Flugtskydning - Jagtskydning
 

Jagtskydning er en flugtskydningsdisciplin, der simulerer at gå på jagt, men disciplinen er ikke kun for jægere. Mange nye skytter starter i jagtskydning, og nogle hopper herefter videre til andre discipliner.

En Jagtbane har 4 standpladser hvorfra der skal skydes til hver sin type lerdue: På bagduebanen skydes duen bagfra og skal fra kastemaskinen sendes af sted, så lerduen stiger 4-6 meter efter at have fløjet 15 meter fra kastemaskinen. Spidsduerne er indkomne duer, der skydes forfra. Duerne skal kastes således, at de passerer standpladsen i en højde af 6-8 m. Sideduer fra højre og venstre passerer standpladsen 25 meter væk og skal stige 4-6 meter målt 15 meter efter kastemaskinen.

Sideduerne kastes med en hastighed, så de flyver 55 meter. Skydestillingen er stående frit med geværet mod skulderen, og duen slynges ud på skyttens kommando. Der må afgives 2 skud, både ved single og doubles med 2 lerduer på samme tid. Pointene i jagtskydning tælles på en helt unik måde, hvor både antal ramte duer og antal afgivne skud tæller. Målet er at skyde 40 i 40, altså 40 ramte lerduer på 40 skud.

 

Indbydelser og resultater fra jagtskydningsstævner og -turneringer:

Oversigten bliver opdateret løbende. 

2024

22. – juni

individuel og hold DM

DIF DM-ugen Herning jagtcenter

Resultater.

Alle skytter klassedelt
DIF DM herre og damer
DIF DM for hold
Alle skytter Dm 

2023

2022

Resultatlister

 

Jagtskydning

Illustration af Jagtskydning

Vores sociale medier

Vores partnere