Kom og prøv - ShootAthlon workshop

27-09-2023

Du kan stadig nå at komme til ShootAthlon workshop på søndag hos Bjert Stenderup Skytteforening. Kom og oplev vores nye idé til skydeporten - ShootAthlon.

Nu på søndag - den 1. oktober - kan alle interesserede prøve ShootAthlon.

Vi skal sammen videreudvikle ShootAthlon til en foreningsaktivitet og konkurrenceidræt, der kan leve ude hos jer i foreningerne og tiltrække flere børn og unge til skydesporten.

Det sker hos Bjert Stenderup Skytteforening kl. 10-14 i Bjerthallen, Engløkke 7, 6091 Bjert.

Hvad skal der ske?

 • Kort oplæg om ShootAthlon 
 • Gennemgang af våben og elektroniske mål. 
 • Opbygning af baner, skyde med laserpistoler og -rifler 
 • Sammensætte og gennemføre et par konkurrencer.

Generel info:

 • Det er gratis at deltage 
 • Der vil være kaffe, vand og noget at spise
 • Kom så mange I har lyst, børn og voksne, frivillige, trænere og skytter  
 • I skal bare have det gode humør og lysten til at prøve noget nyt med 😊 

Send gerne tilmelding til Sarah Arnfeldt på sar@skytteunion.dk og gerne senest fredag den 29. september. 

Når I ikke tilmelding, så kommer I bare alligevel. 
Vi ses!!


OBS vi har tidligere annonceret, at der også ville være en workshop hos Nyborg Skytteforening lørdag den 30. september.
Den er desværre aflyst, og deltagerne kommer i stedet påsøndag i Bjert. 

Læs mere

World Cup Finalen – triple tillykke

22-09-2023

Tre skytter til Doha - ISSF har netop offentliggjort, at tre af de dygtige skytter fra Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) er kvalificeret til finalen i World Cup i Doha d. 18.-25. november.

”Det er med stor stolthed, at jeg kan fortælle at Stephanie Grundsøe, Emil Petersen og Jesper Hansen er kvalificeret til World Cup Finalen i november. Nu skal både fysik og teknik i fokus, så de tre kan præstere i varmen i Doha i november,” fortæller sportschef Linda Andersson.


Stephanie Grundsøe er kvalificeret i 50m 3x20 riffel damer
Her kan du se kvalifikations-ranking og portrætter af de kvalificerede skytter


Jesper Hansen og Emil Petersen er begge kvalificeret i skeet.
Her kan du se kvalifikations-ranking og portrætter af de kvalificerede skytter
 

Læs mere

Aftale om Compak Sporting

22-09-2023

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har indgået en aftale med Dansk Flugtskydnings Forbund, der betyder, at Dansk Flugtskydnings Forbund får dispensation til at afvikle forbundsmesterskaber i Compak Sporting søndag den 24. september 2023 i Flejsborg Skydecenter.

Samtidig er parterne blevet enige om at mødes efterfølgende med henblik på at drøfte, hvordan vi i Danmark på bedst mulig vis kan leve op til Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)’s rettigheder til det internationale forbund FITASC’s (Fédération Internationale de Tir aux Armes Sportives de Chasse) discipliner.

Formand for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) John Hansen udtaler på den baggrund:

Det glæder mig rigtig meget, at vores udstrakte hånd til Dansk Flugtskydnings Forbund har båret frugt, så de skytter, der har tilmeldt sig forbundsmesterskabet på søndag, ikke risikere at komme i nogen form for sportslig klemme. 

Samtidig ser jeg frem til de kommende drøftelser med Dansk Flugtskydnings Forbund, og jeg håber, at de vil munde ud i en god løsning, der kan være til glæde for alle danske Compak-skytter og skydesporten i Danmark.

 

For yderligere info:
John Hansen, formand for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), telefon +45 30 63 51 13
 

Læs mere

Dansk bronze ved World Cup

22-09-2023

Finalerne i International Shooting Sport Federation World Cup i Rio de Janeiro, Brasilien, for riffeldiscipliner blev afholdt i sidste uge.

Her skød unge Stephanie Grundsøe fra Jyllinge sig til bronze med et brag af en kvalifikation og finale. Nicklas Kildehøj fra Frederica skød sig til sin første finaleplads ved en World Cup
 
Eliteskytten Stephanie Grundsøe fra Jyllinge har skudt sig til en flot bronzemedalje disciplinen riffel 50m 3x20 skud dame ved World Cup i Rio De Janeiro. Med en imponerende score på samlet 590 point i kvalifikationsrunden var Stephanie selvskreven til en finaleplads. Og det var det helt store smil, der var fundet frem efter skudserierne: 

Det har været en helt vanvittig oplevelse på skydebanen her i Rio. Jeg er sindssyg stolt af mine præstationer både i kvalifikationen og i finalen, og det er bare en fed følelse, at det hårde arbejde betaler sig - og så en kæmpe bonus, at kunne rejse hjem med min første World Cup-medalje!

I kvalifikationen ved 50m 3x20 skød Stephanie Grundsøe 590 point fordelt med 198 liggende, 200 liggende og 192 stående skud. Det sikrede hende en plads i finalen og ret til at skyde om metallet. Og metallet blev skudt hjem på fornem vis via de faste 15 skud knælende, 15 liggende efterfulgt af 10 skud stående. Derefter dyster skytterne stående i en eliminationsdyst.  

I Danmark skyder Stephanie Grundsøe for Ballerup Skytteforening, hvor hun glæder sig til at komme og pynte trofæskabet. De flotte resultater beviser, hvordan danske skydesport er i en rivende udvikling, og det glæder Linda Andersson, der er Sportschef i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), der også fremhæver Nicklas Kildehøjs finaleplads: 

Stephanie skød en rigtig god kvalifikation md 590 point og i finalen præsterede hun virkelig godt og holdt sig i toppen i alle tre stillinger. Det er Stephanies første World Cup-medalje og dét er noget særligt. Det er vi stolte af her i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), ligesom vi er stolte af, at Nicklas Kildehøj skyder sig i sin første finale i World Cup-regi i riffel 10 m herrer.

Ved World Cup gjorde også Rikke Mæng Ibsen og Nicklas Højfeldt sammen en god figur, da de var 0,5 point fra deres egen danske rekord i 10m riffel mixed team. 
 
Resultaterne for World Cup i Rio de Janeiro kan ses her. 
 

Læs mere

National Elitecenter Aarhus

20-09-2023

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) åbner et nyt elitecenter i Aarhus, derfor søger vi nu skytter i alderen 16-20, der er interesserede i at tage deres skydning til det næste niveau.

Skydebanerne i Aarhus kommer til at være hjemstedet for vores nye nationale elite center. Her etablerer vi Team2032, hvor riffelskytter, i alderen 16-20, kan blive optaget og modtage træning, med henblik på at indtræde i den danske og internationale elite.

Centeret er styret af en meget erfaren cheftræner, med erfaring på både national og international scene. Formålet med centeret er at skabe fremtidens elite, samtidig med at de unge atleter modtager et tilbud om veltilrettelagt udvikling, i samarbejde med cheftræneren, samt deres personlige træner.
Udover at skabe en elite, så har centeret også til formål at skabe det hele menneske. Her tages der personligt hensyn til den enkelte atlet, indenfor de rammer der er sat for centeret. Der lægges stort fokus på fleksibilitet i forhold til uddannelse, arbejde osv. 

Centeret ligger i Aarhus, men der er ikke noget krav om at man flytter til Aarhus, da en stor del af tilbuddet består af træningsplanlægning med cheftræneren, samt egen træner, og sparring med andre ambitiøse atleter. Vælger man at flytte til Aarhus, med henblik på en daglig gang på centeret, så vil vi naturligvis yde bistand og hjælp, til at skaffe den fornødne hjælp igennem et samarbejde med ESAA og Eliteidræt Aarhus, så både uddannelse/arbejde og træning kan gå op i en højere enhed. 

Der er tre prøvetræninger med cheftræneren og udviklingskonsulenten, som vil bestå af træninger samt personlige samtaler. Efterfølgende vil atleterne udvælges, til at være en del af det nye nationale elitecenter. 

Der er ikke noget krav til hverken skyttens niveau, eller mængde af udstyr, i forbindelse med tilmelding til prøvetræningerne. Vi sikrer at alle får noget konstruktivt med hjem.

Datoer for prøvetræninger på 10m riffel:
15. oktober - 18. november – 2. december

OBS! Man skal deltage i alle tre prøvetræninger.
Tilmeldingsfristen er den 8. oktober - 
Tilmelding til Mikkel Damholt Hansen på mdha@skytteunion.dk

Adresse:
Skytternes Hus – Gøteborg Allé 11, 8200 Aarhus N

Læs mere

Disciplinrettigheder i compak sporting

18-09-2023

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har erfaret, at Dansk Flugtskydnings Forbund har planlagt afvikling af DM i compak sporting den 24. september 2023 på Flejsborg Skydecenter.

Vi gør i den sammenhæng opmærksom på, at disciplinen compak sporting er en disciplin under det internationale forbund FITASC (Fédération Internationale de Tir aux Armes Sportives de Chasse).

Ifølge FITASC’s love er der kun én national organisation, der kan have rettighederne til at organisere FITASC’s discipliner og som kan være national myndighed for disciplinens aktiviteter. Herunder konkurrencer i disciplinen i landet.

For Danmarks vedkommende ligger disse rettigheder hos Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), og vi har derfor forsøgt at række ud til Dansk Flugtskydnings Forbund for en fælles drøftelse af den opståede problematik.

Samtidig gør vi opmærksom på, at der i henhold til FITASC’s bemyndigelsen til Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) er indgået aftaler med enkelte medlemsklubber om afvikling af konkurrencer i compak sporting.

På baggrund af ovenstående vil vi bede alle skytter om respektere de gældende rettighedsforhold i disciplinen, således de enkelte skytter og Danmark som skyttenation kan leve op til sine internationale forpligtelser, og vores nation fortsat kan være repræsenteret ved internationale konkurrencer og mesterskaber.

På vegne af bestyrelsen i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)
John Hansen, formand

Læs mere

WC i Rio de Janeiro

13-09-2023

Stephanie vinder bronzemedalje ved World Cup i Riffel i Rio de Janeiro, Brasilien i riffel 50 m 3x20 damer.

Tre danske riffelskytter skal levere pletskud i Rio de Janeiro.

World Cup i Riffel i gang i Rio de Janeiro, Brasilien er i gang. Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) er repræsenteret med tre danske riffelskytter. World Cuppen afholdes af International Shooting Sport Federation, og er en af de vigtigste konkurrencer i skydesporten. World Cup-præstationer tæller med i atleternes mulighed for at kvalificere sig til OL i Paris 2024. De sidste finaler skydes d. 18. september. De tre atleter har medalje-ambitioner.

Tre danske riffelskytter er booket ind i Rio de Janeiro til World Cuppen i riffel, hvor de skal dyste med på allerhøjeste niveau. De tre skytter er: 

 1. 23-årige dansk mester Nicklas Kildehøj, der er #38 på ISSF-verdensranglisten i disciplinen riffel 10 m herre og ved World Cup i Bhopal i år skød sig til en 11. Plads.
  Nicklas deltager både i riffel 10m herrer og i mixed team riffel 10m sammen med Rikke Mæng Ibsen. 
   
 2. 32-årige Rikke Mæng Ibsen tog guld med hjem til både til World Cup i Baku og EM i Wroclaw i 2022 i disciplinen riffel 50m 3x20 dame. Hun er rangeret som #17 på verdensranglisten. 
  Rikke deltager i tre discipliner. Riffel 10m mixed team med Nicklas Kildehøj, riffel 10m dame samt riffel 50m 3x20 dame. 
   
 3. 23-årige Stephanie Grundsøe fik en flot andenplads ved World Cup i Jakarta i år i riffel 50m liggende og er #22 i 50m 3x20 dame på ISSF-verdensrangliste. Stephanie deltager i både riffel 10m dame og 50m 3x20 dame. 

De tre skytter har skudt sig til flotte resultater i det netop overståede verdensmesterskab i Baku i august, hvor Nicklas Kildehøj blev nr. 22 i riffel 10m herre, Stephanie Grundsøe blev nr. 21. i riffel 50m 3x20 dame og Rikke Ibsen skød sig til en 19-plads i riffel 50m 3x20 dame. 

Med god kampform og høje ambitioner, håber skytterne og Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) på pladser i finalerne til World Cup i Rio De Janeiro:

I store konkurrencer som denne, er den mentale ligevægt uhyre central. Vores skytter er klar, og vi stiler som altid højt! Rikke, Stephanie og Nicklas glæder sig til at bygge ovenpå deres præstationer fra VM Baku i august, udtaler sportschef for Dansk Skytte Union, Linda Andersson.

Med sig til Rio de Janeiro har de tre skytter træner Leif Steiner Rolland, der står klar til at guide skytterne både teknisk og ift. det mentale pres.

Udover medaljehåbene, bidrager ISSF’s World Cup-præstationer til kvalifikation til næste års OL i Paris. Rikke Ibsen sikrede den første danske til skydning til OL i Paris 2024, da hun skød sig til EM-guldet i riffel 50m 3x20 i 2022, men der er stadigvæk flere OL-pladser i omløb.
 

Program i danske tider:

Fredag den 15. september

 • 14.00-14.30: Riffel 10 m Mixed hold - skydehold 1
 • 15.15-15.45: Riffel 10 m Mixed hold - skydehold 2: 
  Rikke Mæng Ibsen og Nicklas Kildehøj - 12. plads med 627,5 point.
 • 16.45: Riffel 10 m Mixed hold - Finale


Lørdag den 16. september

 • 13:15 - 14:30: Riffel 10 m herrer - skydehold 1: Nicklas Kildehøj - 6. plads med 629, 7 point.
 • 15:15 - 16:30: Riffel 10 m herrer - skydehold 2
 • 17:15 - 18:30: Riffel 10 m damer - skydehold 1:
  Rikke Mæng Ibsen - Nummer 19 med 628,8 point 
 • 17.30: Riffel 10 m herrer - Finale - Nicklas Kildehøj - Nummer 7.
 • 19:15 - 20:30: Riffel 10 m damer - skydehold 2:
  Stephanie Grundsøe - Nummer 42 med 624,4 point
 • 21.30: Riffel 10 m damer - Finale

Nicklas fortæller efter finalen:

Jeg tog til Brasilien med målet om at gå i finalen og det lykkedes jeg med. Heldet har ikke været helt på min side i løbet af sæsonen, men jeg har hele tiden haft en følelse af at det bare var et spørgsmål om hvornår jeg gik i finalen. Den viden og målsætning gav en del pres, men jeg formåede at holde ved også selvom det ikke var den bedste dag på banen. Selvfølgelig havde jeg håbet på mere i finalen, men det må ikke overskygge at jeg endelig lykkedes. Og selvfølgelig tusind tak til Elham som virkelig har givet mig troen på mig selv og rykket mit niveau.


Mandag den 18. september

 • 14.00-15.30: Riffel 50 m 3x20 damer - Elimination skydehold 1: Stephanie Grundsoe - 18. plads med 579 point.
 • 16.15-17.45: Riffel 50 m 3x20 damer - Elimination skydehold 2: Rikke Mæng Ibsen 
 • 18.30-20.00: Riffel 50 m 3x20 damer - Kvalifikation
  Rikke Mæng Ibsen - 35. plads med 581 point
  Stephanie Grundsøe - 3. plads med 590 point
 • Riffel 50 m 3x20 damer - Finale - Stephanie Grundsøe - Flot 3. plads og bronzemedalje

World Cup i Rio de Janeiro kan følges her...
 

Læs mere

Spredehagl - Regeringens nye bandepakke rammer igen den frivillige idræt

12-09-2023

Regeringens nye initiativ mod bandekriminalitet indeholder elementer, der begrænser den traditionsrige, fredelige civile skydesport. 3 tiltag vil svække og begrænse den sport, der dagligt engagerer +30.000 medlemmer og frivillige og høster OL-, VM og EM-medaljer til Danmark.

Regeringen afskærer sporten fra at rekruttere nye medlemmer ved at nedsætte antal prøvegange i en skytteforening. Regeringen begrænser kaliberstørrelsen, hvilket afmonterer al rekruttering til skytteforeninger med historiske våben. Regeringen strafpålægger klubber, drevet af samvittighedsfulde frivillige, hvilket vil gøre det endnu sværere at få frivillige til arbejdet i klubberne. Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) begræder den unødige stigmatiseringen af skydesporten

Ved dagens offentliggørelse af regeringens bandepakke handler det for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) om det, som måske ikke lige rammer mediernes umiddelbare interesse, men som rammer det frivillige foreningsliv.

Bandekriminalitet er helt uacceptabel adfærd i vores samfund. Noget som vi alle skal stå sammen om at bekæmpe. I den kamp er det frivillige foreningsliv en grundsten i vores samfund og demokrati. Jeg føler desværre, at vi som idræt bliver set som en trussel i stedet for en vigtig bidragsyder til samfundet,” indleder John Hansen, formand i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).

Skydesporten skaber sammenhold, glæde og fællesskaber for voksne, børn og unge. Vi er et fællesskab hvor dem, som ikke lige er til fodbold, håndbold, gymnastik og svømning, kan gå til sport. Mange af vores foreninger har eksisteret i langt over 100 år. Derfor er det svært at acceptere, at vi, i en bandepakke målrettet kriminelle, bliver ramt af stramninger, som ikke er dokumenteret i et faktuelt behov.
 

Prøv to gange og vent på Politiet – i 6 måneder

Ved den seneste bandepakke kom der et krav om, at et nyt medlem kun kunne komme til fem prøveskydninger. Herefter skal der søges en personlig godkendelse hos Politiet til at komme i skytteforening og skyde med foreningens våben på foreningens skydebane.  Siden har der været lange sagsbehandlingstider hos Politiet. Helt op til et halvt år.

Den type vilkår har man ikke pålagt andre idrætter, og det stiller skydesporten dårligt i forhold til andre idrætter, når det gælder om at få nye medlemmer, børn og unge aktiveret i nogle gode fysiske idrætsfællesskaber” udtaler John Hansen og påpeger, at de færreste, der starter til gokart, bueskydning eller mountainbike ville acceptere, at vente så længe på at kunne starte rigtigt.


Nu foreslår regeringen, uvist på hvilket grundlag, at man kun kan komme og prøve to gange.  

Det sker ikke på baggrund af nye undersøgelser eller data om bandekriminalitetet og skydesporten. Vi ser ikke et tryk fra bander og kriminelle for at komme ind foreningerne. Sammen med DGI har vi lavet et større initiativ med sikkerhedsarbejde og -procedurer, hvor vi også fokuserer på vigtigheden af at interessere sig for hinanden, så fællesskabet er et værn mod dem, som vil noget andet end at dyrke idræt, uddyber John Hansen.

En yderligere reduktion i antallet af prøveskydninger vil gå udover tilgangen til skydesporten. 
 

Umuligt for de historiske skytteforeninger 

Regeringen foreslår også en begrænsning på kaliberstørrelsen ved prøveskydning. Fremover skal det kun være muligt at gennemføre prøveskydning med luft- eller kaliber 22. 

Det kan fint gå ude i de almindelige riffel- og pistolskytteforeninger, da det er de våben man starter med. Men, forslaget vil udelukke al prøveskydning i vores mange skytteforeningen med fokus på historiske våben, fx sort krudt- og western-skydning. Det er kritisk for foreningerne og deres medlemmer, forklarer John Hansen.


De mange skytteforeninger med historiske våben er stærke, værdifulde fællesskaber, med for det meste ældre medlemmer og en stor del mænd, hvor man går op i særligt de historiske aspekter og håndværket bag våbnene og ammunitionen. Det er foreninger spredt ud over hele landet. Også i de mindre tætbefolkede dele af Danmark, hvor skytteforeningerne måske er det eneste relevant fritidstilbud for mænd i den aldersgruppe.

For nogle af vores medlemmer og skytteforeninger er sort krudt-skydning deres hobby. Det skal regeringen og vores politikere have for øje. Når man skal sammensætte lovinitiativer, der skal bekæmpe bandekriminaliteten på Christiania og i København Nordvest, nytter det ikke at lukke for lokale interessefælleskaber, pointerer John Hansen


Tak til tilsyn, nej tak til strafpålægning

Endelig foreslår regeringen, at skytteforeningerne i elektronisk form skal logge deres medlemmers adgang i foreningen, deres skydninger mv. 


Vi forstår både ønsket og behovet for at vide, hvem der kommer i skytteforeningerne. Vores foreninger registrerer allerede i dag, bare ikke altid elektronisk. Derfor vil vi gerne i dialog med myndighederne om, hvordan vi kan gøre det mest effektivt og ensartet, så vi samtidig begrænser de administrative byrder. Vores skytteforeninger er drevet af frivillige, og vi har i forvejen meget administration med ansøgninger, tilladelser, sikkerhedsbestemmelser og miljøkrav

afslutter John Hansen. 

Han understreger dog, at regeringens udspil om strafpålæggelse af de frivillige skytteforeninger er skudt over målet. I stedet bør regeringen se på, at få Politiet ud og have kontakt og tilsyn med skytteforeningerne i deres daglige arbejde. En kontrolindsats, der hvor Politiet måtte have en bekymring eller nogle spørgsmål, ved vi virker. Det vil være langt mere effektivt i forhold til at opspore negative elementer og adfærd, end bare at udstede generelle stramninger og straf på skydesporten.

 

Læs om hele bandepakken her - Kapitel 17 omhandler skydesporten...

Læs Justitsministeriets pressemeddelelse her...

 

For yderligere kontakt: 
Formand, John Hansen (+45) 30 63 51 13
Generalsekretær, Lars Green Bach (+45) 29 35 25 03

 

Læs mere

Skeet - EM i Osijek

08-09-2023

Fra den 9. – 12. september afholdes Europamesterskabet i skeet for herrer i Osijek, Kroatien. Her deltager to af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmarks) eliteskytter, Jesper Hansen og Emil Petersen.

Dansk skydesport er i udvikling og de to deltagende skytter placerede sig begge i top-10 ved VM i august. Medaljehåb følger de danske skytter.

Når EM i skeet for herrer skydes i gang på lørdag d. 9. september i Osijek i Kroatien, er der både mesterlig dansk rutine og et dansk stortalent at finde på deltagerlisten. Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) sender Jesper Hansen, sølvmedaljevinder i skeet herrer til OL i 2021, nummer fire på verdensranglisten og nuværende et’er på den europæiske rangliste, og Emil Petersen, nummer 14 på verdensranglisten og pt. nummer 11 på den europæiske rangliste, afsted.

Begge skytter har netop deltaget i VM i august, hvor de nåede i top ti. Jesper Hansen kom hele vejen til finalen og en femteplads, mens Emil Petersen skød sig til en flot niendeplads. Det er et rigtig godt afsæt til EM i Osijek, fortæller Sportschef for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), Linda Andersson:

Vi har en målsætning om finalepladser og medaljer, og tror på vores chancer hos begge skytter. Både Jesper Hansen og Emil Petersen har top ti-placering med sig fra VM i Baku i august. De kommer til EM med et stærkt mindset og blod på tanden til at vinde metal med hjem.

Til dagligt skyder Jesper Hansen fra Svebølle i Københavns Flugtskytte Klub, og Emil Petersen fra Vester Hjermitslev i Jetsmark Skytteforening.

Læs mere

Landstræner stopper – løsning på plads 

31-08-2023

Elham Hasemi Masoumi har valgt at stoppe som landstræner for riffelskytterne i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).

I den kommende periode varetager Leif Steinar Rolland træning og coaching af riffelskytterne. 
 
Elham Hasemi Masoumi har siden februar 2022 varetaget træningen af Dansk Skytte Unions elite-skytter og har bidraget til flere flotte internationale resultater. Desværre oplever Elham ikke forholdene omkring arbejdet som optimale. Og selvom hun er glad for Danmark og arbejdet med skytterne, stopper hun nu, hvor VM i Baku er afviklet. 
 
Udviklingsgruppen har gennem nogen tid haft Leif Steinar Rolland som træner - og med særdeles positiv feedback fra skytterne og flotte resultater. I den kommende tid varetager han også træning af elitegruppen og vil være coach for skytterne, der deltager i World Cup i Rio.  
 
Sportschef Linda Andersson siger: ”Styregruppen vil i den kommende periode vurdere, hvem der er den rette person og har de rette kompetencer til landstræner-opgaven. Det er væsentligt, at vores dygtige skytter får højt kvalificeret træning og coaching og vi har fuldt fokus på, at få landstrænerrollen dygtigt besat.”  
 

Læs mere

Møde på Christiansborg

22-08-2023

Sammen med Danmarks Idrætsforbund (DIF) havde Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) i sidste uge inviteret sig selv til dialog med retsordfører for Moderaterne Tobias Grotkjær Elmstrøm om skytteforeningernes vilkår i forbindelse med den bandepakke, der er annonceret i regeringsgrundlaget.

Vi bakker naturligvis op om initiativer, der reelt vil styrke sikkerheden og bidrage til kampen mod bandekriminalitet i Danmark. Det handler jo alt sammen også om sikkerheden for os og vores foreninger. Men skal det lykkes må symbolpolitikken lægges på hylden.

Vores overordnet anbefaling til Tobias var derfor også at sætte konkret ind der hvor problemerne er i stedet for at ramme en masse lovlydige foreningsfrivillige over hele landet med nye og tvivlsomme initiativer.

Blandt andet talte vi om,

 • at prioritere kontrol og tilsyn over administration og bureaukrati,
 • en lettere praksis for fornyet godkendelse af eksisterende våben og lovlydige skytter, 
 • at prøveskydninger er essentielt for optag af nye medlemmer i skytteforeningerne,
 • at skydesporten har nogle styrker og potentialer, som kan gøre en positiv forskel for særlige grupper i samfundet – herunder mennesker med ADHD, soldaterveteraner, stressramte, sklerosepatienter og mennesker med funktionsnedsættelser.

Ligeledes gjorde vi opmærksom på, at den nedsættelse af kalibergrænsen ved prøveskydninger, som indgik i et tidligere udkast til en bandepakke, vil få store negative konsekvenser for muligheden for nye medlemmer i vores historiske discipliner inden for sortkrudtskydning - hvis ikke disse undtages.

Læs mere

OL-kvalifikation til dansk verdensklasseskytte ved VM i skeet-skydning

20-08-2023

Finalen i skeet herrer er afviklet ved VM i skydning i Baku, Aserbajdsjan. Her var den kendte skeetskytte Jesper Hansen, sølvmedaljevinder skeet til OL i 2021 og nummer to på verdensranglisten i skeet, med i finalen og fik en flot femteplads.

Med den flotte placering sikrer Jesper Hansen også Danmark en plads til OL i Paris næste år.

Finalen blev afviklet lørdag 19/8, og selvom femtepladsen er en flot placering, måtte Jesper Hansen se sig slået af blandt andre guldvinderen Efthimios Mitas fra Grækenland:

VM er slut og jeg kan se tilbage på 123 træffere og sejr i Shoot off.

I selve finalen bliver det til en femteplads og en forløsende OL-plads til Danmark

udtaler Jesper Hansen og fortsætter:

Jeg fik en fantastisk første dag, anden dag er jeg uheldig og der kom en sky for, lige da jeg skulle skyde. Jeg ser derfor ikke duen perfekt og det resulterede i to missere. I dag på tredjedagen skød jeg med hundrede procent kontrol og fik dermed mulighed for shoot off, finaleplads og OL plads. Og jeg tog OL-pladsen hjem til Danmark.

Skudserierne, der sikrede Jesper Hansen OL-kvalifikation, kan ses her... 

Dagen i dag var helt ekstraordinært spændende for Danmark, da hele to skytter fra Dansk Skytte Union kvalificerede sig så langt som til shoot off om finalepladser i skeet herrer. Ud over Jesper Hansen var Emil Petersen med helt fremme og fik en meget fornem samlet 9-plads i turneringen.
Skudserierne der har bragt Emil Petersen helt frem til shoot off om finaleplads, kan ses her... 
 

Det er fantastisk, at vi har to atleter blandt verdens 10 bedste her ved VM. Både Emil Petersen og Jesper Hansen gennemfører en rigtig god shootoff, men Jespers erfaring gav ham i dag pladsen i finalen. Og ikke mindst en OL-plads i Paris 2024 til Danmark.

udtaler sportschef Linda Andersson.
 
Verdensmesterskabet i skydning, der er en Dansk Skytte Unions og eliteskytternes vigtigste konkurrencer, fortsætter indtil d. 1. september. Følg med på ISSF-sports.org, se resultater her og se alle finaler live her. 
 
For yderligere information kontakt venligst: 
Sportschef Linda Andersson på    Mobil +45 21 66 50 13     Mail: linda.andersson@skytteunion.dk 
Generalsekretær Lars Green Bach på   Mobil +45 29 35 25 03    Mail: lgb@skytteunion.dk 
Pressekontakt Christina S. Lambach på   Mobil +45 40 55 53 06      Mail: csl@essencius.dk 
 

Læs mere

VM i Baku: Skeettræffere og flotte pistolserier 

17-08-2023

Vi er midt i et af de helt store events! International Shooting Sport Federation World Championship i Baku er godt i gang, og flere af de danske skytter har været på skydebanerne i dag. 

Herrernes Skeet-konkurrence starter med danske fuldtræffere. Både Jesper Hansen og Emil Petersen rammer 25/25 duer i deres første serie. Også i næste serie rammer Jesper Hansen 25/25, og Emil rammer 24/25. Begge vores skeetskytter afvikler igen to serier af 25 skud i morgen og en enkelt serie lørdag formiddag inden finalen skydes kl. 13.15 dansk tid.

Finalen i herrernes 10m pistol er afsluttet i dag, hvor vores eliteatlet og pistolfører, Frederik Larsen, kom godt igen efter at skulle indstille sigtekornet på Bakus baner. Starten koster en ellers godt skydende Frederik finalepladsen, der ender på en 38. plads med en kvalifikationsscorer på 575 – 7 point fra den nærmeste kvalifikationsscorer.

Frederik Larsen udtaler om forløbet:

Starten var svær, og de første tre skud er ikke gode nok. Herefter får jeg godt styr på resten af den første serie. Det gode momentum fortsætter ind i anden serie, som går rigtig godt. I tredje og fjerde serie mangler jeg de sidste få procenter, hvilket koster point. Jeg kommer godt igen på femte og sjette serie, og afslutter oplevelsen med nogle gode skud.

Vinderen af herrernes 10m pistol blev kinesiske Bowen Zhang med en finalescorer på 244.3. 

Følg med i morgen formiddag, hvor Rikke Ibsen og Nicklas Kildehøj kan skyde sig til finalen i riffel 10m mixed team, der afvikles kl. 9.15 dansk tid.
 

Læs mere

VM-holdet er klar i Baku

14-08-2023

Held og lykke til de 9 danske VM-skytter!

Nu skydes International Shooting Sport Federation World Championship i gang i Baku. Verdensmesterskabet afvikles fra d. 14. – 1. september, og Danmark deltager med ni fantastiske skytter. I Aserbajdsjans hovedstad skal de kæmpe om finalepladser, medaljer og olympisk kvalifikation.

Vi er i Baku med et stærkt hold, som har vundet medaljer og nået afgørende finalepladser det seneste år. Vores skytter har opnået et højt niveau de seneste år, og nu er fokus på VM. Vi har en klar målsætning om at kæmpe med om finalepladser og metallet, og tror på vores chancer i en række discipliner, udtaler sportschef for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), Linda Andersson. 

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) er begejstrede over skytternes forberedelse og chancer, og stemningen og spændingsniveauet er i top. Generalsekretær Lars Green Bach glæder sig over, at de ni skytter repræsenterer syv forskellige foreninger: 

Det er en styrke for skydesporten, at eliteskytter udklækkes fra så mange klubber. Vi deler den stolthed og glæde, som vi kan mærke fra de lokale foreninger rundt i hele Danmark.

Den første finale, som Danmark kan kvalificere sig til, afvikles d. 17. august 2023. Her kan Frederik Larsen skyde sig til en finaleplads i pistol 10m herrer.
 
Hold derudover øje med d. 19/8, hvor der afvikles hele tre finaler med mulig dansk deltagelse.  Herrernes skeet med Jesper Hansen og Emil Kjelgaard Petersen, kvindernes riffel 10m med Stephanie Laura Scurrah Grundsøe, guldvinder til Ungdoms OL i 2018, Rikke Mæng Ibsen som har været i flere finaler på World Cup og EM samt Anna Skade Nielsen, der blev nummer 5 på World Cup i Jakarta tidligere i år og endelig riffel 10m herrer, hvor Nicklas Højfeldt Kildehøj stiller op. 

Den 27. august afvikles både herrer og damer riffel 300m hvor hhv. Carsten Brandt og Charlotte Jakobsen stiller op.

Alle kan følge med på Issf-sports.org fra 14. august, resultater ses her og alle finaler kan ses live her.
 

 

Billedtekst: Forberedelserne er i fuld gang ved VM i Baku. Her træner riffelskytterne Nicklas Kildehøj, Anna Nielsen og Stephanie Grundsøe.

 

De danske deltagere til VM i Baku:

Skeet herrer:  

Jesper Hansen fra Svebølle. Klub: Københavns Flugtskytte Klub - Nummer 5 plus en national OL kvotaplads.
Emil Kjelgaard Petersen fra Vester Hjermitslev. Klub: Jetsmarks Sogns Jagtforening - Nummer 9 efter shoot off.

 

Pistol 10m herrer: 
Frederik Larsen fra Aarhus. Klub: Skytteklubben DSB/ASF - Nummer 38 med 575 point.

 

Riffel 10m herrer:  
Nicklas Højfeldt Kildehøj fra Fredericia. Klub: BPI - Nummer 22 med 628 point.

 

Riffel 300m herrer: 
Carsten Brandt fra Rønde. Klub: Skytteklubben DSB/ASF. 

 

Riffel 10m damer:  
Rikke Mæng Ibsen fra Sunds. Klub: Ørre og Træhøje Skytteforening - Nummer 69 med 624,5 point.
Stephanie Laura Scurrah Grundsøe fra Jyllinge. Klub: Ballerup Skytteforening - Nummer 76 med 623,9 point.  

Anna Skade Nielsen fra Søndersø. Klub: Særslev Skytteforening - Nummer 66 med 625 point. 

 

Riffel 300m damer liggende: 
Charlotte Jakobsen fra Østbirk. Klub: Skytteklubben DSB/ASF. 

 

Riffel 50m 3x20 skud damer: 

Rikke Mæng Ibsen - Nummer 19 med 584 point.
Stephanie Laura Scurrah Grundsøe - Nummer 21 med 584 point.

 

Riffel 50m damer liggende:  

Stephanie Laura Scurrah Grundsøe - Nummer 13 med 622,2 point. 

 

Riffel 10m mixed team:  

Nicklas Højfeldt Kildehøj og Rikke Mæng Ibsen - Nummer 52 med 623,5 point.

 

Finaler med mulig dansk deltagelse

Dato

Tidspunkt (dk)

Disciplin og mulig deltager

17/8

Kl. 10:45

Finalen i pistol 10m herrer med mulig deltagelse fra Frederik Larsen

18/8

Kl. 9:15-11:45

Finalen i riffel 10m mixed team med mulig deltagelse fra Rikke Mæng Ibsen og Nicklas Højfeldt Kildehøj
 

19/8

Kl. 10:45

Finalen i riffel 10m herrer med mulig deltagelse fra Nicklas Højfeldt Kildehøj

19/8

Kl. 12:30

Finalen i skeet herrer med mulig deltagelse fra Jesper Hansen og Emil Kjelgaard Petersen
 

19/8

Kl. 15:30

Finalen i riffel 10m damer med mulig deltagelse fra Stephanie Laura Scurrah Grundsøe, Rikke Mæng Ibsen og Anna Skade Nielsen.
 

