DIF’s Årets Frivillige

06-01-2024

Trine Knudsen fra Fjelsted Harndrup Skytteforening på Fyn er vinderen af prisen ’DIF’s Årets Frivillige’ samt 75.000 kroner.

Prisen blev uddelt ved DR’s tv-show SPORT 2023. 

En ung og succesrig formand, der har udviklet og moderniseret sin lokale skytteklub på fornem vis. 
Sådan kan 22-årige Trine Knudsen fra Fjelsted Harndrup Skytteforening på Fyn beskrives, og derfor er hun vinder af den store frivillighedspris ’DIF’s Årets Frivillige’. 

Trine Knudsen, der lørdag den 6. januar modtog prisen under DR’s store tv-show SPORT 2023 , anerkendes for sin ihærdige rolle som frivillig i Fjelsted Harndrup Skytteforening. Som blot 15-årig blev Trine Knudsen bestyrelsesmedlem i sin lokale skytteforening, og som 19-årig blev hun formand. Trine Knudsen har haft en enorm betydning for klubbens udvikling, og den unge formand står konstant klar med engagement og gode konstruktive idéer. Derudover er Trine Knudsen selv skytte på eliteplan. 

Morten Mølholm Hansen, direktør i DIF, har siddet for bordenden i dommerkomitéen. Han udtaler: 

Vores mange tusinde frivillige i idrætsforeningerne er i den grad hverdagens helte, og deres utrættelige arbejde er stærkt medvirkende til, at Danmark har et fantastisk og velfungerende idræts- og foreningsliv.  De fortjener alle respekt og hyldest.

Om vinderen af ’DIF’s Årets Frivillige’ siger Morten Mølholm Hansen: 

Trine Knudsen formår at balancere mange bolde på en gang, og hendes indsats i Fjelsted Harndrup Skytteforening er mildest talt imponerende. Hun fortjener i den grad den her hæder.

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har spurgt Trine, hvad det betyder det for hende som frivillig at vinde DIF’s Årets frivillige.
Trine fortæller:

Det er et virkelig stort og flot skulderklap at få, efter at bruge utallige timer på at hjælpe andre og foreningen. Jeg laver ikke frivilligt arbejde for at få anerkendelse, men man må sige at det har en stor betydning at andre værdsætter min indsats. 
Jeg vidste ikke selv at jeg var nomineret. Så må sige, at jeg blev noget chokeret over, da jeg blev ringet op og fik fortalt at jeg var finalist til at vinde årets frivillige. Elsker desuden at vi får skydesporten på danmarkskortet og håber det kan give et indblik til andre i befolkningen at denne sportsgren findes.
Jeg er inderst inde bare mega stolt og beæret over at andre synes jeg fortjener at være en del af et stærkt finalefelt til Årets frivillige. Det er en helt specielt pris for mig. 

Med prisen følger 75.000 kroner, hvoraf 50.000 kroner går til Fjelsted Harndrup Skytteforening og 25.000 kroner til Trine Knudsen selv.  De øvrige to finalenominerede Charlotte Gyde fra Herlev/Hjorten Squash og Søren Rommelhoff, Karlebo Bokseklub vinder hver 10.000 kroner for deres store, frivillige indsats. 

Der var i alt 366 indstillinger til prisen DIF’s Årets Frivillige. 

 

 

 


Vores sociale medier

Vores partnere