Bedre koncentrationsevne, fællesskab og afstresning er bare tre af de fordele, som danskerne ser ved skydesporten.
Sammen med analyseinstituttet YouGov har Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) gennemført en analyse af, hvad den danske befolkning tænker om og forbinder skydesport med.
”Skydesporten kædes i medierne ofte sammen med problemer som bander eller anden kriminel adfærd. Så jeg er glad for, at lang de fleste danskere faktisk har øje for, hvad det er vores sport bidrager med. Fx fællesskaber og aktivt foreningsmiljø,” siger formand John Hansen og fortsætter: ”Mange danskere fremhæver også skydesportens evne til at afvikle stress og bidrage til mentalt velvære. Det ved vi og de ca. 60.000 aktive medlemmer i skydesporten jo godt, men det er positivt at se sort på hvidt, at danskerne helt generelt også ser det i vores sport.”
I analysen er danskerne blandt andet blevet bedt om at svare på, hvilke personlige og samfundsmæssige fordele, der er ved skydesport. Og naturligvis har det været muligt at svare, at der ikke ér nogen fordele. Det har kun 14 % af danskerne, valgt at svare.
Størstedelen af danskerne fremhæver, at skydesport skærper evnen til at koncentrere sig, giver fællesskab, bidrager til et aktivt lokalt foreningsmiljø og ikke mindst kan afvikle stress og bidrage til mentalt velvære.
(et spørgsmål fra YouGov / Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) analysen)
-
”Det er så positivt at se, at på trods af at vi er en forholdsvis lille sport og at mange politikere – helt uden datagrundlag – kæder bandepakker og skytteforeninger sammen, så er danskerne anerkendende om, hvad det er skydesport bidrager med lokalt og for den enkelte,” siger formand John Hansen.
Godt 20 procent ved ikke, hvad de skal svare og den gruppe er formanden interesseret i: ”Analysen viser, at der er en del danskere, der ikke har noget forhold til skydesporten. Det skal vi have gjort noget ved. For vi har meget at fortælle, og meget at være stolte over.”
*Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1029 CAWI-interview med danskere i alderen 18+ år, i perioden 6. - 9. oktober 2023.”