DM-ugen 2024

06-02-2024

20.-23. juni debuterer Herning som vært for DM-ugen, der som et nationalt mini-OL byder på en buffet af discipliner fra dansk topidræt. Omkring 135 danmarksmestre ventes at blive kåret under den store sportsfest.

Skydesporten er med igen i 2024, hvor vi deltager med DM i 10 m luftvåben centralt i Herning by. Udover DM i luftvåben vil skydesporten være repræsenteret ved DM-ugen i jagtskydning og nordisk trap, ligesom deltagelse af OL-Trap i team og mix team er ved at blive afklaret. Disse discipliner vil blive afholdt på Herning Jagtcenter.

Det hele afvikles i uge 25 fra 20.-23. juni med tennis og flere luftsportsgrene som tyvstart fra mandag 17. juni i Herning.  

Forberedelserne er i fuld gang, men med små fem måneder til afvikling står det nu klart, at DM-ugen i år faciliterer danmarksmesterskaber for 30 sportsforbund fordelt på 40 sportsgrene. I alt forventes det, at godt 135 nye danmarksmestre skal kåres under det danske svar på et nationalt OL, der finder sted kun en lille måned før De Olympiske Lege i Paris.

Det bliver med danske Tour de France-stjerner susende gennem Herning midtby, bumstærke kajakroere i Fuglsang Sø og for første gang i DM-ugens historie en trio af spektakulære luftdiscipliner ved Flyvecenter Arnborg i udkanten af Herning. 

Dansk Faldskærms Union, som også sidste år var med i DM-ugen, er i år gået sammen med Dansk Hanggliding og Paragliding Union og Dansk Svæveflyver Union om at skabe en sportsfest på himlen over Herning.

Det bliver nogle historiske dage for vores tre forbund, hvor vi vil vise Danmark, hvor fascinerende luftsport er. Det kan ikke undgå at blive spektakulært, når vi åbner flyvecenteret op og viser, hvad vores idrætter kan

siger sekretariatsleder Nikolaj Larsen, formand Sanne Røhe og generalsekretær Kristine Hornum fra henholdsvis Dansk Faldskærms Union, Dansk Hanggliding og Paragliding Union og Dansk Svæveflyver Union i en fælles udtalelse.    

Udover svæveflyvning og hanggliding/paragliding er bordtennis, cricket, boksning og speedskating blandt de øvrige debuterende sportsgrene under DM-ugen, mens store sportsgrene som atletik, cykling, tennis og golf er blandt gengangerne fra de første år. 
 

Tusindvis af atleter og tilskuere

Sidste år gæstede op mod 150.000 gæster Aalborg under DM-ugen, som igen i Herning inviterer til gratis sports- og folkefest. Med afvikling af mesterskaber midt på torvet og andre arenaer i byrummet med DR som tv-mæssig mandsopdækker.

DM-ugen samler danskerne om vores bedste atleter og den idræt, der hver dag dyrkes i vores idrætsforeninger over hele landet. Det bliver en uge spækket med store oplevelser, og vi glæder os over, at vi igen i år kan præsentere nye sportsgrene i DM-ugen-familien.

siger Hans Natorp, formand i DIF. 
Han glæder sig desuden over et tæt og stærkt samarbejde med Herning Kommune.

I Herning Kommune ser vi frem til at tage imod tusindvis af atleter og tilskuere, når vi for første gang er vært for DM-ugen. Vi kommer til at bruge vores mange faciliteter og byrummet til at skabe de bedste og mest spektakulære rammer for konkurrencerne. DM-ugen er noget helt særligt, og i Herning er vi vant til at afvikle store events og arrangementer. Det kan kun blive godt

siger Dorte West, borgmester i Herning Kommune.

 

Fakta om DM-ugen 2024

Herning den 20.-23. juni
40 sportsgrene
30 specialforbund
82 discipliner
Cirka 135 medajlesæt
+ 2500 atleter

De mange danmarksmesterskaber i Herning kan opleves helt gratis fra 20.-23. juni – enten live eller når DR igen i år dækker begivenheden på alle platforme.


Hvad er DM-ugen?

DM-ugen er et stort sport-event, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt. Et slags mini-OL på dansk grund. Bag eventet står DIF - i tæt samarbejde med de mange specialforbund - og værtsbyen Herning. DR er mediepartner på eventet.

Læs mere på dmugen.dk, hvor du også kan dykke ned i de enkelte idrætter.


Sportsgrene, der deltager i DM-ugen

* Nye sportsgrene i 2024


Vores sociale medier

Vores partnere