mod Sverige; her blev det desværre til et nederlag – måske på grund af lidt nerver – men den samlede indsats var nok til en samlet bronzemedalje og en plads i finalen!
Det er værd at bemærke turneringens høje niveau – blandt andet deltog den norske OL-deltager Synnøve Berg, hvilket siger noget om kvaliteten og vigtigheden af denne konkurrence.
Vi sender et kæmpe tillykke til de fire skytter og deres støtteapparat – og glæder os til at følge jer videre mod finalen i Ungarn i oktober 2025!
Tak for jeres stærke indsats og flotte repræsentation af Danmark!
Med sportslig hilsen,
Riffelkomiteen
Rikke Kjeldgaard Jensen er ny udviklingskonsulent hos Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).
Rikke har selv dyrket 10m og 50m riffel på højt niveau, og hun har deltaget ved NM og EM i forbundsregi, samt NM, VM og World Games for det militære landshold.
Rikke har en kandidatgrad i Idræt fra Syddansk Universitet, og hun har tidligere arbejdet hos DGI. Her beskæftigede hun sig blandt andet med uddannelsesområdet, hvor hun har haft et tæt samarbejde med Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).
Derudover har Rikke været underviser på de fælles træneruddannelser hos DGI og Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).
Velkommen med på holdet, Rikke!
Så kan vi åbne op for tilmeldingerne til DM-ugen for OL-Trap, OL-Skeet og Nordiske Trap disciplinerne.
OL-Trap kan tilmelde sig her: https://skytteunion.dk/event/279
OL-Skeet kan tilmelde sig her: https://skytteunion.dk/event/278
Nordisk Trap kan tilmelde sig her: LERDUER.NET eller se mere via Skydesport Danmarks kalender den 26-28/6 Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) | Kalender
Ved spørgsmål så kontakt Jarl Venneberg Jakobsen, jvj@skytteunion.dk, 24992053
Så kan vi åbne op for tilmeldingerne til DM-ugen 10m discipliner.
Læs indbydelsen her
Pistol kan tilmelde sig her: https://skytteunion.dk/event/276
Riffel kan tilmelde sig her: https://skytteunion.dk/event/277
I næste uge åbner vi op for tilmeldingerne til OL-Trap, Nordisk Trap samt OL-Skeet
Ved spørgsmål så kontakt Jarl Venneberg Jakobsen, jvj@skytteunion.dk, 24992053
Dansk Skytte Unions (Skydesport Danmarks) projekt, Skud for Trivsel, har til sigte at aktivere flere skolebørn med ADHD og lignende symptomer i det danske foreningsliv. Børnene finder ro og fokus på skydeanlægget, og sportens mentale værktøjskasse hjælper dem også derhjemme eller i skolen.
Klik her, og læs om 56-årige Bjarne Obel, der på trods af sin alder, også bruger skydesporten som metalt pusterum i en hverdag med ADHD.
Artiklen er oprindeligt udgivet i ADHD-foreningens medlemsblad i marts 2025.
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), Riffelkomiteen og Danmarks Idrætsforbund er glade for at offentliggøre udtagelsen af Storm Franzen (BPI) og Annabelle Borved (Viborg Skytteforening) til European Youth Olympic Festival. Udtagelsen er foretaget på baggrund af skytternes høje niveau opnået ved de danske 10m vurderingsstævner samt deres resultater ved det netop overstået IWK Berlin. Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) ønsker de talentfulde skytter, deres trænere samt foreninger tillykke med den flotte udtagelse.
”European Youth Olympic Festival er en prestige fyldt event, hvor unge talentfulde idrætsudøvere får lov til at gå i fodsporet på de Olympiske Lege. Oplevelsen bliver uden tvivl en milepæl i de unge atleters videre rejse til verdensklasse og jeg ønsker dem stort tillykke”
Udtaler Jarl Venneberg Jakobsen, Udviklingskonsulent i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)
For at sikre en god og lærerig oplevelse drager Alexander Helleskov med som holdleder for atleterne. Tusind tak til Alexander for at stille sig til rådighed som frivillig (også) til denne event.
