Tillykke DSF – lad os varetage sportens interesser sammen

26-09-2024

I går fik Dansk Sportsskytte Forbund (DSF) positivt tilkendegivelse fra Justitsministeriet om at kunne blive optaget som organisation på våbenbekendtgørelsen sammen med os, DGI, Dansk Firmaidræt og Danmarks Jægerforbund.

Optagelsen af DSF skal dog i høring hos de øvrige interessenter på våbenområdet, herunder hos os i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).

”Vi ønsker Dansk Sportsskytte Forbund tillykke med tilkendegivelsen fra Justitsministeriet. Vi glæder os over, at der er liv og initiativ i skydesporten. DSF har arbejdet længe på sådan en tilkendegivelse, og man skal altid anerkende ting der lykkes.  Dynamisk sportsskydning og IPSC har mange dedikerede skytter og en stærk kultur, så vi forstår godt ønsket om selvstændighed ” udtaler John Hansen, formand i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) og fortsætter:

”Sagen er bare, at vi som sport har 89 discipliner. Og hver og en kan noget særligt – men sammen kan vi mest!”

Dansk Sportsskytte Forbunds skytter og foreninger samt den tilhørende og ganske omfattende våbenadministration er i dag organiseret under Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).

”Hele skydesporten er under et stort politisk pres. Det sker fordi politikere og centraladministration desværre forbinder den fredelige skydesport med det behov der er for at begrænse bander og andre kriminelle i samfundet. Den sammenblanding er der ikke faktuelt grundlag for, men de politiske tiltag rammer den fredelige skydesport med begrænsninger i forhold til nye medlemmer og med administrative byrder,” forklarer John Hansen, og fortsætter:

”Det kræver en grundig og samlet interessevaretagelse, at sikre skydesporten ordentlige vilkår.  Det koster ressourcer. Vi skyder os selv i foden, hvis vi ikke står sammen og søger at undgå dobbeltudgifter. Vi har flere gange rakt ud til DGI Skydning for en fusion til gavn for al skydning, og vi rækker naturligvis også ud og opfordrer DSF til at blive hos os til en fælles kamp for bevarelse af skydesport med mere end kaliber 22.”

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) er en del af DIF, der med sin størrelse og kompetencer er en værdifuld partner til sikring af skydesportens vilkår.
 


Vores sociale medier

Vores partnere