Æresbevisninger 2022

25-03-2023

Lørdag den 25. marts var der overrækkelse af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)’s traditionsrige æresbevisninger.

De tildeles personer, der har gjort særlig indsats for skydesporten og/eller opnåede bemærkelsesværdige internationale sportslige resultater i 2022.

 

Erik Sætter-Lassens Vandrekæde 2022: Rikke Mæng Ibsen, Trehøje og Ørre Skytteforening

Erik Sætter-Lassens Vandrekæde tildeles i år en atlet, som har haft en fantastisk sæson. Hun startede med en finaleplads på EM 10 m i Hamar, fortsatte med guld i riffel 50 m 3x20 på World cup i Baku, EM guld i Wroclaw i riffel 50 m 3x20 skud, og dermed også den første nationsplads til OL i Paris 2024. 
Hun sluttede af året med en fin bronzemedalje på President Cup (World Cup finalen). 

Ved World cuppen i Baku gjorde hun også en utrolig indsats for holdet, selvom hun fik et blodsukker fald og kollapsede mellem den indledende runde og semifinalen. Med hjælp fra holdkammerater og ledelse kunne hun lige stå på benene, da prøveskydningen til semifinalen startede. Hun tog fat i de sidste kræfter og lavede en fantastisk præstation, som hjalp holdet til at kvalificere sig til guldmatchen, hvor de dagen efter vandt sølv. Dette viser hvilken kapacitet hun er både som skytte og holdkammerat. Hun er klar til at gå meget langt for holdet. 

 

Erik Sætter-Lassens Lederpokal 2022: Mikael Green, Tingsted Skytteforening

Lolland-Falster Skytteforbund indstiller denne person til at modtage Erik Sætter-Lassens Lederpokal.
Han har været mangeårigt medlem af Tingsted Skytteforening.

Det hele startede med en idé om at Danmark igen skulle have et luftstævne i internationalt snit.
Efter at havde gået med tanken et par år og fået bestyrelsen med på ideen, blev der inviteret til det første LF-Open i januar 2010. Det skulle vise sig at være den koldeste weekend i årtier. LF-Open løb af stablen i en kold lagerhal, lidt uden for Nykøbing F.
Næste LF-Open blev derfor rykket til Tingsted Skytteforenings hjemby, Eskilstrup.
Det er et stort arbejde at arrangere et så stort stævne, og der er brug for mange frivillige for at det kan gennemføres. 

Efter sit 13. LF-Open har han meddelt at det var det sidste – indtil videre.
De frivillige har gennem de 13 år været de samme, og de bliver ikke yngre med tiden, derfor har han med opbakning fra bestyrelsen besluttet at slutte her, efter 13 vellykkede LF-Open stævner.

Men måske er det sidste kapitel for LF-Open ikke skrevet, måske der kommer en ny idé fra ham, bestyrelsen eller de frivillige, om hvordan der findes nye kræfter og det alligevel kan gennemføres.

Udover at være den største drivkraft af LF-Open siden 2010, har den nominerede også være medvirkende til at foreningen, først har fået renoveret og siden udvidet deres 10 og 15m. baner. Den sidste gang maling på de nye 10 og 15m. baner var dårligt nok tør, før han havde udtænkt planer for etablering af ny 50m. bane med tilhørende 25m. pistolbane, som stod færdig i maj 2014.
At der skulle gå mere end 10 år fra de første ansøgninger til det færdige byggeri, havde ingen troet kunne være muligt. Kun ved vedholdende arbejde fra bestyrelsen og i særhed den nominerede blev bygning af de nye 25 og 50 m. baner gennemført.


 

Poul Glesner's Fortjenstpokal 2022: Tim Andersen

Bestyrelsen har efter indstilling i år valgt at tildele Poul Glesner's Fortjenstpokal til en person, som i en lang årrække har arbejdet ihærdigt og utrætteligt for skydesporten i Danmark.

Især med særlig fokus på at udbrede discipliner, som i starten kun blev dyrket af et fåtal, men i dag med succes dyrkes af mange udøvere. En disciplin hvor danske skytter nu opnår internationale resultater på øverste hylde.
Selv om det i årenes løb ikke altid har været let, og der ikke altid har været enighed om muligheder og retning, har hans store arbejde bidraget væsentligt til disciplinernes udbredelse og fremgang.

Det er blevet til godt 30 års arbejde – og der kommer ganske givet flere år til.
Denne nominerede får sin pris for sin store indsats for at udbrede IPSC i dansk sportsskydning.


Kvindepokalen 2022: Sissal Skaale, Copenhagen Practical Shooters

I november 2022 fik vi for første gang nogensinde i Danmark en podieplads ved det 19 IPSC Handgun World Shoot 2022 i Thailand i klassen ”Standard Lady”. 