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) repræsenterer en lang række af discipliner inden for skydesporten. En af de mest populære er Compak Sporting. Her har du mulighed for at skyde lerduer i et fleksibelt koncept, der udfordrer dig på nye måder, hver gang du møder op til træning eller stævne.
Steffen Thomsen har dyrket Compak Sporting i 8 år. Vi har snakket med Steffen om, hvad der gør disciplinen så fed.
Hvordan beskriver du Compak Sporting til skytter, der aldrig har dyrket det før?
Modsat andre lerduediscipliner ved du ikke, hvordan lerduerne vil blive kastet. Der er regler, men det er meget mere alsidigt. Den oprindelige tanke var, at disciplinen skal simulere jagt; derfor er der ingen bestemte, standardiserede lerduer eller retninger, de bliver sendt afsted i.
Du skal være en omstillingsparat skytte, fordi du bliver nødt til at skyde med flere forskellige metoder; der er utallige måder, duerne bliver sendt afsted. Fordi det ikke er forudbestemte duer, er du nødt til a
t lægge en taktik for hver enkelt lerdue, så du optimerer dine chancer for at ramme.
Compak Sporting skydes på mindre baner end Fitasc Sporting, hvor vi simulerer jagt ude i naturen. Der går man bare ud i skoven til nogle opstillede kastemaskiner og fyrer duer afsted diverse steder. Men det har vi desværre typisk ikke pladsen til i Danmark. Compak Sporting er Sporting med lidt flere begrænsninger og komprimeret ned, så det kan lade sig gøre at skyde det på en sædvanlig skeet bane.
Hvad gør Compak Sporting til en spændende disciplin?
Der er ikke to dage, der er ens. I stedet for at skyde den samme due 100 gange på den samme måde, får du en ny udfordring hver gang. Duerne kastes med forskellig retning: højre, venstre, indkommende, udadgående, faldende, stigende og så videre. Dertil kommer forskellige hastigheder, vinkler, størrelser og farver på lerduerne.
Jeg synes også, det er fedt, at det er en stor skydesport i hele Europa. Hvis du kommer til udlandet, kan du skyde i mange forskellige terræner. Der er meget få regler, udover regler om et fast skydefelt: Vi skyder fra stilladser, ned i kløfter, op og ned, fra siden, med træer på banen eller andre forhindringer. Stævnearrangørerne er meget kreative, og det betyder mange sjove udfordringer, der kræver forskellige taktikker og metoder.
Hvorfor tror du, at Compak Sporting er en populær disciplin inden for Dansk Skytte Union?
Compak Sporting kræver, at du lægger en taktik; du skal forberede dig, du skal ud at kigge på duerne og forholde dig til banens layout. Jeg tror godt, folk kan lide uforudsigeligheden, og følelsen af natur og frisk luft giver en bedre indlevelse.
Der er normalt 80-100 skytter til et stævne i Danmark, så der er mange at hygge og tale med. Det er en social disciplin, hvor man skyder 4 runder af 25 duer over en hel dag, og vi skiftes alle til at være dommere. Du møder mange og taler med mange forskellige personer.
Jeg tror, at folk synes, det er en hyggelig dag. Men det er disciplinen, sporten og konkurrencen, der tiltrækker folk. Danmark er lidt fladt, men når man først kommer til udlandet, får man lov til at skyde på baner i helt andet terræn, og det kan jeg mærke, at folk nyder. De kommer hjem og er helt høje på oplevelsen.
I udlandet er der ofte 200-800 deltagere til et stævne. Det afhænger af, om det er et typisk grandprix på to dage, eller et stort mesterskab som EM eller VM på fire dage. Det giver mulighed for at skabe et internationalt netværk.
Hvor mange danske deltagere er der typisk til de internationale mesterskaber?