21/8

KL. 15:45-16.30

Finalen i riffel 50m 3x20 skud damer med mulig deltagelse fra Stephanie Laura Scurrah Grundsøe og Rikke Mæng Ibsen.

23/8

Kl. 7:00-9:50 eller 8:30-9:20

Afvikling af riffel 50m damer liggende med Stephanie Laura Scurrah Grundsøe

27/8

Kl. 7:00-8:00

Afvikling af riffel 300m herrer liggende med deltagelse af Carsten Brandt

27/8

Kl. 9:00-10:00

Afvikling af riffel 300m damer liggende med deltagelse af Charlotte Jakobsen

 

Læs mere

Udtagelser til VM

08-08-2023

Der er VM 2023 i Baku den 14-28 august.
Følgende ni atleter er udtaget til at repræsentere Danmark.
 

Pistol 10 m herrer

 • Frederik Larsen, DSB/ASF

Frederik udtages som top 8 atlet: Frederik skød 582 point ved vurderingsskydningen i Gundsølille, Han blev nr. 8 ved EM i Tallin med 581 point og nr. 7 ved World Cup i Bhopal med 580 point. Frederik satser meget hårdt på sin skydning. 
 

Riffel 10 m dame + hold som fra VM indgår i den individuale konkurrencen

 • Rikke Ibsen, Trehøje
 • Anna Nielsen, Særslev
 • Stephanie Grundsøe, Ballerup

Rikke udtages som top 8 atlet: Hun har skudt 629,8-631,9 ved de 5 vurderingsskydninger som hun skudt. Til Swedish Cup skød hun 632,4 og 629,3 point og ved EM I Tallin skød hun 628,8 point. 

Anna udtages som top 8 atlet: Hun var nummer 5 ved World Cup i Jakarta med 629,8 point. Ved de 5 vurderingsskydninger, som hun deltaget i, har hun skudt 629,8, 630,1 og 629,9 point. Til DM skød hun 629,1 point. 

Stephanie Grundsøe udtages som holdatlet: Hun har skudt 627,6 point ved World Cup i Jakarta samt skudt 629,8 point ved Winter Air Guns, som er USA:s udtagelsestævne. 

Alle tre damer satser meget hårdt på deres sport.  
 

Riffel 10 m herrer

 • Nicklas Kildehøj, BPI

Nicklas udtages som top 15 atlet: Han har skudt 628,4 og 629,2 point ved vurderingsskydningen i Gundsølille. Ved EM i Tallin skød han 627,8 point. Nicklas satser meget hårdt på at blive den bedste i verden i skydning. 
 

Riffel 10 m mixed team

 • Rikke Ibsen, Trehøje
 • Nicklas Kildehøj, BPI
   

Riffel 50 m 3x20 skud dame

 • Rikke Ibsen, Trehøje
 • Stephanie Grundsøe, Ballerup

Rikke udtages som top 8 atlet: Rikke vandt EM i sidste år, I år vandt hun bronze på World Cup i Jakarta. 

Stephanie udtages som top 15 atlet. Hun har bland andet skudt 585 point på World Cup i Cairo. 
 

Riffel 50 m 60 skud liggende dame

 • Stephanie Grundsøe, Ballerup

Stephanie udtages som top 8 atlet. Hun vandt sølv ved World Cup i Jakarta i denne disciplin. 


Riffel 300 m 60 skud liggende dame:

 • Charlotte Jakobsen, DSB/ASF 

Charlotte blev nr. 6 ved Europa Cup Danmark 2023 med 589 point.
 

Riffel 300 m 60 skud liggende herrer:

 • Carsten Brandt, DSB/ASF

Carsten deltager i VM for niende gang. Carstens seneste resultater er en 4.-plads med 591 point og en 6.-plads ved Europa Cup Danmark. i 2022 vandt han guld for hold ved VM i Cairo sammen med Steffen Olsen og Jens-Ulrik Ladekjær-Mikkelsen.


Skeet herrer:

 • Jesper Hansen, KFK
 • Emil Petersen, Jetsmark

Jesper udtages som top 8 atlet: Han vandt World Cup i Lonato på tangeret verdens rekord med 125 træffer. Han blev også nr. 3 ved World Cup i Cairo med 123 træffer, nr. 7 ved World cup i Almaty med 121 træffer, samt deltog i shoot off om finalepladser ved World Cup i Doha med 122 træffere. 

Emil udtages som top 8 atlet: Han blev nr 6 ved World cup i Rabat med 122 træffere, nr. 8 ved World Cup i Almaty med 121 træffere, samt deltog i shoot off om finale ved World Cup i Doha og European Games i Wroclaw. 

Begge atleter satser meget hårdt på deres sport.  
 

Læs mere

Guld til Danmark

13-07-2023

Jesper Hansen vandt i går guld i skeet ved ISSF World Cup 2023 i Lonato, Italien.

I en meget tæt og nervepirrende finale med seks stærke skytter fra USA, Finland, Egypten og Italien viste Jesper Hansen den nødvendige ro og styrke til at vinde World Cup-guldet. Sølvet gik til Tammaro Cassandro fra Italien, mens Eetu Kallioinen fra Finland fik bronze. 

Den tre-gange olympiske mester Vincent Hancock måtte i dagens konkurrence tage til takke med femtepladsen.

I kvalifikationen var Jesper Hansen den eneste skytte, som fik 125 træffere ud af 125, hvilket er tangerende verdensrekord.
Jesper ligger nu nummer to på verdensranglisten.

Jesper fortæller efter den vellykkede konkurrence: 

Det er en kæmpe forløsning endelig at vinde guld efter at have kæmpet med at finde de gode resultater den seneste tid. - Og tilmed at skyde 125/125 og tangere verdensrekord. Det har taget mig 24 år at ramme det på den internationale scene. 

At det lige skulle være på Trap Concaverde jeg skulle skyde 125/125 og vinde guld, gør hele oplevelsen fuldendt. At få lov at skyde på finalebanen her, kan nok sammenlignes med at køre ind på Champs-Élysées efter at have vundet Tour de France, eller spille tennis på Centre Court ved Wimbledon. 
Det er hjemmebanen for min største sponsor Beretta og baghaven til de største våbenfabrikanter i Europa – så ja det er kæmpestort.
Man kan vel roligt sige at jeg er glad og tilfreds.

Læs også DR's artikel om Jesper Hansen her...

 

 

Foto: Peter Sandfeld.
 

Læs mere

En grønnere skydesport

12-07-2023

Nu er den første version af vores ’grønne' guide tilgængelig på hjemmesiden.
Guiden indeholder information om alt fra affald og indkøb, til kuglefang og støj.

Vi håber at guiden kan være startskuddet til at komme i gang med at forankre bæredygtige tiltag i
jeres forening. Nogle er allerede i gang og kan finde inspiration i guiden, til at gå mere i dybden eller
favne bæredygtigheden bredere.

Se guiden her...
 

Vil I være med?

Vi vil rigtig gerne høre fra nogle foreninger, som ønsker at gå forrest med den grønne omstilling, som på
sigt kan være inspiration for andre. Vi vil derfor opfordre jer til at sende en mail til Sarah Arnfeldt -
sar@skytteunion.dk, hvis I er interesserede i, at komme med i en arbejdsgruppe med fokus på
bæredygtighed i jeres forening.

Sarah er nyansat projektmedarbejder i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) finanseret af
øremærkede midler fra DIF frem til 31.12.2023. Hun kommer primært til at arbejde med unionens
strategispor om en grønnere skydesport samt udviklingen af den nye disciplin ShootAthlon.

Læs mere

Anne Bakke Nielsen udtaget til Junior VM 2023

04-07-2023

Riffelskytten fra Thisted Skytteforening skal forsvare de danske farver ved VM i Changwon, der foregår fra den 14. til 25. juli 2023.

Anne Nielsen (20 år) er regerende europamester på 10 m riffel. Ved VM skyder hun også i disciplinen 50 m riffel 3 x 20 skud. 

Selvom hun bliver ene om at repræsentere Danmark, tager Anne Nielsen til Sydkorea med en god fornemmelse i kroppen. 

”Jeg var også ene riffelskytte fra Danmark til EM i Tallinn i år, og det gik fint. VM er selvfølgelig noget større, men jeg hviler i et mindset om at én skal jo vinde. Det er i hvert fald min plan at gå ”all in” - og også turde tabe.”, udtaler Anne Bakke Nielsen.

Anne er regerende Europamester i riffel 10 m, som hun skød hjem med 626,3 point i den indledende skydning og 258,9 point i ranking matchen, som hun også vandt. Guldmedaljematchen vandt hun med 17-15. Udover EM har hun i år også skudt 627,1 og 627,4 point til hhv. vurderingsskydningen og Gundsølille Open samt 625,8 til Denmark Open Air.

”Det er alle top 15 resultater på VM-niveau, som er vores udtagelseskriterier. Derudover Anne er en skytte med et godt fokus, stor vilje og ben i næsen, som vil kunne håndtere et stort VM med mange indtryk og stadig kunne skyde op til sit bedste.”, forklarer Linda Andersson, Sportschef i Dansk Skytte (Skydesport Danmark). 

Og fortsætter: 

”Emma Koch skød et flot top 8 resultat ved Junior World Cup i Suhl i juni måned og før det 626,8 point ved World Cup i Jakarta, men har valgt at tage en pause fra konkurrence hen over sommeren og er derfor ikke aktuel for udtagelse til VM. Dernæst har vi Katrine Christensen (riffel) og Michelle Wehage (pistol), som lige nu ligger på et top-30 niveau udenfor udtagelseskravene. De har potentiale, er i god udvikling og vil med endnu mere hårdt og målrettet arbejde i fremtiden også kunne nå de store mesterskaber.” 


Elitesport handler også om tid og penge. Derfor skal der også lyde en stor tak til Anne Bakke Nielsens lokale sponsorer, som er med til at gøre det muligt for Anne at skyde på eliteniveau og repræsentere Danmark ved ISSF Junior VM i Sydkorea:

•    Trinava Danmark
•     RSM Danmark (Thisted) 
•    Thisted Kommunes Eliteidrætsråd 


For yderligere information og pressekontakt: 
Linda Andersson, Sportschef i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) - (+45) 2166 5013.

Læs mere

Flere KOM-OG-PRØV aktiviteter er godt for skydning

03-07-2023

I en moderne verden med masser af tilbud til børn og unge, både i den virkelige og virtuelle verden, er kampen om nye medlemmer indenfor idræt hårdere end nogensinde.  

Derfor er det vigtigt at få vist skydning og skydesporten frem for børn og unge samt deres forældre. 

Der har været en travl tid for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark). Vi har vist vores nye ShootAthlon koncept frem for mange skoleklasser i forbindelse med Idrætsmødet i Aalborg og i tre dage ved den store Gamebox Festival i Messecenter Herning, hvor masser af børn, unge og voksne både skød og bevægede sig. 

Og i forbindelse med den netop overståede DM-uge i Aalborg deltog Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) også med laser-skydning i Spar Nord Fondens KOM-OG-PRØV park alle dagene.

Ifølge Spar Nord Fonden og DIF blev arrangementet besøgt af over 15.000 personer. Hvis det tal er rigtigt, føler vi at alle 15.000 også prøvede at skyde med laser i vores stand, for der var godt nok knald på alle dagene. Folk stod i kø, og mange børn kom igen hver eneste dage for at prøve igen og blive endnu bedre, forklarer projektmedarbejder Fritz Ganzhorn, Dansk Skytte Union.

Se video: DR journalist prøver skydning og andre KOM-OG-PRØV idrætter...

Laser giver nye muligheder
Ved alle arrangementer har vi brugt laservåben. Det er laserrifler fra Anschütz til elektroniske biathlon-mål og pistoler med laserteknologi fra Laser-Ammo, som man skyder imod interaktive mål, der minder om dynamisk sportsskydning. 

Vores rifler minder om luftgeværer, mens vores pistoler er kopier af rigtige 9 mm pistoler. Både rifler og pistoler giver en rigtig god førstegangsfornemmelse af hvad skydning er. Den store fordel er laserteknologien, som gør at vi kan operere i alle miljøer. Fx midt inde på den store Gamebox Festival, hvor vores bane med ShootAthlon havde hundredvis af besøgende.

Eneste sikkerhedskrav vi lægger ned over aktiviteterne, er at vi stadig betragter det som våben og at folk behandler det med respekt. Vi skærmer af, så der ikke står folk bag de opstillede mål. Vi skyder kun mod skiver. Våben peger ind på ”banen” og aldrig mod andre, selvom det kun er laser. 

Vores mål er jo at få flere til at dyrke skydesport, og så kan man ligeså lære at våben altid håndteres med respekt, opmærksomhed og sikkerhed.” fortæller Fritz Ganzhorn, og påpeger at laserteknologien også gør det enkelte skud billigere og hurtigere ved at der ikke skal lades og bruges fysisk ammunition. 

KOM-OG-PRØV foreninger
Da laserskydning er nemt at sætte op og kan skydes sikkert alle vegne, er det også en mulighed for vores mange skytteforeninger ude lokalt. 

Vi har allerede nogle sæt man kan låne, hvis man som skytteforening vil deltage i lokale events eller hvis man vil lave rekrutteringsindsats på lokale skoler, SFO’er mv.  For nogle foreninger vil det være en god forretning at have sit eget udstyr og set-up til laserskydning. Det kan både bruges til rekruttering, sponsor arrangementer og firma-events. Vi har mulighed for at videreformidle kontakter og rabatordninger på det udstyr vi selv benytter, oplyser Fritz Ganzhorn.


ShootAthlon 
Når vi kombinerer laserskydning med forhindringsbaner, fart, motorik og bevægelse kalder vi det ShootAthlon, som vi har fået en bevilling på 300.000 kr. fra DIF’s Initiativpulje til at udvikle som en aktivitet og disciplin i Dansk Skytte Union og ude i foreningerne.

Vi har også her et basis-sæt med forskellige forhindringer og elementer, som sammen med skydning, kan sammensættes til forskellige baner og konkurrencer. 

Se video: ShootAthlon for børn...

Når vi har haft banerne med ud, har vi mærket ekstra stor interesse. Det bekræfter interessen og behovet for udvikling af ShootAthlon ude i foreningerne. Det har potentialet til at trække flere og nye gruppe af børn og unge til skydesporten, som måske ikke ville have valgt os. Det er vores mål, at en del af de børn og unge også vil finde den traditionelle skydning interessant, afslutter Fritz Ganzhorn.

Har jeres forening lyst til at starte op med ShootAthlon eller låne udstyr, så tag kontakt til os i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).
 

Læs mere

Ny våbenpakke på vej

25-06-2023

Regeringen fremlægger nu ti initiativer, der skal sikre en bedre kontrol med våben i private hænder i Danmark.

Justitsminister Peter Hummelgaard har i et interview med TV 2 her til aften løftet sløret for ti politiske initiativer i en ny våbenpakke med titlen: "Strammere greb om våben". Intentionen bag udspillet er primært at sætte ind mod, at lovlige og godkendte skydevåben falder i de forkerte hænder.

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) hilser initiativerne velkommen og formand John Hansen udtaler i den forbindelse:

På linje med justitsministeren ønsker vi en høj grad af sikkerhed for vores skytter og foreninger, samt at myndighederne har mulighed for at gribe ind ved ulovlig omgang og brug af rifler, pistoler eller haglgevær. Og som vi er orienteret om strammer dette udspil især op over for brud på den eksisterende lovgivning, samtidig med at det adresserer initiativer overfor risikogrupper i samfundet, der enten allerede har brudt loven eller som er i farezonen for personfarlig omgang med vores sportsredskaber. Begge dele hilser vi velkomment.

John Hansen tilføjer:

Modsat mange andre udspil og forslag, som vi gennem tiden har set på området, lyder det til, at dette udspil bærer præg af, at der fra politisk side fokuseres på lovbryderne. Her drøftes ikke blot nye symbolpolitiske stramninger af våbenlovgivningen, der alene begrænser alle vores lovlydige skytters adgang til deres sport og foreningslivet. Eller forslag til flere administrative byrder for vores frivillige foreningsledere, uden at de gør en reel forskel for sikkerheden i virkeligheden. Hvis det er et udtryk for et varigt skift i den politisk tilgang til skytteforeningernes sportslige virke, er vi landet et meget positivt sted,

lyder det afslutningsvist fra John Hansen.               

 

Nyt sikkerhedshjul på vej

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) er i øjeblikket i gang med at færdiggøre et sikkerhedshjul for skydesporten i samarbejde med DGI Skydning. Sikkerhedshjulet er et nyt værktøj til at hjælpe skytteforeninger og den enkelte skytte med en fortsat høj sikkerhed i skydesporten.

Generalsekretær Lars Green Bach ser på den baggrund et godt potentiale for et endnu stærkere samspil mellem myndighederne og skydesportsorganisationerne.  

Med det nye udspil fra ministeren glæder vi os over, at der lægges op til et styrket tværfagligt samarbejde mellem Politiets Efterretningstjeneste (PET) og sundhedsmyndighederne. Et samarbejde der blandt andet skal resultere i mere viden og tydeligere anbefalinger til vores foreninger om, hvordan de kan være med til at forbygge, at vores sportsredskaber falder i hænderne på de forkerte personer. Det arbejde glæder vi os meget til at følge og til at integrere i vores fortsatte arbejde med sikkerhedshjulet i samspil med DGI Skydning og PET.

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) ser frem til at blive involveret i det videre arbejde med initiativerne, så forslagene kommer til at holde en hånd under de lovlydige foreninger og borgere samtidig med, at de vil have en reel indvirkning på sikkerheden.

Se ministerens interview med TV 2 via linket her

Læs om alle initiativerne på Justitsministeriets hjemmeside via linket her 

 

For yderligere informationer

Kontakt bestyrelsesformand John Hansen (3063 5113 / president@skytteunion.dk) eller generalsekretær Lars Green Bach (2935 2503 / lgb@skytteunion.dk)

Læs mere

European Games 2023

22-06-2023

Stephanie Grundsøe og Steffen Olsen fik onsdag en flot 4. plads i riffel 50m Mixed hold.

Holdet består af: Jesper Hansen, Emil Petersen, Frederik Larsen, Nicklas Kildehøj, Rikke Mæng Ibsen, Anna Nielsen, Stephanie Grundsøe og Steffen Olsen.

Program:

Torsdag den 22. juni

 • 09:15-09:45: Riffel 10m mixed hold - Kvalifikation: Nicklas Kildehøj og Rikke Mæng Ibsen - 8. plads med 628 point.
 • 11:00-12:15: Pistol 10m herre - Kvalifikation: Frederik Larsen - 13. plads med 577 point.
 • 11:30-12:15: Riffel 10m mixed hold - Finale
 • 13:30-14:15: Pistol 10m herre - Finale


Fredag den 23. juni 

 • 11:30-12:45: Riffel 10m herre - Kvalifikation: Nicklas Kildehøj - 22. plads med 627.0 point
 • 13:30-14:45: Riffel 10m dame - Kvalifikation
  Rikke Ibsen - 27 plads med 624,4 point
  Anna Nielsen - 31. plads med 323,2 point
 • 14:45-15:30: Riffel 10m herre - Finale
 • 16:30-17:15: Riffel 10m dame - Finale


Lørdag den 24. juni 

 • 09:00-15:00: SKEET herre/dame - Dag 1 (75 duer) Kvalifikation: Jesper Hansen og Emil Petersen
 • 15:00-15:30: Riffel 10m dame hold - Kvalifikation Skydehold 1: 
  Rikke Ibsen, Anna Nielsen og Stephanie Grundsøe - 11. plads med 929,9 point.
 • 15:45-16:05: Riffel 10m dame hold - Kvalifikation Skydehold 2
 • 17:45-18:30 Riffel 10m dame hold - Finale


Søndag den 25. juni

 • 09:00-14:30: SKEET herre/dame - Dag 2 (50 duer) Kvalifikation
  Jesper Hansen -  27. med 119 træffere
  Emil Petersen - 12. plads med 122 træffere
 • 09:15-10:45: Riffel 50m 3x20 herre - Kvalifikation 
  Steffen Olsen - 30. plads med 580 point
 • 12:00-13:15: Riffel 50m 3x20 herre - Finale
 • 17:45-19:30: SKEET herre - Finale


Mandag den 26. juni

 • 10:45-12:15: Riffel 50m 3x20 dame - Kvalifikation 
  Rikke Ibsen - 23. plads med 578 point
  Stephanie Grundsøe - 32 med 576 point
 • 14:30-15:45: Riffel 50m 3x20 dame - Finale


Onsdag den 28. juni

 • 12:00-12:50: Riffel 50m 3x20 mixed hold - Kvalifikation skydehold 1
 • 13:15-13:50: Riffel 50m 3x20 mixed hold - Kvalifikation skydehold 2:
 • 15:45-17:00: Riffel 50m 3x20 mixed hold - Finale
  Stephanie Grundsøe og Steffen Olsen skød om bronxemedalje og blev nummer 4.


Torsdag den 29. juni

 • 09:15-10:05: Riffel 50m 3x20 dame hold - Kvalifikation 1. skydning
  Rikke Ibsen, Stephanie Grundsøe og Anna Nielsen - 7. plads
 • 10:30-11:05: Riffel 50m 3x20 dame hold - Kvalifikation 2. skydning
  Rikke Ibsen, Stephanie Grundsøe og Anna Nielsen - 8. plads
 • 12:15-13:30: Riffel 50m 3x20 dame hold - Finale

 

Læs mere

Program for skydesportens DM-Uge

20-06-2023

Til DM-ugen 2023 deltager Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) med følgende discipliner: 

Steel Challenge (dame/herre)
Lørdag d. 24. juni kl. 9-16
Sted: Aalborg Skyttekreds, Furdalsvej 15, 9230 Svenstrup J.
Der er tilmeldt 22 skytter. 32 skydninger.

Hurtig pistol 25m (dame/herre)
Lørdag d. 24. juni kl. 9-17
Sted: Aalborg Skyttekreds, Furdalsvej 15, 9230 Svenstrup J. 
Der er tilmeldt 18 skytter.

Riffel 50m 3x20 og 60 liggende (dame/herre/damejunior/herrejunior/hold)
Træning fredag den 23. juni kl. 18-20.
Lørdag d. 24. juni og søndag d. 25. juni fra kl. 10 
– Finaler lørdag 3x20 dame kl. 16.15 og 3x20 herre kl. 17.15 
– Finaler søndag 3x20 herrejunior kl. 14.30 og 3x20 damejunior kl. 15.30 
Sted: Aalborg Skyttekreds, Furdalsvej 15, 9230 Svenstrup J. 
Der er tilmeldt 23 seniorskytter og 13 juniorskytter.

OL-trap (Teams dame/herre og Mixed teams)
Træning fredag den 23. juni kl. 13-18
Lørdag d. 24. juni kl. 9-18 og søndag d. 25. juni kl. 9-16 
– Finaler søndag kl. 13 (Teams) og kl. 15 (Mixed Teams)
Sted: Aalborg Skydebane, Gammel Hvordrupvej 141, 9400 Nørresundby 
Der er tilmeldt 5 teams og  4 mixed teams

Nordisk trap 125+75 duer (junior/dame/herre/V50/ V60/V70)
Træning fredag den 23. juni kl. 12-18.
Lørdag d. 24. juni og søndag d. 25. juni fra kl. 9 
– Finale (herre) på Honnørkajen søndag kl. 17.30
Sted: Aalborg Skydebane, Gammel Hvordrupvej, 9400 Nørresundby
Der er 41 tilmeldte skytter.

Alle er velkomne som tilskuere, så kom og kig med …

Læs mere

Aflysning af Skeet DM for hold

08-06-2023

Kære skytter
Som flere måske har bemærket, er DM ugen i Aalborg nu uden deltagelse af Skeet. Det skyldes, at Aalborg Flugtskydningsforening mangler det nødvendige mandskab til at afholde mesterskabet.

Samtidig har DIF og DM ugen, af sikkerhedsmæssige hensyn, aflyst Mixed Teams finalen på Honnørkajen i Aalborg. 

Vi arbejder på en ny dato og løsning for dette års DM for hold og information udmeldes snarest.

Hilsen
Aalborg Flugtskydningsforening og Skeetkomitéen i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) 
 

Læs mere

European Games-holdet er udtaget

07-06-2023

Det danske hold til European Games i Polen er udtaget. Danmark rejser afsted med 98 atleter i 16 idrætsgrene, hvor skydesporten deltager med otte skytter. I Polen skal atleterne kæmpe om metal, hæder og olympisk kvalifikation.

Sportschef Linda Andersson fortæller:

Vi rejser til European Games med et stærkt hold som har vundet både medaljer og finalepladser i løbet af det seneste år. Derfor er vores målsætning at vinde medaljer til Danmark. Lige nu finsliber vi formen på vores træningslejr i Århus for riffel og pistol og for skeet i Capua, Italien, så vi kommer så godt forberedte som muligt for at kunne opfylde denne målsætning.

En af de atleter, der i Polen går efter at sikre en OL-kvalifikation, er skeetskytten Jesper Hansen.

Det kan blive en meget vigtig skydning for mig. Ambitionen er helt klart en finaleplads, og så må vi se derfra. Jeg har planlagt min træning, så min form peaker til European Games og til VM lige bagefter, hvor der er mange OL-pladser på spil,” siger Jesper Hansen, der forsøger at kvalificere sig til sit fjerde OL i træk.


Holdet er:
 

Skeet herre

 • Jesper Hansen
 • Emil Petersen

Pistol 10 m herre

 • Frederik Larsen

Riffel 10 m herre

 • Nicklas Kildehøj

Riffel 10 m Dame

 • Rikke Ibsen
 • Anna Nielsen

Riffel 10 m dame hold

 • Rikke Ibsen
 • Anna Nielsen
 • Stephanie Grundsøe

Riffel 10 m mixed hold

 • Nicklas Kildehøj
 • Rikke Ibsen 

Riffel 50 m 3x20 dame

 • Rikke Ibsen
 • Stephanie Grundsøe

Riffel 50 m 3x20 dame hold

 • Rikke Ibsen
 • Stephanie Grundsøe
 • Anna Nielsen

Riffel 50 m 3x20 herre

 • Steffen Olsen

Riffel 50 m 3x20 mixed hold

 • Steffen Olsen
 • Stephanie Grundsøe

 

 

Læs mere

Junior World Cup Sühl 2023

01-06-2023

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har fire skytter som skal i aktion ved Junior World Cup Sühl 2023 i Tyskland den 1. - 9. juni 2023.

Den første som skal i konkurrence er pistolskytten Michelle Wehage på lørdag den 3. juni kl. 9.00.

Pistol 10m individuel: 
• Michelle Wehage, Nykøbing Sjælland Skytteforening


Riffel 10m individuel og team: 
• Anne Bakke Nielsen, Thisted Skytteforening
• Emma Koch, Ballerup Skytteforening
• Kathrine Christensen, Ballerup Skytteforening
 

Program:

Lørdag den 3. juni
09:00 - 10:15: Pistol 10m Dame junior - Skydehold 1
11:00 - 12:15: Pistol 10m Dame junior - Skydehold 2
13:30: Finale Pistol 10m Dame junior - (Se det live kl. 13:25)

Mandag den 5. juni
13:15 - 14:30: Riffel10m Dame junior - Skydehold 1
14:00 - 15:15: Riffel10m Dame junior - Skydehold 2
15:45 - 17:00: Finale Riffel10m Dame junior - (Se det live kl. 17:25)

Du kan følge dem her...

 

Til stævnet deltager Erik Skovmand og Jens Møllenberg som holdledere for henholdsvis riffelskytter og pistolskytte.
Vi glæder os til at følge de fire skytter ved WC for juniorer i Sühl.

Læs mere

DIF-penge til nyt initiativ i skydesporten

31-05-2023

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har fået en ekstraordinær bevilling på 300.000 kr. fra Danmarks Idrætsforbund (DIF)'s Initiativ pulje til at komme i gang med at ideudvikle et nyt koncept, der kan skabe en ny og lettere indgang for børn og unge til skydesporten med afsæt i det aldersrelaterede træningskoncept (ATK).

Vi kalder det ”ShootAthlon”. En aktivitet der både indeholder fysiske elementer, som hurtighed, styrke og motorik, kombineret med taktik/strategi og skydning med laservåben mod elektroniske mål. Næsten alle kender skiskydning, der er en populær TV-sport. Vi har også Biathlon indenfor skydesporten med løb eller korte orienteringsløb kombineret med skydning, indleder udviklingskonsulent Simon Lui Hansen.

og fortsætter: 

Med ShootAthlon vil vi gerne gøre det endnu mere spændende, interessant og let tilgængeligt at starte til skydning. Vi har valgt laserriffel og - pistoler for at skabe en foreningsaktivitet, der kan dyrkes hvor som helst - i gymnastiksale, sportshaller, på skoler, i SFO’er og udendørs i naturen.  Samtidig kombinerer vi skydningen med fysisk træning, leg, læring og konkurrencer for børn, unge og voksne.

Initiativet giver den enkelte skytteforening mulighed for at bryde ud af de eksisterende rammer, ved fx at flytte aktivitet op af den mørke skyttekælder og ind i fx en idrætshal på en skole eller udenfor på de grønne arealer - og på den måde præsentere skydesporten på en ny måde. 

Flere børn og unge til ShootAthlon-hold betyder flere medlemmer og højere kommunalt tilskud til en skytteforening. Samtidig vil man introducere skydning til flere børn. Nogle af dem vil helt sikkert finde skydningen mest interessant og på den måde finde vej ind i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)’s olympiske og ikke-olympiske skydediscipliner. 

Flere børn og unge samt en stærkere økonomi vil give de deltagende foreninger mulighed for lønnede instruktører og trænere til ShootAthlon, mens også ind i foreningernes skydesport, talent og elitearbejde.
 

Hvorfor er dette initiativ vigtigt?

Tendensen i flere skytteforeninger er klar; færre medlemmer og øget aldersgennemsnit på de eksisterende medlemmer. Over de seneste år mærker flere af de traditionelle indendørsidrætter, at fodbolden ruller hele året på kunststofbaner. Det er således ikke længere givet at piger og drengene fra fodboldklubben går til skydning om vinteren - selvom de kunne have godt af det. 

Færre børn og unge vælger den traditionelle foreningsidræt. En god del vælger i stedet at sidde hjemme i et digitalt fællesskab i fx Minecraft og Counter-Strike universerne.

DIF har for nylig fået en stor bevilling på 85 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden til projektet projekt ”Fremtidens idræt for børn og unge”, der skal skabe nye idrætsfællesskaber og få flere børn og unge ind i den fysiske idræt.  

Med ”Shootatlon” initiativet er det vores mål og ide at udvikle en fysisk udgave af e-sporten som kan appellere til et nyt publikum. En idræt, hvor vi skaber rum for autonomi, medbestemmelse og fælles læring i opbygning af egne baner, træninger og konkurrencer. Et dynamisk idrætsmiljø, hvor børn og unge kan være med til at udvikle sporten. Indendørs med de forhåndenværende redskaber og udendørs i det miljø man vælger,  fortæller Projektmedarbejder Fritz Ganzhorn. 

Endelig sætter initiativ gang i den nødvendige udvikling henimod en delvis mere bæredygtig og grøn skydesport ved brug af laservåben og elektroniske mål i introduktionen af børn og unge til skydesporten. Dem som kun vil dyrke ShootAthlon bliver på laser, mens dem der går videre med den ”rigtige” skydning, skal videre med hagl, patroner og rigtige våben.
 

Hvordan kan man være med? 

Simon og Fritz har allerede bygget og udviklet Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)'s eget ShootAthlon koncept med laserrifler, laserpistoler, elektroniske mål samt bygget baner med bildæk, kravleforhindringer, balancebomme mv. og præsenteret det ved flere lejligheder. 

I forbindelse med Idrætsmødet i Aalborg var der en ShootAthlon hvor børn og unge fra 7. klasse til gymnasieniveau prøvede det af med stor succes og i Pinsen var ShootAthlon afsted som en stor del af DIF’s stand på den store gaming og esport GAMEBOX FESTIVAL i Messecenter Herning, hvor hundredvis af børn og unge samt deres forældre gav sig i kast med baner og skydning.

Vi har stort set kun fået positive tilbagemelding på, at dette vil rigtigt mange gerne gå til, når det bliver muligt i en lokal skytteforening. Vi har også kørt kommercielle aktiviteter med ShootAthlon sammen med Team Danmark for nogle af de store virksomheder, som er olympiske sponsorer. De er også gået supergodt med alle medarbejdergrupper. Det har også været muligt at lave teambuilding. Så, der ligger helt klart også en mulighed for de aktive skytteforeninger til at bruge ShootAthlon til at skabe nye og flere indtægter til foreningen, uddyber Simon og Fritz.

Næste trin i udviklingen af projektet er at høre fra interesserede foreninger.

Er jeres forening interesseret, så skriv en mail til frg@skytteunion.dk eller ring på 2371 8910 - så kommer I med en den første samling af spydspids foreninger.
 

De næste skridt 

I løbet af den kommende tid, vil Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) udarbejde konkrete og praktisk anvendelig koncepter, som de medlemsforeninger, der er interesseret i at udvide deres tilbud til børn og unge, kan anvende.

Lige nu er Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) i gang med at søge yderligere fondsmidler.

Vi vil rigtigt gerne opruste vores støtte til de foreninger, som vil i gang med ShootAthlon og skabe interesse for skydesporten hos nye grupper af børn og unge. Vi søger midler til en ansættelse af en konsulent med primært fokus på ShootAthlon og opstart af foreninger. Ligesom vi også gerne vil skabe økonomi til støtte af indkøb af laservåben i de deltagende foreninger, forklarer Simon og Fritz.

Det er nemmere at få ansøgninger igennem fonde, hvis der er et dokumenteret behov og en positiv interesse.

Derfor vil det være både dejligt og gavnligt at høre så hurtigt, som muligt, fra interesserede foreninger. I tillæg til mulighed for økonomisk støtte vil de første foreninger også bliver inviteret med i konceptudvikling af ShootAthlon som en sport. Det endelige mål er jo at vi om nogle år kan afholde danmarksmesterskaber i ShootAthlon, afslutter Simon og Fritz.
 

Læs mere

Ny udviklingstræner til OL-Trap

30-05-2023

I Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), er vi ganske gode til at få nye skytter ind i de olympiske flugtskydningsdiscipliner.

Desværre har vi de senere år af forskellige årsager også mistet dygtige skytter.

Den kurve vil vi gerne knække, og samtidigt forbedre mulighederne for skytter, der gerne vil udvikle sig. Det kræver dog, at vi alle trækker i nogenlunde samme retning, og at så mange som muligt forsøger at bidrage med det, vi hver især kan. Det er der heldigvis mange, der gerne vil.

Skal vi udvikle skytter, er det vigtigt, at der er noget, der binder det hele sammen. I skeet har vi f.eks. allerede flere aktive trænere, men i trap har vi ikke rigtigt nogen. Der er mange hjælpsomme skytter, der gerne vil bidrage, men en egentlig træner-rolle er nu engang svær at kombinere med selv at skyde på et højt nationalt plan. Derfor bliver træningen ikke altid helt løftet derop, hvor den skal være. Det kræver en kompetent person, der har tid og lyst til dedikeret at understøtte og coache træningen regelmæssigt.

Derfor er det mig personligt en stor glæde, at Ole Kristensen vil påtage sig denne trænerrolle. Ole har skudt på højt niveau i mange år og rejst rigtig meget for egen regning rundt i verden for at forbedre og dygtiggøre sig. Jeg er helt sikker på, at Ole er den rette til opgaven. Hvis der er noget Ole er, så er det dedikeret til OL-Trap. Den har givet ham mange glæder og som han selv udtrykte det. ”Nu vil jeg gerne give noget tilbage”.
Han har allerede luftet mange ting, han vil starte op i trænergerningen.
 
