Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) bidrager til ny rapport om mental sundhed i sporten

09-10-2024

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) bidrager til ny rapport om mental sundhed i sporten

Skytter og skytteforeninger har sammen med Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) bidraget til en ny rapport fra Syddansk Universitet, som undersøger, hvordan trænere og ledere kan hjælpe atleter med at trives mentalt. Rapporten giver vigtig viden om, hvordan vi i sporten kan skabe sunde miljøer, hvor præstation og mental sundhed går hånd i hånd.

Hvad betyder det for vores medlemsforeninger?

Med den som afsæt vil vi gerne i dialog med vores medlemsforeninger for at drøfte, hvordan vi bedst kan bruge rapportens resultater til gavn for jer.

Nogle af de områder, vi kan drøfte sammen, er:

  1. Træneruddannelse
    Skal vi udvikle kurser, der kan styrke trænernes viden om mental sundhed og give dem redskaber til at støtte skytterne bedre?
     
  2. Retningslinjer for mental sundhed
    Har foreningerne behov for klare værktøjer og retningslinjer til at håndtere mentale udfordringer blandt skytter?
     
  3. Netværk for erfaringsdeling
    Vil det være nyttigt at skabe netværk eller sparringsgrupper for trænere og ledere, hvor de kan dele erfaringer og få støtte?
     
  4. Inkluderende træningsmiljøer
    Hvordan kan vi i fællesskab skabe endnu bedre træningsmiljøer, hvor skytterne føler sig inkluderet og trives?
     

Lad os finde løsninger sammen

Denne rapport giver os som forbund en unik mulighed for at tage føringen i arbejdet med mental sundhed. Vi ser frem til at drøfte disse og andre mulige initiativer med vores medlemsforeninger og finde de praktiske løsninger, der giver mest værdi for jeres daglige arbejde med skytter i alle aldre og på tværs af disciplinerne.

Sammen kan vi skabe endnu stærkere og sundere rammer for både trænere og skytter – og sikre, at vi i skydesporten tager mental sundhed alvorligt, som en vigtig del af skytternes udvikling og præstation.

Rapporten kan læses i sin fulde længde via linket her...


Vores sociale medier

Vores partnere