Danmark er tit stærkt repræsenteret til både EM og VM. Vi er ofte 25 til 30 deltagere fra Danmark, hvilket ofte gør os til den fjerde eller femte største nation til sådanne mesterskaber. Jeg har lige været til EM i Sevilla med vores junior- og seniorlandshold. De vandt begge en flot brozemedalje!
Hvad får du personligt ud af at komme til Compak Sporting-stævner?
For det første synes jeg, det er sjovt at konkurrere og forsøge at slå sine egne mål. For det andet er der altid et nyt sted, en ny bane, og der er altid noget, jeg ikke har prøvet før. Jeg får muligheden for at dyrke sporten i et anderledes klima og terræn. Herudover er det altid interessant at møde mennesker med den samme interesse ude i verden.
Al skydesport kræver stort fokus. Er det anderledes for Compak Sporting?
Nej. Du skal mestre flere metoder, teknikker og bevægelsesmønstre. Men jeg tror, at det er nemmere at holde koncentrationen, fordi du ikke skal gøre det samme igen og igen. Det er altid nye udfordringer at løse. Det kræver måske mere planlægning og teknik, men der er også fedt. Når du ankommer om morgenen, ved du ikke, hvad du skal skyde. Det eneste, du ved, er, at du skal skyde fire runder af 25 duer.
Hvis jeg nu gerne vil starte til Compak Sporting, er der så noget, jeg skal kunne i forvejen?
Du skal nok sætte forventningerne, så de matcher overens med din erfaring. Det sagt er der ikke noget galt med at starte helt grøn, fordi du lærer at bruge mange forskellige metoder og teknikker. På samme måde kan du også komme fra en anden disciplin. Det er ikke nogen ulempe, hvis du ikke har skudt lerduer før.
Klubskydning og vinterturneringer er et godt sted at starte, fordi niveauet er en smule lavere. Derefter kan du komme med i de lidt mere formelle turneringer om sommeren, som arrangeres af Skytteunionen.
Har du fået blod på tanden, og vil du gerne lære Compak Sporting bedre at kende? Så kan du se mere på disciplinens åbne Facebookgruppe.
www.facebook.com/groups/257418900965003
Dansk Skytteunion (Skydesport Danmark) har indgået et samarbejde med Meta Learn.
Dette er din mulighed for at bruge et prisvindende og akkrediteret selvhjælpsværktøj.
Meta Learn er ved at undersøge, om deres app kan bruges til at træne mentale aspekter inden for elitesport, herunder skydning. Dette betyder, at alle interesserede medlemmer kan få gratis adgang til deres nye og interaktive app!
Alt du skal gøre, er at svare på et kort, anonymt spørgeskema. Meta Learn-appens formål er at forebygge mistrivsel, og du kan frit vælge mellem en række forløb, der er skræddersyet til netop den problematik, som du gerne vil arbejde med i træningsregi.
Forløbene er blandt andet Stress, Præstationsangst og Tankemylder. Her finder du både øvelser og andre ressourcer, der hjælper dig med at takle mentale udfordringer og stopklodser.
Appen tilbyder et interaktivt univers af øvelser, som hjælper dig med nye strategier og metoder omkring dine tanker. Appen er særligt effektiv i forhold til stress, angst, depression, bekymringer og overtænkning. Det hele er fleksibelt efter dine behov og er 100% anonymt.
Det tager ikke mere end 2 minutter at svare på spørgeskemaet, og så får du adgang fra den 1. maj 2025. Du får mulighed for at give Meta Learn din feedback, når vi når til august 2025.
Alt du skal gøre, er at skrive en mail til vores udviklingskonsulent, Jarl, senest den 23. april 2025.
Mailadressen er jvj@skytteunion.dk
Sekretariatet i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) er lukket for personlig betjening i påskeugen.
Du kan træffe os igen på telefonen fra onsdag den 23. april kl. 10:00 på de sædvanlige telefontider.
Rigtg god påske til alle!
Det er nu officielt: Skydesporten bliver repræsenteret med 15 discipliner ved de Olympiske Lege i Los Angeles i 2028. Det oplyser den internationale skytteorganisation International Shooting Sport Federation (ISSF), efter at Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har godkendt programmet.
