Skydesporten i front som en af de første idrætter der certificeres som Grøn Idræt

28-10-2023

Hos Danmarks Idrætsforbund (DIF) er ambitionen klar: Idrætten skal være grønnere og mere klimavenlig.

Derfor vedtog repræsentantskabets 62 specialforbund i DIF i foråret en ny grøn certificeringsordning ’Grøn idræt'. Grøn idræt er en toårig klima- og bæredygtighedscertificering, der udbydes af DIF og er målrettet DIF’s 62 specialforbund. Formålet med ordningen er at understøtte konkrete adfærdsændringer i forbund og foreninger som middel til reduktion af klima- og miljøaftrykket samt at fremme den grønne dagsordenen i hele samfundet.

På det årlige Budgetmøde i DIF i Idrættens Hus i Brøndby i dag, blev skydesporten og syv andre sportsgrene certificertet af DIF som de allereførste.   

Bestyrelsesmedlem i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) Anette Knudsen Jensen fortæller om certificeringen:

Siden 2021 har "Vejen til en grønnere skydesport" været et strategisk spor hos os, og med dagens certificering fra DIF opnår vi som en af de otte første sportsgrene en meget fornem anerkendelse for det arbejde, som vi og en række medlemsforeninger har sat i værk.

For at blive certificeret som Grøn idræt skal man som forbund leve op til tre obligatoriske krav, udarbejde en klima- og bæredygtighedsstrategi og vælge to-fire individuelle indsatser, som aftales med DIF. I skydesporten kommer det blandt andet til at handle om den grønne guide, som der er udviklet i et samspil mellem medlemsforeninger, sekretariat, DIF og en ekstern partner med særlig indsigt i området.

Skydesporten har i mere end 150 år været en integreret del af det danske samfund og skabt stærke og sunde idrætsfællesskaber, der løfter et samfundsansvar i alle dele af landet. Med Grøn Idræt kan vi understøtte skytteforeningerne i fortsat at bidrage til denne ansvarlighed og samtidig udnytte vores muligheder for i fællesskab at sætte skub i den bæredygtige adfærd, som både eksisterende og nye skytter forventer af os, 

lyder det afslutningsvis fra bestyrelsesmedlem Anette Knudsen Jensen. 

Udover Dansk Skytte Union (SKydesport Danmark) blev de følgende syv forbund certificeret som 'Grøn Idræt' på DIF's budgetmøde 28. oktober 2023:

 

For yderligere informationer

Kontakt venligst bestyrelsesmedlem Anette Knudsen Jensen, mobil 31 12 74 13 eller projektmedarbejder Sarah Arnfeldt, telefon 50 66 91 12.

Skytteforeninger der er interesseret i høre mere om, hvordan de kan være med til at understøtte indsatsen for en grønnere skydesport, kan kontakte Sarah Arnfeldt dirket på telefon eller mail: sar@skytteunion.dk

 


Vores sociale medier

Vores partnere