Anne Bakke Nielsen udtaget til Junior VM 2023

04-07-2023

Riffelskytten fra Thisted Skytteforening skal forsvare de danske farver ved VM i Changwon, der foregår fra den 14. til 25. juli 2023.

Anne Nielsen (20 år) er regerende europamester på 10 m riffel. Ved VM skyder hun også i disciplinen 50 m riffel 3 x 20 skud. 

Selvom hun bliver ene om at repræsentere Danmark, tager Anne Nielsen til Sydkorea med en god fornemmelse i kroppen. 

”Jeg var også ene riffelskytte fra Danmark til EM i Tallinn i år, og det gik fint. VM er selvfølgelig noget større, men jeg hviler i et mindset om at én skal jo vinde. Det er i hvert fald min plan at gå ”all in” - og også turde tabe.”, udtaler Anne Bakke Nielsen.

Anne er regerende Europamester i riffel 10 m, som hun skød hjem med 626,3 point i den indledende skydning og 258,9 point i ranking matchen, som hun også vandt. Guldmedaljematchen vandt hun med 17-15. Udover EM har hun i år også skudt 627,1 og 627,4 point til hhv. vurderingsskydningen og Gundsølille Open samt 625,8 til Denmark Open Air.

”Det er alle top 15 resultater på VM-niveau, som er vores udtagelseskriterier. Derudover Anne er en skytte med et godt fokus, stor vilje og ben i næsen, som vil kunne håndtere et stort VM med mange indtryk og stadig kunne skyde op til sit bedste.”, forklarer Linda Andersson, Sportschef i Dansk Skytte (Skydesport Danmark). 

Og fortsætter: 

”Emma Koch skød et flot top 8 resultat ved Junior World Cup i Suhl i juni måned og før det 626,8 point ved World Cup i Jakarta, men har valgt at tage en pause fra konkurrence hen over sommeren og er derfor ikke aktuel for udtagelse til VM. Dernæst har vi Katrine Christensen (riffel) og Michelle Wehage (pistol), som lige nu ligger på et top-30 niveau udenfor udtagelseskravene. De har potentiale, er i god udvikling og vil med endnu mere hårdt og målrettet arbejde i fremtiden også kunne nå de store mesterskaber.” 


Elitesport handler også om tid og penge. Derfor skal der også lyde en stor tak til Anne Bakke Nielsens lokale sponsorer, som er med til at gøre det muligt for Anne at skyde på eliteniveau og repræsentere Danmark ved ISSF Junior VM i Sydkorea:

•    Trinava Danmark
•     RSM Danmark (Thisted) 
•    Thisted Kommunes Eliteidrætsråd 


For yderligere information og pressekontakt: 
Linda Andersson, Sportschef i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) - (+45) 2166 5013.


Vores sociale medier

Vores partnere