Antallet af deltagere bliver det samme som i Paris 2024 – nemlig 340 atleter. Det viser en stærk tillid til sporten og dens udvikling.
Flere finaler får justeret format. Blandt andet udvides finalerne i flugtskydning og hurtigpistol fra seks til otte skytter. Det skaber mere ensartede konkurrencer og giver plads til flere nationer.
Finalen i 50 meter riffel 3-stillinger vil fremover kun blive skudt i stående position. Kvalifikationen bevares dog med alle tre stillinger: liggende, knælende og stående. Ændringen skal gøre sporten lettere at formidle for både medier og nye seere.
Der sker også ændringer i mix-holdfinalerne, hvor alle fire hold nu skyder sammen i et nyt elimineringsformat – i stedet for separate medaljekampe.
Ændringerne træder i kraft fra 1. januar 2026 og vil blive testet gennem hele 2025.
Dansk Skytte Union | Skydesport Danmark ser frem til at følge udviklingen og bakke op om atleternes vej mod OL i Los Angeles i 2028.
På ISSF's hjemmeside kan I læse mere herom: Link
For yderligere information:
Kontakt venligst eliteansvarlig Ulrik Gerstorf Sørensen på telefon +45 24 90 94 01 eller mail ugs@skytteunion.dk
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) ønsker 8 atleter tillykke med udtagelsen til Junior World Cup i Suhl. Seks riffelskytter (hvor af 4 af disse tidligere blev udtaget til 10m distancen) samt 2 Pistolskytter, deres trænere og deres foreninger ønskes tillykke med udtagelsen af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).
Skytterne er udtaget på baggrund af deres resultater jvf landsholdsmanual samt en subjektiv vurdering omkring udviklingsperspektiv foretaget af den sportslige ledelse.
Derfor ønskes Mikkeline Christensen, BPI, Rikke Bertelsen, Viborg Skytteforening, Anna Pedersen, Viborg Skytteforening, Maria Graversen, Ballerup Skytteforening, Matias Ligaard, Ørre Skytteforening, Christoffer Jensen, Thisted Skytteforening og Malik Oliver Lindhart DSB/ASF tillykke med udtagelsen på riffel 50m, 3x20 samt Sif Gorm Hansen, Nyborg Skytteforening og Lars Krog, Viborg Skytteforening med udtagelsen på pistol 25m (sportspistol samt silhuetpistol).
Tillykke til atleterne og deres trænere og foreninger!
Riffel:
(gul farve = realisering af top 30, grøn farve =realisering af top 15, rød farve =realisering af top 8 -se evt. landsholdsmanual))
Christoffer og Malik udtages med perspektiv på deres udvikling samt for at skabe en fortsat udvikling af herre på riffelsiden.
Pistol:
Sif og Lars udtagelses med perspektiv på deres udvikling, deres resultater i 2024 sæsonen samt for at medskabe udvikling på de olympiske pistoldiscipliner.
Vi ønsker alle 8 skytter tillykke med udtagelsen til Junior World Cup i Suhl den 19-27/5.
Alle skytter udtages til at deltage i den individuelle event, hvor Maria deltager som RPO. Dertil får de udtaget skytter tilbud om at deltage i supplerende discipliner, så længe det kan lade sig gøre i forhold til programmet samt skyttens udvikling.
Ved spørgsmål til udtagelserne eller lignende kontakt da venligst nedenstående
I påsken skydes der vurderingskonkurrence i trap og skeet, hvor efter det endelige hold til Junior World Cup i Suhl sættes.
På vegne af den sportslige ledelse
Landstræner Leif Steinar Rolland, leifsteinarrolland@gmail.com, tlf. +47 41206597
Udviklingslandstræner Pistol Marcus Errebo, marcus.errebo@gmail.com
Udviklingskonsulent Jarl Venneberg Jakobsen, jvj@skytteunion.dk, tlf. 24992053
Læs mere om indhold, debat og beslutninger fra årsmødet afholdt den 5. april. Af særlig interesse var spørgsmålet om det fremadrettede kontingent. Hvor stort skal det være?
