Regeringen fremlægger forslag til ny bandepakke

23-08-2022

Regeringen præsentere i dag et udspil til en ny bandepakke, som skal gøre op med bandernes fødekæde, styrke efterforskningen af deres ulovlige forretninger og sætte ind over for forråelsen i miljøet

Ved et pressemøde i dag har regeringen fremlagt et forslag til en ny bandepakke med 30 konkrete tiltag. Bandepakken indeholder blandt andet forslag om hårdere straffe, hvis man rekrutterer unge til banderne. En markant oprustning i efterforskningen af bagmændenes millionfortjeneste. Ligesom regeringen ønsker at slå markant hårdere ned på knive og bandernes våbenlagre.

Justitsminister Mattias Tesfaye indkalder nu Folketingets partier til forhandlinger, og gennemføres alle regeringens 30 forslag vil især fire af dem påvirke skydesporten i Danmark:

På baggrund af dagens udspil fra regeringen udtaler generalsekretær i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) Lars Green Bach:

- Vi er villige til at se nærmere på området sammen med myndighederne, og vi er spændt på at høre nærmere om, hvilke faktuelle udfordringer myndighederne oplever, og som gør, at regeringen nu fremlægge disse forslag, udtaler Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)'s generalsekretær, og fortsætter:

- Ikke mindst forslaget om at samle oplysningerne i en digital logbog, synes vi lyder interssant, hvis det ikke medfører yderligere adminstrative og økonomiske udfordringer for skytter og skytteforeningerne. Og vi samarbejder gerne med myndighederne om, hvordan det kan bliver en reel fordel for sikkerheden og foreningsfriheden i Danmark.

- I øjeblikket tager det måneder at få den tilladelse fra politiet som gør, at nye medlemmer kan blive en del af vores foreninger, og at skytteforeningerne kan fastholde deres nuværende medlemmer. Det må og skal blive hurtigere og mere effektivt end i dag, lyder det afsluttende fra Lars Green Bach.

Med den nye bandepakke er der tale om et udspil fra regeringen, og intet er endnu vedtaget.


Vores sociale medier

Vores partnere