At Ole påtager sig denne rolle, vil også gavne sporten på sigt. Hans indsigt og nærvær med skytter, vil give en god sparring til mig, så vi i fællesskab kan løfte og forbedre mulighederne indenfor sporten. Hvordan, hvor, hvor mange gange det vil dreje sig om, bestemmer Ole.
 
Jeg er helt overbevist om, at der er mange, der vil benytte sig af dette tilbud.
Håber I vil tage godt imod Ole.

Med sportslig hilsen
Lars-Ole Gundestrup
 

Læs mere

Fælles henvendelse til Justitsministeren 

17-05-2023

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har sammen med vores partnere i Dansk Våbenforum: Danmarks Jægerforbund, DGI Skydning og Dannmarks Våbenhandlerforening, påny rettet henvendelse til Justitsministeren om sagsbehandlingstiderne i Politiets Administrative Center.

Anledningen er Rigspolitiets udmelding fra PAC om, at normalsituationen fremadrettet vil op til tre måneders sagsbehandlingstid for f.eks. våbentilladelser og EU våbenpas.

Rigsrevisionen har i sin nylige rapport om Politiet sagsbehandling på våbenområdet kaldt de nuværende sagsbehandlingstider på ca. tre måneder for ”urimelige”. Det er vi enige i. Derfor er vores klare budskab til ministeren, at vi ikke kan acceptere at det ”urimelige” gøres til ”normalt”, udtaler John Hansen, formand for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).

På Dansk Skytte Unions årsmøde havde vi inviteret folketingsmedlemmerne Steffen Larsen (Liberal Alliance) og Kim Valentin (Venstre) til politisk debat om våbenområdet, hvor der både blev drøftet PAC’s ressourcer og hvordan man kan gøre regler og procedurer på våbenområdet enklere og mere effektive.

Det har vi fortsat fokus på. Vi rækker derfor ud til politikere og ministeren med budskabet om at vi fra skydesporten gerne vil tage et ansvar og finde nye løsninger. Vi er en idrætsorganisation, og våben er et redskab for vores sport. Derfor vil øget administration og bureaukrati kvæle vores sport og de frivillige skytteforeninger, hvis vi ikke gør noget, afslutter John Hansen.


Læs Danmark Jægerforbunds nyhed her...

Læs mere

European Youth League

15-05-2023

Torsdag den 18. maj 2023 sender Aktivitetskomiteen for ISSF Riffelskydning i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) 4 unge skytter til Rottne, Sverige for at forsvare de danske farver i European Youth League.

Skytterne har kvalificeret sig til deltagelse via deres skydning ved Gundsølille Open i januar. Stævnet i Sverige er en kvalifikation til den endelige finale der foregår i Estland til oktober.

I kvalifikationen deltager 5 lande: Danmark, Sverige, Norge Finland og Estland. De tre bedste hold går videre til finalen.

Det danske hold består af to piger og to drenge alle under 18 år. 

Johanne Petra Skaarup Ditlevsen. Johanne er 17 år og fra oprindelig fra Fyn. Hun bor nu i Viborg og går i 1g på Viborg Katedralskole. Hun er tilknyttet Udviklingscenter Viborg, og skyder for Viborg Skytte Forening.

Maja Westergaard Pedersen er 17 år og oprindelig fra Tebstrup i Østjylland. Hun bor nu i Sjävsø i Sverige, hvor hun går i 2g på skyttegymnasiet. Hun er tilknyttet Talentcenter Syd og skyder for BPI.

Elmer Emil Wagner er 16 år og fra Odden. Han bor i Næstved, hvor han arbejder for en tagdækker. Han er tilknyttet Talentcenter Øst og skyder for Ballerup Skytteforening. Elmer deltog også i European Youth League sidste år.

Matias Kjertan Ligaard er 17 år og fra Skødstrup. Han går i 2g på Egaa Gymnasium. Matias er tilknyttet Talentcenter Vest og skyder for DSB/ASF. Matias deltog også i European Youth League sidste år.

Med til stævnet i Sverige har de fire skytter holdleder Alexander Helleskov, der selv er erfaren skytte og træner i Trehøje Skytteforening.

 

 
Johanne Petra Skaarup Ditlevsen   Matias Kjertan Ligaard
 
Maja Westergaard Pedersen   Elmer Emil Wagner


 

Læs mere

ShootAthlon - En succes i Aalborg

04-05-2023

Rigtigt mange børn, deres lærere og forældre kastede sig ud i skydning med laservåben og den fysiske forhindringsbane på vores ShootAthlon stand ved Idrætsmødet i Aalborg.

Vi tager mange gode er erfaringer og input med hjem til det videre arbejde med udviklingen af en aktivitet, hvor vi kombinerer skydning med fysisk bevægelse. - Og hvor skytteforeningerne nemt kan etablere aktivitet med skydning for børn og unge i gymnastiksale og udendørs, når vi skyder med Laser.

Særligt riffelskydningen gjorde mange teenagere og voksne interesseret i den rigtige skydning (og mange blev opfordret til at gå videre til en skytteforening). Mens en del børn og teenagere allerede spurgte, hvor man kan gå til ShootAthlon og være med bygge de fedeste baner og forhindringer: ”Det er jo som et counter-strike grit, bare rigtigt. Det er jo sværere uden tastaturet, hvor et stabilt sigte bare er noget man trykker ” som en af drengene noterede sig."

Det blev nogle lange dage uden pauser for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)'s udsendte, så det var godt vi havde kaffe og vingummier nok til at holde tempo med børn, unge og voksne.

 

 

 

Læs mere

Udtagelse til Junior World Cup Sühl 2023

02-05-2023

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har udtaget fire skytter til Junior World Cup Sühl 2023 i Tyskland den 1. - 9. juni 2023.
 

Pistol 10m individuel:

Michelle Wehage, Nykøbing Sjælland Skytteforening
Michelle udtages til Junior World Cup, Suhl, på baggrund af flotte stabile præstationer i de primære vurderingsstævner til Junior World Cup i Suhl (565, 564, 565, 566, 567, 563, 560) suppleret med en flot og fremadgående udvikling gennem de seneste år. På denne baggrund udtages Michelle til at repræsentere dannebrog ved den kommende junior World Cup på et realistisk top 8 – top 15 niveau. 
 

Riffel 10m individuel og team: 

Anne Bakke Nielsen, Thisted Skytteforening
Anne udtages til Junior World Cup, Suhl, på baggrund af flotte stabile præstationer i de primære vurderingsstævner til Junior World Cup i Suhl (625.1, 627.1, 627.4, 625.8, 624.0, 622.5). Disse stabile præstationer suppleret med EM Guld og en flot og fremadgående udvikling gennem de seneste år. På denne baggrund udtages Anne til at repræsentere dannebrog ved den kommende junior World Cup på et realistisk top 8 – top 15 niveau. 

Emma Koch, Ballerup Skytteforening
Emma udtages til Junior World Cup, Suhl, på baggrund af flotte stabile præstationer i de primære vurderingsstævner til Junior World Cup i Suhl (623.4, 624.6, 623.6, 624.0, 624.9, 625.3) suppleret med flotte internationale resultater ved senior konkurrencer. På denne baggrund udtages Emma til at repræsentere dannebrog ved den kommende junior World Cup på et realistisk top 8 – top 15 niveau.

Kathrine Christensen, Ballerup Skytteforening
Kathrine udtages til Junior World Cup, Suhl, på baggrung af flere fine præstationer i de primære vurderingsstævner til Junior World Cup i Suhl (bl.a. 624.4, 622.6 og 623.3). Med disse præstationer og en flot og fremadgående udvikling gennem det seneste år, udtages Kathrine til at repræsentere dannebrog ved den kommende junior World Cup på et realistisk top 15 niveau. 


Flere atleter var med i det tætte opløb omkring udtagelsen til Junior World Cuppen. Alle udtagelser er foretaget ud fra de objektive og subjektive retningslinjerne fastsat i vurderingsmanualerne

Til stævnet Erik Skovmand og Jens Møllenberg deltager som holdledere – Tusind tak til dem for at støtte op omkring vores danske atleter.
 

Læs mere

Bestyrelsen konstituerer Rebecca Alexis som ny suppleant 

24-04-2023

Suppleant til bestyrelsen i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) Camilla Schriver har meddelt bestyrelsen, at hun af personlige årsager ønsker at trække sig fra sit hverv.

I forlængelse heraf har bestyrelsen valgt at konstituere Rebecca Alexis som ny suppleant frem til næste ordinære årsmøde, hvor valg af suppleant finder sted.
Rebecca Alexis er involveret i arbejdet i Talentcenter Vest og er blandt andet en af arrangørerne bag stævnet Denmark Open Air i Vildbjerg. Professionelt er Rebecca Lead Projekt Manager & Strategy Consultant hos Grundfos.

Formand for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) John Hansen udtaler:

Vi respekterer fuldt ud Camilla Schrivers ønsker om at trække sig fra sit hverv og har fuld forståelse for hendes valg. Camilla har gennem de seneste år være suppleant til bestyrelsen og blandt andet deltaget i udviklingen af vores arbejde med talentudvikling og vores olympiske set-up. Jeg vil gerne sige Camilla tak for den indsats hun har ydet, og de perspektiver hun har bidraget med i arbejdet med at udvikle vores sport. 

 

I lyset af, at Camilla træder ud, er jeg rigtig glad for, at Rebecca Alexis har vist interesse for bestyrelsens arbejde og har været indstillet på at indtræde på den vakante plads som suppleant. Jeg og resten af bestyrelsen ser meget frem til samarbejdet med Rebecca, og til at vi kan får hendes erfaringer og kompetencer inddraget i bestyrelsens videre arbejde.
    

lyder det afslutningsvist fra John Hansen.

Læs mere

Nye ansigter på kontoret

05-04-2023

Hans Berggreen og Mikkel Damholt Hansen ansættes på deltid i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), mens Udviklingskonsulent Jarl Venneberg Jakobsen har orlov.

I forbindelse med at Udviklingskonsulent Jarl Venneberg Jakobsen tager på et års orlov, deltidsansættes Hans Berggreen den 1. maj og Mikkel Damholt den 1. August. Hans og Mikkel vil overtage en del af Jarls ansvarsområder i ”Sportslig Strategi 2023-2028” samt ”Spor 2” i DIF-samarbejdet, hvor de i tæt samarbejde med talent- og udviklingscentrene skal arbejde videre med rammerne for talentudviklingsmiljøerne i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark). De resterende arbejdsopgaver i Jarls portefølje, vil overtages af udviklingskonsulent Simon Lui Fridal Hansen og projektmedarbejder Fritz Ganzhorn. 

”Jeg ser Hans’ store erfaring indenfor flugtskydning samt som træner på Udviklingscenter København og Mikkels tidligere elitekarriere indenfor riffelskydning, som yderst essentielle i det fremtidige samarbejde med foreninger og komiteer, for at kunne fortsætte driften og videreudviklingen af de initiativer vi har fået igangsat”, udtaler udviklingskonsulent Jarl Venneberg Jakobsen.

Mikkel udtaler: "Jeg ser frem til at starte mit arbejde ved Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark). Min erfaring som tidligere udøver i elitegruppen, har givet mig et sundt indblik i atleternes hverdag, samt hvad der er nødvendigt for at udvikle sig. Jeg ønsker at være med til at fremme arbejdet i Dansk Skytte Unionen, i særdeleshed, når det gælder de talentfulde skytters udvikling og trivsel.”

Hans supplere: ”Jeg glæder mig så meget til at komme ind i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) og fortsætte det gode samarbejdet der er med skytterne, trænerne og klubfolkene bag. Det bliver rigtigt spændende og godt.”

 

 
Hans Berggreen   Mikkel Damsholt


Den 1. maj drager Jarl og hans familie på en etårig Europa rundrejse, hvorefter Jarl vender tilbage til sit arbejde i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) den 1. maj 2024.

Læs mere

Forlænget frist ikke forlænget efter 31. marts

31-03-2023

Grundet Politiets (PAC) problemer med IT-systemer og lange sagsbehandlingstider, har Politiet i medfør af våbenbekendtgørelsens §50, stk.5 forlænget den periode, som bl.a. et skydevåben lovligt kan besiddes (men ej benyttes) efter våbentilladelsens udløb, indtil den 31. marts 2023. 

Den frist udløber i dag. 

Både Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) og DGI Skydning har i god tid rejst problemstillingen overfor Politiet, PAC og Justitsministeriet og foreslået en forlængelse af fristen. Vi har tilsammen 7-800 fornyelsessager i SKV-systemet, som afventer sagsbehandling hos PAC.

Vi kan ikke, uden at gennemgå de enkelte sager, se hvor mange våben der måske er udløbet eller vil udløbe under PACs sagsbehandling. 

Politiet og Justitsministeriet ser ikke behov for at forlænge ovennævnte frist. De mener ikke der vil opstå problemer med udløb.

Det vil vi fra Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) tage ad notam.  Vores anbefaling er derfor, at hver enkelt skytteforening og sportsskytte fortsat holder et vågent øje med om ens våben er nået at blive fornyet i tide. Sker det ikke, er det vores anbefaling man afventer Politiet og beholder våbnet - men uden at benytte det - indtil meddelelse om fornyelsen er modtaget.

Læs mere

Engageret politisk debat ved årsmødet

30-03-2023

Ved årsmøde i Danske Skytte Union (Skydesport Danmark) den 25. marts inviterede vi til politisk debat under temaet: Foreningerne klemt mellem frivillighed og bandepakker.

I debatten deltog folketingsmedlem og formand for Folketingets Retsudvalg Steffen Larsen, retsordfører for Liberal Alliance samt folketingsmedlem og medlem af Kulturudvalget, EU-ordfører for Venstre, tidligere borgmester Kim Valentin.

Dagens debat fordelte sig på to underemner: Skydesporten i det moderne samfund samt Våbenadministration og -tilladelser.

I salen var 50 skytteforeninger repræsenteret og der var stor spørgelyst.

Begge politikere viste stor interesse, forståelse og opbakning til skydeporten i det moderne samfund. I forbindelse med det aktuelle problem hvor dispensationen for ikke fornyet våben udløber 31. marts og den lange behandlingstid hos PAC, meldte begge politikere også at de vil tage problematikken op med henholdsvis minister og udvalg.

Baggrund for den politiske debat var en kronik bragt i netmediet Altinget den 10. november 2022.

Læs eller genlæs kronikken herunder:

Skyd symbolpolitikken ned – skytteforeningerne er en del af løsningen

Åbent brev til det nyvalgte Folketing af Jakob Vels, formand, Skyttelauget Kongens Lyngby, Mads Peter Bach, formand, Aalborg Skyttekreds, Mikael M. Hannibalsen, formand, Sejs-Svejbæk Sortkrudtsskytter, Rene Fomsgaard, formand, Horsens Flugtskytte Klub og Lars Green Bach, generalsekretær, Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) 
 
Valget til Folketinget, som blev afgjort tirsdag den 1. november, stod i krisernes tegn. Hvad enten det handler om inflation, energi, klima, trivsel eller sikkerhedskriser, så fylder det i overskrifterne. Helt naturligt – for det er vigtige kriser at løse for vores land og samfund. 

Men zoomer vi ind på vores skytteforeninger, ser vi imidlertid også en række udfordringer, som vi bør have for øje. Ellers risikerer vi at sætte noget meget værdifuldt over styr.  

Det frivillige engagement har en høj menneskelig værdi. Der er en glæde ved at gøre noget for andre og være med til at gøre en forskel i foreningsfællesskabet. Det skaber både trivsel og giver energi. Foreningslivet er samtidig en hjørnesten i vores demokrati og borgernes demokratiske dannelse. Endelig giver civilsamfundet et stort økonomisk bidrag til værdiskabelsen i landet på helt op mod 315 milliarder kroner. 

Skytteforeningerne har siden 1860’erne været en integreret del af vores foreningsliv med fællesskab, færdigheder og folkeoplysning i centrum. Vi kan meget af det, som i dag er de vestlige demokratiers udfordring – troen på fællesskabet og værnet om de individuelle frihedsrettigheder.

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har fx iværksat et projekt på baggrund af forskning, der viser at børn og unge med ADHD får noget godt ud af at gå til skydning. Ro og fokusering hjælper dem ikke kun i sporten, men også i skolen og videre ud i livet. Et projekt sammen med TrygFonden og ADHD-foreningen.

I den hidtidige valgkamp savner vi, at der rettes fokus på netop alt det vores frivillige foreningsliv løfter. Det står nemlig skidt til på en række områder, og rækken af benspænd bør et nyt Folketing have en ambition om at løse.  

En ny bandepakke blev præsenteret lige inden valget blev udskrevet. Vi bakker helt overordnet op om regeringens kamp mod bandekriminaliteten. Men det er ikke i orden med nye forslag om yderligere stramninger i skytteforeningernes adgang til at optage nye medlemmer, når det i forvejen tager politiet over 200 dage at godkende et nyt medlem. Det ødelægger tilgangen af børn, unge og voksne til vores del af foreningslivet – og det er jo bare ikke alle, som kan eller vil gå til fodbold, gymnastik eller svømning.

Når vi spørger ind til grundlaget for stramningerne, er svaret, at det er Rigspolitiets ”fornemmelse”, at skytteforeningerne bliver infiltreret og udnyttet. Det er ikke virkeligheden ude i foreningerne. Vores oplevelse er tværtimod, at skytteforeninger netop er en del af løsningen, da de i høj grad formår at spotte mistænkelige personer. 

Kriminelle er i alle dele af samfundet, men skytteforeningerne er langt fra overrepræsenteret i statistikkerne. Derfor må yderligere stramninger være funderet i tal og fakta. Den minimale risiko for misbrug af skydesporten af enkelte gale mennesker må altid må vejes på en vægt, hvor det skytteforeningerne bidrager med til samfundet, ligger i den anden vægtskål.

Vores foreningsliv udfordres samtidig af, at nogle af vores sportslige discipliner savner ligestilling, så fællesskabet kan udvikle sig og skytter kan repræsentere Danmark i alle internationalt anerkendte konkurrencer. I disse år vokser dynamisk sportsskydning – en disciplin hvor man bevæger sig og gennemfører en skydebane på tid. Sporten udøves på højt internationalt niveau med verdensmesterskaber, men Danmark er modsat lande vi normalt sammenligner os med afskåret fra at deltage fuldt ud, da halvautomatiske rifler til sportsskydning er blevet afvist af Justitsministeren. Og det til trods for, at der allerede er givet tilladelse til private halvautomatiske våben uden for skydesporten. Den manglende ligestilling bekymrer os, for den stempler os og vores sport som farlig, til trods for alt det gode vi bidrager med - som skytter, frivillige foreninger og en bredt favnende sportsgren med en lang og stolt tradition i Danmark.  

Tung administration er vores altoverskyggende problem. Det tager, som nævnt, over 200 dage at få godkendt en ny skytte til at anvende et våben i en skytteforening. Så når vi byder nye medlemmer velkommen til vores foreninger, kan de få enkelte prøveskydninger og så ellers vente over et halvt år på behandling i Politiets Administrative Center for våbentilladelser. Imens kan den nye sportsudøver ikke være en del af aktiviteterne og fællesskabet i klubben.

Et er den urimelige ventetid. Noget andet er, at der også er lagt en stor administrativ opgave og ansvar ud i skydesportens organisationer, hvor der bruges over seks årsværk – finansieret af sporten og skytterne selv, til at understøtte politiet. Dertil har foreningernes formænd opgaven og ansvaret med registrering og administration, som vi ikke tør gøre op i timer. Det handler om mere end nye medlemmer. Hvis skytten skifter våben eller en forening skifter formand skal de igen godkendes. Alt dette kræver udfyldelse af de samme blanketter igen og igen – og gør det svært, at få nye folk til bestyrelser og det frivillige arbejde. Det kan gøres bedre. 

Vi er ikke imod kontrol af skydevåben. Tværtimod. Vi er en del af løsningen, når vores foreningsformænd løbende vurderer nye og eksisterende medlemmer. I værnet om vores sport, passionen og samværet er vores fokus skarpt rettet på at forhindre misbrug af vores sport, men Justitsministeren og Folketinget må samtidig sørge for at få sagsbehandlingstiden ned. Derudover vil vi gerne af med at skulle godkende vores egne medlemmer. Vores skytteforeninger ønsker i bund og grund mere tillid til det frivillige foreningsliv, i stedet for mere kontrol og administration. 

Skydesportens kommercielle indtægter er ikkeeksisterende. Alligevel har vi ambitiøse skytter, der arbejder utroligt hårdt for at realisere internationalt medaljepotentiale i flere discipliner. Skydesporten har siden 1896 repræsenteret Danmark med hele 80 olympiske atleter, og vi mærker helt tydeligt respekten og anerkendelsen af vores sport, når vi vender hjem fra udlandet med medaljer. Men økonomien i dansk eliteidræt er begrænset og regeringens finanslovsforslag indeholder samtidig besparelser på området. Det presser medaljepotentialet. Skytter må droppe ud af sporten, da de ikke kan finansiere tilværelsen som eliteatlet. Som forbund mangler vi finansiering af trænere med de bedste kompetencer til at udvikle eliteskytter på en social og samfundsmæssig forsvarlig måde. Team Danmarks ekspertiser vil blive reduceret, så færre atleter kan drage nytte heraf i deres udvikling.      

Internationale analyser viser, at dansk skydesport har præsteret på trods i de seneste år. Problemet er, at når man præsterer på trods, så er det på lånt tid. Det slider på atleterne og dem der er tættest på dem i hverdagen, når de skal bruge en masse kræfter på at strikke en hverdag og indkomst sammen. I stedet bør den politiske velvilje, som den Jesper Hansen oplevede ved sin hjemkomst med medaljen fra OL i Tokyo, omsættes til konkrete initiativer der understøtter, at guldet rent faktisk vindes i hverdagen.    

Vi repræsenterer hver især nogle af dansk skydesports mange stærke foreningsfællesskaber, og sammen med mange andre frivillige inden for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) er vi med i et fællesskab af titusindvis af danske skytter i 360 foreninger.

For uanset om det handler om frivillighed, våbensikkerhed, guld til Danmark eller ADHD er vi parate til at yde vores bidrag. Til glæde for det enkelte menneske og det danske samfund. Vi håber, at et nyt Folketing vil skyde symbolpolitikken ned og løse benspænd for foreningslivet i et konstruktivt samspil med os. 

Læs mere

Fortsat lang behandlingstid hos PAC

28-03-2023

PAC har varslet, at den lange ekspeditionstid fortsætter, selvom it-systemet fungerer.

Efter afholdelse af møde med Politiets Administrative Center (PAC), er Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) blevet bekendt med, at den forventede ekspeditionstid i fremtiden fra PAC´s side bliver 3-4 måneder. Derfor opfordrer vi vores foreninger til at søge fornyelse, straks fornyelsen popper op under fanen ”Fornyelser” – og det sker 6 måneder før udløb.

Samtidig har PAC meddelt, at den midlertidige tilladelse til opbevaring af et våben, hvortil der er søgt fornyelse, udløber pr. 31. marts 2023, og ikke forlænges. Til gengæld har PAC lovet, at de vil forsøge at lave alle de SKV-ansøgninger med anmodning om fornyelse, de har modtaget hurtigst mulig – derfor bliver der p.t. plukket i SKV-ansøgningerne. Men det betyder også, at de skytter, der ikke når at få deres våbenpåtegning fornyet inden udløbsdatoen, er i ulovlig våbenbesiddelse. Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, og vi følger udviklingen nøje. Vi er i dialog med Justitsministeriet (JM), Rigspolitiet og PAC om forholdet, og JM har lovet at følge udviklingen. Vi har opfordret til, at den midlertidige ordning, der udløb 31. marts 2023, bliver forlænget, men det ønske er foreløbig ikke imødekommet. Vi har også påpeget over for JM, at en vedvarende lang ekspeditionstid på 3-4 måneder hos PAC ikke er tilfredsstillende, og ministeriet har lovet at se på dette forhold.

SKV-portalen skal tilrettes til den nye virkelighed - det nye i SKV-portalen bliver, at en fornyelse kommer på forsiden af SKV-portalen under ”Kritiske fornyelser” når der er 4 måneder eller derunder til udløb – og så haster det virkelig med at få uploadet en sag. Når en sag er uploadet og betalt, førstebehandler SKV ansøgningen og sender den til PAC. Når den kommer retur fra PAC, laves anden sagsbehandling, inden det færdige resultat kan afleveres til Post Nord og sendes til formanden. 

Lars Kirkegaard, afdelingschef for Politiets Administrative Center, udtaler:

Politiets våbenregister er i god drift og understøtter sagsbehandlingen af alle sagsarter. Det primære formål med det nye våbenregister var at implementere krav til kvalitetsløft i forhold til at sikre højere sporbarhed, overblik og datakvalitet omkring alle våben i Danmark. Med andre ord sikrer det nye våbensystem en højere grad af tryghed og sikkerhed i samfundet. Som nævnt på mødet stiller kvalitetsløftet større krav til registreringsarbejdet - både hos ansøger og i Politiets Administrative Center, og det er dermed et fælles ansvar, at de nye krav efterleves. De nye krav til registrering af våbendele øger selvsagt den konkrete sagsbehandlingstid og dermed ressourcetrækket i forhold til registreringsarbejdet. Det betyder samtidig, at tidligere praksis for sagsbehandlingstider ikke kan honoreres. Vi arbejder løbende med at optimere sagsbehandlingen. 

På nuværende tidspunkt anbefales det, at der ansøges mindst 3-4 måneder før tilladelsen skal bruges. Der henvises i den forbindelse til driftsstaus for våben, hvor man kan se, hvornår de ansøgninger vi aktuelt behandler, er modtaget”.

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) håber på jeres forståelse, og at vi alle hjælper hinanden, så vores skytter ikke kommer i ulovlig våbenbesiddelse.  

Læs mere

Møde i Justitsministeriet

28-03-2023

Torsdag den 23. marts deltog formand for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) John Hansen og generalsekretær Lars Green Bach i et møde i Justitsministeriet sammen med Danmarks Jægerforbund, DGI Skydning og Våbenhandlerbranchen.

På dagsorden var blandt andet:

 • Behandlingstiden i Politiets Administrative Center (PAC)
 • Procedure for behandling af sager på våbenlisten
 • Dialog om den fremtidige organisering af våbendialogforum

 

Behandlingstiden hos PAC

Formand for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) John Hansen udtaler:

Det mest hastende lige nu er, at dispensationen for våben som ikke er fornyet udløber den 31. marts. Justitsministeriet har lovet, at vi får besked inden påske om dispensationen bliver forlænget, hvilket vi meget håber, da der ellers er skytter som ufrivillig har ulovlig våbenbesiddelse.

Der er stor utilfredshed med behandlingstiderne i PAC. Justitsministeriet kontakter derfor PAC for at få en afklaring på den forventede fremtidige sagsbehandlingstid for en våbensag hos PAC.

John Hansen fortsætter:

De ekstra ressourcer hos PAC til behandling af blandt andet SKV-sager ophører 1. juli, og det gør os nervøse. Vi forventer, at Justitsministeriet vender tilbage inden sommerferien angående behandlingstiderne i PAC. Vi håber meget, at den behandlingstid som vi fik oplyst på mødet med PAC den 16. marts ikke bliver den aktuelle fremtidige behandlingstid.  For hvis det bliver aktuelt, kommer vi til at miste medlemmer i dansk skydesport. Folk vil ikke vente så længe på et sportsredskab.

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) bragte på banen, at der må være en mulighed for våben, der allerede er registreret i SKV, kan få en nemmere og mindre tidskrævende behandlingstid ved fornyelse. Det håber vi meget, at Justitsministeriet og PAC vil kigge på.

 

Våbenlisten

Våbenlisten indeholder mere end 25 våbensager fra organisationerne til afklaring hos Justitsministeriet, Rigspolitiet eller andre myndigheder. Blandt de sager som Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har indstillet til afklaring er blandt andet et ønske om ændring af mindstemål for pistoler, samt spørgsmålet om dobbeltregistrering af våben til både sortkrudt og røgsvagt krudt. Standardisering af indstillingerne og procedurerne for behandling heraf blev kort vendt på mødet i forummet.      

 

Våbendialogforummet i fremtiden

Endelig var der på mødet en dialog om den fremtidige organisering af dialogen mellem våbeninteressenterne og myndighederne. Generalsekretær i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) Lars Green Bach fortæller:

Våbendialogforum har gennem tiden været henført til en noget omskiftelig tilværelse, afhængig af bevågenheden hos den til enhver tid siddende Justitsminister. Under de seneste to ministre er der imidlertid kommet en begyndende fornyet fremdrift og struktur i dialogforummet, som alle organisationerne udtrykte et stærkt ønske om skal fortsætte. Og vi og de øvrige organisationer benyttede lejligheden til at give vores indspil til, hvad den fremtidige organisering bør tage højde for.   

Justitsministeriet vender tilbage på et senere tidspunkt med deres bud på den fremtidige organisering af dialogen mellem myndighederne og våbeninteressenterne.

 

For yderligere informationer

Kontakt bestyrelsesformand John Hansen (3063 5113 / president@skytteunion.dk) eller generalsekretær Lars Green Bach (2935 2503 / lgb@skytteunion.dk)

 

Læs mere

Skydesportens Wall of Fame

26-03-2023

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) holdt fredag reception for indvielsen af Dansk skydnings Olympiske Wall of Fame.

Der deltog omkring 25 personer, der nød bobler og en let anretning med godt humør..

Blandt gæsterne var  Kjeld Rasmussen, OL-guldmedaljevinderen fra 1980.

Kjeld Rasmussen var, da han vandt sin OL-guldmedalje, maskinarbejder ved B&W, og han blev kendt for sin afslappede stil under OL-konkurrencen, hvor han stillede op i forvaskede cowboybukser og en ternet bøllehat.

Kjeld Rasmussen husker OL-konkurrencen tydeligt og også al spændingen.
Han fortæller:

Jeg husker omskydningen som meget spændende og intens. Vi var fem skytter, som havde 196 træffere ud af 200, og to skulle ud. 
Vi var tre som ramte alle 25 duer og så skulle guld, sølv og bronze skulle fordeles. Jeg skød igen 25 duer og vandt guldet over svenskeren Lars-Göran Carlsson, som fik 24 træffere og cubaneren Roberto Castrillo, som skød 23. Det var en dejlig dag.

 

 

Læs mere

Æresbevisninger 2022

25-03-2023

Lørdag den 25. marts var der overrækkelse af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)’s traditionsrige æresbevisninger.

De tildeles personer, der har gjort særlig indsats for skydesporten og/eller opnåede bemærkelsesværdige internationale sportslige resultater i 2022.

 

Erik Sætter-Lassens Vandrekæde 2022: Rikke Mæng Ibsen, Trehøje og Ørre Skytteforening

Erik Sætter-Lassens Vandrekæde tildeles i år en atlet, som har haft en fantastisk sæson. Hun startede med en finaleplads på EM 10 m i Hamar, fortsatte med guld i riffel 50 m 3x20 på World cup i Baku, EM guld i Wroclaw i riffel 50 m 3x20 skud, og dermed også den første nationsplads til OL i Paris 2024. 
Hun sluttede af året med en fin bronzemedalje på President Cup (World Cup finalen). 

Ved World cuppen i Baku gjorde hun også en utrolig indsats for holdet, selvom hun fik et blodsukker fald og kollapsede mellem den indledende runde og semifinalen. Med hjælp fra holdkammerater og ledelse kunne hun lige stå på benene, da prøveskydningen til semifinalen startede. Hun tog fat i de sidste kræfter og lavede en fantastisk præstation, som hjalp holdet til at kvalificere sig til guldmatchen, hvor de dagen efter vandt sølv. Dette viser hvilken kapacitet hun er både som skytte og holdkammerat. Hun er klar til at gå meget langt for holdet. 

 

Erik Sætter-Lassens Lederpokal 2022: Mikael Green, Tingsted Skytteforening

Lolland-Falster Skytteforbund indstiller denne person til at modtage Erik Sætter-Lassens Lederpokal.
Han har været mangeårigt medlem af Tingsted Skytteforening.

Det hele startede med en idé om at Danmark igen skulle have et luftstævne i internationalt snit.
Efter at havde gået med tanken et par år og fået bestyrelsen med på ideen, blev der inviteret til det første LF-Open i januar 2010. Det skulle vise sig at være den koldeste weekend i årtier. LF-Open løb af stablen i en kold lagerhal, lidt uden for Nykøbing F.
Næste LF-Open blev derfor rykket til Tingsted Skytteforenings hjemby, Eskilstrup.
Det er et stort arbejde at arrangere et så stort stævne, og der er brug for mange frivillige for at det kan gennemføres. 

Efter sit 13. LF-Open har han meddelt at det var det sidste – indtil videre.
De frivillige har gennem de 13 år været de samme, og de bliver ikke yngre med tiden, derfor har han med opbakning fra bestyrelsen besluttet at slutte her, efter 13 vellykkede LF-Open stævner.

Men måske er det sidste kapitel for LF-Open ikke skrevet, måske der kommer en ny idé fra ham, bestyrelsen eller de frivillige, om hvordan der findes nye kræfter og det alligevel kan gennemføres.

Udover at være den største drivkraft af LF-Open siden 2010, har den nominerede også være medvirkende til at foreningen, først har fået renoveret og siden udvidet deres 10 og 15m. baner. Den sidste gang maling på de nye 10 og 15m. baner var dårligt nok tør, før han havde udtænkt planer for etablering af ny 50m. bane med tilhørende 25m. pistolbane, som stod færdig i maj 2014.
At der skulle gå mere end 10 år fra de første ansøgninger til det færdige byggeri, havde ingen troet kunne være muligt. Kun ved vedholdende arbejde fra bestyrelsen og i særhed den nominerede blev bygning af de nye 25 og 50 m. baner gennemført.


 

Poul Glesner's Fortjenstpokal 2022: Tim Andersen

Bestyrelsen har efter indstilling i år valgt at tildele Poul Glesner's Fortjenstpokal til en person, som i en lang årrække har arbejdet ihærdigt og utrætteligt for skydesporten i Danmark.

Især med særlig fokus på at udbrede discipliner, som i starten kun blev dyrket af et fåtal, men i dag med succes dyrkes af mange udøvere. En disciplin hvor danske skytter nu opnår internationale resultater på øverste hylde.
Selv om det i årenes løb ikke altid har været let, og der ikke altid har været enighed om muligheder og retning, har hans store arbejde bidraget væsentligt til disciplinernes udbredelse og fremgang.

Det er blevet til godt 30 års arbejde – og der kommer ganske givet flere år til.
Denne nominerede får sin pris for sin store indsats for at udbrede IPSC i dansk sportsskydning.


Kvindepokalen 2022: Sissal Skaale, Copenhagen Practical Shooters

I november 2022 fik vi for første gang nogensinde i Danmark en podieplads ved det 19 IPSC Handgun World Shoot 2022 i Thailand i klassen ”Standard Lady”. 

Podiepladsen blev opnået af en superdygtig, nuværende Europamester i samme klasse og ung dansk kvinde, der ved dette 19 WM lykkes at hjemtage en fornem 3 plads, trods lidt trælse ammunitionsproblemer. Hele mesterskabet blev fulgt med stor spænding her hjemmefra og på vegne af alle i bestyrelsen og vores udvalg, ønsker vi dig et kæmpe tillykke med din flotte 3. plads.

Denne nominerede er verdens nr. 3 i IPSC Standard Lady 2022.
Vi er enormt stolte af dig. Godt skudt!


Juniorpokalen 2022: Jens-Ulrik Ladekjær-Mikkelsen, BPI

Efter at have været tilknyttet både Juniorlandsholdet og Mesterskabsgruppen har denne nominerede i 2022 fået sit internationale gennembrud.

