Møde på Christiansborg

22-08-2023

Sammen med Danmarks Idrætsforbund (DIF) havde Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) i sidste uge inviteret sig selv til dialog med retsordfører for Moderaterne Tobias Grotkjær Elmstrøm om skytteforeningernes vilkår i forbindelse med den bandepakke, der er annonceret i regeringsgrundlaget.

Vi bakker naturligvis op om initiativer, der reelt vil styrke sikkerheden og bidrage til kampen mod bandekriminalitet i Danmark. Det handler jo alt sammen også om sikkerheden for os og vores foreninger. Men skal det lykkes må symbolpolitikken lægges på hylden.

Vores overordnet anbefaling til Tobias var derfor også at sætte konkret ind der hvor problemerne er i stedet for at ramme en masse lovlydige foreningsfrivillige over hele landet med nye og tvivlsomme initiativer.

Blandt andet talte vi om,

Ligeledes gjorde vi opmærksom på, at den nedsættelse af kalibergrænsen ved prøveskydninger, som indgik i et tidligere udkast til en bandepakke, vil få store negative konsekvenser for muligheden for nye medlemmer i vores historiske discipliner inden for sortkrudtskydning - hvis ikke disse undtages.


Vores sociale medier

Vores partnere