Flere KOM-OG-PRØV aktiviteter er godt for skydning

03-07-2023

I en moderne verden med masser af tilbud til børn og unge, både i den virkelige og virtuelle verden, er kampen om nye medlemmer indenfor idræt hårdere end nogensinde.  

Derfor er det vigtigt at få vist skydning og skydesporten frem for børn og unge samt deres forældre. 

Der har været en travl tid for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark). Vi har vist vores nye ShootAthlon koncept frem for mange skoleklasser i forbindelse med Idrætsmødet i Aalborg og i tre dage ved den store Gamebox Festival i Messecenter Herning, hvor masser af børn, unge og voksne både skød og bevægede sig. 

Og i forbindelse med den netop overståede DM-uge i Aalborg deltog Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) også med laser-skydning i Spar Nord Fondens KOM-OG-PRØV park alle dagene.

Ifølge Spar Nord Fonden og DIF blev arrangementet besøgt af over 15.000 personer. Hvis det tal er rigtigt, føler vi at alle 15.000 også prøvede at skyde med laser i vores stand, for der var godt nok knald på alle dagene. Folk stod i kø, og mange børn kom igen hver eneste dage for at prøve igen og blive endnu bedre, forklarer projektmedarbejder Fritz Ganzhorn, Dansk Skytte Union.

Se video: DR journalist prøver skydning og andre KOM-OG-PRØV idrætter...

Laser giver nye muligheder
Ved alle arrangementer har vi brugt laservåben. Det er laserrifler fra Anschütz til elektroniske biathlon-mål og pistoler med laserteknologi fra Laser-Ammo, som man skyder imod interaktive mål, der minder om dynamisk sportsskydning. 

Vores rifler minder om luftgeværer, mens vores pistoler er kopier af rigtige 9 mm pistoler. Både rifler og pistoler giver en rigtig god førstegangsfornemmelse af hvad skydning er. Den store fordel er laserteknologien, som gør at vi kan operere i alle miljøer. Fx midt inde på den store Gamebox Festival, hvor vores bane med ShootAthlon havde hundredvis af besøgende.

Eneste sikkerhedskrav vi lægger ned over aktiviteterne, er at vi stadig betragter det som våben og at folk behandler det med respekt. Vi skærmer af, så der ikke står folk bag de opstillede mål. Vi skyder kun mod skiver. Våben peger ind på ”banen” og aldrig mod andre, selvom det kun er laser. 

Vores mål er jo at få flere til at dyrke skydesport, og så kan man ligeså lære at våben altid håndteres med respekt, opmærksomhed og sikkerhed.” fortæller Fritz Ganzhorn, og påpeger at laserteknologien også gør det enkelte skud billigere og hurtigere ved at der ikke skal lades og bruges fysisk ammunition. 

KOM-OG-PRØV foreninger
Da laserskydning er nemt at sætte op og kan skydes sikkert alle vegne, er det også en mulighed for vores mange skytteforeninger ude lokalt. 

Vi har allerede nogle sæt man kan låne, hvis man som skytteforening vil deltage i lokale events eller hvis man vil lave rekrutteringsindsats på lokale skoler, SFO’er mv.  For nogle foreninger vil det være en god forretning at have sit eget udstyr og set-up til laserskydning. Det kan både bruges til rekruttering, sponsor arrangementer og firma-events. Vi har mulighed for at videreformidle kontakter og rabatordninger på det udstyr vi selv benytter, oplyser Fritz Ganzhorn.


ShootAthlon 
Når vi kombinerer laserskydning med forhindringsbaner, fart, motorik og bevægelse kalder vi det ShootAthlon, som vi har fået en bevilling på 300.000 kr. fra DIF’s Initiativpulje til at udvikle som en aktivitet og disciplin i Dansk Skytte Union og ude i foreningerne.

Vi har også her et basis-sæt med forskellige forhindringer og elementer, som sammen med skydning, kan sammensættes til forskellige baner og konkurrencer. 

Se video: ShootAthlon for børn...

Når vi har haft banerne med ud, har vi mærket ekstra stor interesse. Det bekræfter interessen og behovet for udvikling af ShootAthlon ude i foreningerne. Det har potentialet til at trække flere og nye gruppe af børn og unge til skydesporten, som måske ikke ville have valgt os. Det er vores mål, at en del af de børn og unge også vil finde den traditionelle skydning interessant, afslutter Fritz Ganzhorn.

Har jeres forening lyst til at starte op med ShootAthlon eller låne udstyr, så tag kontakt til os i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).
 


Vores sociale medier

Vores partnere