Først på 50m, hvor han til Junior World Cup i Suhl kvalificerede sig til finalen på 3x20 med 582 point i kvalifikationen, hvilket var ny dansk herrejuniorrekord. Efter en spændende skydning sluttede han som nummer 7 i sin første internationale finale. I 2022 har han været også udtaget til både NM og EM for juniorer. Til Nordisk Mesterskab blev det til en 5. plads individuelt på 50m 60 skud liggende og en 4. plads efter bronzematchen i holdkonkurrencen 3x20 mix samt finalepladser på både 10m luft og 50m 3x20. Til EM blev det til en top-10-placering på 50m 60 skud liggende.

På 300m har den nominerede gennem de seneste år været med til at skyde danske holdmedaljer hjem til Lapua Europa Cup både på 3x40/3x20 og på 60 skud liggende, og i 2022 fortsatte han sin udvikling ved som junior at tangere den danske senior rekord på 60 skud liggende med 600 point, han var bedste danske liggende herreskytte ved den danske Lapua European Cup i Skibby.

Som et resultat heraf kvalificerede den nominerede sig til at skyde både EM og VM på 300m som senior til trods for, at han stadig kun var juniorskytte. Til EM i juli måned i sit første internationale mesterskab som senior imponerede han meget ved at blive nummer 4 på 60 skud liggende med 592 point – kun marginaler fra podiet. Og igen til VM i Cairo øgede han sit niveau til 597 point, som rakte til en 4. plads – igen kun marginaler fra podiet.

Afslutningsvis vil vi nævne, at den nominerede er dedikeret til sin træning, engageret og har en stor vilje til at lykkes med sin skydning. Udover at have vist et stigende niveau gennem en årrække er han samtidig både på og udenfor banen en rigtig god holdkammerat, der altid gerne hjælper til.

Af de grunde mener Talentudviklingscenter Nord, at Jens Ulrik er en værdig vinder af Juniorpokalen.            

         

Ungdomspokalen 2022: Siv Hegelund

Den nominerede indstilles på grund af sin målrettede træning og de resultater, som hun har opnået.  
Allerede i en tidlig alder har hun opnået mange flotte resultater, samt vundet medaljer til Danmark, ved internationale konkurrence. 

I 2022 har hun vundet det store ESC AIR CUP for damer, som afholdes af det europæisk skytte forbund. Der skød hun imod 80 skytter fra hele Europa. Hun er en af de yngste skytter for 14-årige, som har deltaget. 

Den nominerede er også indehaver af alle individuelle ungdoms rekorder på 10m luft fritstående i U13, U15, U17 samt damejunior. Hvor hun skød 630,9 point til et lokal stævne i Ølstykke.   

Siv er et stort talent for fremtiden, og vi håber at den her anerkendelse vil være med til, at hun forsætter med det hårde arbejde, og sin udvikling. 


Veteran Pokalen 2022: Jan Dovolil, Viborg Skytte Forening

Bestyrelsen har efter indstilling i år valgt at tildele Veteranpokalen til en pistolskytte, som i sagens natur er en ”veteran”.

Den nominerede har i mange år, også før 2022, været en af de mest vindende skytter i veteranklasserne. Også i dine ”ungdomsår” lå han ganske godt til på ranglisterne.

I 2022 har han ”ryddet bordet” – og vundet alle Danske og Nordiske mesterskaber i de discipliner, som han har stillet op i.

 

Kender du én, der bør modtage en af vores æresbevisninger ?

Så kan du læse mere om æresbevisninger i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) her

Æresbevisninger for 2023 overrækkes næste gang på Skydesportens Dag i 2024, som afvikles lørdag den 13. april. 

Læs mere

Danske topatleters opråb virkede: Regeringen har lyttet – nu skal vi have det lange lys på.

23-03-2023

Regeringen foreslår at forlænge Team Danmarks kompensationsordning med et årligt beløb på 4,3 mio. kr. frem til og med 2026. Det fremgår af regeringens forslag til en finanslov for 2023.

Det blev mødt med stor undren og bekymring blandt eliteatleterne, da Team Danmark pludselig og mod forventning måtte konstatere, at dansk eliteidræt stod til at miste millioner i det tidligere finanslovsforslag. Derfor er der glæde over, at regeringen har lyttet og nu forlænger kompensationsordningen til og med 2026.

Læs hele Team Danmarks nyhed her....

Læs mere

Riffeltræner på det Nationale Elitecenter i Aarhus

15-03-2023

Er du en inspirerende riffeltræner med passion for at udvikle og coache talentfulde atleter og vil du være med til at grundlægge og skabe det træningsmiljø som skal kendetegne vores nye Nationale Elitecenter?

Har du en solid viden om teknisk-, fysisk- og mentaltræning krydret med relevant erfaring fra højt nationalt eller internationalt niveau, som du ønsker at videregive til atleter på vej til verdensklassen?

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har en ny etableret stilling som riffeltræner på vores nye Nationale Elitecenter i Aarhus. Som træner på det Nationale Elitecenter vil du få ansvaret for at grundlægge og skabe det træningsmiljø som skal motivere og udvikle både vores Elitegruppe og Udviklingsgruppe.

Dine kvalifikationer:

 • Du har relevant erfaring som træner og/eller atlet på højt nationalt eller internationalt niveau.
 • Du har erfaringer med at udvikle og coache atleter med internationale ambitioner.
 • Du er motiveret for at udvikle dig selv, træningsmiljøet og atleterne.
 • Du har et godt uddannelsesmæssigt fundament i riffelteknik, fysisk træning og mental træning samt uddannet eller motivation for at uddanne dig til diplomtræner (DIF diplomtræneruddannelsen) eller tilsvarende træner uddannelse.
 • Du er åben og samarbejdsvenlig af personlighed.
 • Du er god til at kommunikere til forskellige modtagere.

Jobbet er en 50-75% deltidsstilling med ambitionen om at gøre den til en fuldtidsstilling. Arbejdsopgaverne vil være:

 • Medskabe og grundlægge, I tæt samarbejde med elitesportsafdelingen, det træningsmiljø som skal kendetegne det Nationale Elitecenter for fremtiden.
 • Dagligtræning med Elitegruppen når deres træner ikke er til stede (elitegruppens træner planlægger træningen og du gennemfør den).
 • I samarbejde med udviklingsatleterne skal der udarbejdes, løbende justeres og evalueres på deres individuelle udviklingsplaner.
 • Samarbejde med talentcentrenes trænere omkring udviklingen af Udviklingsgruppens og evt. Juniorgruppens atleter.
 • Være den ansvarlige træner når udviklingslandsholdet skal til internationale konkurrencer samt fra tid til anden at være med som assisterende træner/holdleder for Landsholdet ved udvalgte internationale konkurrencer.
 • Være en aktiv medarbejder i en professionel drevet elitesportsafdeling men med forståelsen for den demokratiske baggrund Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) repræsenterer.

Vi kan tilbyde:

 • En sjælden mulighed for at arbejde tæt med vores Elitegruppe og Udviklingsgruppe
 • En unik chance for at medskabe og grundlægge det træningsmiljø som skal præge fremtidens eliteskytte og forbedre Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).
 • En professionel drevet elitesportsafdeling, hvor vi alle arbejder for samme mål: Udvikle vores atleter og vinde medaljer ved EM, VM og OL.
 • Daglig arbejdsplads på National Elitecenter i Aarhus samt ved samlinger og konkurrencer i udlandet.
 • Arbejdet vil være muligt at kombinere med studier f.eks. på Aarhus universitet.

Vi forventer at have besat stillingen inden 1. juni 2023.

Hvordan søger du:
Send ansøgning, Cv og andre relevante ting til sportschef Linda Andersson på
linda.andersson@skytteunion.dk senest 10. april 2023.

Hvis du har nogle spørgsmål eller lign. så kontakt Linda på email eller tlf nr +45 21665013. Du kan finde mere
information om Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) på www.skytteunion.dk.
Du kan finde mereinformation om Team Danmark på www.teamdanmark.dk

Vi ser frem til din ansøgning

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)

Hent jobopslaget som pdf-fil her...
Here you can find a english version...

Læs mere

25 nye flugtinstruktører

14-03-2023

Dansk skytte Union (Skydesport Danmark) afholdte i weekenden d. 4 og 5 marts, et yderst velbesøgt flugtskytteinstruktør kursus i KFK.

Hele 25 nye flugtskytteinstruktører blev udklækket på dagen, af vores yderst kompetente underviser Michael Hansen og Jarl Petersen. Det var to dage blandet med en solid mængde teori og praktiske øvelser, både indendørs og udendørs. Der skal lyde en stor tak til KFK for deres værtskab og vi håber på, at kunne afholde et kursus hos KFK igen til efteråret.

Indtil da, så glem ikke at vi afholder vores næste flugtskytteinstruktør kursus i Horsens d. 20-21. Maj, Hvor det er Mikkel Jespersen og Preben Johansen som står for undervisningen.
Sidste tilmeldingsfrist er d. 12. maj.
Linket til eventet finder du her: https://skytteunion.dk/event/63

 

 

 

Læs mere

EM 2023 i 10m riffel og pistol i Tallinn

12-03-2023

EM 2023 i Tallinn, Estland er slut. Danmarks bedste resultat er Anne Nielsens flotte guldmedalje i riffel 10 m damejunior og Frederik Larsens finaleplads i pistol 10 m herrer.

Program: (Dansk tid)

Tirsdag 7. marts

 • 09:45: Riffel  10 m damejunior: Anne Nielsen, Thisted Skyttekreds
  Anne blev nummer fem og kom i finalen.
 • 15:30-16:15: Finale - Riffel 1 0m damejunior: Anne Nielsen, Thisted Skyttekreds
  Guldmedalje til Anne Nielsen i riffel 10m Damejunior
  I kvalifikationen blev Anne nummer fem med 626,3 point. Hun blev nummer et i ranking match med 258,9 point og vandt førstepladsen i finalen med 17 point.

 

Onsdag 8. marts

 • 12:00-13:15: Pistol 10 m damejunior: Michelle Wehage, Nykøbing Sjælland skytteforening
  Michelle Wehage blev nummer 23 med 555 point.
 • 15.30-16:15: Finale - Pistol 10 m damejunior
   

Fredag 10. marts

 • 08.45-09:15: Riffel 10 m mix hold: Anna Nielsen, Særslev Skytteforening og Nicklas Kildehøj, BPI
 • 12:15-13:30: Pistol 10 m herrer: Frederik Larsen, DSB/ASF
  Frederik blev med 581 point nr 3 i kvalifikationen og kom i finalen.
 • 13:44-14:45: Finale - Riffel 10 m mix hold
 • 18:45-19:30: Finale - Pistol 10 m herrer: Frederik Larsen, DSB/ASF
  Frederik blev nummer otte i finalen med 148,2 point.
   

Lørdag 11. marts

 • 10:15-11:30: Riffel 10 m dame:
  Rikke Mæng Ibsen blev nummer 14 med 628,8 point.
  Anna Nielsen blev nummer 50 med 623,1 point.
  Emma Koch blev nummer 52 med 622,8 point.
 • 12:30-13:45: Riffel 10 m herrer: Nicklas Kildehøj, BPI
  Nicklas Kildehøj bev nummer 20 med 627,8 point.
 • 14:45-16:00: Riffel 10 m herrer - Skydehold 2
 • 17:00-17:45: Finale - Riffel 10 m dame
 • 18:45-19:30: Finale - Riffel 10 m herrer
   

Søndag 12. marts

 • 13:00-13:40: Riffel 10 m dame hold - Kvalifikation 1 
  Rikke Ibsen, Trehøje Skytteforening
  Anna Nielsen, Særslev Skytteforening
  Emma Koch, Ballerup Skytteforening
  Holdet blev i kvalifikationen nummer ni med 938,9 point, mens Spanien som nummer otte gik i finalen med 939,1 point.
 • 13:45-14:15: Riffel 10 m dame hold - Kvalifikation 2
 • 18:00-19:00: Finale - Riffel 10 m dame hold

 

Læs mere

Ombudsmanden kritiserer idriftsættelse af nyt våbenregister

07-03-2023

Politiets nye våbenregister blev ikke færdigt inden for den tid, som EU-reglerne krævede. Endvidere satte myndighederne systemet i drift uden at sikre sig, at det var klart.

Det gik ud over borgere og virksomheder, der har måttet vente urimeligt længe på at få behandlet deres sager.
Ombudsmanden kritiserer nu disse forhold i en udtalelse om etableringen af det nye våbenregister. 

Læs hele nyheden fra Ombudsmanden her...

Læs mere

Politisk debat ved årsmødet

07-03-2023

Ved årsmødet i Danske Skytte Union (Skydesport Danmark) den 25. marts inviterer vi til politisk debat.

Blandt andet om hvordan bandepakker og andre stramninger på våbenlovgivningen på retsområdet rammer vores sport og det frivillige foreningsliv i skydesporten

I debatten deltager folketingsmedlem og formand for folketingets Retsudvalg Steffen Larsen, retsordfører for Liberal Alliance samt folketingsmedlem og medlem af Kulturudvalget, EU-ordfører for Venstre, tidligere borgmester Kim Valentin. 

Vi får forhåbentlig spændende debat om alt fra politiets sagsbehandlingstider over nye skydediscipliner og våbentyper - fx inden for dynamiske sportsskydning - til de miljømæssige stramninger på bly og støj, som er en udfordring for vores riffel- og flugtskydningsbaner. Samt om vilkårene for det frivillige idrætsliv anno 2023 i det hele taget. 

En politiske debat går ofte begge veje. Så, vi kan sikkert også få nogle gode råd fra politikerne til hvordan både vi som skydesportens hovedorganisation og den enkelt skytteforening kan bidrage til en bevarelse og udvikling af skydesporten. Til gavn for både os selv og det samfund vi er en del af.

Kom og vær med på årsmødet. Sidste tilmeldingsfrist er den 11 marts 2023 kl. 14.00.

Læs mere

I praktik hos Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)

23-02-2023

Tobias Sandager har i januar/februar været i praktik hos Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), hvor han blandt andet har arbejdet med spørgeskemaundersøgelse til talent- og udviklingscentre, fondsansøgning og udtagelseskriterier. 

Tobias har bl.a. mange opgaver stået for at udforme, analysere og evaluere spørgeskemaundersøgelsen som alle vores talent og udviklingscentre netop har gennemført. Et produkt som kommer til at skabe fundament for de fremtidige partnerskabsaftaler med centrene. Tusind tak til Tobias for hans nuancerede blik og gå-på-mod, udtaler Udviklingskonsulent Jarl Venneberg Jakobsen. 

Tobias fortæller om praktikperioden:

Efter 5 ugers praktikforløb i Dansk Skytte Union er jeg kommet i job andetsteds i DIF og Idrættens Hus. Dette job ville jeg aldrig havde fået, hvis ikke for de kompetencer og egenskaber jeg fik lov til at anvende, lære og blive gjort opmærksom på jeg besad, gennem mit arbejde med i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark). Jeg er glad og stolt over jeg har fået lov til at give mit lille bidrag til den sportslige psykologiske tryghed hos de danske skytter, og håber at det positive arbejde og den positive udvikling fortsætter.

Jeg er glad for jeg har kunne bidrage med at få tyndet ud i nogle af opgaverne for udviklingskonsulenterne så deres fokus har kunne være på at udvikle skydesporten, hvis næsten utallige nuancer jeg gennem mit arbejde har fået øjnene op for, og som jeg i fremtiden vil være mere opmærksom på end tidligere.

Jeg er yderst taknemmelig for at have haft muligheden for at få en indsigt og hverdag i et ”voksen” job, efter mange år på skolebænken, og de erfaringer og den lærring jeg har fået, vil komme med mig videre i fremtiden.
 

Læs mere

Udtagelseskriterier for skeet og OL-trap

23-02-2023

Udtagelseskriterierne for skeet og OL-trap i 2023 følgende: 
 

OL-trap

Skeet

Disse udtagelseskriterier er et produkt af den Sportslig Strategi 2023-2028, hvor vi ønsker at sikre størst mulig transparens og gennemsigtighed ved udtagelse til ISSF landsholdene.

Læs mere

Nyt landshold tilbud

16-02-2023

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) kan i samarbejde med Team Danmark præsentere
landsholdstilbuddet: Team Danmark Udviklingsgruppe.

Team Danmarks Udviklingsgruppe er et træningstilbud der er tiltænkt ambitiøse og dygtige junior og
senior atleter. Formålet er at sikre fortsat udvikling af de atleter der er ”fanget” i overgangen fra
juniorlandsholdet til landsholdet. For at sikre udviklingen af disse skytter, er Team Danmark
Udviklingsgruppe et træningstilbud, som skal supplere den daglige træning i atletens talent- eller
udviklingscenter.

Hvis du er interesseret i at læse mere om krav og hvordan man kan blive en del af Team Danmark
Udviklingsgruppe, så læs mere her...

Team Danmark Udviklingsgruppe består af:

Skeet:

 • Frederik Mast, KFK
 • Andreas Kragebæk, Jetsmark
 • Kasper Rasmussen, Aalborg Flugtskydningsforening

Riffel:

 • Josefine Laursen, Viborg Skytteforening
 • Jens-Ulrik Ladekjær-Mikkelsen, BPI

Pistol:

 • Emil Strandgaard, Ballerup Skytteforening
 • Michelle Leth Wehage, Ballerup Skytteforening
Læs mere

Farvel til et æresmedlem

10-02-2023

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) mistede tirsdag en af de gode gamle kæmper.
Æresmedlem Bendt Rasmussen afgik ved døden 91 år gammel.

Bendt har været skydeudvalgsformand i Dansk Skytte Union, formand for Skydeidrættens Venner samt formand i Dansk Flugtskydnings Forbund.
Ære være hans minde.
 

Læs mere

Møde med ny justitsminister

02-02-2023

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)'s formand John Hansen og generalsekretær Lars Green Bach mødtes i dag med den nytiltrådte justitsminister Peter Hummelgaard i Justitsministeriet.

På dagsorden var blandt andet drøftelser af samarbejdet med Justitsministeriet og Rigspolitiet/Politiets Administrative Center (PAC), status for fremdriften i de verserende sager på våbenlisten, samt planer for det kommende lovarbejde på våbenområdet. Herunder ministerens forventninger til en ny bandepakke.

Formand John Hansen udtaler efter mødet:

Jeg oplever, at den nye justitsminister både er lydhør og interesseret i vores erfaringer med de lovgivningsmæssige forhold og problemstillinger, der er for skydesporten i Danmark. Samtidig tilkendegiver han positivt, at han ser frem til at videreføre den dialog, der blev indledt af hans forgænger på posten. Med intentionen om, at nye tiltag kan fungere i praksis i skytteforeningernes hverdag.   

På mødet blev sagsbehandlingstiden hos PAC endnu en gang vendt. Det nye regelsæt på området er mere kompliceret end tidligere og giver derved et mere kompliceret system til sagsbehandlingen. PAC arbejder fortsat på afviklingen af sagspukkelen og på at sikre tilstrækkeligt med kendskab til systemet hos medarbejderne, så der kan komme mere stabilitet på området, nu hvor systemet er gået i drift.

John Hansen fortæller:

På mødet fik vi atter lejlighed til at fortælle ministeren og ministeriet om vores syn på de problemstillinger, vi gennem snart lang tid har oplevet med våbenregistreringen. Samtidig benyttede vi muligheden for at fremhæve vores ansøgning om, at blive fritaget fra EU-direktivets magasinkapacitetsbegrænsning på 20 skud for pistolmagasiner og 10 skud for riffelmagasiner. Det vil betyde meget for vores IPSC-skytter, og deres forhold vil kunne nærme sig lande, vi normalt sammenligner os med.     

Torsdag den 16. marts 2023 er der planlagt nyt møde i Holstebro med Politiets Administrative Center om status på våbenregistreringen.
 

Læs mere

ISSF World Cup i Jakarta

27-01-2023

Bronzemedalje til Rikke Mæng Ibsen i riffel 50m 3 x20 Dame og sølvmedalje til Stephanie Grundsøe i riffel 50 m 60 skud liggende Dame.

Frederik Larsen (DSB/ASF) stiller op i pistol 10m herrer. Emma Nørholm Koch (Ballerup) og Anna Skade Nielsen (Særslev) stiller op i riffel 10m Dame. Mens Rikke Mæng Ibsen (Trehøje) og Stephanie Grundsøe (Ballerup) stiller op i både riffel 10m Dame, riffel 50m 60 skud liggende og riffel 50m 3x20 Dame.
 

Program i danske tider:
 

Lørdag den 28. januar

 • 06:00 - 06:40: Træning riffel 10m Dame
  Emma Nørholm Koch, Anna Skade Nielsen, Rikke Mæng Ibsen og Stephanie Grundsøe
 • 07:30 - 14:45: Riffel 10m Dame 
  Emma Nørholm Koch, Anna Skade Nielsen, Rikke Mæng Ibsen og Stephanie Grundsøe
 • 09:30: Finale Riffel 10m Dame

Anna Skade Nielsen kom i finalen i riffel 10m ved World Cup i Jakarta. Hun fik en fjerde plads i kvalifikationen med 629,8 point.
I finalen blev Anna nr. fem. Stort tillykke Anna.

"Super glad for dagens resultat, sidste år synes jeg det var gang på gang, at det var ligeved og næsten, så virkelig dejligt at starte årets store konkurrencer sådan. Jeg er dog lidt ærgelig over at jeg ikke kunne hive en medalje med hjem i finalen, når jeg var så tæt på. Det var udfordrende med gulvet og varmen, men jeg havde heldigvis også en masse gode skud, som jeg lærte af”, udtaler Anna efter finalen.

Stephanie Grundsøe blev nr. 10 i kvalifikationen med 627,6 point.

Emma Koch blev nr. 13 i kvalifikationen med 626,8 point.

Rikke Mæng Ibsen blev nr. 19 med 626,1 point.
 

Søndag den 29. januar

 • 07:00 - 07:40: Træning pistol 10m herre
  Frederik Larsen
 • 10:30 - 11:45: Pistol 10m herre
  Frederik Larsen
 • 12:30: Finale pistol 10m herre

Frederik Larsen blev nr. 18 med 570 point i pistol 10 m herre ved World Cup i Jakarta.

Efter kvalifikationen fortæller Frederik: "World Cup i Indonesien blev ikke som håbet, desværre. Jeg var klar med gode prøveskud, men får aldrig fat i den rigtige stime under skydningen, og får aldrig rigtigt hul på 10eren".


Onsdag den 1. februar

 • 03.00 - 03.30: Træning riffel 50 m 60 skud liggende Dame
  Rikke Mæng Ibsen og Stephanie Grundsøe
 • 07.00 - 7.50: Riffel 50 m 60 skud liggende Dame
  Rikke Mæng Ibsen og Stephanie Grundsøe

Stephanie fik sin flotte 2. plads med 620,7 point.

“En sjov men udfordrende liggende skydning i dag. Vinden var tricky, men jeg fik godt styr på den til sidst. Det var super fedt at have en ekstra konkurrence i programmet som forberedelse til 3x20 konkurrencen om 2 dage - og så er det jo også lækkert at få en medalje med hjem", fortæller Stephanie.


Rikke Mæng Ibsen blev nr. 6 med 618,1 point.

"i dag skulle bruges som træning frem mod 3x20 konkurrencen på fredag. Synes jeg havde en fin skydning og fik en masse nyttige informationer med her fra.", fortæller Rikke efter kvalifikationen.

 

Torsdag den 2. februar

 • 09:30 - 11:00: Træning riffel 50m 3x20 Dame
  Rikke Mæng Ibsen og Stephanie Grundsøe


Fredag den 3. februar

 • 02:00 - 03:30: Riffel 50m 3x20 Dame
  Rikke Mæng Ibsen og Stephanie Grundsøe
   

Lørdag den 4. februar

 • 06:00: Finale riffel 50m 3x20 Dame

Rikke skyder sig til en flot 3. plads ved finalen og ender med en total på 602,0 point. 
Efter finalen fortæller Rikke: 

En bronze ved årets første World Cup må man hvis ikke klage over. Det var en virkelig hård finalen, men ekstrem varme og en vind der næsten var umuligt at læse og kontrollerer. Men jeg er glad for at det lykkes mig at holde fokus og tage en bronze medalje med hjem til Danmark🇩🇰 
Tak til alle dem som har fulgt med hjemme fra Danmark, det betyder utroligt meget for alle os skytter.

 

Læs mere

Vi er med i DM-ugen

26-01-2023

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) bliver en del af DM-ugen 2023.

Der er lagt op til en sportsoplevelse uden lige, når der skal dystes om flere end 200 danmarksmesterskaber i over 35 sportsgrene i Aalborg den 22.-25. juni 2023.

DM-ugen havde sin debut i Aalborg i 2022, og det blev en kæmpe succes, der er kommet for at blive. Hundredetusinde tilskuere fulgte med i Aalborg, da godt 2.500 atleter kæmpede om DM-guldet i hver deres sportsgren.

I 2023 vender DM-ugen retur med ni nye sportsgrene, og Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) bliver nu en del af det succesrige ”mini-OL”, når der afholdes DM i pistol, riffel, flugt skydning og Dynamisk Sportsskydning i Aalborg.

Bag eventet står DIF - i tæt samarbejde med de mange specialforbund, lokale klubber og værtsbyen Aalborg, der også dannede rammen om DM-ugen 2022.

Skydesporten har følgende DM'er med:

 • Dynamisk Sportsskydning:
  - Steel Challenge (dame/herre)
 •  Pistol:
  - 25m individuel
  - Team
 • Riffel:
  - 50 meter 60 skud liggende damejunior/herrejunior/dame/herre
  - 50 meter 3 x 20 skud damejunior/herrejunior/dame/herre
 • Flugt:
  - OL-trap team (dame/herre)
  - OL-trap mixed team
  - Nordisk trap individuel (damejunior/herrejunior/dame/herre)
  - Skeet Team (dame/herre)
  - Skeet Mixed Team


Læs mere om DM-ugen...

Læs mere

Emma Koch udtaget til EM

26-01-2023

Den 5.-13. marts afholdes årets EM i Riffel og Pistol 10 m i Tallin.
Efter World Cup i Jakarta er hele holdet til EM 10 m nu udtaget.

Holdet til EM i Tallin er:

Riffel 10 m dame

 • Anna Nielsen, Særslev
 • Rikke Ibsen, Trehøje
 • Emma Koch, Ballerup

Rikke udtages på realistisk top 8. På de primære vurderingskonkurrencerne har hun skudt 629,1, 629,8 samt 630,5 point. På de sekundære konkurrencerne har hun blandt andet skudt dansk rekord på Swedish cup med 632,4 point samt 628,7, 629,4 og 629,3 point ved LF open og Swedish cup.
Anna Nielsen udtages også på en realistisk top 8. På de primære vurderingskonkurrencerne har hun skudt 629,8, 629,2 samt 628,5 (På VM i Cairo).
Begge atleter satser meget hårdt for at komme i finale og vinde medalje til EM. 
Emma Koch skød fine 626,8 point ved World cuppen i Jakarta og dermed bliver hun den 3. atlet i vores gode damehold i riffel 10 m.

Riffel 10 m herrer
Nicklas Kildehøj, BPI

Nicklas udtages på en realistisk top 8-top - 15 niveau. På de primære vurderingskonkurrencerne har han skudt 629,2, 628,4 og 628,3. På VM i Cairo skød han 626,8 og på de sekundære konkurrencerne har han skudt 630,3, 628,8 og 630,2. Han er en atlet som satser og træner meget hårdt for at komme i finale til EM. 
 

Riffel 10 m damejunior
Anne Nielsen, Thisted Skyttekreds.

Anne udtages på en realistisk top 8 - top 15 niveau. Anne har skudt flot og stabilt ved de primære vurderingskonkurrencer (625.1, 627.1, 627.4), samt ved Swedish Cup (624.7, 624.3). Disse stabile præstationer suppleres med en flot og fremadgående udvikling i de seneste år. Anne er en dedikeret og seriøs atlet, som er udvalgt til at repræsentere dannebrog, samtidig med at hendes kommende EM skal være en videreudvikling på hendes indsamling af international erfaring.


Pistol 10 m herrer
Frederik Larsen, DSB/ASF.

Frederik udtages på realistisk top 15. Han har ikke skudt så mange konkurrencer på det seneste, men skød 582 point på den primære vurderingsskydning i Gundsølille (hvilket er et realistisk top 8 resultat). På VM skød han 573 point. Frederik satser og træner meget hårdt for at komme i finale til EM. 
 

Pistol 10 m damejunior
Michelle Wehage, Nykøbing Sjælland Skytteforening

Michelle udtages på en realistisk top 8-top 15 niveau. Michelle har skudt flot og stabilt ved de primære vurderingskonkurrencer (565, 564, 565, 566). Disse stabile præstationer suppleres med en flot og fremadgående udvikling gennem de seneste år. Michelle er en dedikeret og seriøs atlet med flotte præstationer i bagagen. Derfor er hun udvalgt til at repræsentere dannebrog ved det kommende EM.

 

Læs mere

Jane Mønster genvalgt til ISSF Riffelkomite

25-01-2023

ISSF's forretningsudvalg har holdt deres første møde i 2023, hvor de har valgt alle medlemmer til ISSF komiteerne.

Vores danske dommer Jane Mønster blev genvalgt til ISSF riffelkomiteen, samt udpeget som en af de fire dommere ved det kommende OL i Paris i 2024.

Jeg er utrolig glad for at Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) fik genvalgt Jane Mønster til ISSF riffelkomiteen på det sidste Councilmøde. Jane er meget vellidt blandt sine andre kollegaer i komiteen, udtaler John Hansen, formand for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)

Rene Mønster samt Kuno Danielsen blev desværre ikke valgt ind i henholdsvis dommerkomiteen og flugtkomiteen.

Se alle medlemmer af ISSF's komiteer her...

Læs mere

Opdaterede udtagelsesmanualer

20-01-2023

Elitearbejdet i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) er opdelt i to grupperinger; Team Danmark Udviklingsgruppe og Team Danmark Elitegruppe.

Formålet med disse grupperinger er at målrette de trænings- og ressourcemæssige indsatserne, så vores atleter i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) kan understøttes bedst muligt i deres rejse på vejen til verdensklasse.

Der er netop udviklet nye udtagelsesmanualer, som understøtter denne gruppering.

Læs mere

Stor tak til medlemmerne af Skydesportens Støtteforening

12-01-2023

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) vil gerne takke alle Støtteforeningens medlemmer for at støtte skydesporten i Danmark.

Det var vigtigt, at vi nåede mindst 101 medlemmer inden året løb ud, og det lykkedes efter en ihærdig indsats fra frivillige, familiemedlemmer, bestyrelse og ansatte.

Det betyder, at Skydesportens Støtteforening overlever og det kunne ikke være en bedre gave til os alle, da det betyder en hel del for foreninger, aktivitetskomiteer og eliteatleter at få denne hjælp og anerkendelse.

Vi håber, at mange også i 2023 vil melde sig i Skydesportens Støtteforening og støtte skydesporten.

 

Læs mere

Rikke Mæng har ny rekord i 10m luftriffel

11-01-2023

Ny rekord er netop blevet anmeldt og godkendt.

Rekord dato: 3. Januar 2023
Årsag/sted:  Swedish Cup 2023,  Sävsjö Skyttecenter, Sverige:
Skydedisciplin: 10m luftgevær      
Skyde Art: Individuel
Skytte: Rikke Mæng Ibsen, Trehøje Skytteforening   
Klasse: Dame
Rekord: 632,4 point
Tidligere rekord havde  Stine Nielsen Særslev Skytteforening med 631,6 point.

Du kan se alle rekorder her...

Læs mere

Årets sidste rangliste for skeet

11-01-2023

Nu kan du se den sidste version af skeet 2022 ranglisten pr. 31. december 2022.

Ranglisten findes i tre udgaver: 

 • Alle danske skytter samlet i alle klasser samlet
 • Detaljeret liste med alle danske skytter
 • Sorteret efter deltagerklasse

Du finder listerne her...

Læs mere

GOD FREMDRIFT!

04-01-2023

Det er den gennemgående tilbagemelding fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) i forbindelse med den netop gennemførte status på vores fem strategispor i strategiaftalen med DIF - for perioden 2022-2025.

De fem spor i strategiaftalen er:
1️⃣ Organisationsudvikling: Der især handler om en ny organisering med et ligestillet medlemsdemokrati hvor medlemsforeningerne er direkte medlem af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark);

2️⃣ Talentudvikling: Der især handler om at facilitere og styrke skydesportens talentmiljøer i foreningerne, og hvor der i 2022 landede en ny sportslig strategi herfor - udviklet i samarbejde med vores interessenter;

3️⃣ Foreningsudvikling: Der især handler om at styrke rollen som det sted skytteforeningerne kan gå hen for at få assistance til deres fortsatte udvikling. Og for at konkretisere dette arbejde vedtog bestyrelsen i december en handlingsplan for foreningsudvikling;

4️⃣ Vejen til en grønnere skydesport: Der især handler om konkrete tiltag, der kan gøre skydesporten grønnere, så der fortsat kan dyrkes sportsskydning i hele landet i mange år frem. I 2022 ved blandt andet at igangsætte et arbejde for at få udarbejdet specifikke anbefalinger i samarbejde med fire foreninger og et konsulenthus;

5️⃣ Skydesportens soldaterprojekt: Der især handler om at skydesporten bidrager til at reintegrere og resocialisere fysisk og psykisk skadede veteraner i samfundet, ved at skabe nye og understøtte eksisterende træningsfællesskaber for veteraner og deres pårørende.

Strategiaftalen er naturligvis et centralt element i den fortsatte udvikling af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) som den mest alsidige medlemsorganisation for skydesporten i Danmark - med det bredeste felt af discipliner og interesser. Men samtidig er den tilhørende årlige strategistøtte på kr. 1.350.000 også af stor betydning for den konsulentbistand, vi kan yde skytteforeningerne.

På møde med DIF i februar vil de kommende indsatser blive fastlagt og gennemgået, med fokus på hvilken positiv effekt der kan skabes.


 

Læs mere

PAC besøger i 2023 skytteforeninger i forbindelse af en SKV1-ansøgning

14-12-2022

I første kvartal af 2023 vil PAC begynde at besøge skytteforeninger for at godkende deres våbenopbevaring i forbindelse med behandlingen af en SKV1-ansøgning.

De vil komme på besøg i 2 forskellige situationer:

 • I forbindelse med opstart af en ny forening, hvor der i SKV1-ansøgningen er angivet, at foreningen ønsker tilladelse til at erhverve foreningsvåben.
 • I forbindelse med at en bestående forening skal have fornyet tilladelsen til at erhverve foreningsvåben. Dette sker hver 5. år.

Der har ikke tidligere været praksis for at skytteforeningernes våbenopbevaring har været godkendt i forbindelse med SKV1-ansøgningerne. Det er imidlertid Politiets Administrative Center, der meddeler skytteforeninger tilladelse til at besidde våben, og det er et krav, at det skal være ubetænkeligt at godkende foreningens ansøgning.

Det er derfor Politiets Administrative Center, der godkender skytteforeningernes våbenopbevaring i forbindelse med SKV1-ansøgningerne. Skytteforeningernes skydebaner og kontrol med deres våbenbeholdning kontrolleres fortsat af den politikreds, som foreningen hører under.

Skytteforeningernes våbenopbevaring godkendes efter Våbenbekendtgørelsen, bekendtgørelse nr. 2531 fra 2021 om våben og ammunition mv. § 24, og politiet har mulighed for at stille yderligere krav af hensyn til sikkerheden. Kravene til skytteforeningernes opbevaring kommer blandt andet an på skytteforeningernes våbenbeholdning, typer af våben, foreningens beliggenhed, udrykningstid, tilkørselsforhold mv.

Foreningerne skal forvente et generelt krav om alarm, der skal gå til en af Rigspolitiets godkendte kontrolcentraler. Sikringsniveauet for alarmen vil komme an på en konkret vurdering, og den vurdering vil blive taget i forbindelse med besøget hos skytteforeningen.

