Nyt værktøj til bedre våbensikkerhed

04-12-2023

Sammen med DGI Skydning har vi udarbejdet et digitalt værktøj, der gør det nemmere for skytteforeninger at overskue de mange ting en skytteforening skal have styr på, når det gælder sikkerhed. 

Vores arbejde har taget sit udgangspunkt i det tryk, der lægges på vores skydesport fra politisk hold i forbindelse med bandepakker og i kølvandet af det tragiske skyderi i Fields. Begge dele har ikke nødvendigvis nogen direkte forbindelse til skydesporten, men det er klart at man fra politisk hold ser på alle områder af samfundet, hvor der er brug af våben

siger Lars Green Bach, generalsekretær i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), og fortsætter: 

Vores bedste kort er derfor at have godt styr på sikkerheden i hver eneste forening, og vi er meget tilfredse med udviklingen af det fælles sikkerhedshjul sammen med DGI Skydning 

forklarer Lars Green Bach. 

Sikkerhjulet fokuserer ikke så meget på hvilken paragraf man kan slå alting op i, men forsøger i stedet at give et praktisk overblik. Så man fx kan emner op ét ad gangen i bestyrelsen og se om man har styr på det hele – og evt. anvende modellens hjælpeskemaer til at planlægge, fordele og få iværksat handling.
Modellen berører ikke kun våben, SKV, sikkerhed og skydebaner, men vejleder også i hvilken opmærksomhed en skytteforening bør have omkring personer, adfærd mv. 

Læs mere her...


For yderligere spørgsmål kontakt: 
Fritz Ganzhorn
Projektmedarbejder
(+45) 2371 8910 
frg@skytteunion.dk


Vores sociale medier

Vores partnere