OL-kvalifikation til dansk verdensklasseskytte ved VM i skeet-skydning

20-08-2023

Finalen i skeet herrer er afviklet ved VM i skydning i Baku, Aserbajdsjan. Her var den kendte skeetskytte Jesper Hansen, sølvmedaljevinder skeet til OL i 2021 og nummer to på verdensranglisten i skeet, med i finalen og fik en flot femteplads.

Med den flotte placering sikrer Jesper Hansen også Danmark en plads til OL i Paris næste år.

Finalen blev afviklet lørdag 19/8, og selvom femtepladsen er en flot placering, måtte Jesper Hansen se sig slået af blandt andre guldvinderen Efthimios Mitas fra Grækenland:

VM er slut og jeg kan se tilbage på 123 træffere og sejr i Shoot off.

I selve finalen bliver det til en femteplads og en forløsende OL-plads til Danmark

udtaler Jesper Hansen og fortsætter:

Jeg fik en fantastisk første dag, anden dag er jeg uheldig og der kom en sky for, lige da jeg skulle skyde. Jeg ser derfor ikke duen perfekt og det resulterede i to missere. I dag på tredjedagen skød jeg med hundrede procent kontrol og fik dermed mulighed for shoot off, finaleplads og OL plads. Og jeg tog OL-pladsen hjem til Danmark.

Skudserierne, der sikrede Jesper Hansen OL-kvalifikation, kan ses her... 

Dagen i dag var helt ekstraordinært spændende for Danmark, da hele to skytter fra Dansk Skytte Union kvalificerede sig så langt som til shoot off om finalepladser i skeet herrer. Ud over Jesper Hansen var Emil Petersen med helt fremme og fik en meget fornem samlet 9-plads i turneringen.
Skudserierne der har bragt Emil Petersen helt frem til shoot off om finaleplads, kan ses her... 
 

Det er fantastisk, at vi har to atleter blandt verdens 10 bedste her ved VM. Både Emil Petersen og Jesper Hansen gennemfører en rigtig god shootoff, men Jespers erfaring gav ham i dag pladsen i finalen. Og ikke mindst en OL-plads i Paris 2024 til Danmark.

udtaler sportschef Linda Andersson.
 
Verdensmesterskabet i skydning, der er en Dansk Skytte Unions og eliteskytternes vigtigste konkurrencer, fortsætter indtil d. 1. september. Følg med på ISSF-sports.org, se resultater her og se alle finaler live her. 
 
For yderligere information kontakt venligst: 
Sportschef Linda Andersson på    Mobil +45 21 66 50 13     Mail: linda.andersson@skytteunion.dk 
Generalsekretær Lars Green Bach på   Mobil +45 29 35 25 03    Mail: lgb@skytteunion.dk 
Pressekontakt Christina S. Lambach på   Mobil +45 40 55 53 06      Mail: csl@essencius.dk 
 


Vores sociale medier

Vores partnere