Ny våbenpakke på vej

25-06-2023

Regeringen fremlægger nu ti initiativer, der skal sikre en bedre kontrol med våben i private hænder i Danmark.

Justitsminister Peter Hummelgaard har i et interview med TV 2 her til aften løftet sløret for ti politiske initiativer i en ny våbenpakke med titlen: "Strammere greb om våben". Intentionen bag udspillet er primært at sætte ind mod, at lovlige og godkendte skydevåben falder i de forkerte hænder.

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) hilser initiativerne velkommen og formand John Hansen udtaler i den forbindelse:

På linje med justitsministeren ønsker vi en høj grad af sikkerhed for vores skytter og foreninger, samt at myndighederne har mulighed for at gribe ind ved ulovlig omgang og brug af rifler, pistoler eller haglgevær. Og som vi er orienteret om strammer dette udspil især op over for brud på den eksisterende lovgivning, samtidig med at det adresserer initiativer overfor risikogrupper i samfundet, der enten allerede har brudt loven eller som er i farezonen for personfarlig omgang med vores sportsredskaber. Begge dele hilser vi velkomment.

John Hansen tilføjer:

Modsat mange andre udspil og forslag, som vi gennem tiden har set på området, lyder det til, at dette udspil bærer præg af, at der fra politisk side fokuseres på lovbryderne. Her drøftes ikke blot nye symbolpolitiske stramninger af våbenlovgivningen, der alene begrænser alle vores lovlydige skytters adgang til deres sport og foreningslivet. Eller forslag til flere administrative byrder for vores frivillige foreningsledere, uden at de gør en reel forskel for sikkerheden i virkeligheden. Hvis det er et udtryk for et varigt skift i den politisk tilgang til skytteforeningernes sportslige virke, er vi landet et meget positivt sted,

lyder det afslutningsvist fra John Hansen.               

 

Nyt sikkerhedshjul på vej

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) er i øjeblikket i gang med at færdiggøre et sikkerhedshjul for skydesporten i samarbejde med DGI Skydning. Sikkerhedshjulet er et nyt værktøj til at hjælpe skytteforeninger og den enkelte skytte med en fortsat høj sikkerhed i skydesporten.

Generalsekretær Lars Green Bach ser på den baggrund et godt potentiale for et endnu stærkere samspil mellem myndighederne og skydesportsorganisationerne.  

Med det nye udspil fra ministeren glæder vi os over, at der lægges op til et styrket tværfagligt samarbejde mellem Politiets Efterretningstjeneste (PET) og sundhedsmyndighederne. Et samarbejde der blandt andet skal resultere i mere viden og tydeligere anbefalinger til vores foreninger om, hvordan de kan være med til at forbygge, at vores sportsredskaber falder i hænderne på de forkerte personer. Det arbejde glæder vi os meget til at følge og til at integrere i vores fortsatte arbejde med sikkerhedshjulet i samspil med DGI Skydning og PET.

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) ser frem til at blive involveret i det videre arbejde med initiativerne, så forslagene kommer til at holde en hånd under de lovlydige foreninger og borgere samtidig med, at de vil have en reel indvirkning på sikkerheden.

Se ministerens interview med TV 2 via linket her

Læs om alle initiativerne på Justitsministeriets hjemmeside via linket her 

 

For yderligere informationer

Kontakt bestyrelsesformand John Hansen (3063 5113 / president@skytteunion.dk) eller generalsekretær Lars Green Bach (2935 2503 / lgb@skytteunion.dk)


Vores sociale medier

Vores partnere