Det samlede deltagerantal var 88 personer med i alt 47 delegerede stemmer. Folk fra alle dele af skydesportens danmarkskort og alle discipliner havde fundet vej til Idrættens Hus i Brøndby, og alle var med til at gøre årsmødet til en god, konstruktiv og festlig dag for skydesporten.
Hædersbevisninger
Traditionen tro startede dagen med uddeling af skydesportens hædersbevisninger for 2024. Vi hædrede både ældre skytter for et livslangt virke, ungdoms- og juniorskytter for deres talent, frivillige ledere for deres indsats samt vores allerbedste skytter for deres flotte resultater.
Bestyrelsens beretning
John Hansen aflagde bestyrelsens beretning for 2024 med fokus på fremgang ude i foreningerne og vores medlemstal samt på det store politiske arbejde, vi har lagt i forhold til minister og folketing omkring skydesportens vilkår og muligheder. Vi har været aktive, når politikerne har drøftet bandepakker og ”strammere greb om våben”-initiativer og kæmpet for, at skydesporten stadig er en accepteret, respekteret og åben idræt uden for mange administrative byrder – en stadig større opgave, også når det gælder støj og miljø.
Formanden lagde også vægt på det sportslige område, hvor særligt DM-ugen var en succes for skydesporten med stor dækning i tv og andre medier. Ligesom det var vigtigt, at det lykkedes at opnå en olympisk finale med Stephanie Grundsøe i 50 m riffel ved sommerens OL i Paris.
Beretningen blev taget til efterretning med applaus.
Bedre økonomisk resultat i en svær tid
Regnskabet for 2024 blev fremlagt af generalsekretær Lars Green Bach og udviste et positivt resultat med et overskud på driften på 522.000 kr., hvilket bidrager til at øge Dansk Skytte Union (Skydesport Danmarks) egenkapital til knap 1,2 mio. kr.
Det blev understreget, at det mindre overskud også kun er sikret, fordi bestyrelsen med rettidig omhu reducerede antallet af medarbejdere tidligere på året. Regnskabet viser således også behovet for at løfte forbundets økonomiske ramme for at kunne imødekomme medlemmernes behov og forventninger.
Det samlede regnskab blev taget til efterretning af forsamlingen.
Indkomne forslag
Der var indkommet forslag fra Skytteklubben DSB/ASF om ændring af vedtægterne, så det fremadrettet er vedtægtsbestemt, at en tredjedel af kontingentet altid skal gå til aktivitetskomiteerne.
Bestyrelsen var enig i behovet for at yde mere økonomisk støtte til aktivitetskomiteerne, men uenig i, at det skal være mejslet i vedtægterne og fordeles mellem alle komiteer – uanset behov og aktivitet. Bestyrelsen så hellere et system, hvor de forskellige komiteer kan søge økonomisk tilskud til planlagte aktiviteter.
Der var en god og længere debat. Resultatet af afstemningen blev 11 for og 33 imod og 3 blanke stemmer.
Forslaget blev således forkastet af årsmødet.
Ændring af lovregulativ for aktivitetskomiteer
Var et forslag fra bestyrelsen, præsenteret af Rebecca Alexis og Niels Overgaard. De redegjorde for et længere dialogarbejde med de nuværende aktivitetskomiteer samt en fælles workshop med komiteerne, der resulterede i et samlet forslag til nyt lovregulativ, som skal lette arbejdet for de frivillige og også sikre et bedre samarbejde med – og støtte fra – kontoret i Brøndby. Det nye lovregulativ for aktivitetskomiteerne blev enstemmigt godkendt.