Skytteforeningerne vil blive kontaktet, når de har indsendt en SKV1-ansøgning med henblik på at aftale en fysisk gennemgang af deres våbenopbevaring.

Læs mere

Udtagelsesmanual for OL-skydediscipliner for 2023

22-12-2022

Efter et velafholdt møde i arbejdsgruppen ”International Konkurrenceskydning i de Olympiske Skydediscipliner” (IKOS), er udtagelsesmanualen for de olympiske skydediscipliner for 2023 klar.

Her kan du læse hvordan man kommer i betragtning til de forskellige landshold, samt hvordan man bliver indstillet til optagelse i Team Danmark Udviklingsgruppe og Team Danmark Elitegruppe.

Du finder udtagelsesmanualen her...

Læs mere

Søg penge til lokal trivsel

05-12-2022

Flere foreninger søger midler hos Velliv og deres pulje til Lokal Trivsel - hvor man kan søge op til 50.000 kr. til en indsats der styrker den mentale sundhed for andre voksne, der hvor du bor.

Velliv Foreningen inviterer til online møde om ansøgningssporet Lokal trivsel den 9. december kl. 10:00-11:00, hvor foreninger NGOer, netværk o.lign. kan høre om muligheder for at søge penge hos dem. 

Nøgleord er mental sundhed, fællesskab og kamp mod ensomhed.

Læs mere eller tilmled jer det online møde via linket her: Søg penge til lokal trivsel | Velliv Foreningen

Læs mere

To medaljer til Danmark ved President Cup 2022

03-12-2022

Danmark fik to fine medaljer lørdag til Jesper Hansen, skeet og Rikke Mæng Ibsen, riffel 50m 3 positioner damer.

Flot guldmedalje til Jesper Hansen
Jesper vandt semifinalen over Vincent Hancock fredag.
Bagefter udtalte Jesper Hansen:

At møde Vincent er altid en udfordring. Men det var en rigtig god semifinale, hvor jeg havde fokus på opgaven. Jeg gik nogle gode starter som gav mig en plads i guldmatchen.

I guldmatchen i dag lørdag vandt Jesper Hansen over Luigi Lodde fra Italien med 7 point ud af 10. Efter kampen sagde Jesper:

Banen i Cairo i dag var meget udfordrende med et skarpt men og vekslende sollys og vind, som gjorde at lerduerne blev trykket ned. Men jeg holdt mig til min plan hele vejen igennem skydningen, så godt, at jeg først ikke forstod at jeg havde vundet Golden Tagget. En rigtig god afslutning på denne meget lange 2022 sæson.

Flot bronzemedalje til Rikke Mæng Ibsen
Rikke Mæng Ibsen er i finalen i riffel 50m 3 positioner Damer med en femte plads i kvalifikationen og score på 590. Rikke udtaler:

Er så glad for at være videre til finalen på lørdag. Det var en rigtig god skydning i dag, der var en masse nerver som lige skulle under kontrol, men da jeg fik det så kørte det.

Rikke vinder en bronzemedalje i riffel 50m 3 positioner dame efter en imponerende ståskydning.

Rikke udtaler efter finalekampen:

Mega fedt at komme hjem med en bronze medalje ved årets sidste konkurrence. Det var ikke lige min finale i de knælende, men kom godt efter det og hentet en masse i de stående. Det har været et rigtig god stævne og nu bliver det godt med lidt juleferie fra skydning.


Stort tillykke til begge skytter!
 

 

Læs mere

LF Open afholdt for sidste gang med stor succes

01-12-2022

I weekenden 25. – 27. november deltog 127 riffelskytter i LF Open 2022 i Eskildstrup Hallen.

Det er 13. og sidste gang stævnet afholdes, da arrangørerne, Tingsted Skytteforening og Loland-Falster Skytteforbund, ønsker at stoppe mens stævnet er en succes. 

Stævneleder Mikael Green fortæller om starten:

Vi ville arrangere et stævne, hvor juniorskytter kunne komme og opleve et internationalt stævne. Vi startede i en uopvarmet lagerhal med 50 junior- og seniorskytter i frostvejr. Det gik ikke i længden, så året efter flyttede vi til Eskildstrup, hvor vi har holdt stævnet siden.

Vi løb det i gang i løbet af 3-4 år og fik fornemmelsen af at vi havde fat i det rigtige. I starten var stævnet i en hal, men da vi passerede 100 deltagere, tog vi nummer to hal i brug. Når skytterne tog afsted efter stævnet, var det altid med et ”Vi ses næste år”.

Mikael fortsætter med at fortælle om beslutningen om at stoppe stævnet:

Vi har vendt beslutningen om at stoppe grundigt i arrangørgruppen, og der er især to grunde til at det i år er sidste gang med LF Open. Det ene er, at vi gerne vil stoppe mens det går godt, så vi kan huske tilbage på de gode år, og ikke har den fornemmelse at vi skulle have stoppet for to år siden. Den anden er at gruppen af frivillige bliver færre og det er svært at rekruttere nye. Gruppen af 25-45-årige bliver mindre i foreningen, så det må være nu at vores engagerede og trofaste frivillige får lov at gå på frivilligpension. Vi har haft 13 gode år sammen om LF Open.

En af deltagerne ved LF Open 2022 var Matias Ligaard på 17 år, som skyder for DSB/ASF og træner i Trehøje og Ørre i Talentcenter Vest. Matias deltog i LF Open for anden gang. Matias fortæller:

Jeg kan godt lide dette stævne for her er masser af mennesker og konkurrence, så jeg skal gøre det godt for at komme på podiet. Samtidigt har jeg gennem det sidste år fået venner fra andre lande og her er der god lejlighed til at møde sine gode venner. Næste større stævne for mig bliver Swedish Open i januar, som jeg deltager i for første gang. 


Se resultaterne fra LF Open 2022 her...
 

Læs mere

Flugtskytteinstruktør uden Jagttegn

17-11-2022

Vi har modtaget en tidlig julegave i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) og det er en af de helt store!

Efter en årelang dialog og armlægning med Justitsministeriet og Miljøstyrelsen, er det nu endelig lykkedes os i Skydesport Danmark at få adskilt vores flugtskytteinstruktør uddannelse fra jagttegnsbekendtgørelsen i Danmarks Jægerforbund og de uddannelser der ligger under Miljøstyrelsen. Med andre ord, det er altså lykkedes os at få adskilt sport og jagt fra hinanden, og vi kan dermed begynde at tilbyde flugtskytteinstruktør uddannelsen i Skydesport Danmark igen. Det bliver derfor muligt at uddanne sig til flugtskytteinstruktør på skydebanen igen, uden at det også er et krav om gældende jagttegn.
De første uddannelsesdage bliver 4.-5. februar 2023 i Aalbord - Tilmelding kommer snarest.

Simon Hansen, udviklingskonsulent fortæller: I dag er en kæmpestor dag i flugtskydnings regi. En dag som rigtig mange klubber og skytter har håbet på ville komme, men som længe har ligget så langt ude i horisonten at den næsten ikke kunne anes. Men med et, er dagen kommet med raketfart. Det betyder at vi kan tilbyde uddannelser i flugtskytteinstruktør igen! Sportens vilkår ændres dermed markant og giver mulighed for, at ansvaret som instruktør ikke kun tilfalder dem som også går på jagt. Det vil uden tvivl betyde et kæmpe løft for klubberne og de skytter som gerne vil på et flugtskytteinstruktør uddannelse – jeg glæder mig til at vi fra Skydesport Danmark igen i det nye år, kan tilbyde kurserne rundt omkring i landet. Lige nu arbejder vi med to lokationer i starten af 2023 (Aalborg og Horsens), men jeg forventer at flere værtsklubber vil melde sig til løbende.

Hvis du og din klub ønsker at deltage i flugtskytteinstruktør kursus eller ønsker at afholde det, så tøv ikke med at kontakte udviklingskonsulenten Simon Hansen på sfh@skytteunion.dk.

Kurserne for flugtskydningsinstruktør bliver der løbende orienteret om via vores nyhedsbrev, på vores hjemmeside og vores sociale medier.

Vi glæder os til at udbyde kurserne igen og til at se alle de nye flugtskydningsinstruktører som vil komme i det nye år.

Læs mere

Skyd symbolpolitikken ned – skytteforeningerne er en del af løsningen. 

02-11-2022

Åbent brev til det nyvalgte Folketing af Jakob Vels, formand, Skyttelauget Kongens Lyngby, Mads Peter Bach, formand, Aalborg Skyttekreds, Mikael M. Hannibalsen, formand, Sejs-Svejbæk Sortkrudtsskytter, Rene Fomsgaard, formand, Horsens Flugtskytte Klub og Lars Green Bach, generalsekretær, Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) 
 
Valget til Folketinget, som blev afgjort tirsdag den 1. november, stod i krisernes tegn. Hvad enten det handler om inflation, energi, klima, trivsel eller sikkerhedskriser, så fylder det i overskrifterne. Helt naturligt – for det er vigtige kriser at løse for vores land og samfund. 

Men zoomer vi ind på vores skytteforeninger, ser vi imidlertid også en række udfordringer, som vi bør have for øje. Ellers risikerer vi at sætte noget meget værdifuldt over styr.  

Det frivillige engagement har en høj menneskelig værdi. Der er en glæde ved at gøre noget for andre og være med til at gøre en forskel i foreningsfællesskabet. Det skaber både trivsel og giver energi. Foreningslivet er samtidig en hjørnesten i vores demokrati og borgernes demokratiske dannelse. Endelig giver civilsamfundet et stort økonomisk bidrag til værdiskabelsen i landet på helt op mod 315 milliarder kroner. 

Skytteforeningerne har siden 1860’erne været en integreret del af vores foreningsliv med fællesskab, færdigheder og folkeoplysning i centrum. Vi kan meget af det, som i dag er de vestlige demokratiers udfordring – troen på fællesskabet og værnet om de individuelle frihedsrettigheder.

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har fx iværksat et projekt på baggrund af forskning, der viser at børn og unge med ADHD får noget godt ud af at gå til skydning. Ro og fokusering hjælper dem ikke kun i sporten, men også i skolen og videre ud i livet. Et projekt sammen med TrygFonden og ADHD-foreningen.

I den hidtidige valgkamp savner vi, at der rettes fokus på netop alt det vores frivillige foreningsliv løfter. Det står nemlig skidt til på en række områder, og rækken af benspænd bør et nyt Folketing have en ambition om at løse.  

En ny bandepakke blev præsenteret lige inden valget blev udskrevet. Vi bakker helt overordnet op om regeringens kamp mod bandekriminaliteten. Men det er ikke i orden med nye forslag om yderligere stramninger i skytteforeningernes adgang til at optage nye medlemmer, når det i forvejen tager politiet over 200 dage at godkende et nyt medlem. Det ødelægger tilgangen af børn, unge og voksne til vores del af foreningslivet – og det er jo bare ikke alle, som kan eller vil gå til fodbold, gymnastik eller svømning.

Når vi spørger ind til grundlaget for stramningerne, er svaret, at det er Rigspolitiets ”fornemmelse”, at skytteforeningerne bliver infiltreret og udnyttet. Det er ikke virkeligheden ude i foreningerne. Vores oplevelse er tværtimod, at skytteforeninger netop er en del af løsningen, da de i høj grad formår at spotte mistænkelige personer. 

Kriminelle er i alle dele af samfundet, men skytteforeningerne er langt fra overrepræsenteret i statistikkerne. Derfor må yderligere stramninger være funderet i tal og fakta. Den minimale risiko for misbrug af skydesporten af enkelte gale mennesker må altid må vejes på en vægt, hvor det skytteforeningerne bidrager med til samfundet, ligger i den anden vægtskål.

Vores foreningsliv udfordres samtidig af, at nogle af vores sportslige discipliner savner ligestilling, så fællesskabet kan udvikle sig og skytter kan repræsentere Danmark i alle internationalt anerkendte konkurrencer. I disse år vokser dynamisk sportsskydning – en disciplin hvor man bevæger sig og gennemfører en skydebane på tid. Sporten udøves på højt internationalt niveau med verdensmesterskaber, men Danmark er modsat lande vi normalt sammenligner os med afskåret fra at deltage fuldt ud, da halvautomatiske rifler til sportsskydning er blevet afvist af Justitsministeren. Og det til trods for, at der allerede er givet tilladelse til private halvautomatiske våben uden for skydesporten. Den manglende ligestilling bekymrer os, for den stempler os og vores sport som farlig, til trods for alt det gode vi bidrager med - som skytter, frivillige foreninger og en bredt favnende sportsgren med en lang og stolt tradition i Danmark.  

Tung administration er vores altoverskyggende problem. Det tager, som nævnt, over 200 dage at få godkendt en ny skytte til at anvende et våben i en skytteforening. Så når vi byder nye medlemmer velkommen til vores foreninger, kan de få enkelte prøveskydninger og så ellers vente over et halvt år på behandling i Politiets Administrative Center for våbentilladelser. Imens kan den nye sportsudøver ikke være en del af aktiviteterne og fællesskabet i klubben.

Et er den urimelige ventetid. Noget andet er, at der også er lagt en stor administrativ opgave og ansvar ud i skydesportens organisationer, hvor der bruges over seks årsværk – finansieret af sporten og skytterne selv, til at understøtte politiet. Dertil har foreningernes formænd opgaven og ansvaret med registrering og administration, som vi ikke tør gøre op i timer. Det handler om mere end nye medlemmer. Hvis skytten skifter våben eller en forening skifter formand skal de igen godkendes. Alt dette kræver udfyldelse af de samme blanketter igen og igen – og gør det svært, at få nye folk til bestyrelser og det frivillige arbejde. Det kan gøres bedre. 

Vi er ikke imod kontrol af skydevåben. Tværtimod. Vi er en del af løsningen, når vores foreningsformænd løbende vurderer nye og eksisterende medlemmer. I værnet om vores sport, passionen og samværet er vores fokus skarpt rettet på at forhindre misbrug af vores sport, men Justitsministeren og Folketinget må samtidig sørge for at få sagsbehandlingstiden ned. Derudover vil vi gerne af med at skulle godkende vores egne medlemmer. Vores skytteforeninger ønsker i bund og grund mere tillid til det frivillige foreningsliv, i stedet for mere kontrol og administration. 

Skydesportens kommercielle indtægter er ikkeeksisterende. Alligevel har vi ambitiøse skytter, der arbejder utroligt hårdt for at realisere internationalt medaljepotentiale i flere discipliner. Skydesporten har siden 1896 repræsenteret Danmark med hele 80 olympiske atleter, og vi mærker helt tydeligt respekten og anerkendelsen af vores sport, når vi vender hjem fra udlandet med medaljer. Men økonomien i dansk eliteidræt er begrænset og regeringens finanslovsforslag indeholder samtidig besparelser på området. Det presser medaljepotentialet. Skytter må droppe ud af sporten, da de ikke kan finansiere tilværelsen som eliteatlet. Som forbund mangler vi finansiering af trænere med de bedste kompetencer til at udvikle eliteskytter på en social og samfundsmæssig forsvarlig måde. Team Danmarks ekspertiser vil blive reduceret, så færre atleter kan drage nytte heraf i deres udvikling.      

Internationale analyser viser, at dansk skydesport har præsteret på trods i de seneste år. Problemet er, at når man præsterer på trods, så er det på lånt tid. Det slider på atleterne og dem der er tættest på dem i hverdagen, når de skal bruge en masse kræfter på at strikke en hverdag og indkomst sammen. I stedet bør den politiske velvilje, som den Jesper Hansen oplevede ved sin hjemkomst med medaljen fra OL i Tokyo, omsættes til konkrete initiativer der understøtter, at guldet rent faktisk vindes i hverdagen.    

Vi repræsenterer hver især nogle af dansk skydesports mange stærke foreningsfællesskaber, og sammen med mange andre frivillige inden for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) er vi med i et fællesskab af titusindvis af danske skytter i 360 foreninger.

For uanset om det handler om frivillighed, våbensikkerhed, guld til Danmark eller ADHD er vi parate til at yde vores bidrag. Til glæde for det enkelte menneske og det danske samfund. Vi håber, at et nyt Folketing vil skyde symbolpolitikken ned og løse benspænd for foreningslivet i et konstruktivt samspil med os. 

Læs mere

Trænernetværk for talent- og udviklingscentre samt interesserede trænere i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)

07-10-2022

Invitation til lokale trænernetværksmøder i henholdsvis København, Fredericia og Viborg.

I samarbejde med DIF indbyder Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) talent- og udviklingscentrenes trænere og sportschefer samt interesserede træner fra talentudviklende foreninger til trænernetværksmøde. 

Netværksmødet har til formål at kickstart et større samarbejde på tværs af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)’s talentudviklende foreninger og vil være en tilbagevendende begivenhed i lokale- og nationale sammenhæng. Møderne vil indeholde forskellige oplæg der omhandler forskellige relevante problematikker, der præger dagligdagen i de talentudviklingen foreninger i dansk skydesport.

Emnet for dette trænernetværksmøde vil være trænerudvikling med fokus på talentudviklingsmiljøer og mental sundhed. Kasper Henriksen og Janne Mortensen fra Mental Motion vil stå for workshoppen.

Workshoppen bliver afholdt geografisk fordelt i landet, så alle foreninger har mulighed for at deltage en hverdagsaften uden at skulle køre land og rige rundt:

Der vil serveres aftensmad kl. 18:00-18:30 hvor efter workshoppen starter.
Tilmelding inden 1/11 -2022 sker via følgende link (indsæt link) (tilmeld dig den workshop der ligger tættest på dig).

Pris for medlemmer af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark): Gratis
Pris for ikke-medlemmer: 500 kr
 

Læs mere

Dialogmøde om våbenregister med Politiets Administrative Center

06-10-2022

Mandag 3 oktober 2022 var Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) igen til infomøde med Politiets Administrative Center (PAC) om status på det nye våbenregister.

Formand for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) John Hansen fortæller:

Systemet er nu overgivet til PAC som skal drifte systemet, men det betyder ikke at alt fungerer 100 %. Det er derfor ikke klar 1. november, som lovet, men i øjeblikket forventes mere normal behandlingstid fra starten 2023. Dette er meget skuffende for os alle sammen.


Der er allerede nu aftalt et nyt infomøde i midt november, så vi forhåbentlig kan høre  om fremgang fra 1 november og 14 dage frem. Der er stadig mange ubehandlet sager.


Det skal dog siges, at meldingen også er at det går fremad med antallet af sager der bliver behandlet for tiden.

Folketingsvalget er nu udskrevet og det var ikke helt med i planen, nu hvor vi endelig havde fået den siddende justitsminister i tale og det gik lidt fremad for os.

lyder det vider fra John Hansen, formand for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).
 
Der vil, som det ser ud lige nu, stadig være udvidet ressourcer til rådighed hos PAC til at fortsætte de store bunker sager.


 

Læs mere

Din forening kan søge støtte hos Realdania

28-09-2022

Realdania har åbnet for en pulje på i alt 2 mio. kr., som skal give økonomisk støtte til at genoptage eller videreudvikle nogle af de mange aktiviteter, der blev igangsat i coronatiden.

Coronatiden skabte nye måder at agere på i mange foreninger og fællesskaber, og som en del af Realdanias indsats, ’RESPOND-rammerne for den nye hverdag’, skal det undersøges, hvordan COVID-19 påvirkede vores adfærd, og hvordan vi kan omsætte den nye viden og nye initiativer til bedre livskvalitet i fremtiden.

Som led i den indsats åbnes der nu for puljen ’De nye folkerum’, hvor foreninger og NGO’er kan søge om op til 100.000 kr. i støtte til aktiviteter inden for følgende fire fokusområder:

 • Kulturen i nye rammer
 • Bynær natur
 • Grønne mødesteder
 • Fremtidens foreningsliv


Puljen er allerede åben,  og der er sidste ansøgningsfrist mandag den 28. november. 

Læs mere om puljen på Realdanias hjemmeside 
Ansøg på Realdanis hjemmeside  

 

Spørgsmål og svar om puljen

Hvem kan søge?

 • Puljen kan søges af foreninger, NGO’er og grupper af frivillige, der har tænkt kreativt og skabt aktiviteter eller stået i spidsen for projekter i coronatiden, som er værd at genoptage eller fastholde.

Hvad kan der søges penge til?

 • Puljen består af i alt 2 mio. kr., og det er muligt at søge op til 100.000 kr. inkl. moms pr. projekt eller aktivitet. Midlerne fra puljen skal bidrage til at dække udgifterne til at styrke jeres projekt eller aktivitet.

Pengene kan blandt andet bruges til:

 • Udgifter til inventar og mindre byggeprojekter som for eksempel shelters, pavilloner eller udekøkkener.
 • Køb af software og udstyr, som understøtter digitale løsninger
 • Udgifter til at oplære frivillige og øge deres kompetencer på områder, der er relevante for aktiviteten
 • Honorarer til konsulenter, som kan hjælpe med at løse konkrete opgaver, hvor der er brug for ekspertviden (f.eks. brug af digitale programmer, formidling og undervisning)


Man kan ikke få støtte til udgifter til at evaluere aktiviteten eller udgifter til drift såsom løn og administration. Hvis det ansøgte beløb er i den højere ende, lægges der vægt på, at I kan medfinansiere aktiviteten. Medfinansieringen kan eksempelvis være økonomisk støtte fra en anden fond eller en kommune, eller det kan være de arbejdstimer, I lægger i forbindelse med aktiviteten. Det ansøgte beløb skal angives inklusive moms.
 

Hvad lægges der vægt på?

Når ansøgningen bedømmes, lægges der vægt på aktivitetens muligheder for at bidrage til at tænke nyt og bruge læringen fra coronatiden til at skabe en bedre fælles hverdag på en måde, som rækker længere ud i fremtiden. Derfor lægges der bl.a. vægt på, at

 • projektet eller aktiviteten er baseret på en idé eller nyskabelse, som enten opstod eller fik mulighed for at blomstre i coronatiden
 • projektet eller aktiviteten har potentiale til at inspirere andre
 • projektet eller aktiviteten inddrager borgere, brugere eller medlemmer og gør en forskel for mange
 • projektet eller aktiviteten bidrager til at skabe øget livskvalitet og et mere bæredygtigt samfund
 • der står en kompetent og begejstret forening eller NGO bag projektet eller aktiviteten


Hvem kan man kontakte med spørgsmål?

Kontakt Anne Gade Iversen hos Realdania på agi@realdania.dk eller mobil: 2072 2402

Læs mere

Mere sammen. Ny økonomisk strategi vedtaget

18-07-2022

Bestyrelsen for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) behandlede på seneste bestyrelsesmøde udkast til en økonomisk strategi, der skal skabe grobund for, at skydesportens nye organisering kan leve op til foreningernes fremtidige forventninger.

 

I kølvandet på repræsentantskabsmødets beslutning om en ny organisering af skydesporten, har bestyrelsen behandlet en økonomisk strategi med titlen ”Mere sammen”.

Formålet med den økonomiske strategi er, at Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) som hovedorganisation for skydesporten i Danmark skal kunne varetage opgaverne som medlems- og interesseorganisation, der lever op til foreningernes forventninger om indsatser og kvalitet. Både nu og i fremtiden. Samt at ruste vores organisation, så der varigt er råd til at videreudvikle vores kerneområder i en omverden, der er under konstant forandring.

– Mere sammen er vores ny økonomiske strategi, som skal sikre skydesporten større handlefrihed til at forfølge de dagsordener, der er vigtige for skydesporten, udtaler formand for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) John Hansen, og fortsætter:

– Vores 363 medlemsforeninger har høje forventninger og ønsker til, hvad vi skal kunne som national organisation for skydesporten. Ønsker og forventninger som ikke kan indfris inden for den nuværende økonomiske ramme. Det er alt lige fra våbenregistrering, lovgivning på våben- og miljøområdet, rekruttering af nye medlemmer, foreningsudvikling, digitalisering og til samarbejde med kommunale myndigheder om blandt andet støj, skydebaner og talentudvikling. De opgaver skal vores økonomiske strategi være med til at skabe et bedre grundlag for i fremtiden, så vi kan mere sammen, lyder det afslutningsvis fra John Hansen.

Ambitionerne med ”Mere sammen” er at styrke det økonomiske grundlag under vores kerneområder, skabe grundlag for en øget ekstern finansiering af skydesporten og være en attraktiv og konstruktiv samarbejdspartner, der kan bidrage med egenfinansiering når vi indgår lokale og nationale alliancer. Samtidig er det ambitionen at stå vagt om skydesportens økonomiske interesser, så vi er mindre sårbare og har større handlefrihed til at forfølge vores egen dagsorden. Disse ambitioner er omsat til fem konkrete målsætninger og fem overordnede indsatser. ”Mere sammen” kan i sin fulde længde ses her.

Om ”Mere sammen” fortæller generalsekretær i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) Lars Green Bach:

– En strategi kan se ud på rigtig mange måder. I Mere sammen har vi prioriteret at gøre det så enkelt og overskueligt som mulig, ved at kernen i strategien kan sammenfattes på én side. Vi har bevidst fravalgt et langt teksttungt dokument, vel vidende at det betyder, at nogle nuancer kan gå tabt. Men det enkle og overskuelige giver efter vores vurdering, et langt bedre redskab for os alle at navigere ud fra, og så må vi via en gensidig dialog drøfte de nuancer, der kan være.

Udkast til strategien har forud for bestyrelsens behandling være præsenteret for Aktivitetskomiteerne og Advisory Board for en ny organisering af skydesporten i Danmark i forbindelse med et fællesmøde i Kolding den 18. juni 2022.

De bemærkninger og kommentarer der har været hertil, er blevet inddraget i den endelige version, som kommer til at være en del af foreningernes drøftelse af den fremtidige kontingentmodel på et ekstraordinært årsmøde 8. oktober 2022.

FAKTA

Repræsentantskabet i Dansk Skytte Union vedtog på årets repræsentantskabsmøde 20. marts en ny organisering af skydesporten under titlen “Skydesport Danmark”. 

Ambitionen er at skabe en stærkere og mere tidssvarende medlems- og interesseorganisation for skydesporten i Danmark – en af verdens ældste og meste udbredte sportsgrene.

Med udgangspunkt i vores 363 medlemsforeninger vil vi arbejde for at gøre Danmark til et af verdens bedste lande for skydesporten. I alle skydediscipliner fra barn til pensionist og på alle niveauer lige fra motionister til olympiske topatleter. Til gavn for mennesker, skydesportens fælleskaber og Danmark. 

Den nye organisering skal drive og udvikle skydesportens kerneområder, der spænder bredt lige fra sportslige aktiviteter til foreningsudvikling, frivillighed, administrative redskaber, forhold om miljø- og våbenlovgivning, sikkerhed, talentudvikling, olympisk topsport og politisk interessevaretagelse.

Der kan læses mere om den nye organisering her

For yderligere information henvises til generalsekretær Lars Green Bach på mobil: 29 35 25 03.

opsving 2028

 

Læs mere

Tips til dig, som har børn i idrætten

12-12-2022

Du er dit barns trivselskaptajn
Hvordan kan jeg være en god idrætsforældre for mit barn? 

 • Vær nærværende
 • Spørg nysgerrigt ind til dit barns oplevelser
 • Bidrag til foreningsfællesskabet og de sociale relationer. Fx kan fællesspisning og frugtordninger være med til at styrke sammenholdet
 • Bak op om trænerne og deres beslutninger. De er frivillige og gør deres bedste med blik for hele holdet
 • Respekter dommerne - de er almindelige mennesker som dig og mig
 • Hold fokus på indsats og udvikling
 • Ros dit barn, når det øver sig – fejl er brændstof til udvikling.
 • Tilbyd din hjælp: tøjvask, kørsel og oprydning efter træning sker ikke af sig selv
 • Lær idrættens kultur og regler at kende. Det er sjovere for dig OG dit barn, hvis du kan tale med

Læs hele DIF's nyhed her...

Læs mere

Ny præsident og ny dansk vicepræsident i International Shooting Sport Federation (ISSF)

30-11-2022

Ved generalforsamlingen i vores internationale IOC-forbund i dag, har forsamlingen netop valgt italienske Luciano Rossi som ny præsident for organisationen.

Valget af Luciano Rossi skete i kampvalg mod den hidtidige russiske præsident Vladimir Lisin.

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har sammen med vores nordiske partnere i Nordic Shooting Region (NSR) støtte Luciano Rossi i valgkampen, og ser frem til at samarbejde med ham om de fremtidige indsatser for en stærk international skydesport.

Samtidig blev vores egen formand John Hansen valgt blandt otte kandidater, som en af de fire nye vicepræsidenter, der indgår som medlem i ISSF's forretningsudvalg (Executive Committee).


 

 

Læs mere

President Cup 2022 i Cairo

30-11-2022

Deltagere fra Danmark: Jesper Hansen, Skeet og Rikke Mæng Ibsen, Riffel 10m luft Damer og Riffel 50m 3 positioner Damer.
 

Program:


Onsdag den 30. november

 • 09.00-10.15: Riffel 10m luft Damer
  Rikke Mæng blev nr. 10 med 627,5 point.
 • 09.00-15.30: Skeet Herrer
  Jesper Hansen blev nr. 2 efter omskydning med skytterne fra England og USA.
 • 13.00-15.00: Pre-event træning – Riffel 50m 3 positioner Damer


Torsdag den 1. december

 • 10.00-11.30: Riffel 50m 3 positioner Damer
  Rikke Mæng Ibsen er i finalen lørdag med en femte plads i kvalifikationen og score på 590.
 • 13.50: Ranking - Skeet Herrer: Jesper Hansen - Vinder sin ranking match og er i semifinale,


Fredag den 2. december

 • 12.25: Semifinale - Skeet Herrer
  Semifinale 2. skydehold: Jesper Hansen vandt over Vincent Hancock og er i finale lørdag.


Lørdag den 3. december

 • 11.15-12.15: Guld medalje kamp – Skeet Herrer: Jesper Hansen
  Jesper vinder guld.
 • 14.30-15.30: Finale - Riffel 50m 3 positioner Damer: Rikke Mæng Ibsen
  Rikke vinder bronze.
Læs mere

Fyns Skytte Forbund er nu nedlagt som lokalforbund

22-11-2022

Fyns Skytte Forbund  (FSF) markerede sit 75 år jubilæum torsdag den 17. november 2022 og afviklede samtidig generalforsamling med henblik på at nedlægge sig selv som lokalforbund.

Samtidig blev skytteforeningen Talenttræning Fyn (Fyns Skytte Forbund) oprettet under Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark). Den nye foreningen fik ved samme lejlighed godkendt sine vedtægter og fastsat sit kontingent til 150 kr. om året. 

Formand Steen Hansen fortæller:

Vi nedlægger Fyns Skytte Forbund pga. den nye struktur i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), hvor alle skytteforeninger nu er direkte medlemmer. Derfor giver forbundet ikke mere mening, men vi opretter den nye forening for at sikre eksistensen af udviklingscentret og fastholde talentudviklingen på Fyn, så vi fortsat udvikler nye skytter og har en fødekæde til Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).

Steen Hansen takkede bestyrelsen i FSF for samarbejdet, som fortsætter i den nye forening, da det er de samme medlemmer som blev valgt til den nye forenings bestyrelse.

Udover at festligholde lokalforbundets 75 års jubilæum, markeres formand Steen Hansens 40 års jubilæum i bestyrelsen - herunder 25 års jubilæum som formand for Fyns Skytte Forbund.  

Fra Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) deltog formand John Hansen og sekretariatsmedarbejder Christina Flindt, og benyttede lejligheden til at ønske et stort tillykke med jubilæet til Steen Hansen og FSF med tak for en mangeårig og vigtig indsats for skydesporten.

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) byder den nye forening hjertelig velkommen og ser frem til det fremtidige samarbejde.  

 


 

Læs mere

Skyd for trivsel

02-11-2022

Praktisk forskning har vist at skydesporten virkelig kan hjælpe børn og unge med ADHD og lignende udfordringer til at dyrke sport i fritidslivet og give dem nye værktøjer til blandt andet at klare skole og sociale sammenhænge bedre.

Med støtte fra TrygFonden starter Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) nu et treårigt initiativ sammen med ADHD-foreningen og Parasport Danmark.

I 2018 blev et ph.d.-projekt, finansieret af TrygFonden, gennemført af Annegrete Månsson. I sin forskning fandt hun en række rammer i skydesporten, der gør den særligt velegnet til børn med ADHD eller ADHD-lignende symptomer. Rammerne i skydesporten svarer til noget, de kender fra deres hverdag i skolen – det er bl.a. brugen af høreværn, afskærmning samt den stille og rolige omgang med skydevåben og klare procedurer. 

Dertil handler skydning om at arbejde med ro, fokus, åndedræt og koncentration. Når man skyder et skud, ser man med det samme om man var i ro og fokuseret. Derfor kan børn og unge med ADHD eller ADHD-lignende udfordringer meget konkret se hvad der virker for dem, når de går til skydning.  

De får med andre ord nogle gode erfaringer og redskaber som de kan anvende positivt i dagligdagen, skolen, sammen med vennerne, i andre sociale sammenhæng og senere i videregående uddannelse og job. 

Vi er meget taknemmelige for den økonomiske støtte fra TrygFonden, der nu gør det umuligt at anvende forskningsresultaterne og igangsætte en målrettet indsats, der skal åbne skydesporten i Danmark mere op for børn og unge med ADHD, udtaler Fritz Ganzhorn, projektmedarbejder i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark). 

Nu går arbejdet i gang. Vi bruger den første tid på at udvælge et antal skytteforeninger, som vil gennemgå viden om og introduktion i at inkludere og træne børn og unge med ADHD – og som vil være med til sammen med os at udvikle nogle gode foreningstilbud til denne målgruppe og deres familier. Når vi er klar i starten af 2023, vil vi slå dørene op og markedsføre, hvor man kan begynde til skydning med sin ADHD eller lignende udfordringer. Derfra vil vi udvide med flere og flere ”ADHD” aktive skytteforeninger, forklarer Fritz Ganzhorn. 

I Danmark anslås det, at ca. 4,5% af børn og unge i alderen mellem 10 og 24 har ADHD - svarende til ca. 44.000 børn og unge. Heraf er det kun ca. 33%, der dyrker idræt i en forening, hvorimod det generelt er 86% for børn og unge i alderen 7-15 år.

Vi er fra ADHD-foreningen med i projektet for at bidrage med vores viden om ADHD og hvordan de frivillige ude i klubber og foreninger tager bedst imod disse børn og unge samt deres familier. Det er fantastisk med TrygFondens opbakning til et projekt, der kan påvirke hverdagen i positiv retning for mange børn. Vi vil lægge en stor del af vores kræfter i at sprede budskabet ud til børnene og deres familier, så snart de første skytteforeninger er klar, fortæller Pernille Sanberg Ljungdahl, projektleder på ungeområdet i ADHD-foreningen. 

Forskning og erfaring viser også at udsatte og sårbare personer eller folk med handicap har sværere ved at komme ind i idræts- og foreningslivet. 

Der er ikke tvivl om, at en af de afgørende veje mod målet er at skabe større gensidigt kendskab mellem idrætsforeninger og mennesker med handicap. Vi synes dette projekt har den helt rigtige tilgang. Der skal netop arbejdes med viden om ADHD ude i de deltagende skytteforeninger, med konkret uddannelse af ledere og instruktører samt udvikling af tilpassede opstartstilbud til børn og unge med ADHD, uddyber Jens Winther, Idrætskonsulent i Parasport Danmark. 

Dansk Skytte Union går nu i samarbejde med interesserede skytteforeninger om at blive klar til at byde børn og unge med ADHD og lignende udfordringer velkommen til skydning og til at deltage i foreningsidrætten i Danmark sammen med jævnaldrende.

