Kunsten at kunne fokusere, når spotlyset tændes og hele verden følger med

10-10-2024

Kunsten at kunne fokusere, når spotlyset tændes og hele verden følger med

Som et produkt af en stejl udviklingskurve hos skytten Matias Ligaard, modtog han i sommeren 2024 et opkald fra Leif Steinar Rolland og undertegnede. Budskabet var klart, Matias var klar til næste skridt på udviklingsstigen; at gøre sig erfaringer med at præstere til Junior VM i Lima, Peru.

”For at kunne udvikle sig, kræves det at man udfordres i en tilpas grad i forhold til ens nuværende komfortzone og kompetenceniveau. Hvis udfordringen er tilpas svær i forhold til kompetenceniveauet, er sandsynligheden for at udfordringen kan mestres og derigennem opnår en udvidelse af komfortzonen stor. Omvendt hvis udfordringen er for stor, eller kompetence niveauet ikke til strækkeligt, kan udfordringen ikke mestres hvorved oplevelsen bliver negativ og læringen forsvinder. Det at udvide kompetenceniveauet hos Matias, har netop været målet for Junior VM udtagelsen. Matias har igennem en længere periode vist at han kan præstere ved flere nationale og internationale konkurrencer med høj kvalitet, hvorfor vi, i samarbejde med Kim Mæng Ibsen, hans daglige træner, vurderede Matias var kompetent til at mestre den udfordring, det er, at præstere mens hele verden følger med.” Siger udviklingskonsulent Jarl Venneberg Jakobsen

”Jeg er virkelig godt tilfreds mit VM. At være til et VM, er mentalt og fysisk helt anderledes end jeg har været vant iforhold til de andre nationale og internationale stævner, jeg har deltaget ved. Dette var jeg forberedt på, og havde i samarbejde min træner Kim, holdleder Alexander Helleskov og landstræner Leif Steinar Rolland, fundet ud af hvordan jeg skulle tackle dette. Derfor er jeg også rigtig godt tilfreds med at have lykkedes med at få hevet de rette værktøjer op af værktøjskassen, da nervøsiteten virkelige meldte sig” fortæller Matias Ligaard

”Matias har igennem 50m sæsonen imponeret med flotte resultater både på den nationale og internationale bane. Derfor satte vi et mål for Matias om at han skulle til VM for at drage vigtige erfaringer med sig, til sin fremtidige karriere. At dette lykkedes, er vi glade for, og bifalder det store arbejde som Matias og Talentcenter Vest har haft i den forgangende sæson. ” Siger landstræner Leif Steinar Rolland.

At få det hele til at klappe til et VM, kræver ikke kun kompetente atleter. Det kræver også kompetente trænere og ledere. Dette viste sig at være specielt vigtigt til dette Junior VM, da de Peruvianske værter ændrede programmet som vinden blæste, busserne kørte efter forgodtbefindende og hvor den ene hånd ikke altid vidste hvad den anden hånd gjorde.

”Det stod mig hurtigt klart, at værterne enten ikke havde 100% styr på arrangementet eller  ikke havde den erfaring det krævede. I kampen for at sikre Matias de bedste betingelser, måtte jeg flere gange ty til at lave vores egne løsninger. Dertil skal det lyde en stor tak til Formanden for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), John Hansen, der som vicepræsident i ISSF, var til stede og hjalp os med at råbe de rette personer op. Alt i alt, var det en lærerig tur, hvor både for Matias og jeg høstede gode erfaringer på den internationale bane” afslutter holdleder og træner Alexander Helleskov.

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) glæder sig over Matias positive læring og takker Talentcenter Vest for samarbejdet.

Ved spørgsmål til talentaarbejde, kontakt da undertegnet

Jarl Venneberg Jakobsen, Udviklingskonsulent, jvj@skytteunion.dk 


Vores sociale medier

Vores partnere