Årsmøder i aktivitetskomiteerne
Blev afholdt efter frokosten og fik debatten i gang på fem af vores disciplinområder: ISSF riffel, ISSF pistol, flugt, sortkrudt og western. Der blev både fokuseret på, hvad der var opnået i 2024, og kigget frem mod 2025. Aktivitetskomiteen for dynamisk sportsskydning havde afholdt deres årsmøde ved en tidligere lejlighed.
Efter møderne i komiteerne var der kaffe, kage og mulighed for at netværke lidt, inden selve årsmødet blev genoptaget.
De fremtidige planer
Årsmødet blev genoptaget med dette dagsordenspunkt, hvor næstformand Erik Mouritsen forklarede, at vi har forhandlet en ny strategiaftale med Danmarks Idrætsforbund (DIF) for den kommende strategiperiode 2026-2029. Den gode nyhed var, at det er lykkedes os at forhandle en større økonomisk ramme med DIF, som vil øge den økonomiske strategistøtte fra ca. 1,3 til ca. 2,1 mio. kr. om året.
Samtidig er der aftalt fire nye strategispor (områder), der overordnet bærer overskrifterne:
De fire nye områder blev kort præsenteret af projektmedarbejder Fritz Ganzhorn og udviklingskonsulent Jarl Venneberg Jakobsen, hvor efter der var en kort workshop ved bordene med muligehd for at give input til, hvordan vi kan omsætte de fire strategispor til konkrete mål og handlinger – så
strategien bliver så levende og brugbar som.
De endelige resultat- og procesmål for de nye strategier skal færdiggøres i samarbejde med DIF.
Budget og kontingent
Bestyrelsen orienterede om budgettet for 2025, som samlet set udviser et mindre overskud på ca. 43.000 kr. Budgettet er lagt ud fra bestyrelsens forslag om et kontingent på 80 kr. pr. år pr. medlem fra skytteforeningerne - svarende til 6,67 kr. pr. medlem pr. måned.
Dermed blev der lagt op til en god drøftelse af det fremtidige kontingent. Bestyrelsen havde fremlagt to modeller – en med 80 kr. og en med 100 kr. – hvor man i begge tilfælde også viste, hvad man kunne ”investere” de ekstra kontingentkroner i af merværdi og udvikling for skydesporten og medlemsforeningerne.
Begge forslag blev bragt til afstemning. Først blev kontingentforslaget på 100 kr. stemt ned (16 stemmer for og 29 stemmer imod), derefter blev forslaget på 80 kr. vedtaget med 2/3 flertal (30 stemmer for og 15 stemmer imod).
Det nye kontingent vil give ca. 800.000 kr. om året, som bestyrelsen havde foreslået prioriteret med 350.000 kr. til forbedring af vores SKV-behandling, 275.000 kr. mere årligt til at understøtte aktivitetskomiteernes aktiviteter og endelig 175.000 kr. til mere kvalitet i talentarbejdet.
Kontingentet vil bliver opkrævet senere på foråret 2025.
Valg
Sidste punkt på dagsordenen var valg til bestyrelsen. Da der ikke var indstillet modkandidater, konstaterede dirigenten, at John Hansen er genvalgt som formand for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) for en firårige periode, samt genvalg til bestyrelsesmedlemmerne Anette K. Jensen, Rebecca Alexis og Paul Erik Sørensen – alle for to år.
Ny suppleant til bestyrelsen blev Rune Stampe Larsen.
Til Appeludvalget blev Martin Bak genvalgt og Anders Sode blev valgt som nyt medlem.
Som forbundets revisor var der genvalg til Idrættens Revisionspartnerselskab EY.
Ved 16-tiden takkede formanden af, og forsamlingen udtrykte et trefoldigt leve for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).
Næste årsmøde er den 18. april 2026.
Al materiale vedrørende årsmødet findes på siden her
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) og Aktivitetskomiteen for ISSF Riffelskydning er glade for at kunne annoncere, at Carsten Brandt er blevet ansat som den nye Landsholdskoordinator for riffelskydning i disciplinerne 50m liggende og 300m liggende, 3x20 og STD i herre/dame klassen. Carsten Brandt bringer sig selv i spil via en lang og imponerende karriere inden for riffelskydning samt stor erfaring som leder og strategisk rådgiver.
