Guld til Danmark

13-07-2023

Jesper Hansen vandt i går guld i skeet ved ISSF World Cup 2023 i Lonato, Italien.

I en meget tæt og nervepirrende finale med seks stærke skytter fra USA, Finland, Egypten og Italien viste Jesper Hansen den nødvendige ro og styrke til at vinde World Cup-guldet. Sølvet gik til Tammaro Cassandro fra Italien, mens Eetu Kallioinen fra Finland fik bronze. 

Den tre-gange olympiske mester Vincent Hancock måtte i dagens konkurrence tage til takke med femtepladsen.

I kvalifikationen var Jesper Hansen den eneste skytte, som fik 125 træffere ud af 125, hvilket er tangerende verdensrekord.
Jesper ligger nu nummer to på verdensranglisten.

Jesper fortæller efter den vellykkede konkurrence: 

Det er en kæmpe forløsning endelig at vinde guld efter at have kæmpet med at finde de gode resultater den seneste tid. - Og tilmed at skyde 125/125 og tangere verdensrekord. Det har taget mig 24 år at ramme det på den internationale scene. 

At det lige skulle være på Trap Concaverde jeg skulle skyde 125/125 og vinde guld, gør hele oplevelsen fuldendt. At få lov at skyde på finalebanen her, kan nok sammenlignes med at køre ind på Champs-Élysées efter at have vundet Tour de France, eller spille tennis på Centre Court ved Wimbledon. 
Det er hjemmebanen for min største sponsor Beretta og baghaven til de største våbenfabrikanter i Europa – så ja det er kæmpestort.
Man kan vel roligt sige at jeg er glad og tilfreds.

Læs også DR's artikel om Jesper Hansen her...

 

 

Foto: Peter Sandfeld.
 


Vores sociale medier

Vores partnere