YESSS! En skytte er første danske atlet, der udtages til OL 2024 i Paris

14-11-2023

Jesper Hansen, der vandt sølv i skeet ved OL i Tokyo, er som den allerførste danske atlet officielt blevet udtaget af DIF til OL i Paris i sommeren 2024.

Ære, stolthed og fokus er præger følelserne hos Jesper Hansen og hos sportschef i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) Linda Andersson

Det er virkelig en ære for mig at blive udtaget som den første. Og sportsligt betyder det meget, fordi jeg nu kan forberede mig optimalt. Der er kun ét mål for øje nu, og det er OL i Paris.

siger Jesper Hansen og fortæller videre: 

Når jeg nu er udtaget og ikke skal jagte en OL-plads, har jeg langt bedre mulighed for at arbejde med og justere på detaljer, uden at tænke på, hvad det kan få for konsekvenser på kort sigt. Det betyder mere end de fleste nok aner.


Fjerde OL i træk

42-årige Jesper Hansen er med udtagelsen på vej til sit fjerde OL i træk. I London i 2012 blev han nummer 26. Ved legene i Rio i 2016 kom han i finalen og blev nummer fem, mens han i Tokyo vandt sølv. 

Jeg går benhårdt efter at komme i finalen for tredje OL i træk. Og i en finale, kan alt ske. Jeg er godt skydende, har fået Danmarks første officielle udtagelse til OL i Paris og jeg vil gøre alt for at vinde en medalje med hjem til Danmark, siger en stolt Jesper Hansen.

Det er DIF’s bestyrelse, som også er national olympisk komité i Danmark, der har udtaget Jesper Hansen. Det sker på baggrund af en indstilling fra Dansk Skytte Union og fordi Jesper Hansen de facto er et af Danmarks klareste medaljehåb.

”Vi er stolte over, at vi i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har en så god elite-profil som Jesper Hansen, at han bliver Danmarks først udtagne OL-atlet. Det er godt for skydesportens fortsatte udvikling, inspirerende for vores øvrige dygtige elite og det giver Jesper Hansen gode muligheder for at holde fokus på OL 2024 fra nu og fremefter,” udtaler sportschef Linda Andersson. 


Vejen til OL-udtagelse belagt med resultater

Perlerækken af sportslige bedrifter der har ført til Dansk Skytte Union (Skydesport Danmarks) indstilling af og DIF’s udtagelse af Jesper Hansen er: 

 
Dertil er der en række krav, som en atlet skal leve op til, for at komme i betragtning til tidlig udtagelse til OL: 


Reglerne for udtagelse til OL finder du her...
Resultaterne, der ligger til grund for udtagelsen af Jesper Hansen til OL, finder du her...


 


Vores sociale medier

Vores partnere