Podiepladsen blev opnået af en superdygtig, nuværende Europamester i samme klasse og ung dansk kvinde, der ved dette 19 WM lykkes at hjemtage en fornem 3 plads, trods lidt trælse ammunitionsproblemer. Hele mesterskabet blev fulgt med stor spænding her hjemmefra og på vegne af alle i bestyrelsen og vores udvalg, ønsker vi dig et kæmpe tillykke med din flotte 3. plads.

Denne nominerede er verdens nr. 3 i IPSC Standard Lady 2022.
Vi er enormt stolte af dig. Godt skudt!


Juniorpokalen 2022: Jens-Ulrik Ladekjær-Mikkelsen, BPI

Efter at have været tilknyttet både Juniorlandsholdet og Mesterskabsgruppen har denne nominerede i 2022 fået sit internationale gennembrud.

Først på 50m, hvor han til Junior World Cup i Suhl kvalificerede sig til finalen på 3x20 med 582 point i kvalifikationen, hvilket var ny dansk herrejuniorrekord. Efter en spændende skydning sluttede han som nummer 7 i sin første internationale finale. I 2022 har han været også udtaget til både NM og EM for juniorer. Til Nordisk Mesterskab blev det til en 5. plads individuelt på 50m 60 skud liggende og en 4. plads efter bronzematchen i holdkonkurrencen 3x20 mix samt finalepladser på både 10m luft og 50m 3x20. Til EM blev det til en top-10-placering på 50m 60 skud liggende.

På 300m har den nominerede gennem de seneste år været med til at skyde danske holdmedaljer hjem til Lapua Europa Cup både på 3x40/3x20 og på 60 skud liggende, og i 2022 fortsatte han sin udvikling ved som junior at tangere den danske senior rekord på 60 skud liggende med 600 point, han var bedste danske liggende herreskytte ved den danske Lapua European Cup i Skibby.

Som et resultat heraf kvalificerede den nominerede sig til at skyde både EM og VM på 300m som senior til trods for, at han stadig kun var juniorskytte. Til EM i juli måned i sit første internationale mesterskab som senior imponerede han meget ved at blive nummer 4 på 60 skud liggende med 592 point – kun marginaler fra podiet. Og igen til VM i Cairo øgede han sit niveau til 597 point, som rakte til en 4. plads – igen kun marginaler fra podiet.

Afslutningsvis vil vi nævne, at den nominerede er dedikeret til sin træning, engageret og har en stor vilje til at lykkes med sin skydning. Udover at have vist et stigende niveau gennem en årrække er han samtidig både på og udenfor banen en rigtig god holdkammerat, der altid gerne hjælper til.

Af de grunde mener Talentudviklingscenter Nord, at Jens Ulrik er en værdig vinder af Juniorpokalen.            

         

Ungdomspokalen 2022: Siv Hegelund

Den nominerede indstilles på grund af sin målrettede træning og de resultater, som hun har opnået.  
Allerede i en tidlig alder har hun opnået mange flotte resultater, samt vundet medaljer til Danmark, ved internationale konkurrence. 

I 2022 har hun vundet det store ESC AIR CUP for damer, som afholdes af det europæisk skytte forbund. Der skød hun imod 80 skytter fra hele Europa. Hun er en af de yngste skytter for 14-årige, som har deltaget. 

Den nominerede er også indehaver af alle individuelle ungdoms rekorder på 10m luft fritstående i U13, U15, U17 samt damejunior. Hvor hun skød 630,9 point til et lokal stævne i Ølstykke.   

Siv er et stort talent for fremtiden, og vi håber at den her anerkendelse vil være med til, at hun forsætter med det hårde arbejde, og sin udvikling. 


Veteran Pokalen 2022: Jan Dovolil, Viborg Skytte Forening

Bestyrelsen har efter indstilling i år valgt at tildele Veteranpokalen til en pistolskytte, som i sagens natur er en ”veteran”.

Den nominerede har i mange år, også før 2022, været en af de mest vindende skytter i veteranklasserne. Også i dine ”ungdomsår” lå han ganske godt til på ranglisterne.

I 2022 har han ”ryddet bordet” – og vundet alle Danske og Nordiske mesterskaber i de discipliner, som han har stillet op i.

 

Kender du én, der bør modtage en af vores æresbevisninger ?

Så kan du læse mere om æresbevisninger i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) her

Æresbevisninger for 2023 overrækkes næste gang på Skydesportens Dag i 2024, som afvikles lørdag den 13. april. 


Vores sociale medier

Vores partnere