Stephanie i OL-finale

01-08-2024

I dag var en stor dag for dansk skydning, da OL-debutanten Stephanie Grundsøe på imponerende vis kvalificerede sig til finalen i riffel 50 m 3x20 ved De Olympiske Lege i Paris 2024. Den 24-årige riffelskytte har tidligere leveret flotte resultater ved ungdoms-OL og har altså nu sikret sig en finaleplads. Finalen afvikles på skydebanen i Châteauxroux fredag morgen.

Stephanie Grundsøe og Rikke Mæng Ibsen deltog i dag i kvalifikationen om pladser i finalen i skydning ved OL. Begge danskere leverede imponerende præstationer og kom på hhv. 8.-pladsen med resultatet 589-26x og 14.-pladsen med resultatet 586-26x. Sidstnævnte placering er desværre ikke nok til en finaleplads, og den tidligere europamester Rikke Mæng Ibsen er derfor ude af OL. Amerikanske Maddalena Sagen kom på førstepladsen i kvalifikationen.  

Vi har talt med en meget glad Stephanie Grundsøe:

“Hold nu op, en vanvittig dag! Jeg er i OL-finalen ved min debut, og en drøm er gået i opfyldelse. Nerverne meldte sig tidligt i morges, og jeg måtte arbejde hårdt for at følge min plan, selv inden jeg gik ind på banen. Jeg er så glad og stolt af mig selv, og jeg glæder mig helt vildt til at give den gas på finalebanen i morgen!”

Bestyrelsesmedlem Jens Møllenberg, som repræsenterer Talentcenter Øst som sportschef under Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) og Ballerup Skytteforening, er meget imponeret over Stephanies præstation i dag:  

Det er særlig flot, fordi det er Stephanies første OL. De sidste otte års ambitiøse planer og målsætninger har været med til at forberede hende til det her.”

Vi har også talt med Rikke Mæng Ibsen, som i de stående skud leverede to virkelig skarpe serier, men som desværre ikke kvalificerede sig til en finaleplads:

“Det er virkelig hårdt lige nu! Jeg kæmpede med alt, hvad jeg kunne i dag, og jeg er så glad og stolt over den måde, jeg kæmpede mig tilbage i de stående skud i dag. Men det var bare desværre ikke nok til den finale, jeg havde drømt om. Stort tillykke til Stephanie.”


Vores sociale medier

Vores partnere