Mål er at være klar i foråret 2023 med et antal foreninger, som har gennemgået forberedelse og uddannelse 

Det gode ved at blive klar til at være en ADHD-parat skytteforening er, lidt enkelt sagt, at man skal være ekstra god til at modtage nye medlemmer og sikre en god struktur. På tilsvarende vis handler det, som træner, om at være ekstra stærk på de positive virkemidler når man instruerer. Begge dele, vil udvikle den enkelte forening og instruktør - og samtidig gøre noget godt for nogle børn og unge, afslutter Fritz Ganzhorn

 

Se denne video, hvor norske ADHD-børn fortæller om at gå til skydning her...
 

For mere information kontakt: 
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)
Fritz Ganzhorn 
Projektmedarbejder
(+45) 2371 8910
frg@skytteunion.dk

 

Projektet ”Skyd for trivsel” er støtte af TrygFonden med 1,5 mio. kr. og løber indtil 2026. Målet er at få så mange børn og unge med ADHD og lignende udfordringer til at opleve glæden ved at gå til skydning og deltage i det almindelige foreningsliv. Og samtidig opnå teknikker og færdigheder de kan bruge i andre dele af livet – i skolen, socialt og videre i livet. Projektet ledes og gennemføres af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) i samarbejde med ADHD-foreningen og Parasport Danmark.

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) er et forbund under Dansk Idrætsforbund (DIF) med 363 skytteforeninger og ca. 31.500 aktive skytter. 
Annegrete Månsson, Ph.d., Ekstern lektor ved Psykologisk Institut på Syddansk Universitet 
Læs mere om hendes forskning på www.agmaansson.dk

Læs mere

Invitation til samarbejde med PET

17-10-2022

Vi havde inviteret Politiets Efterretningstjeneste (PET) til ”Frivillighedens dag” før det ekstraordinære årsmøde i Brædstrup den 8. oktober.

Her holdt to medarbejdere fra PET’s forebyggelse et meget indsigtsfuldt oplæg om den aktuelle trusselvurdering mod den interne sikkerhed i Danmark.

Læs den seneste trusselvurdering fra PET fra marts måned, som oplægsholderne tog udgangspunkt i - HER 

PET kategoriserer trusselniveauet som "alvorlig" (det næstehøjeste niveau), hvilket vil sige at der ligger en erkendt trussel fra grupper og personer med kapacitet og hensigt til at gennemføre handlinger og som er igang med planlægnig. Truslen vurderes størst ('alvorlig") fra personer og grupper med sympatier i den islamisk ekstremisme, mens truslen fra højreekstremistiske miljøer vuderes som "generel". Trusselsvurderingen beskriver også den nye "antimyndighedsekstremise".

Som vi både hørte fra PET og kan læse i trusselsvurderingen, er der stort fokus på udviklingen henimod risikoen for mindre angreb fra solo-terrorister eller små grupper med fx skydevåben, mindre eksplosiver, knive og  slagvåben. Det bringer et naturligt fokus i samfundet på adgangen til skydevåben samt træning i brug. Derfor er det vigtigt for os som organisationen for skydesport i Danmark at række ud mod et samarbejde med PET og andre gode kræfter, så der fortsat er plads i samfundet til en aktiv skydesport.

udtaler Lars Green Bach, Generalsekretær i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), og fortsætter:

Det er også vigtigt, at vi i skytteforeningerne er opmærksomme på den interesse, der kan være fra personer til at komme tættere på våben og skydetræning, men med de helt forkerte intentioner. Udover vores regler, sikkerhed og SKV, tror jeg derfor også det er vigtigt, at vi i foreningerne aktivt dyrker fællesskaberne, samværet og glæden med at være del af en forening. Alt det, som vi er gode til, og som vores fælleskab i forbundet er bygget på. Det gør det sværere for ekstremister og andre at gemme sig hos os.

Spørgelysten på mødet var stor fra de deltagende skytteforeninger. Debatten viste at der allerede er et godt og konkret fokus på det vigtige arbejde vi kan gøre ude i skytteforeningerne.

Afslutningsvis viderebringer vi også rådet fra PET om at tage kontakt, hvis man har spørgsmål eller bekymringer i forhold til personer eller andet i eller omkring ens skytteforening. Det kan ske til pet@pet.dk eller (+45) 4515 9007.  

I mange kommuner findes også de såkaldte infohuse, hvor man også kan henvende sig med de bekymringer man fx. måtte have om personer, der udviser tegn på ekstremise eller andet. 

Læs mere

Tore Brovold stopper som landstræner

14-10-2022

VM i Osijek blev den sidste konkurrence med Tore Brovold som landstræner for det Danske skeet team p.g.a at Tore ønsker at vare mere hjemme med sin familie i Norge.

Det er med et tungt hjerte som Tore opsiger sin stilling som landstræner.

- Det har sportsligt varet mange opturer, men også nedturer som også hører indenfor idrætten. Det har varet mange møder med genuint intresserede mennesker som virkelig vil noget med udviklingen af Dansk Skytte Union og dess udøver men der har også varet udfodringer opp mod skydemiljøet i Danmark. Jeg vil gerne sige tak til alle de mennesker som gerne ønsker at bygge op noget i Danmark. Det skal i fortsætte med, I gør et kæmpearbejde som instruktører, trænere, sportschef og skytter – fortsæt at lære af hinanden. Tak for at jeg fik møde jer alle. I skal hvede at jeg lært meget af de samtaler og møder som vi havet. Fortsæt det gode arbejde som I gør for skydesporten, hilser Tore Brovold. 

Tore kommer nu at arbejde som freelance træner. Han kommer ikke at vare så meget ude på stævner uden kommer at arbejde mere med træning af nogle atleter. 

- Som sportschef er jeg selvklart meget ked af at Tore stopper som landstræner da han er et teknisk geni og har givet så utroligt meget til vores atleter. Der findes ikke nogen som verkligen tænker igennem hvilken løsning som er den bedste for respektive atlet som Tore gør. Samtidlig er jeg glad for Tores skull da jeg ved det er den bedste beslutning for hans liv. Vi ønsker dog sige et af hjertet stort tak til Tore som verklig har givet det hele under sine nesten 3 år i Dansk Skytte Union, siger Linda Andersson. 

Læs mere

Årsmøde besluttede ikke at ændre og øge medlemskontingentet

10-10-2022

På weekendens ekstraordinære årsmøde i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), fremlagde bestyrelsen tre forskellige varianter af kontingentmodeller (forslag A, B og C), som med afsæt i foreningsundersøgelser, ny økonomisk strategi og den løbende dialog med foreninger og Aktivitetskomiteer, skulle ruste Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) bedre, og styrke disse fem kerneområder:

 1. SKV og medlemsservice
 2. Miljø, sikkerhed og skydebaner
 3. Sportslig koordinering og aktiviteter
 4. Kommunikations og interessevaretagelse
 5. Undersøgelser, analyser, kampagner og digitale redskaber

For at kunne styrke disse fem kerneområder var der foreslået, at medlemskontingent til Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) skulle øges med hvad der svarer til ca. 6 kroner om måneden pr. medlem i en gennemsnitlig forening. 

I store tal ville bestyrelsens forslag betyde en samlet kontingentindtægt fra de 363 medlemsforeninger på ca. 3,5 mio. kr. om året.


Debat og afstemning om forslagene

Under debatten var det tydeligt, at de fremmødte foreninger ikke ønskede en stigning. 

Model B, hvor den enkelte skytteforenings kontingent skulle stige så det modsvarede 125 kr. pr. medlem pr. år, blev stemt ned, ligesom model A, med et differentieret medlemskontingent (billigere kontingent for børn og unge), heller ikke fik flertal.

Model C var fremsat efter principperne i den nuværende kontingentmodel med et foreningskontingent på 1.855 kr. (ex. forsikring) og et kontingent pr. skytte øget fra de nuværende 23,03 kr. pr. år til 100 kr. om året. I lyset af debatten og afstemningen om model B og A stillede bestyrelsen et ændringsforslag til model C, hvor de 23,03 kr. kun skulle stige til 55 kr. pr. medlem pr. år. 

Det ændrede forslag C blev imidlertid også stemt ned med stemmetallene 40 imod og 31 for.

 

Nuværende kontingentmodel videreføres 

Resultatet af afstemningerne betyder, at kontingentmodellen for den nye organisering af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), som blev vedtaget på det ordinære Repræsentantskabsmøde i marts 2022, er den model som fortsætter for alle medlemsforeninger af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark). 

Principperne i den model er, at alle foreninger betaler en foreningssats på i øjeblikket (2022-tal) kr. 1.855 pr. forening pr. år og en DIF-forsikring på 745 kr. (i alt 2.600 kr.), plus et pristalsreguleret bidrag pr. medlem af den pågældende forening – i 2022 på i alt kr. 23,03 pr. medlem.  

 

En gennemsnitlig forening i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) betaler således et samlet medlemskontingent på (2022-tal): 
 

Foreningssats (inkl. DIF-forsikring):                                          kr. 2.600,00

Bidrag pr. medlem (90 medlemmer x kr. 23,03)                       kr. 2.072,70

I alt                                                                                            kr. 4.672,70


Foreningskontingent og forsikring opkræves i februar måned, mens bidraget pr. medlem opkræves i 2. kvartal på baggrund af de CFR-indberettede medlemstal.

Fastholdelsen af kontingentsatserne betyder, at den samlede kontingentindtægt lander på ca. 1,4 mio. kr. i stedet for ca. 3,5 mio. kr.

 

John Hansen, formand for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) udtaler:

 Jeg er glad for, at medlemsforeningerne nu på demokratisk vis har haft mulighed for at forholde sig til kontingentets størrelse efter den nye organisering af vores forbund, som repræsentantskabet besluttede i foråret.  Vi havde en levende debat, som viste, at vi nu er en medlemsorganisation, hvor hver enkel medlemsforening kan tage ordet og har direkte indflydelse på beslutningerne. Det er et godt skridt for vores fremtidige udvikling som organisation. 


John Hansen fortæller derudover:

 Når det så er sagt, er jeg naturligvis rigtig ærgerlig over, at årsmødet ikke ville hæve kontingentet. I bestyrelsen har vi lyttet til de mange ønsker medlemsforeningerne og disciplinerne er kommet med. Vi foreslog at styrke os inden for de fem kerneområder, så vi kunne blive bedre i stand til at hjælpe de foreninger, der har behov for det. Det bliver umiddelbart ikke til noget nu, og vi vil fokusere vores indsatser der, hvor vi bedst kan hjælpe vores medlemsforeninger og varetage skydesportens interesse indenfor den økonomiske ramme det ekstraordinære årsmøde har fastholdt. Det betyder naturligvis samtidig, at vi kommer til at prioritere hårdt og skære vores opgaver til, for at få balance i vores økonomi.  

 

Al materiale om det ekstraordinære årsmøde 8. oktober 2022 findes via dette link...
Vi havde også udsendt en ”kort fortalt” version som kan læses og downloades via linket her...


Næste årsmøde i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) afvikles lørdag den 25. marts 2023 i Idrættens Hus i Brøndby.
Indkaldelse og dagsorden i henhold til vedtægterne.

Læs mere

DR: Bandepakke kan på sigt koste OL-medaljer for danske skytter

05-10-2022

Men det koster ikke kun medaljer. Udviklingen af skydesporten, som en del af foreningsidrætten i Danmark, vil generelt blive sværere.

Derfor er Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) i arbejdstøjet for en bandepakke, der ikke rammer vores sport, foreninger og nye medlemmer.

Generalsekretær Lars Green Bach er blevet interwievet af DR i forbindelse med den nye bandepakke.

Læs hele artiklen her...

 

Læs mere

Justitsministeriets overvejelser om nye og skærpede indsatser

28-09-2022

Formand for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) John Hansen og generalsekretær Lars Green Bach har i denne uge deltaget i et nyt møde i Justitsministeriet/Ministry of Justice vedrørende ministeriets overvejelser om nye og skærpede indsatser inden for våbenområdet. På mødet deltog ligeledes DGI Skydning, Dansk Firmaidræt og Danmarks Jægerforbund.

Udover status på våbenlisten - der er sager fra våbeninteressenterne der ligger til afgørelser hos Rigspolitiet, ministeriet og/eller lovændring i folketinget - var omdrejningspunktet for mødet især en drøftelse af de politiske ønsker om nye og skærpede tiltag for opbevaring af våben i hjemmet, bandepakkeinitiativer og våbentilladelser for personer med psykiske lidelser.

Læs hele nyheden på Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)'s LinkedIin profil...

Læs mere

Anni Bissø Kildebjerg stopper som Juniorlandstræner for Aktivitetskomiteen for ISSF Riffelskydning

26-09-2022

Riffelkomiteen siger Anni tusind tak for al den tid og energi, som hun har investeret i unge talentfulde atleter, trænerkollegaer samt sporten i det hele taget. Anni efterlader nogle store sko at udfylde - hvilket vi siger tusind tak for", udtaler Poul Lamhauge på vegne af aktivitetskomiteen for ISSF Riffelskydning.

Anni har i en årrække haft en betydende rolle i udviklingen af flere af de talentfulde riffelskytter der, den dag i dag, præger den nationale- og internationalescene.

Jeg har haft nogle gode år som landstræner og i den forbindelse mødt nogle fantastiske unge skytter. Det har glædet mig, når de har opnået succes på skydebanen, men også andre steder i livet. Trivsel har altid haft min største fokus”, udtaler Anni i forbindelse med beslutningen om at stoppe som Juniorlandstræner.

 ”Anni har som Juniorlandstræner haft et stort aftryk på både sporten og atleterne. Hendes væsen, coaching evner samt tilgang til sin trænergerning vil blive savnet hos atleter, aktivitetskomiteen for ISSF riffelskydning og Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) i det hele taget. Vi er virkelig taknemmelige for alt den energi og tid Anni har investeret i sporten og atleterne og ønsker hende ”god vind” frem over”, udtaler Jarl Venneberg Jakobsen på vegne af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).

Læs mere

Flot EM bronzemedalje til Steffen Olsen og Stephanie Grundsøe

19-09-2022

Steffen Olsen og Stephanie Grundsøe vinder med 17-9 bronzematchen mod Ukraina i riffel 50 m mixed team på EM i Wroclaw.

Både guld og sølv gik til Norge. 

"De indledende kampe gik som håbet og forventet i den forstand at der var styr på knælende og liggende. Især i første runde, fordi vinden tog til inden anden. Jeg havde i alle mine skydninger hernede, en af de baner op ad en væg hvor det var svært at se vind hvilket var tydeligt at se på resultatet i anden rundes liggende. Stående var ok stabile og resultatet er ok, vinden taget i betragtning. Bronzekampen gik forrygende, selv om vi tabte de første 2 runder var der aldrig tvivl for mig. Det er en luksussituation både at havde tillid til egne evner i knælende og til Stephanies evner i stående, i en grad hvor det er muligt at bevare ro og overblik" siger Steffen efter bronzematchen. 

"Det var virkelig fedt at skyde mix med Steffen, specielt også for at prøve kræfter med en anden struktur end den traditionelle 3x20. Jeg havde en super god følelse i dag, og det er bare fedt at se, at mine mange timer på skydebanen bærer frugt” fortsatte Stephanie. 

Det er muligt at se bronzematchen her...

Stort tillykke til Steffen og Stephanie!

 

Læs mere

DR: Dansk skarpskytte laver pletskud af guld og sikrer dansk OL-plads

16-09-2022

Eliteatlet Rikke Mæng Ibsen skød sig i går helt til tops ved europamesterskaberne i Polen og er ny europamester i riffelskydning i disciplinen 50m 3 positioner 3x20 skud.

Hun vandt over tjekkiske Veronika Blazickova i Gold Medal Match. 

Derudover sikrede Rikke sig også Danmarks første kvoteplads i skydning til OL i Paris 2024! 

DR har denne nyhed om den nye europamester.

 

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) ønsker Rikke Mæng Ibsen stort tillykke med Europamesterskabet og Dansk OL kvota plads til Paris 2024.

 

Læs mere

Holdet til VM i Cairo er klar

15-09-2022

Holdet til VM i Cairo er nu udtaget og det er 12 stærke atleter som rejser til Cairo for at konkurrere om medaljer til Danmark. 

"Det er et stærkt hold som vi sender til VM i Cairo. Atleterne har i løbet af året forberedt sig med meget hård og god træning sammen med deres landstræner. Frederik Larsen har desuden været på flere ture i Italien for at træne sammen med det Italienske landshold. Vi ved, at de nu er godt rustede til at have en god chance til at komme i finalen og vinde medaljer på VM", udtaler sportschef Linda Andersson. 

Pistol 10 m herrer:

 • Frederik Larsen, DSB/ASF

Riffel 10 m herrer:

 • Nicklas Kildehøj, BPI

Riffel 10 m damer:

 • Rikke Ibsen, Trehøje
 • Emma Koch, Ballerup
 • Anna Nielsen, Særslev

Riffel 10 m mixed team:

 • Nicklas Kildehøj, BPI
 • Anna Nielsen, Særslev

Riffel 10 m dame, hold:

 • Rikke Ibsen, Trehøje
 • Anna Nielsen, Særslev
 • Emma Koch, Ballerup

Riffel 50 m 3x20 skud herrer:

 • Esben Jakobsen, Særslev
 • Steffen Olsen, Ballerup

Riffel 50 m 3x20 skud damer:

 • Rikke Ibsen, Ørre
 • Stephanie Grundsøe, Ballerup

Riffel 50 m 3x20 mixed team:

 • Rikke Ibsen, Ørre og Esben Jakobsen, Særslev
 • Stephanie Grundsøe, Ballerup og Steffen Olsen, Ballerup

Riffel 50 m 60 skud liggende herrer:

 • Carsten Brandt, DSB/ASF
 • Esben Jakobsen, Særslev
 • Steffen Olsen, Ballerup

Riffel 50 m 60 skud liggende damer:

 • Stephanie Grundsøe, Ballerup
 • Rikke Ibsen, Ørre

Riffel 300 m 3x20 skud herrer:

 • Jens-Ulrik Ladekjær-Mikkelsen
 • Steffen Olsen, Ballerup
 • Jesper Pedersen, Fjelsted Harndrup Skytteforening

Riffel 300 m 3x20 skud herrer hold:

 • Jens-Ulrik Ladekjær-Mikkelsen
 • Steffen Olsen, Ballerup
 • Jesper Pedersen, Fjelsted Harndrup Skytteforening

Riffel 300 m standardriffel 3x20 skud herrer:

 • Steffen Olsen, Ballerup
 • Jesper Pedersen, Fjelsted Harndrup Skytteforening

Riffel 300 m 60 skud liggende herrer:

 • Carsten Brandt, DSB/ASF
 • Jens-Ulrik Ladekjær-Mikkelsen
 • Steffen Olsen, Ballerup

Riffel 300 m 60 skud liggende damer:

 • Charlotte Jakobsen, DSB/ASF

Riffel 300 m liggende mixed team:

 • Charlotte Jakobsen, DSB/ASF og Carsten Brandt, DSB/ASF

 

 

Læs mere

Nyt høringssvar fra Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)

14-09-2022

Miljøstyrelsen og Miljøstyrelsens Referencelaboratorium for Støjmålinger har over en periode modtaget henvendelser, der indikerer, at der kan være store forskelle mellem målte og beregnede støjniveauer for skudstøj, når der skydes med haglvåben på udendørs skydebaner. 

Miljøstyrelsen har på den baggrund gennemført to undersøgelser, der viser, at den primære årsag til forskellen er, at udgangsværdien for haglvåben, der hidtil har været anvendt ved beregning af støjniveauerne, er højere end hidtil antaget. Det betyder, at de beregnede støjniveauer, der ligger til grund for afgørelser og påbud efter miljøbeskyttelsesloven, er underestimerede. 

I et brev til kommunerne anbefaler Miljøstyrelsen, at der ved fremtidige beregninger af støjniveauet fra udendørs skydebaner, hvor der anvendes haglvåben, anvendes nye udgangsværdier baseret på undersøgelsesresultater fra september 2018 i stedet for de hidtil anvendte værdier fra 1998. 

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har i den forbindelse fremsendt et høringssvar til Miljøstyrelsens udkast til en ny anbefaling til beregning af støjniveauer fra udendørs skydebaner, hvor der anvendes haglvåben.
 

Læs hele høringssvaret her...

Læs mere

Dialogmøde med justitsminister Mattias Tesfaye om skytteforeningernes hverdag

12-09-2022

Centrale emner for skytteforeningerne og skydesporten i Danmark var på agendaen i forbindelse med Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)’s møde med justitsminister Mattias Tesfaye i Ballerup i dag.

Ballerup Skytteforening havde velvilligt stillet lokaler til rådighed på skydebanerne i Forenings- og Frivilligcenter Tapeten i Ballerup, og formand Bent Kruse bidrog ligeledes med relevante synspunkter og praksiserfaringer fra et foreningsperspektiv.

Ikke mindst sikkerhedsspørgsmålet fyldte en del i drøftelserne. Herunder hvilke løsninger der reelt kan bidrage til at fastholde og styrke en høj sikkerhed for skytteforeningerne og deres medlemmer og frivillige, samt hvordan skydesporten i Danmark kan bidrage til våbensikkerheden i Danmark i det hele taget.      

I forbindelse med mødet med ministeren har Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) ud over ovenstående desuden rejst de følgende spørgsmål:

👉Problemstillingen med Bekendtgørelse om jagttegn (§47) i forhold til vores flugtskydningsinstruktører.
👉Status på sag vedr. lange magasiner til pistoler i IPSC-skydning
👉 Status på sag vedr. brug af halvautomatiske riffler i IPSC-skydning

Lars Høgh, formand for DGI Skydning, deltog ligeledes i mødet som en af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmarks) tætteste samarbejdspartnere på området.

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) vil gerne benytte lejligheden til at takke ministeren for den åbne og ligefremme dialog om spørgsmålene på mødet. Og for den indgående interesse for skytteforeningernes vilkår og hverdagen som forening og sportsskytte i Danmark, som vi blev mødt med. 
 

 

Læs mere

DR: Tesfaye vil stramme våbenloven for personer med alvorlig psykisk sygdom

05-09-2022

Skyderiet i Field's for to måneder siden får nu justitsminister Mattias Tesfaye (S) til at foreslå stramninger af våbenloven.

I følge en artikel på dr.dk forslår ministeren, at personer med alvorlig psykisk sygdom ikke skal kunne få fat i en riffel som den, gerningsmanden brugte i shoppingcenteret til at dræbe tre og såre syv personer.

Den fulde artikel kan læses her

 

Læs mere

Nyt fælles høringssvar fra NSR

30-08-2022

I forlængelse af NSR´s generalforsamling, tidligere på måneden, er NSR nu kommet med et fælles høringssvar på ECHA´s forslag til begrænsninger om bly i ammunition.

Høringssvaret er på vegne af alle NSR's medlemslande.

Du kan læse høringssvaret her... 

Til orientering er høringssvaret på engelsk.

Læs mere

Møde i Justitsministeriet

22-08-2022

Bestyrelsesmedlem Paul Erik Sørensen og generalsekretær Lars Green Bach har sammen med repræsentanter fra andre våbeninteressenter deltaget i et nyt møde med Justitsministeriet mandag den 22. august 2022.

Centralt på dagsorden for mødet er den fælles liste med våbensager, der pt. indeholder henimod 50 sager, der afventer en afklaring.

Dags dato er otte af sagerne specifikke sager, der vedrører våben i tilknytning til en af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)'s discipliner, mens en række af de øvrige våbensager på listen er nogle vi deler med DGI Skydning og/eller Danmarks Jægerforbund. Ikke mindst et område som en mere effektiv eller smartere udstedelse af vandelsgodkendelse med baggrund i våbenloven.

Forud for mødet var vi blevet bedt om at overveje, hvilke sager vi især ønskede at få prioriteret, for at Rigspolitiet og Justitsministeriet kan tilrettelægge deres arbejde bedst muligt.

Udover de fælles anliggende vi har sammen med de øvrige skytteorganisationer fremhævede vi fra Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)'s side tre sager, af stor betydning for skydesporten i en eller flere af vores discipliner:

 1. En endelig afgørelse vedrørende brug af halvautomatiske rifler til brug inden for IPSC skydning
 2. En generel dispensation fra våbenloven for brug af længere magasiner til visse IPSC skydediscipliner i riffel og pistol.
 3. Dobbeltregistrering af visse pistoler og revolvere, der anvendes til visse skydeprogrammer i Sortkrudtskydning og Westernskydning, hvor visse pistoler eller revolvere kan anvende både sortkrudt eller røgsvag krudt som drivladning.

På baggrund af mødet vil ministeriet nu opdatere listen med våbensager og givet et bud på et tidsperspektiv for afgørelse af de mange afventende sager.

Læs mere

Forhåndsudtagelse VM Osijek 

03-08-2022

Den 19 september-12 oktober er det tid for VM i Osijek i skeet og trap.

Landstræner Tore Brovold og sportschef Linda Andersson har lavet følgende forhåndsudtagelse til dette mesterskab. 

Skeet herrer

 • Jesper Hansen, KFK
 • Emil Petersen, Jetsmark
   

Jesper vandt bronze på world cup i Baku med 122 træf i indledende runde. Han har desuden skudt 123 træf på Vurderingsskydning i Århus samt 122 træf på World cup i Lonato.

Emil Petersen var i finale på world cup i Baku med 123 træf i indledende og har skudt 122 træf på world cup i Lonato samt 120 træf på vurderingsskydning på KFK. 
 

Læs mere

Møde med Justitsministeren

28-06-2022

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) deltog onsdag den 28. juni i et møde med justitsminister Mattias Tesfaye.

På mødet blev blandt andet drøftet status på politiets våbenregister og sagsbehandlingen i Politiets Administrative Center (PAC).

Ligesom der var en overordnet drøftelse af samarbejdet mellem Justitsministeriet og våbeninteressenterne.

På mødet blev det oplyst, at det nye IT system i PAC ikke vil være 100% klar den 1/7 – 22. Forhåbningen er, at det bliver bedre end nu, men det er samtidig forventningen, at det ikke fungerer optimalt før årsskiftet. Herefter kommer så opgaven med at komme igennem ansøgningsbunken. Justitsministeriet vender tilbage så snart der er nyt i sagen.

Fra våbeninteressenternes side, blev der opfordrer til, at der bliver fundet en midlertidig løsning på situationen.

I forhold til samarbejdet mellem Justitsministeriet og våbeninteressenterne, oplevedes en meget ærlig, åben og lyttende justitsminister, der tilkendegav, at dialogen parterne parterne imellem skal prioriteres højt.

Fra ministeriets side vil det ligeledes blive prioriteret, at der kommer svar på nogle af de spørgsmål, som organisationerne har rejst i henhold til våbenloven i løbet af året, så vores medlemmer kan få svar på nogle af de efterhånden meget gamle spørgsmål, der har været rejst.

Læs mere

Opdatering fra Politiets Administrative Center (PAC)

10-10-2022

I kølvandet på sidste uges møde med Politiets Administrative Center (PAC), har Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) modtaget nedenstående opdatering på status hos PAC fra afdelingschef Karin F. Jønler.

Karin F. Jønler udtaler:

Som nævnt på mødet er vi forsigtige optimister. Vi får på flere områder nedbragt sagsbehandlingstiden, og selve våbenregisteret understøtter i højere og højere grad de funktioner, der er brug for. Og det er selvfølgelig meget motiverende for vores medarbejdere at opleve, at I også begynder at kunne mærke det derude – tak for den feedback.

 

Vi er dog ikke i mål endnu med at behandle sagerne. For selvom vi arbejder os gennem bunkerne og efterslæbet med større hastighed, så opererer vi stadig med markant forlængede sagsbehandlingstider. Vi forventer at have forholdsvist lange sagsbehandlingstider en rum tid endnu – også efter 1. november 2022, hvor det er målet, at der ikke foreligger it-mæssige blokeringer for at foretage sagsbehandling inden for nogen sagsarter på våbenområdet.

 

Det nuværende aftalegrundlag med den eksterne leverandør omfatter såkaldt “Early Life Support” (ELS). Der forventes inden den 1. november 2022 indgået aftale med den eksterne leverandør om udvidet ELS i november og december 2022, hvilket indebærer, at store dele af den eksterne leverandørs ressourcer fastholdes i denne periode, med det formål at skabe et solidt og robust grundlag for overgang fra projekt til den egentlige driftsfase

I forlkængelse af ovenstående orienterre PAC os om følgende:

 

Fortsat tilførsel af ekstra ressourcer

Det er vigtigt at få nedbragt sagsbehandlingstiden. Det prioriterer vi højt, og det arbejder vi konstant på. De ekstra ressourcer, vi har fået tilført til at behandle sager, er blevet forlænget til udgangen af juni måned 2023.

 

Sagsbehandlingstider

Det er desværre fortsat ikke muligt at udmelde generelle sagsbehandlingstider eller at lave en prognose for den forventede sagsbehandlingstid fremover.

Vi kan derimod oplyse om modtagetidspunktet for de sager, vi behandler i øjeblikket. På den måde kan borgeren få en indikation af, hvor langt ansøgningen er i processen. Vi opdaterer hver uge vores information om status på våbenområdet på politi.dk

Nedenstående tal er opdateret 3. oktober 2022

Sagstype

Ansøgningstidspunkt

 

Våbentilladelser og fornyelser til jagtrifler undtagen halvauto   

Primo juli

 

Våbenpas til jagtvåben                                                                             

Primo juli

 

Våbentilladelser til optisk, elektronisk sigtemiddel, privat.          

 

Primo juli

SKV2

 

Primo juni

SKV6

 

Medio september

 

Flerejer- og erstatningstilladelser

Det nye våbenregister understøtter endnu ikke fuldt ud behandlingen af flerejertilladelser. Vi behandler dog disse sager, når vi vurderer, at sagen er særligt indgribende overfor borgeren. Vi håber meget snart at have løst problemerne, så vi får fuld systemunderstøttelse til sagsbehandlingen af flerejertilladelserne.

 

Samlertilladelser

Den administrative forlængelse af tilladelse til at besidde våben omfatter kun tilladelser i medfør af våbenloven og våbenbekendtgørelsen. Samlertilladelser til skydevåben er således omfattet af den administrative forlængelse af tilladelse til at besidde våben.

Forlængelsen omfatter ikke tilladelse til at besidde blankvåben (Dette er reguleret i knivloven og knivbekendtgørelsen).

Læs mere

Brev fra justitsministeren vedr. brug af halvautomatiske rifler til IPSC-skydning

26-09-2022

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har netop fået svar på en gammel anmodning til Justitsministeriet om stillingtagen til spørgsmålet om, hvorvidt Dansk Skytte Union kan få tilladelse til at udstede våbenpåtegning i SKV til medlemmers brug af halvautomatiske rifler til skydedisciplinen International Practical Shooting Competition (IPSC).

På baggrund af anbefaling fra Rigspolitiet, finder justitsminister Mattias Tesfaye ikke anledning til at lempe reglerne i våbenlovgivningen, således at Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) får tilladelse til at udstede våbenpåtegning i SKV til medlemmers brug af halvautomatiske rifler til skydedisciplinen IPSC.

Formand for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) John Hansen udtaler på den baggrund: 

Det er med stor beklagelse, at vi har modtaget denne afgørelse fra Justitsministeren. Sagen har ligget til afklaring gennem flere år, og vi på den ene side er glade for, at der endelig er kommet en afgørelse af vilkårene for vores skytter. På den anden side havde vi imidlertid forventet os en mere positiv tilkendegivelse, når vi ser på, hvilke tilladelser der i øvrigt gives til våben i Danmark og i lande som vi normalt sammenligner os med. 

Vi vil nu gå i dialog med vores IPSC skytter og foreninger for at se, om vi sammen kan finde nogle nye veje til at håndtere de halvautomatiske rifler på i praksis. Vi vil række ud til vores søsterorganisationer i udlandet og andre eksperter. Vores ambition og opgave er stadig at finde alternative løsninger og ny viden, der kan betrygge samfundet omkring os om sikkerheden ved kontrolleret brug og opbevaring af halvautomatisk våben indenfor skydesporten.”          

Det fulde svar fra Justitsministeren kan læses her
 

Læs mere

Regeringens forslag i bandepakken vil udfordre prøveskydning i discipliner under Sortkrudtskydning

24-08-2022

Regeringen præsenterede som bekendt i går et udspil til en ny bandepakke, som skal gøre op med bandernes fødekæde, styrke efterforskningen af deres ulovlige forretninger og sætte ind over for forråelsen i miljøet.

Et af forslagene omhandler en nedsættelse af kalibergrænsen fra 9 mm (.38/ 357) til 5,6 mm (kaliber 22) for de skydevåben, der kan anvendes i forbindelse med prøveskydninger. Et forslag der møder en vis undren hos Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), og som vil have indvirkning på den nuværende praksis ved eksempelvis prøveskydning i discipliner under Sortkrudskydning, hvor der anvendes gamle våbentyper i en kulturhistorisk sammenhæng:

- Umiddelbart undrer vi os over dette forslag, og vi ser frem til at høre nærmere om, hvilken dokumentation der er for, at dette forslag skulle kunne gøre en forskel i forhold til bandeproblematikken, udtaler generalsekretær i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) Lars Green Bach, og fortsætter:

- Vi deler naturligvis ønsket om at komme banderne til livs og have den højest mulige sikkerhed i landet. Det gør det jo samtidig også trygt at være skytte og foreningsleder i Danmark. Imidlertid forudsætter det, at de forslag der bliver gennemført, også reelt bidrager hertil i den virkelige verden. Det ser vi frem til at bidrage med viden og erfaring om i forbindelse med de fortsatte politiske drøftelser af forslagene.

Generelt giver forslagene i bandepakken anledning til bekymring hos Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) når det gælder foreningslivet og foreningfriheden i Danmark. I forvejen er der store udfordringer med en meget lang sagsbehandlingstid for en våbentilladelse hos politiet, som gå ud over almindelige skydesportsinteresserede og foreningerne i dagligdagen.

- Vores skytteforeninger gør i dagligdagen allerede nu en enorm administrativ og økonomisk indsats for at håndtere sikkerhedsspørgsmålet, så de stærke foreningsfællesskaber, der eksisterer, kan bestå og skabe værdi. Det må vi ikke sætte over styr med forslag, som kan skubbe lovlydige borgere ud af foreningslivet, lyder det afslutningsvis fra Lars Green Bach. 

Forslagene i bandepakken er foreløbigt alene en del af et samlet udspil fra regeringen. Intet er endnu vedtaget.

Læs mere

Regeringen fremlægger forslag til ny bandepakke

23-08-2022

Regeringen præsentere i dag et udspil til en ny bandepakke, som skal gøre op med bandernes fødekæde, styrke efterforskningen af deres ulovlige forretninger og sætte ind over for forråelsen i miljøet

Ved et pressemøde i dag har regeringen fremlagt et forslag til en ny bandepakke med 30 konkrete tiltag. Bandepakken indeholder blandt andet forslag om hårdere straffe, hvis man rekrutterer unge til banderne. En markant oprustning i efterforskningen af bagmændenes millionfortjeneste. Ligesom regeringen ønsker at slå markant hårdere ned på knive og bandernes våbenlagre.

Justitsminister Mattias Tesfaye indkalder nu Folketingets partier til forhandlinger, og gennemføres alle regeringens 30 forslag vil især fire af dem påvirke skydesporten i Danmark:

 • Nedsætte kalibergrænsen fra 9 mm (.38/.357) til 5,6 mm (kaliber .22) for de skydevåben, der kan anvendes i forbindelse med prøveskydninger

 • Nedsætte antallet af gange, skytteforeninger kan overlade skydevåben til personer, der ikke forinden har opnået politiets samtykke, fra fem til to prøveskydninger pr. person inden for en periode på 12 måneder,

 • Skytteforeninger skal stille krav om fremvisning af billedlegitimation ved overladelse af et våben, og at oplysninger herom skal registreres, inden overladelsen sker,

 • Indføre en ny pligt for skytteforeningerne til at føre elektronisk logbog over de personer, der får overladt skydevåben, ligesom politiet efter anmodning skal kunne få logbøgerne udleveret og Strafpålægge skytteforeninger, der f.eks. ikke overholder det tilladte antal prøveskydninger, logningspligten og kalibermål.