Carsten er en aktiv del af det danske landshold og har været det siden 1981 på både 300 meter landsholdet og siden 1996 på 50 meter landsholdet, og han har desuden erfaring som dommer med C-licens i ISSF. Med flere VM-guldmedaljer og topplaceringer, herunder en VM guld på 300m hold i 2022, har han en uvurderlig viden om de krav, der stilles til atleterne på højeste niveau.
Carsten er ikke kun en erfaren skytte, men også en succesfuld leder og virksomhedsrådgiver. Som direktør i et toneangivende konsulenthus og formand for Rådgiverbranchen har han stor erfaring med strategisk ledelse og teamudvikling. Han er også internationalt certificeret mentaltræner og rådgiver for bestyrelser og topchefer i nogle af Danmarks største virksomheder.
I sin rolle som Landsholdskoordinator vil Carsten Brandt arbejde for at skabe en transparent og objektiv udtagelsesproces samt arbejde for en klar strategi for udvikling af landsholdene.
Han vil desuden være til stede ved de danske vurderingsstævner og sikre, at de danske atleter får de bedste muligheder for at præstere på de store internationale stævner og mesterskaber.
“Jeg har været en del af landsholdet i mange år og har set, hvor vigtigt det er at skabe klare og strukturerede rammer for udtagelse og udvikling af atleterne. Jeg ser frem til at bidrage til denne proces og arbejde sammen med Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) og Aktivitetskomiteen for ISSF Riffelskydning for at skabe et stærkt fundament, der sikrer endnu flere medaljer til Danmark,” udtaler Carsten Brandt.
"Vi er glade for at kunne byde velkommen til Carsten Brandt, som med sin omfattende erfaring og passion for sporten vil spille en afgørende rolle i udviklingen af dansk riffelskydning" udtaler Søren Juul på vegne af aktivitetskomiteen for ISSF Riffelskydning.
For yderligere information, kontakt:
Jarl Venneberg Jakobsen – udviklingskonsulent
Email: jarl.jakobsen@skytteunion.dk
Søren Juul – medlem af Aktivitetskomiteen for ISSF Riffelskydning
Email: riffel.generelt@gmail.com
Flere af de emner, vi skal drøfte, er direkte resultat af sidste års årsmøde – og af de mange dialoger, vi har haft med foreninger og aktivitetskomitéer gennem året. Samtaler, møder og fælles refleksioner har formet indholdet på dagsordenen.
I år har vi valgt at supplere de formelle indkaldelser, bilag og dagsordener med korte videoer på Facebook og Instagram, hvor medlemmer af bestyrelsen og sekretariatet fortæller om nogle af de vigtigste temaer.
Formand John Hansen siger det sådan:
Med de små videoer har vi ønsket at gøre det lettere for deltagerne at orientere sig i materialet – og give dem, der ikke har mulighed for at være fysisk til stede, en mulighed for at følge med i de beslutninger og drøftelser, der former skydesportens fremtid.
Vi anbefaler naturligvis, at alle, der deltager i debatten om, hvordan vi sammen skaber den bedst mulige fremtid for vores sportslige fællesskab, også orienterer sig i materialet og det faktuelle grundlag (se link her). Det er vigtigt – uanset om det handler om:
Og husk – årsmødet streames live, så også dem, der ikke kan være med fysisk, kan følge med i drøftelserne.
🔗 Vi deler linket til livestream på vores Facebook-side lørdag formiddag.
Så er vi klar med vores efterspurgte dommeruddannelse i riffel og pistol!
Ønsker du at være dommere til nationale stævner. Er du trænere der vil øget kendskabet til reglementet. Eller er du skytte, der for egen skydekarrieres skyld, ønsker et indgående kendskab til reglerne, så læs mere om muligheden HER
Tilmelding via først-til-mølle via: skytteunion.dk/event/247