På baggrund af dagens udspil fra regeringen udtaler generalsekretær i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) Lars Green Bach:

- Vi er villige til at se nærmere på området sammen med myndighederne, og vi er spændt på at høre nærmere om, hvilke faktuelle udfordringer myndighederne oplever, og som gør, at regeringen nu fremlægge disse forslag, udtaler Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)'s generalsekretær, og fortsætter:

- Ikke mindst forslaget om at samle oplysningerne i en digital logbog, synes vi lyder interssant, hvis det ikke medfører yderligere adminstrative og økonomiske udfordringer for skytter og skytteforeningerne. Og vi samarbejder gerne med myndighederne om, hvordan det kan bliver en reel fordel for sikkerheden og foreningsfriheden i Danmark.

- I øjeblikket tager det måneder at få den tilladelse fra politiet som gør, at nye medlemmer kan blive en del af vores foreninger, og at skytteforeningerne kan fastholde deres nuværende medlemmer. Det må og skal blive hurtigere og mere effektivt end i dag, lyder det afsluttende fra Lars Green Bach.

Med den nye bandepakke er der tale om et udspil fra regeringen, og intet er endnu vedtaget.

Læs mere

Danmarks Motionsuge

18-08-2022

I uge 41 løber Danmarks Motionsuge af stablen. Med Danmarks Motionsuge forsøger DR, Dansk Firmaidræt, Dansk Skoleidræt, DIF og DGI at skabe et fokus på bevægelse gennem projektet Sammen i Bevægelse.

Motionsugen er et landsdækkende motionsevent, og det er et oplagt udstillingsvindue for jer, fordi I kan hægte jer på den nationale kampagne og derigennem få lokal synlighed og opmærksomhed. Det eneste, det kræver af jer, er, at I afholder minimum 1 arrangement fra den 10. til den 16. oktober, som er åbent for alle, uanset niveau og erfaring. Om det er opvisning på torvet eller bare en åben træning i normal træningstid, er helt op til jer – både store og små arrangementer tæller, så længe alle har mulighed for at komme og være med.

Vi opfordrer foreninger der alligevel laver et arrangement i uge 41 til at skrive det i kalender på følgende link: https://danmarksmotionsuge.dk/log-ind/.

Ellers er det en oplagt chance til at lave et arrangement og få gratis eksponering og reklame.

Læs mere her

 

Læs mere

Generalforsamling FITASC 2022

13-07-2022

I historiske rammer i Palazzo del Popolo i Orvieto, Italien, der siden middelalderen har været brugt til offentlige møder, blev der 11. juli 2022 afholdt generalforsamling i den internationale skydesportsorganisation FITASC (Fédération Internationale de Tir aux Armes Sportives de Chasse).

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) var ved generalforsamlingen repræsenteret ved formand John Hansen og generalsekretær Lars Green Bach.

Byens borgmester, Roberta Tardani, og formanden for det italienske forbund, Luciano Rossi, bød velkommen inden præsident Jean-Francois Palinkas indledte generalforsamlingen med hans beretning fra året. 

Præsidentens beretning

I beretningen fokuserede præsidenten især på to hovedtemaer: Den økonomisk situation og et europæisk forbund mod bly i ammunition.

Organisation har de seneste år oplevet en væsentlig økonomisk indtægtsnedgang, som følge af COVID-19 og krigen i Europa mellem Ukraine og Rusland. Mens indtægterne i 2020 var 67% under niveauet fra de seneste år, var indtægterne i 2021 40% under årene forud for pandemien. En medlemsorganisation som FITASC, hvor 70% af indtægterne stammer fra aktiviteter, bliver i særlig grad ramt, når aktiviteterne af den ene eller anden grund ikke kan gennemføres. Forhold, som også er kendt fra dansk idræt.    

For 2022 forventes fortsat færre indtægter (- 24%) til FITASC end tidligere. Både som følge af krigen mellem Ukraine og Rusland samt den høje inflation. 

Præsidenten pointerede, at forbundet og nationerne står foran en vigtig opgave med at få sporten til at vokse og udfolde sig oven på det, vi har oplevet de seneste år. Og han opfordrede alle til at gøre en ekstra indsats herfor i den kommende tid. Trods de udfordringer der fortsat er. 

Præsidentens andet hovedtema i beretningen handlede om de politiske diskussioner i Europa om et europæisk forbud mod bly i ammunition. Præsidenten henviste til, at forskning på området ingen tegn viser på påvirkning af mennesker eller natur, så længe blyammunition håndteres korrekt. Han opfordrede alle europæiske nationer til at benytte det udarbejdede materiale fra FITACS herom til lobbyarbejdet med nationale politikere og medlemmer af Europaparlamentet.   

I forhold til skydning med stål, henviste præsidenten desuden til de erfaringerne, der er gjort i Danmark gennem nu mere end 20 år.

Øget medlemskontingent i FITASC

Generalforsamlingen godkendte med afsæt i den økonomisk situation en kontingentforhøjelse for de nationale forbunds medlemskab af FITASC. For Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) betyder det, at medlemskontingent, som blandt andet giver rettigheder til at deltage i FITASC’s mesterskaber, fremover vil være på kr. 14.550 om året.

De nationale forbunds og skytternes deltagergebyrer for deltagelse ved mesterskaber under FITASC blev i denne gang fastholdt på et uændret niveau. 

Valg til hverv i The Management Commitee 

Præsident Jean-Francois Palinkas blev genvalgt som præsident for en firårig periode.

Forud til valg til managementkomiteen udspillede der sig en længere drøftelse af valgbarheden af kandidat Alexander Kokin fra Rusland, på grund af krigen mellem Ukraine og Rusland. I henhold til vedtægternes punkt 6 fastslog præsidenten imidlertid, at kandidaten var valgbar, da FITASC er en ikke-politisk og non-profit organisation.

Afstemningen om valg af kandidater til managementkomiteen blev gennemført som en hemmelig skriftlig afstemning efter ønske fra Italien, hvor alle de opstillede kandidater opnåede valg. Inklusiv kandidaten med russisk baggrund – trods modstand fra ca. en tredjedel af de afgivne stemmer.  

Via FITASC hjemmeside kan I læse mere om FITASC’s arbejde som international hovedorganisationen for blandt andet compak Sporting og forbundets arbejde i øvrigt. 

Efter generalforsamlingen blev formand for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) genudpeget som formand for den tekniske komité i Compak Sporting.   

Læs mere

Bæredygtig indfasning af vores nye dobbeltnavn

23-06-2022

Repræsentantskabsmødet vedtog i marts, at vores vedtægtsbestemte navn fremover er Dansk Skytte Union med Skydesport Danmark som efterstillet navn. Indfasning heraf kommer til at ske som en bæredygtig og glidende overgang. 

I forbindelse med vedtagelsen af en ny organisering af skydesporten på årets repræsentantskabsmøde, så alle 363 foreningerne nu er direkte medlemmer af organisationen, blev det samtidig besluttet, at det vedtægtsbestemte navn er Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).

Med afsæt i beslutningen om et vedtægtsbestemt dobbeltnavn har bestyrelsen drøftet og truffet beslutning om, hvordan det bedst muligt omsættes og håndteres i praksis.

Som mange sikker allerede har bemærket, er indfasningen heraf så småt gået i gang og herunder følger en kort beskrivelse af hvilke tanker, der ligger bag.

Primær og sekundær logo
Det nye primære logo bliver derfor en kombination af den allerede kendte rød-hvide udgave af vores logo i kombination med det efterstillede navn Skydesport Danmark. Herved kombineres de to navne i ét, uden at vi ændrer vores logo:

Logo

Dette logo vil blive benyttet i alle formelle sammenhænge og i forbindelse med vores allerede eksisterende aktiviteter som f.eks. vores danske mesterskaber eller hædersbevisninger. Ligesom alle medaljer og emblemer beholder logoet for Dansk Skytte Union, og det i lovgivningstekster vil være vores vedtægtsbestemte navn Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), der står skrevet.

Alt dette for at vi kan føre den stolte historie, som er forbundet med vores navn, med ind i fremtiden. Og ud fra en betragtning om, at vi har brug for historien for at kunne lære af dem, der har bidraget til vores sport indtil nu. Hvis hver generation skal begynde forfra, risikerer værdifuld viden og indsigt at gå tabt.

Den rød-hvid farve og det kraftige Danmark signalerer og understreger naturligvis vores nationale udgangspunkt og at vi er hovedorganisation for foreninger i hele Danmark. Alle andre hidtidige farvevarianter vil med tiden blive udfaset, så vi har én gennemgående farvekombination.

Som sekundær logo har vi i tillæg hertil benyttet ”aftrækkeren”:

Logoet signalerer i sin farve og form skydesport og Danmark, og med aftrækkeren som fællesnævner, knytter det alle vores 89 discipliner sammen i ét samlende element. Aftrækkerbøjlen udgøres samtidig af et D for Danmark. Endelig skal logoet samtidig kunne række ud til nye foreninger og samarbejdspartnere, der er interesseret i at være med i den fortælling, der også ligger bag organisationsændringen. Fortællingen om et meget bredere skydesportsperspektiv, end det rent elitære, under titlen ”En skydesport for alle”.

Dette logo kan bruges til nye projekter og aktiviteter, og til fælles indsatser der går på tværs af disciplinerne. Som f.eks. vores projekt om en social ansvarlig skydesport med TrygFonden. Eller vores nye nyhedsbrev ”En skydesport for alle” som rundsendes til alle vores medlemsforeninger.

Den rødvide farve-kode og skrifttypen fra vores primære logo går igen, for at knytte forbindelsen til vores primære logo og vores historie.

Kaldenavn og flere logoer er ikke nyt.
Er det så egentlig normalt at benytte forskellige kaldenavne eller forkortelser i en organisation som vores?
Ja det er det faktisk. Og det er også noget, vi har benyttet os af i Dansk Skytte Union før. For eksempel er navnet på vores hjemmeside www.skytteunion.dk og vores mailadresser har ”efternavnet” skytteunion.dk.

Skydesport Danmark benyttes derfor som kaldenavn, ligesom andre kaldenavne og forkortelser tidligere har været brugt i flæng: DSU, DSkyU, Unionen og Skytteunion.

Det her er noget, som er helt normalt og ganske praktisk. Man ændrer det i den daglig tale, så man ikke skal bruge det lange fulde navn hver gang. Det som er vigtigt, er bare, at alle stadig forstår, at det er den samme organisation, man taler om.

Forkortelser bliver imidlertid hurtigt til en meget indforstået viden, som kun de særligt indviede forstår sig på. Derfor er det også en klar anbefaling fra professionelle med indsigt i området, at man ikke anvender forkortelser i sin kommunikation.

Beslutningen er derfor, at vi fra officiel side ikke vil benytte os af forkortelser.

Bæredygtig indfasning af navn og materialer
Der er flere årsager til, at vi har valgt en glidende overgang til vores nye dobbeltnavn. For det første handler det om ressourcer. Vi er ikke interesserede i at spilde en masse ressourcer på at udskifte tøj, roll-ups og andet fysisk materiale på én gang. Det er vigtigt for os, at vores navneskifte bliver så bæredygtigt som muligt. Vi vil ikke smide materiale ud, der sagtens kan bruges, selvom der er det hidtidige limegrønne logo på. Det er spild af penge, som vi hellere vil have skal komme vores medlemsforeninger til gode.

En anden årsag er, at det køber os noget tid til at udvikle en ny og gennemarbejdet visuel identitet og designmanual, der passer til vores organisation. Nogle steder er det relativt enkelt at uploade et nyt logo, mens det andre steder kræver en betydelig medarbejder ressource at få integreret de rød-hvide farver. Det er ikke noget, vi med repræsentantskabets beslutning pludselig har ekstra ressourcer til, men er noget, der skal håndteres ved siden af alle de sædvanlige drifts- og udviklingsopgaver, som skal løses.

Vi vil løbende orientere om status på indfasningen i takt med, at dette arbejde skrider frem.

Læs mere

Guld til Danmark i holdkonkurrencen på 300m

28-10-2022

Carsten Brandt, Jens-Ulrik Ladekjær-Mikkelsen og Steffen Olsen vinder holdkonkurrencen på riffel 300m 60 skud liggende.

Det betyder at de kan kalde sig for verdensmestre. Verdens BEDSTE liggende hold!

De vandt guldkampen 10-16 over Schweiz.

I kvalifikationen blev danskerne også etter med 1788 point, hvor Jens-Ulrik og Steffen hver skød 597 og Carsten skød 594.

Den ældste del af det nye verdensmesterhold, Carsten Brandt, har dette at sige:
"For mig er det her virkelig kulminationen af lang tids arbejde, i særdeleshed med Lapua Cup (serie af 300m stævner i Aarhus), hvor vi har arbejdet meget med at udbrede 300m skydning i Danmark. Samtidig er jeg utrolig glad for den dialog vi havde på holdet. Den var åben og ærlig, klart med til at bringe os til guldet".

 

 

Læs mere

Guld til Steffen Olsen

25-10-2022

Tirsdag har bød på mange forskellige ting på banen i Kairo. Det altoverskyggende var Steffen Olsens præstation, der ledte til at han blev Verdensmester i riffel standard gevær på 300m med 591 point.

"Jeg leverede en god skydning i dag, her havde jeg fokus på at få skudt hurtigt før det begyndte at blæse op, selvom hastighed ikke plejer at være et problem. Det er altid en fantastisk følelse, at stå øverst på skamlen og høre nationalsangen blive spillet for en, det er der intet der kan slå"- Steffen Olsen.

 

 

Læs DR's nyhed om Steffens guldmedalje her...
 

Mere om Steffen

Sammen med klubkammeraten fra Ballerup Skytteforening, Stephanie Grundsøe, udgør han et af vores to Mixed Team Danmark i riffel 50m 3 position Mixed Team. De vandt sammen bronze ved det nyligt afholdte EM i Polen og her ved VM i Cairo vandt de en flot sølvmedalje med 878 point i del 1 og 534 i del 2.

Steffen stillede også op i riffel 50 m 3x20 skud, hvor han er #80 på ISSF-verdensranglisten. Ved VM blev han nummer 9 med 590 point.

Steffen Olsen skød også 50 m 60 skud liggende, hvor han leverer et resultat i verdensklasse på 590, desværre var det lige præcis ikke nok til en finale, Steffen må derfor glæde sig over en god skydning og en 9. plads.  

Steffen skulle hurtigt i kamp igen tirsdag. Denne gang i selvskab med Jens-Ulrik Ladekjær-Mikkelsen og Jesper Langhoff Pedersen, her var der tale om 300m 3 positioner med frigevær. Steffen bliver her bedste dansker med 581 og en 14. plads. Jesper bliver nummer 22, med et resultat på 576, mens Jens-Ulrik bliver nummer 27, med et resultat på 568.

Læs mere

Sølv til Stephanie og Steffen

25-10-2022

Efter en brav kamp mod Norge, må det danske mix-par se sig slået. En fremragende præstation igennem hele konkurrencen, ender med en velfortjent sølvmedalje i riffel 50m 3 position Mixed Team.

At opgradere bronze medaljen fra EM til en sølv medalje til VM i samme disciplin er en crazy oplevelse. Mix øvelsen er et marathon, som bliver til en sprint, så det er med at holde hovedet koldt hele vejen, og det gjorde vi begge. Jeg er så glad og stolt, lød det fra Stephanie Grundsøe finalekampen, der ender hendes deltagelse ved VM på en fremragende måde.

 

 

Læs mere

Nu kan du igen støtte aktiviteter gennem Skydesportens Støtteforening

20-10-2022

Skydesportens Støtteforening har til formål at indsamle midler til almennyttige aktiviteter i vores medlemsforeninger, aktivitetskomiteer, forbund og til vores eliteskytter.

Samme forening - ny forenklet platform

Skydesportens Støtteforening er den samme velkendte forening, men nu blot i nye klæder. Fremover, når du støtter vores eliteskytter, medlemsforeninger, aktivitetskomiteer eller forbund, støtter du det valgte støtteområde direkte. Der sker ingen automatisk betaling til aktivitetskomiteer eller foreninger. Hele din støtte går direkte til den aktivitet du vælger. Det sker for at donationer til støtteforeningen på den måde er så gennemsigtige som overhovedet muligt.

Din støtte er fradragsberettiget

Din støtte til Støtteforeningen er fradragsberettiget. Fradrag til gaver til foreninger er dog sat til maksimalt 17.200 kr. i 2022. For at kunne få glæde af fradraget er det et krav, at du oplyser dit cpr-nummer,. Dette gør du i forbindelse med din indbetaling af støtte. Du kan også støtte med mere end 17.200 kr., men det er kun det beløb, som er fradragsberettigede.
Indbetalingen skal ske senest d. 30. december 2022, hvis fradraget skal gælde i 2022.

Hvem får glæde af din støtte?

Når du støtter Skydesportens Støtteforening med et større beløb, går din støtte ubeskåret til den del af organisationen, som du har valgt. Du har mulighed for at støtte skydesporten ved disse områder:

•    Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)'s generelle virke
•    Aktiviteter under en af vores fem Aktivitetskomiteer
•    Foreningsaktiviteter
•    Elitegruppens skytter (Team Danmark atleter)


Læs mere om støtteforeningen og støt her...

 

Læs mere

Foreningsledelse

03-10-2022

Værktøjer: Idéer til hvordan fastholder man de frivillige, skabelon til et årshjul, hent ansættelseskontrakter, søg forskellige puljer til at styrke din idrætsforening og meget mere.

Du finder det hele her...

 

 

Læs mere

EM i Wocraw er i gang!

07-09-2022

Her stiller Danmark med et stærkt hold bestående af debutanter og meget garvede atleter. De første danskere, der skal i ilden, er juniorerne.

Programmet er som følger:

7. september:

 • Sportspistol, herrejunior del 1. 10:45 og 13:00: Emil Mark Andersen Strandgaard
 • Elimination 50m riffel 3 positioner, herrejunior. 1. Skydehold 09:00-10:30, 2. Skydehold 11:15-12:45: Jens-Ulrik Ladekjær Mikkelsen
 • Elimination 50m riffel 3 positioner, damejunior. 1. Skydehold 11:15-12:45, 2. Skydehold 13:30-15:00: Anne Bakke Nielsen

8. september:

 • Kvalifikation 50m riffel 3 positioner, herrejunior. 09:15-10:45
 • Kvalifikation 50m rifel 3 positioner, damejunior. 11:30-13:00
 • Finale 50m riffel 3 positioner, herrejunior. 17:00-18:15
 • Finale 50m riffel 3 positioner, damejunior. 17:00-18:15

9. september:

 • 50m riffel liggende junior, mix individuel. 1. skydehold 09:00-09:50, 2. skydehold 10:30-11:20: Jens-Ulrik Ladekjær Mikkelsen

13. september:

 • Elimination 50m riffel 3 positioner, herrer. 1. Skydehold 09:15-10:45. 2. Skydehold 11:30-13:00: Esben Jakobsen og Steffen Olsen

14. september:

 • Elimination 50m riffel 3 positioner, dame. 1. Skydehold 12:15-13:45
  2. Skydehold 14:30-16:00. Rikke Mæng Ibsen, Josefine Laursen og  Stephanie Grundsøe
 • Kvalifikation 50m riffel 3 positioner, herrer. 15:45-18:15
 • Finale 50m rifle 3 position, herrer. 19:00-20:15

15. september:

 • 50m riffel liggende, mix individuel. 1. Skydehold 08:00-08:50, 2. skydehold 09:30-10:20, 3. skydehold 11:15-12:05
  4. skydehold 12:45-13:35: Steffen Olsen, Carsten Brandt og Esben Jakobsen
 • Finale 50m riffel 3 positioner, dame. 17:00-18:15

16. september:

 • 50m riffel 3 positioner, mixed team. Del 1. 1. Skydehold 08:00-08:50 
  2. skydehold 09:30-10:20: Stephanie Grundsøe, Rikke Mæng Ibsen, Esben Jakobsen og Steffen Olsen
 • 50m riffel 3 positioner, mixed team. Del 2. 11:30-11:35. 
 • Finale 50m riffel 3 positioner, mixed team. 12:45-13:45

17. september:

 • 50m riffel 3 positioner, damehold. Del 1. 1. skydehold 12:15-13:05
  2. skydehold 13:45-14:35: Stephanie Grundsøe, Rikke Mæng og Josefine Laursen
 • 50m riffel 3 positioner, damehold. Del 2. 15:30-16:05
 • Finale 50m riffel 3 positioner, damehold. 16:45-17:45
   

 

Læs mere

Udtagelse til EM Wroclaw riffel 50 m 3×20

08-07-2022

Landstræner Elham Hashemi Masoumi og sportschef Linda Andersson har udtaget skytter til EM Wroclaw i riffel 50m 3×20, team og mixed team.

Her kan du se hvem der er udtaget og læse Lindas kommentarer.

3×20 women + team
Rikke Ibsen, Trehøje Skytteforening.
Stephanie Grundsøe, Gundsølille Skytteforening
Josephine Laursen, Viborg Skytteforening

Rikke og Stephanie udtages som realistisk top 15.
Rikke vandt world cuppen i Baku i maj. Hun har desuden skudt 590 point på masters samt 587 point på world cup finalen i Wroclaw i efteråret.
Stephanie har skudt 588 point på masters/vurderingskonkurrence samt 586 point på vurderingskonkurrence i Viborg. Hun har desuden skudt 588 i eliminationen på world cuppen i Baku og var no 8 på Word cuppen i Rio de Janeiro med 584 point.
Josephine udtages som holdatlet. Hun er en ung meget lovende atlet som har skudt 585 point på masters/vurderings konkurrence og 584 point på vurderings konkurrence i Viborg.

3×20 men
Esben Jakobsen, Særslev Skytteforening
Steffen Olsen, Ballerup Skytteforening

Både Esben og Steffen udtages som realistisk top 15.
Esben har skudt 589 point på masters/vurderingskonkurrence samt 584 på vurderingskonkurrence i Viborg i udfodrende vejr. Esben er en meget ambitiøs atlet som satser hårdt på sin skydning.
Steffen Olsen har skudt 586 point på vurderingsskydning i Viborg samt 584 point på masters i Århus. Landstræner Elham Hashemi Masoumi vurderer at med den niveau som Steffen har nu og med den erfaring som han har, der han udvist stærke præstationer på tidligere mesterskab, så kan han med en go plan frem til EM leverer et rigtig godt resultat der.

3×20 Mixed team
Rikke Ibsen-Esben Jakobsen
Stephanie Grundsøe-Steffen Olsen

 

EM 2020 Riffel 50m 3x20

Læs mere

200.000 fra DIF til et projekt der skal få flere unge skytter ind i foreningerne

28-06-2022

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har fået 200.000 fra initiativ puljen til et pilotprojekt, der skal skaffe flere frivillige til foreningerne og efterfølgende flere unge skytter, som på sigt vil sænke gennemsnitsalderen i foreningerne.

Lige nu er 65% af medlemmerne i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) over 40 år og de fleste frivillige i foreningerne er +50 år.

”Vi vil lave et pilotprojekt med fokus på rekruttering af nye og/eller unge medlemmer til vores foreninger. Vi har en hypotese om at nogle foreninger ikke har værktøjer og manpower til at nytænke deres aktiviteter og tilbud, hvorved de ikke gør sig attraktive overfor potentielle nye og/eller unge medlemmer. Disse nytænkende aktiviteter vil oftest være begrænset af mangel på frivillige, da foreningerne har behov flere frivillige eller at nytænke af brugen af frivillige” fortæller udviklingskonsulent Jarl Venneberg Jakobsen.

Pilotprojektet skal gøre foreningerne og Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) klogere på hvilke problematikken ved at udvælge fire foreninger, som skal deltage i et sparringsforløb med en ekspert i at rekruttere frivillige til foreningsarbejde. Der bliver individualiserede målrettede indsatser med nytænkende tiltag for at få flere frivillige ind i foreningerne, så der sammenlagt bliver mere overskud blandt bestyrelser og andre frivillige til at udbyde nye tilbud som kan tiltrække unge skytter.

Har din forening allerede udfordringer med stigende aldersgennemsnit, færre frivillige, dalende antal unge skytter? – Og er I klar til at give den en skalle?
Så skriv til udviklingskonsulent Jarl Venneberg Jakobsen på mail: jarl.jakobsen@skytteunion.dk.
Så kan jeres forening indgå i dialogen om at blive en af de fire udvalgte foreninger.

 

 

Læs mere

Årets første World Cup i Skeet

13-01-2023

Jesper Hansen og Emil Kjeldgaard Petersen deltog i ISSF World Cup i Rabat, Marokko.

Fredag den 13. januar:

Begge drenge starter 1. serie kl 11.10
Jesper fik 24 træffere og Emil fik 23 træffere.

2. serie skyder de kl. 13.20
Jesper fik 23 træffere og Emil fik 25 træffere.

Lørdag den 14. januar:

Jesper og Emil skyder 3. serie kl. 10.35 og 4. serie kl. 12.50
Emil Kjeldgaard skød 49 ud af 50 duer og har 97 træffere. Jesper Hansen skød 48 og har 95 træffere.

Søndag den 15. januar:

5. serie skyder Emil kl. 11.10 og Jesper kl. 11.45.

Jesper Hansen fik fuldt hus, da han skød 25 ud af 25 duer i 5. og sidste serie. Jesper sluttede på en 18. plads og havde i alt 120 træffere ud af 125

Efter et resultat på 122 og en shoot-off er Emil videre til finalen.
Her sluttede Emil på en sjette plads.

"Meget glad for at få så god en start på sæsonen, især med tanke på hvordan træningsindsatsen har været her i vinterhalvåret. 
Med dette resultat håber jeg at det bliver startskuddet på en god sæson.
Selvfølgelig kunne jeg godt have ønsket mig en højere placering i finalen, men nu ved jeg hvad der skal arbejdes på til næste gang", fortæller Emil.

 

Læs mere

EM nærmer sig - Holdene er klar

02-09-2022

To store begivenheder er lige på trapperne, da der i september både er EM i Larnaca for skeet og EM i Wroclaw for riffel og pistol. 
 

EM i Larnaca

Den 3.-10. september er det tid for en af årets højdepunkter ved EM i Larnaca for skeet.

Disse atleter er udtaget:

 • Jesper Hansen, Københavns Flugtskytteklub
 • Emil Petersen, Jetsmark Skytteforening
   

EM i Wroclaw

Den 4.-17. september er det tid for næste højdepunkt som er EM i Wroclaw for riffel og pistol. Holdet i riffel 50 m og pistol 25 m er nu kompletteret med juniorer i riffel 50 m, samt pistol 25 m og herresenior i riffel 50 m 60 skud liggende. 
 

Riffel 50 m 3x20 damer + hold

 • Rikke Ibsen, Ørre Skytteforening
 • Stephanie Grundsøe, Ballerup Skytteforening
 • Josephine Laursen, Viborg Skytteforening
   

Riffel 3x20 herrer

 • Esben Jakobsen, Særslev Skytteforening
 • Steffen Olsen, Ballerup Skytteforening
   

3x20 Mixed team

 • Rikke Ibsen-Esben Jakobsen
 • Stephanie Grundsøe-Steffen Olsen
   

Riffel 50 m 60 skud liggende

 • Steffen Olsen, Ballerup Skytteforening
 • Carsten Brandt, DBS/ASF
 • Esben Jakobsen, Særslev Skytteforening
   

Riffel 50 m 3x20 skud, damejunior

 • Anne Nielsen, Aalborg Skytteforening
   

Riffel 50 m 3x20 skud herrejunior

 • Jens-Ulrik Ladekjær-Mikkelsen, DBS/ASF

Riffel 50 m 60 skud liggende, junior

 • Jens-Ulrik Ladekjær-Mikkelsen, DBS/ASF
   

Sportpistol 25 m, herrejunior

 • Emil Strandgaard, Tuse Skytteforening 
   

 

Læs mere

Forhåndsudtagelse VM i Cairo

03-08-2022

Landstræner Elham Hashemi Masoumi og sportschef Linda Andersson har lavet en forhåndsudtagelse på riffel 10 m samt atleter som har en realistisk top 8 niveau på riffel 50 m til VM i Cairo den 12-25 oktober.
Slutlig udtagelse i alle discipliner til VM i Kairo sker efter DM i riffel 50 m den 28 august 2022. 
 

Forhåndsudtagelse: 

Riffel 10 m herrer

 • Nicklas Kildehøj, BPI

Nicklas skød dansk rekord på masters dag 3 med 632,1 point, han skød også 628,5 masters dag 2 og 626,2 masters dag 1, og han har en opadgående resultatkurve. 
 

Riffel 10 m dame individual og team 

 • Rikke Ibsen, Ørre 
 • Anna Nielsen, Særslev 
 • Emma Koch, Ballerup 
   
 • Stephanie Grundsøe, Ballerup, reserve

Anna og Rikke har skudt mange top 8 og top 15 resultater under året. Det var dog en meget tæt udtagelse mellem Emma Koch og Stephanie Grundsøe. Emma har skudt flere gode resultater i løbet af året blandt andet 628,4 point på World cup i Cairo samt 628,5 point på masters dag 1. Stephanie har en stærk opadgående resultatkurve med 628,7 point på masters dag 2 og 627,7 point på masters dag 3.

Begge arbejder også meget hårdt og fokuseret på at nå verdenseliten. Derfor har vi gennemført en ektra vurderingsskydning for dem i Ølstykke den 18-19 juli. På denne vurderingsskydning skød vi 2 omgange individual, to omgange Team 30 og 2 omgange Team 20 og her var Emma totalt 2,4 point bedre end Stephanie. Dermed besluttede vi at Emma skulle udtages til VM på riffel 10 m med Stephanie som reserve.   
 

Riffel 50 m 3x20

 • Rikke Ibsen, Ørre
 • Stephanie Grundsøe; Ballerup

Rikke vandt world cup I Baku og har skudt 587 point på World cup final i Wroclaw og dansk rekord med 590 point på masters dag 1 i Århus. Stephanie var I finale på world cup I Rio og har skudt 588 point i eliminationen på WC i Baku og 588 point på vurderingskonkurrence I Århus (masters) samt 586 point på masters dag 1 samt på vurderingskonkurrence i Viborg.  
 

Riffel 50 m liggende damer 

 • Rikke Ibsen, Ørre. 
 • Stephanie Grundsøe, Ballerup. 

Rikke og Stephanie udtages til 50 m liggende for at bruge denne disciplin som forberedelse til riffel 50 m 3x20 skud, da der er meget dårlige muligheder til træning på skydebanen i Kairo inden deres konkurrence. 

Læs mere

Skeet-rangliste opdateret

27-07-2022

Skeets rangliste er opdateret til version 11.

Du finder den her...

 

Emil

Foto af Emil Petersen

Læs mere

12 flugtskytter udtaget til NM i Finland

27-06-2022

Så er de danske flugtskytter udtaget til de Nordiske Mesterskaber, der finder sted den 4. – 7. august i Lathi i Finland.

Ved mesterskaberne skal der i Flugtskydning konkurreres i Nordisk Trap, OL-Trap og Skeet.

Følgende skytter er udtaget:

Trap

Trap damer:
Laura Kingo Tevely, Esbjerg Flugtskydnings Forening
Maj Christiansen, Esbjerg Flugtskydnings Forening

Trap herrer:
Martin Bergstrøm, Horsens Flugtskytte Klub
Glenn Christiansen, Esbjerg Flugtskydnings Forening
Svend Erik Svenningsen, , Horsens Flugtskytte Klub

Trap herrer – Junior
Daniel Fredsgaard Hermansen, Aalborg Flugtskydnings Forening
Morten Jacobsen, Esbjerg Flugtskydnings Forening

Trap team herrer
Martin Bergstrøm, Horsens Flugtskytte Klub
Glenn Christiansen, Esbjerg Flugtskydnings Forening
Svend Erik Svenningsen, Horsens Flugtskytte Klub

Trap mixed team 
Laura Kingo Tevely, Esbjerg Flugtskydnings Forening
Maj Christiansen, Esbjerg Flugtskydnings Forening
Martin Bergstrøm, Horsens Flugtskytte Klub
Glenn Christiansen, Esbjerg Flugtskydnings Forening

Daniel er tilknyttet Udviklingscenter Nord.

Skeet

Skeet herrer
Claus Weits, Esbjerg Flugtskydningsforening
Kasper Rasmussen, Aalborg Flugtskydnings Forening
Fabian Brath Isaksen, Aalborg Flugtskydnings Forening

Skeet – damejunior
Maria Duun, Havndal Jagtforening

Skeet – herrejunior
Frederik Mast, Københavns Flugtskytte Klub

Skeet team herrer
Claus Weits, Esbjerg Flugtskydningsforening
Kasper Rasmussen, Aalborg Flugtskydnings Forening
Fabian Brath Isaksen, Aalborg Flugtskydnings Forening

Skeet mixed team – Junior
Maria Duun, Havndal Jagtforening
Frederik Mast, Københavns Flugtskytte Klub

Maria og Frederik er til en del af Udviklingscenter København, mens Fabian og Kasper er en del af Udviklingscenter Aalborg.

 

Læs mere

AARHUS FIRST 2023

19-01-2023

Aktivitetskomitéen for Flugt og Aarhus Flugtskytte-Klub inviterer til Skeet konkurrence.

Læs mere og tilmeld dig her...

Læs mere

Spar på energien - Gode råd i energikrisen

08-11-2022

Idrætsdanmark er naturligvis også påvirket af den igangværende energikrise, fordi rigtig mange idrætter er afhængige af lys, varme, udluftning og brændstof, og fordi eventuelle nedlukninger eller begrænsninger i idrætsfaciliteterne vil have alvorlige konsekvenser for idrætslivet.

Derfor kan og skal foreningslivet også bidrage til at spare på energiressourcerne – og det gælder både den enkelte forening og den enkelte udøver.

Gode råd: Sådan sparer I på energien i Idrætsdanmark

Vi har samlet en række energispareråd her på siden. Nogle af rådene er målrettet til foreninger og klubber, andre henvender sig til den enkelte udøver, men de bidrager alle til samme formål: At sænke energiforbruget i Idrætsdanmark

Læs hele DIF's nyhed her...

Læs mere

Indtægter til klubkassen?

30-09-2022

Klubber, der gerne vil tjene lidt til klubkassen, kan nu sælge skrabejulekalendere til Børnehjælpsdagen.

Mange foreninger benytter sig hvert år til jul af muligheden for at tjene lidt ekstra til klubkassen ved at klubbens medlemmer sælger skrabe julekalendere og så går noget af overskuddet direkte til foreningen. Der er typisk flere forskellige organisationer, der udbyder kalendere, men som en af de første i år er Børnehjælpsdagen nu på banen med en julekalender, som kan sælges i perioden fra den 7. oktober til den 31. december, og som giver klubben 14 kr. i provision pr. solgte kalender.

Overskuddet fra lodsalget går til Børnehjælpsdagens arbejde med at styrke anbragte børn og udsatte unge i Danmark. Så ud over at salget indbringer penge til klubkasserne rundt om i foreningsdanmark, går der også et beløb til udsatte børn og unge. Det er altså rent win-win. 

Læs mere om julekalendersalget på Børnehjælpsdagens hjemmeside, så kan I være med fra start. 

Gå til Børnehjælpsdagens hjemmeside her

Læs mere

Team Danmark: Danske topatleter mister millioner i regeringens finanslov

01-09-2022

Team Danmark fortæller i en nyhed i dag, at regeringens forslag til finanslov for 2023 indeholder besparelser på kr. 4,1 mio. til de danske atleter.

Om forslaget udtaler Team Danmarks adm. direktør Peter Fabrin:

De her penge er altafgørende for vores økonomi og dermed også for danske eliteatleters økonomi og trivsel. Der er allerede skåret ind til benet, og vi står i en situation, hvor der ikke kan skæres mere ind til benet.  Bliver der et endeligt farvel til de 4,1, så er fundamentet under dansk eliteidræt endnu mere udfordret, end det allerede er i dag, og det kommer til at få konsekvenser for danske atleter

Nyheden fra Team Danmark kan læses i sin fulde længde her

Læs mere

Hvad laver sportschefen egentlig?

26-08-2022

Hvad er det egentlig sportschefen i Dansk Skytte Union har af opgaver under internationale konkurrencer?

Sportschef Linda Andersson giver her et smugkig i sit arbejde fra en uge med World Cup i Baku:

Disclaimer: Meget af tiden til denne World Cup blev for sportschefen brugt sammen med skeet holdet. Om dette udtaler sportschefen:

”Grunden til, at jeg ankom senere til denne konkurrence, var, at vi indenfor riffel har mange gode trænere, som kan assistere Elham. Denne gang var det Kim Ibsen, der hjalp Elham på eminent vis. På skeet-siden er vi lige nu i gang med at oplære Jan Hemmingsen, så han i fremtiden kan hjælpe Tore og vores eliteatleter til nogle konkurrencer, så jeg for frigivet nogle timer og kan fokusere endnu mere på udviklingen af vores elitearbejde.

Af Linda Andersson, Sportschef.

Min primære opgave er at skabe tryghed for vores atleter og trænere. Ved en konkurrence skal tingene bare flyde, så trænere og frem for alt atleter kan fokusere 100% på konkurrencen.

I denne uge (uge 22) har jeg været til World Cup i Baku. Denne World Cup var lidt anderledes, da jeg fløj ind sammen med skeet-holdet et par dage inde i konkurrencen, og dermed levede en form for "luksusliv" uden lange ventetider på udstyrstjek (kan tage evigheder) og tilmelding/betaling (kan ligeledes tage evigheder) samt et teknisk møde, hvor man gennemgår konkurrencen og diskuterer ting, der skal udvikles, for at konkurrencen kan afvikles på bedste vis.

Men hvad laver jeg i de dage ved et World Cup, når konkurrencen er betalt, udstyrskontrollen er gået igennem og det tekniske møde er afsluttet? Dette har jeg prøvet at beskrive i det følgende med udgangspunkt i World Cuppen i Baku:

29 Maj – afrejse med skeet holdet

Afgang sammen med skeet holdet. Da hver atlet kun må medbringe 5 kg ammunition på flyveturen, hvilket er meget langt fra nok til en skeet-atlet, medbringer Tore (landstræner for skeet) og jeg også ammunition. Dette skal tjekkes ind sammen med våbnet og processen kan tage lidt tid med papirer der skal udfyldes, der skal betales for våbnet og hvis man skal uden for EU og skytten ikke har udfyldt papiret for eksport af våben fra et EU-land på internettet, så skal man også forbi politiet, inden man når sikkerhedskontrollen, hvor våben og ammunition bliver tjekket. Det hele gik godt denne gang og videre til gaten.

Denne gang fløj vi via Istanbul og ankom efter midnat til Baku. Her kom vi faktisk ret hurtigt igennem paskontrollen og fik vores bagage, men så begyndte tålmodighedsprøven. Den første tålmodighedsprøve ved en konkurrence er næsten altid import af våben til de respektive lande. Fordi hvert land har sin egen måde at gøre tingene på, og som svensker klør mine hænder mange gange for at komme i gang og vise dem et system, der ville få alting til at gå meget hurtigere. Efter 20 år, har jeg dog lært, at det bedste at gør er at spørge hvad de vil have af os (pas, papirer og lignende) og så skal du bare sætte dig ned og vente. Sådan var det også denne gang. Ind og vise gevær og pas og så var det vent, vent, vent og lidt mere venten og klokken 04.00 fik vi endelig en transport til hotellet hvor vi landede på puden kl. 05.00.

30 maj – indtjekning for skeetholdet på banen samt 1 og 2 runde for riffelpigerne

Efter en sen morgenmad var det tid til en tur på banen for at booke træningsrunder til atleterne, finde et sted hvor vi ville have vores område til skeetatleterne (vores hold vil gerne vælge et sted lidt væk fra de andre, hvor vi kan hvile mellem runderne) og møde menneskerne på banen (noget som vi prioriterer den første dag). Dette er for at få ro indtil træningen starter. Dette bliver mere og mere vigtigt, jo bedre og mere kendte atleterne bliver. Eftersom der er flere og flere der gerne vil tale med atleterne, derfor er det vigtigt også at have tid til ro og fokusering inden træningen. Vi ser det også som vigtigt at hilse på alle i arrangørstaben og bruge tid på at kigge rundt på skeetbanen. Hvor er de nærmeste toiletter til skeetbanen, hvor er dommerne, hvor er juryen, hvor er organisationsudvalget og udstyrskontrollen? Alt dette for at gøre det lettere under konkurrencen. Samme dag skød riffelpigerne også deres holdkonkurrence og efter en meget god første runde gik de videre til runde 2. Mellem runde 1 og 2 fik en af ​​atleterne det ildebefinde. Atleten fik et blodsukkerfald og blev meget varm, så ud på toilettet hente papir med iskoldt vand samtidig med at en anden træner løb for at købe noget at drikke med sukker. Samtidig forsøgte de andre at finde noget atleten kunne drikke og spise. Her vil jeg give stor ros til alle atleterne, fordi I håndterede det så stærkt! I sidste ende endte atleten på benene og imponerede med en meget fin anden runde og holdet gik videre til guldkampen. Atleten husker ikke noget om denne runde 2, men dette viser også hvor meget atleterne kræver af sig selv for at nå verdenseliten. Flere spurgte mig under skydningen om det var den rigtig beslutning at lade hende skyde. Men til det er svaret ret simpelt: hun VIL det, og vi stoler på hende både som atlet, men også som menneske ift. at passe på sig selv og derfor tror jeg på det. Efter riffelpigernes skydning var det tilbage til hotellet hvor der skulle arbejdes med visionerne for den nye sportslige strategi.

31 maj – Guldmatch for riffelpigerne og første træningsdag for skeetholdet

Første stop, ud og heppe på riffelpigerne i guldmatchen, så direkte ud på 50m-banen for at booke baner til Stephanie og Esbens træning (det lykkedes os endelig at få en bane at dele, da der var mange om buddet den dag) og så afsted til skeet-træning. Under trænings- og konkurrencedage med skeet er en af ​​mine vigtigste opgaver at holde styr på banerne. Det betyder at jeg altid er foran drengene og Tore. Jeg holder styr på hvilke hold der skyder på den respektive bane før dem og informerer dem om hvordan tingene er tidsmæssigt. Er de foran eller bagud i tid. Når holdet foran en af ​​vores atleter starter, informerer jeg atleten (da de er i fuld gang med deres forberedelser) og når holdet er på standplads 4-5 (afhænger af afstanden hen til banen) informerer jeg atleten igen. På den måde holder vi styr på hvornår atleten skal afslutte forberedelserne på vores område og gå til banen for ikke at skulle stå for længe og vente på skydebanen i fx høj varme. Samme dag var der også mange samtaler med ISSF, dommere og jurymedlemmer om regler, finaler, valg af formand med mere.

Om aftenen var der en løbetur efterfulgt af en BOLT taxa til Vapiano til middag. Denne tur var lidt ekstra spændende for mig og Emil, da vores BOLT taxa brød sammen på vej til restauranten. Dagen sluttede med forberedelse til mødet med Elham vedrørende udviklingen af ​​eliteindsatsen i riffelgruppen, som vi planlagde den følgende dag.

1 juni – Træning og konkurrence for Esben samt træning for skeetholdet

Min første opgave denne dag var at ordne morgenmaden til Elham, Kim og de atleter, der var på skydebanen (da morgenmaden på skydebanen bestod af diverse sandwich og pizza, fik vi hjælp til at medbringe morgenmad fra hotellet) samt at have et møde med Elham vedr. videreudvikling af vores samarbejde og arbejdet med udvikling af atleterne i riffelgruppen.  Efter mødet var der en dommer, som ville udveksle nogle ideer med mig om, hvordan vi kan udvikle bedre dommere i fremtiden. For vi har brug for rigtige dommere med status i disciplinen, dommere der tør tage en beslutning. De skal handle, ikke bare se på lerduerne.

Efter at have tilbragt formiddagen med at planlægge en ammunitionstest i Tyskland (som vil blive gennemført ugen efter samt en træningslejr), var det ud at hjælpe træner og atleterne under skeettræningen. Efterfølgende var det videre ud at se Esben i hans åbningsrunde. Derefter blev det til lidt arbejde tilbage på hotellet inden aftensmad med hele holdet. Sidste punkter på dagsorden var køb af vandflasker sammen med Emil og Jesper (der skulle købes mange pga. varmen).

En dag som denne er særligt lang for vores 50 m riffelskytter da de både har præ-stævnetræning, eliminering og kvalifikation samme dag, så stor ros skal der lyde for det flotte arbejde under hårde betingelser. 2 juni – riffel 50 m 3x20 samt skeet træning

Ved præ-event træningen har atleterne 3 runder hver i løbet af dagen. Så meget af min tid gik med at tjekke baner og snakke med ISSF-folk og trænere om udviklingen af ​​skydesporten. I løbet af vores første serie i skeet ser vi, at der sidder en antidoping-kontrolbetjent. Det er meget mærkeligt, men Jesper har fået en tilfældig test nu ved hver eneste World Cup i år. Da de for 3. gang i år kom i Lonato, troede han at jeg jokede med ham😊. Og nu kom de for 4.e gang i Baku og i dopingkontrollen skulle han altså og vi kan kun konstatere: Jesper er den mest testede skytte i år 😊. Så der gik lidt tid med dopingkontrol mellem runde 1 og 2.

Denne dag skød Stephanie og Rikke også riffel 50 m 3x20 skud, hvilket gik strålende. Stephanie tangerede Stine Nielsens danske rekord med 588 point i elimineringen og Rikke Ibsen skød fine 586 i indledende og gik dermed til finalen i den meget tætte konkurrence. Efter dagens skydning var ovre skulle vi med bus hjem til hotellet kl 19.15 hvor vi landede kl 20.00 til middag efterfulgt af indkøb af vand og snacks med Emil og Jesper. Aftenen sluttede ved midnat efter et par timers besvarelse af e-mails. 3 juni – Finale dag for riffel 50 m 3x20 samt første tre serier i skeet.

Finaledag for Rikke i riffel 50 m 3x20 skud (en fantastisk finale der Rikke vinder hendes første World cup Guld) og konkurrencestart med 3 serier i skeet. Min opgave denne gang var, ligesom før, at holde styr på de baner, som Jesper og Emil skal skyde på samt at coache Emil (da Jesper og Emil skød samtidig under denne konkurrence) og at sidde som sidedommere i runder, hvor det var Emil eller Jespers tur til det. Det er noget, som Tore og jeg gør for atleterne, så de ikke skal sidde ude i varmen og i stedet komme ind og få noget at spise og restituere så godt som muligt til næste runde.

I løbet af dagen havde jeg også nogle samtaler med dommer og jury, hvor der igen, igen ikke var styr på nogle ting, såsom at dommeren ikke tjekker atleternes startposition. Jeg er meget opsat på, at vores konkurrencer skal være fair. Hvis der er en regel, skal den følges. Ellers skal vi ikke have den regel. Jeg ønsker, at den atlet, der vinder, er den atlet, der har forberedt sig på den bedste måde til konkurrencen - ikke den, der med succes har snydt sig til flest antal lerduer. Jeg mener stadig, at det er problematisk, at vi kan stå i en situation, hvor en dommer dømmer skytter fra sit eget land. Det er ikke fair for atleter eller for dommere. Der var også nogle problemer på bane C (den sidste bane), hvor der var en kameramand, der filmede. Desværre var de i atleternes synsfelt, da de kaldte på en lerdue, og hvis han bevægede sig, forstyrrede de skytterne. Det her handler bare om, at kameramændene bliver informeret om, at de ikke må bevæge sig, når atleterne står på standpladsen, men i stedet for bevæger sig, når atleterne bevæger sig. Dagen slutter som de fleste andre med at løbe, spise aftensmad og købe vand og snakke og svare på mails.

4 juni – sidste dag med skeet samt riffel mixed 50 m

Dagen startede med morgenmad kl 06.00 da Rikke og Esben skulle skyde mixed team 50 m med start kl 08.15 så ud til banen med bus kl 06.30 efterfulgt af forberedelser på banen og start kl 08.15. Mixed team er meget udfordrende, da der ikke er meget at spille med tidsmæssigt, hvis der for eksempel er hård vind.. Rikke og Esben fik begge benyttet lejligheden til at lære formatet så de har den nødvendige viden for at gå til finalen, og det tager vi næste gang.  Esben fik en opfølgende udstyrstest, så jeg var med ham i udstyrskontrollen med alle ting, men denne gang var det kun riffel og jakke de ønskede at teste. Det hele gik fint, og det var hurtigt videre på skydebanen for at tjekke, hvordan de havde det i forhold til, at skeetskytterne skulle startede kl. 11.20. Her var de lidt foran, og så var det ellers bare i gang med forberedelserne for drengene. Efterfølgende coachede jeg på Emil under hans skydning, en hurtig evaluering efter serien for hurtigt at flytte til Jespers bane for at være sidedommer for ham. Herefter var det hurtigt tilbage til hotellet lidt hurtig frokost inden det igen var tid til at tjekke bannerne til den meget vigtige sidste runde. God restitution mellem runderne er meget vigtigt for at kunne præstere på højeste niveau og derfor er det mig og Tore som tjekker bannerne for atleterne, så de kan restituere og forberede sig på bedste vis.

 Så var det igen tid til at tale med organisationskomiteen om rapporteringstidspunktet for ammunition (hvornår juryen skal teste vores ammunition) og rapporteringstidspunktet for skytterne efterfulgt af planlægningen af ​​ammunitionsbrug i finalen. Her kan der nogle gange være nogle test af ammunition, hvis vores lager af ammunition er ved at løbe tør (pga. begrænsninger i mængden af ​​ammunition, som vi kan medbringe på fly). Denne gang havde vi nok ammunition tilbage, og Jesper var sød at låne nogle af hans ”Norma lead max 8” ud til Emil for de omvendte lerduer på stand 3 og 5 i semifinalerne. Skytterne startede forberedelserne, mens jeg bar 8 kg ammunition til finalbanen og placerede dem forsigtigt i ammunitionskasserne og så på, hvordan juryen tog ammunitionen til prøven og lukkede kasserne med en forsegling. Her var det, at bokserne faktisk ikke var helt lukkede, og folk kunne komme ind med hænderne i bokserne, og så fik de en lille påmindelse fra mig om, at de skulle være helt lukkede, og det fik de ordnet, og jeg gik tilbage til vores lejr, hvor drenge var i fuld gang med deres forberedelser. 20 minutter før semifinale 1 startede gik vi på banen for sidste information inden semifinale 1 der startede kl. 17.30 hvor Emil deltog, efterfulgt af Jespers semifinale. Under Jespers semifinale er der så mange vanddunke på banen at Jesper mister sin og han får hurtigt det reservevand som jeg har tilbage i posen (jeg har altid ekstra vand til skytterne hvis nogen taber eller har brug for ekstra). Da Jesper så kvalificerer sig til finalen, må jeg løbe tilbage til hovedbygningen for at finde noget nyt vand, men det viste sig at være en svær opgave da alt var lukket. I sidste ende fandt jeg en mand, der kunne hjælpe og så var et ellers tilbage til banen, hvor Jesper skulle starte finalen.

Efter finalen var det direkte tilbage til hovedbygningen til prisoverrækkelse og pakning af lejr og derefter finde transport tilbage til hotellet. Tilbage til hotellet for at pakke, bade og aftensmad efterfulgt af et godt glas vin for at fejre Rikkes medaljer, Jespers medalje og Emils finaleplads, inden en times søvn efterfulgt af bustur til flyet kl. 03.10. Så da vi endelig kom igennem alle kontrollerne og sikkerhedstjek og befandt os på flyet sov alle tungt.

Hjem til Danmark kom vi med 1 guld, 1 sølv, 1 bronze, en 4. plads og en 6 plads samt flere andre fine resultater. Dette var lidt om hvad jeg laver når jeg rejser med træner og atleterne.

Læs mere

12 pistolskytter udtaget til NM 2022

08-07-2022

Nu er 12 pistolskytter udtaget til Nordiske Mesterskaber 2022 i Finland fra 3.-7. august.

Følgende skytter er udtaget:

10m AP – Juniordame
Clara Rosendal Knørr Nielsen, Ballerup Skytteforening
Michelle Leth Wehage, Nykøbing Sjælland Skytteforening
Sif Gorm Hansen, Særslev Skytteforening

10m AP – Juniorherre
Johannes Nissen Markvardsen, Hesselager Skytteforening
Emil Mark Andersen Strandgaard, Ballerup Skytteforening
Lars Ebdrup Krog, Viborg Skytteforening

10m AP – Dame
Christina Borgen Nielsen, Aars Skytteforening
Christina Popp Hansen, Trehøje skytteforening
Rikke Thodberg, DSB/ASF

10m AP – herre
Jonas Kofoed Hansen, Vejle Skytteforening
Anders Kruse Christensen, Ørre Skytteforening
Martin Brown Nielsen, Vejle Skytteforening

10m AP team – Juniordame
Clara Rosendal Knørr Nielsen, Ballerup Skytteforening
Michelle Leth Wehage, Nykøbing Sjælland Skytteforening
Sif Gorm Hansen, Særslev Skytteforening

10m AP team – Juniorherre
Johannes Nissen Markvardsen, Hesselager Skytteforening
Emil Mark Andersen Strandgaard, Ballerup Skytteforening
Lars Ebdrup Krog, Viborg Skytteforening

10m AP team – Dame
Christina Borgen Nielsen, Aars Skytteforening
Christina Popp Hansen, Trehøje skytteforening
Rikke Thodberg, DSB/ASF

10m AP team – Herre
Jonas Kofoed Hansen, Vejle Skytteforening
Anders Kruse Christensen, Ørre Skytteforening
Martin Brown Nielsen, Vejle Skytteforening

10m AP mixed team – Junior
Clara Rosendal Knørr Nielsen, Ballerup Skytteforening
Michelle Leth Wehage, Nykøbing Sjælland Skytteforening
Sif Gorm Hansen, Særslev Skytteforening
Johannes Nissen Markvardsen, Hesselager Skytteforening
Emil Mark Andersen Strandgaard, Ballerup Skytteforening
Lars Ebdrup Krog, Viborg Skytteforening

10m AP mixed team – Senior
Christina Borgen Nielsen, Aars Skytteforening
Christina Popp Hansen, Trehøje skytteforening
Rikke Thodberg, DSB/ASF
Jonas Kofoed Hansen, Vejle Skytteforening
Anders Kruse Christensen, Ørre Skytteforening
Martin Brown Nielsen, Vejle Skytteforening

25m SP – Juniordame
Clara Rosendal Knørr Nielsen, Ballerup Skytteforening
Michelle Leth Wehage, Nykøbing Sjælland Skytteforening
Sif Gorm Hansen, Særslev Skytteforening

25m SP – Juniorherre
Johannes Nissen Markvardsen, Hesselager Skytteforening
Emil Mark Andersen Strandgaard, Ballerup Skytteforening
Lars Ebdrup Krog, Viborg Skytteforening

25m SP – Dame
Christina Borgen Nielsen, Aars Skytteforening
Christina Popp Hansen, Trehøje skytteforening
Rikke Thodberg, DSB/ASF

25m STP Open – Dame
Christina Borgen Nielsen, Aars Skytteforening
Christina Popp Hansen, Trehøje skytteforening
Rikke Thodberg, DSB/ASF

25m STP Open – Herre
Jonas Kofoed Hansen, Vejle Skytteforening
Anders Kruse Christensen, Ørre Skytteforening

25m RFP – Juniorherre
Johannes Nissen Markvardsen, Hesselager Skytteforening
Emil Mark Andersen Strandgaard, Ballerup Skytteforening
Lars Ebdrup Krog, Viborg Skytteforening

25m RFP – Herre
Jonas Kofoed Hansen, Vejle Skytteforening
Anders Kruse Christensen, Ørre Skytteforening
Martin Brown Nielsen, Vejle Skytteforening

25m RFP team – Juniorherre
Johannes Nissen Markvardsen, Hesselager Skytteforening
Emil Mark Andersen Strandgaard, Ballerup Skytteforening
Lars Ebdrup Krog, Viborg Skytteforening

25m RFP team – Herre
Jonas Kofoed Hansen, Vejle Skytteforening
Anders Kruse Christensen, Ørre Skytteforening
Martin Brown Nielsen, Vejle Skytteforening

25m CFP – Herre
Jonas Kofoed Hansen, Vejle Skytteforening
Anders Kruse Christensen, Ørre Skytteforening

Læs mere

Dansk finaledeltagelse i Tallinn i aften

10-03-2023

Pistolskytten Frederik Larsen har kvalificeret sig til aftenens EM-finale i Tallinn i 10m luftpistol.

Frederik blev med 581 point nr 3 i kvalifikationen tidligere i dag.

Finalen skydes kl. 18.45 dansk tid og kan følges live via linket her: https://www.youtube.com/channel/UCndexZkAcD7kcGg9KJ5y1-Q

 

 

Læs mere

Danmark overtager formandsskabet i Nordic Shooting Region

07-08-2022

Nordic Shooting Region (NSR) har i denne weekend afholdt generalforsamling i forbindelse med de Nordiske Mesterskaber i skydning i den sydøstfinske by Kouvola.

Et af generalforsamlingens punkter var valg af nyt formandskab, og her valgte en enstemmig generalforsamling at pege på Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark). Samtidige enedes de otte lande lande om at nedsætte en arbejdsgruppe, der under dansk ledelse skal gennemgå og revidere de mere end 15 år gamle regler for organisering af de nordiske mesterskaber i skydning.

Fra dansk side bliver det næstformand Erik Mouritsen, der kommer til at stå i spidsen for formandskabet som præsident for NSR. Om valget og de forestående opgaver fortæller Erik Mouritsen:

- At tage stafetten op efter Finland bliver spændende. I den kommende tid skal der arbejdes med revision af bestemmelserne for NSR og en konsolidering af sammenhold i NSR i forhold til f.eks. ISSF og EU's miljøforslag omkring bly. Dernæst forestår planlægning af det kommende NM i 2024, som skal afholdes i Danmark.

Udover valg af formandskab og nedsættelse af en NM-arbejdsgruppe blev de forstående personvalg til hverv og komiteer i International Shooting Sport Federation (ISSF) drøftet, med henblik på at sikre bedst mulige varetagelse af de fælles nordiske interesser i skydesportens internationale hovedorganisation. Ligeledes besluttede landene blandt andet, at fremsende et fælles høringssvar om det Europæiske Kemi-agenturs (ECHA) forslag om restriktioner mod bly i hagl, projektiler og fiskegrej i Europa.

På et bestyrelsesmøde i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) den 17. august behandler bestyrelsen indstilling af danske kandidater til valg på ISSF's generalforsamlingen 30. november 2022 i Egypten.

FAKTA

 • Nordic Shooting Region (NSR) blev etableret i 1921.
 • NSR består i dag af Danmark, Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Island, Færøerne og Estland. 
 • Formålet for NSR er at fastholde, styrke og udvikle det nordiske regionale samarbejde inden for skydesporten - primært ved at arrangere de nordiske mesterskaber i skydning på skift mellem medlemsorgansationerne. Endvidere skal NSR direkte eller indirekte sikre de nationale forbunds fælles interesser i det europæiske forbund, European Shooting Confederation, og det internationale forbund, International Shooting Sport Federation.

 

Læs mere

7 riffelskytter udtaget til NM

06-07-2022

Nu er syv riffelskytter blevet udtaget til at deltage Nordiske Mesterskaber 2022 i Lahti i Finland fra 3.-7. august 2022.

Landstræner Anni Bissø har følgende kommentarer til udtagelsen til NM i Finland: 
”Udtagelsen er sket sammen med riffelkomiteen, hvor vi primært at lagt vægt på resultaterne fra vurderingsstævnerne, men også har set på aktiviteterne på ranglisten.
Der er skudt rigtig mange flotte resultater, og holdet er en blanding af helt unge skytter, som er i starten af deres skydekarriere og de lidt ældre rutinerede skytter.
Alle har dog rigtig meget at lære endnu, så det er en god mulighed for den videre udvikling.”

10m AR – Juniorherre
Jens-Ulrik Ladekjær-Mikkelsen, BPI
Emil Elmer Wagner, Ballerup Skytteforening
Matias Ligaard, DSB/ASF

10m AR – Juniordame
Anne Bakke Nielsen, Aalborg Skytteforening
Sara Alexis, Trehøje Skytteforening
Siv Hegelund, Ølstykke Skytteforening

10m AR – dame
Josefine Laursen, Viborg Skytteforening

50m R 3P – Juniorherre
Jens-Ulrik Ladekjær-Mikkelsen, DSB/ASF
Emil Elmer Wagner, Ballerup Skytteforening
Matias Ligaard, DSB/ASF

50m R 3P – Juniordame
Anne Bakke Nielsen, Aalborg Skytteforening
Sara Alexis, Viborg Skytteforening
Siv Hegelund, Ølstykke Skytteforening

50m R 3P – dame
Josefine Laursen, Viborg Skytteforening

10m AR team – Juniordame
Anne Bakke Nielsen, Aalborg Skytteforening
Sara Alexis, Trehøje Skytteforening
Siv Hegelund, Ølstykke Skytteforening

50m R 3P mixed team
Jens-Ulrik Ladekjær-Mikkelsen, DSB/ASF
Sara Alexis, Viborg Skytteforening

NSR logo

 

Læs mere

Aktivitetskomiteen for ISSF Riffelskydning drifter fremover selv talent- og juniorarbejdet

29-06-2022

Aktivitetskomiteen for ISSF Riffelskydningen ønsker at hjemtage al drift af disciplinens talent- og juniorarbejdet og selv varetage opgaverne for resten af 2022. 

Dette sker fra dags dato, hvorved alle henvendelse omhandlende talent- og juniorarbejde skal ske direkte til Aktivitetskomiteen og ikke til Dansk Skytte Unions (Skydesport Danmark)’s sekretariat. 

Bestyrelsen tager dette til efterretning og behandler udmeldingen på det førstkommende bestyrelsesmøde efter sommeren.

 

Logo

 

Læs mere

Emil Strandgaard udtaget til EM i Polen på 25m Sportspistol

12-08-2022

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har udtaget Emil Strandgaard på 25m sportspistol for herrer junior til EM i Polen, der løber af stablen  i begyndelsen af september.

Emil er blevet udtaget med henblik på, at han har realistisk chance for, at placere sig i top 15 ved EM på 25m sportspistol

Det er en samlet bedømmelse af de seks vurderingspunkter, vi har i vores udtagelsesregler, som ligger til grund for udtagelsen af Emil i disciplinen.

- Emil er en af vores mest hårdtarbejdende juniorskytter på pistolsiden. Og det har været en fornøjelse at følger ham over de sidst par år, med den udviklinge, han har haft, udtaler Anders Sode, der i bestyrelsen i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har ansvaret for talent- og eliteområdet, og fortsætter:

- Meget ser ud til at gå op i en højere enhed  for Emil lige nu. I starten af året opnåede han først en flot 10. plads ved EM på 10m luftpistol, i sidste uge vandt han sølv ved de nordiske mesterskaber i silhuet-pistol, og nu en udtagelse på 25m sportspistol. Så jeg er meget spændt på at se, hvad fremtiden bringer for den her unge skytte, lyder det afsluttende fra Anders Sode. 

FAKTA

 • Emil Strandgaard er 20 år gammel, bor i Nørre Hvalsø og repræsenterer Tuse Skytteforening ved Holbæk.

 • Emil er desuden tilknyttet Talentcenter Øst Danmark i Ballerup, der er et af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)'s regionale talentcentre under Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark.

 • De Europæiske Mesterskaber i 25m Pistolskydning og 50m Riffelskydning afvikles i Wroclaw i Polen fra den 5. til den 18. september 2022.

 • Ved mesterskaberne konkurreres der både i junio- og seniorrrække i pistol og riffelskydning. 

 • Al information om Europamesterskaberne kan findes via siden her

 

 

Læs mere

1,5 millioner fra TrygFonden til børn og unge med ADHD

08-06-2022

TrygFonden har bevilliget næsten 1,5 millioner kr. til Dansk Skytte Union (Skydesports Danmark)'s nye projekt med børn og unge med ADHD og ADHD-lignende symptomer.

Vi er utrolig glade for, at vi via støtte fra TrygFonden, nu kan igangsætte et nyt projekt for bedre trivsel med skydesporten. Til gavn for mennesker, skydesportens fællesskaber og Danmark. Vi ved fra tidligere undersøgelser, at skydesporten kan have en positiv effekt på børn og unge med ADHD eller ADHD lignende symptomer – både i skydesporten, under uddannelse og i hverdagen i det hele taget. Med dette projekt ser vi gode muligheder for at hjælpe en udsat befolkningsgruppe med bedre vilkår i foreningsidrætten, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige TrygFonden en stor tak for deres støtte hertil” udtaler generalsekretær i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) Lars Green Bach.

Med projektet ønsker Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) at tage et socialt ansvar som interesseorganisation for skydesport i hele Danmark. Formålet med projektet er at, hjælpe børn og unge med ADHD, og/eller ADHD-lignende symptomer, til bedre trivsel i hverdagen, foreningsidrætten og uddannelsessektoren. Vi ønsker at bygge videre på nogle af de tidligere erfaringer der er gjort på området, derfor er planen at åbne dørene for målgruppen i den normale foreningstid hvor tidligere projekter har fokuseret på tid i skoletiden. Derfor er vi også særlig glade for at Annegrete Månsson har sagt ja til at bidrage med viden fra hendes Ph.d. forskningsprojekt der undersøgte hvilken betydning skydesporten i skoletiden har for børn med ADHD og ADHD-lignende symptomer.

Det var med stor glæde at vi modtog beskeden om at TrygFonden havde bevilliget midler til projektet. For mig at se, er det et stort skulderklap der sendes i retning af skydesport. Det fortæller mig at omverdenen og her TrygFonden tror på at skydesporten kan have en positiv effekt på børn og unge med ADHD eller ADHD lignende symptomer – både i skydesporten, men også i deres liv generelt. Der skal lyde en stor tak til Parasport Danmark, ADHD-foreningen og Annegrete Månsson samt Mannov for deres hjælp i ansøgningsprocessen samt tilkendegivelse ift. deltagelse i projektet. Deres viden og netværk bliver uvurderligt i projektet. Sidst skal en stor tak sendes til TrygFonden – uden de bevilligede midler var der intet projekt” udtaler Mathias Knudsen, udviklingskonsulent i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).

Læs mere

En ansøgning til Erhvershusets SMV:Grøn pulje har resulteret i en bevilling på 150.000 kr.

22-03-2023

De 150.000 kr. er øremærket til Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) kan få hjælp fra eksterne konsulenter i arbejdet med Spor 4 – Vejen til en grønnere skydesport, fra strategiaftalen med DIF. Udover at være et vigtigt spor i strategiaftalen med DIF, er det også et af formålene med Skydesport Danmark.

I de vedtægter som blev vedtaget til repræsentantskabsmødet i Billund, står der bl.a. at formålet med Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), er at arbejde for en grønnere skydesport. 

Det er selvsagt en fantastisk nyhed for administrationen i Brøndby, men i lige så høj grad for jer, som medlemsforeninger i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark). Bevillingen gør at arbejdet med Spor 4 kan opkvalificeres og forhåbentligt også fremskyndes.

Der skal lyde en stor tak til Erhvervshus Hovedstaden for sparring i ansøgningsprocessen.
 

Læs mere

Dansk Skytte Union ønsker ikke restriktioner på brug af bly i ammunition

18-12-2021

Stærkt inspireret af vores partnere i Europa har Dansk Skytte Union leveret deres bidrag til indsamling af kommentarer til det europæiske kemikalieagentur i EU, der undersøger mulighederne for begrænsning på brug af bly i ammunition.

Dansk Skytte Union er glade for at indendørs skydebaner ikke er omfattet af undersøgelsen, så nu står blot tilbage at overbevise ECHA og EU om, at også udendørs skydebaner skal undtages.

Bly i fast form kan håndteres, hvilket er bevist i dag, hvor flere skydebaner anvender opsamlingskasser ved kuglefang eller graver endevold ud og tømmer for bly. Det jo et relativt lille område blyet samles på, så derfor vil det kunne sammenholdes med en indendørs skydebane. Det skal blot håndteres med forsigtighed, så kommer det ikke til at skade hverken natur og brugerne. Undtagelsen bør også omfatte flugtskydningsbaner selvom vi i dag har et forbud mod brug af bly.
Vi skal fremadrettet arbejde henimod endnu mere opsamling og genbrug end vi har i dag og der skal være et krav om opsamling ved nybygning af skydebaner. Bly er fortsat det bedste, sikreste og billigste materiale at anvende, så indtil der findes tilsvarende alternativer, der kan matche bly, så skal bly anvendes.

Læs hele høringssvaret her...
 

Læs mere

Dansk Skytte Union har indgået et samarbejde med Dokument 24 og Mine Arvinger

13-12-2021

Går du med tanker om at give din glæde ved skydesporten videre og støtte unionens arbejde, så kan du gennem Dansk Skytte Union få hjælp af virksomhederne Dokument 24 og Mine Arvinger. Hos Dokument 24 er testamentet gratis, når du donerer arv til os, hos Mine Arvinger får du altid mindst 25 % rabat.

Det kan faktisk være en fordel for dine arvinger, hvis du også betænker Dansk Skytte Union i dit testamente. Vi er nemlig under ligningsloven §8a fritaget for at betale arveafgift, og derfor kan dine arvinger få mest muligt ud af arven, hvis du i dit testamente også støtter Dansk Skytte Union.
Dette hedder 30 % reglen, og helt grundlæggende indebærer det, at Dansk Skytte Union arver 30 % – til gengæld betaler vi bo-og tillægsafgiften for de øvrige arvinger, der dermed får udbetalt en større andel af arven, end det ellers ville være tilfældet. Det er altså en win-win situation for både os og dine arvinger. Læs meget mere om 30 % reglen hos Dokument 24 her...

Begge virksomheder kan svare på alle dine spørgsmål og står klar til at hjælpe dig. På deres hjemmesider kan du læse mere om oprettelse af testamenter, og du kan booke en gratis og uforpligtende rådgivningssamtale med jurister. Besøg Dokument 24 her, besøg Mine Arvinger her....
Oplys at du har læst om tilbuddet hos os, og Mine Arvinger udarbejder testamentet gratis, hvis du benytter 30 % reglen eller ved donationer over 25.000 kr.
Tilbud til skytteforeninger

Dansk Skytte Union kan desuden tilbyde alle medlemsforeninger at blive en del af samarbejdet.
Her kan jeres medlemmer helt gratis oprette et testamente hos Dokument eller Mine Arvinger, hvis de ønsker at betænke jeres forening f.eks. ved at testamentere et våben eller pengebeløb. Derudover kan begge virksomheder tilbyde jeres medlemmer 25 % rabat, hvis de ønsker at oprettet et testamente i forhold til deres øvrige aktiver. Normalprisen på et testamente er 1.995 kr. – ny pris 1.496,25 kr.

Forudsætningen for, at foreningen kan være en del af samarbejdet er, at nedenstående infotekst (markeret med blå) deles på foreningens hjemmeside.
Har I spørgsmål er I velkommen til at kontakte Dansk Skytte Union på info@skytteunion.dk
 

Læs mere

Vores sociale medier

Vores partnere