Flugtinstruktøruddannelsen

Vi tror på, vi tilbyder landets bedste flugtskydningsinstruktøruddannelse!
Vores uddannelse er langt mere end bare et sikkerhedskursus.
 

Formålet med flugtinstruktøruddannelsen

”Formålet er at uddanne instruktører i sikkerhed og skydeundervisning, som gør den enkelte i stand til at påtage sig ansvaret for forbedring af sikkerhed på bane og at forbedre skydefærdigheden hos skytten. Samt at dygtiggøre instruktøren i undervisningsprincipper og –metoder.” Uddannelsen er tillige et lovkrav for at få lov til at overdrage haglvåben til andre – som bevis på bestået uddannelse modtages stofmærke og flugtinstruktørkort (plastikkort).
 

Indhold og form

Flugtinstruktørkurset veksler mellem teori og praksis og giver deltagerne mulighed for med det samme at få erfaring med at instruere og byde nye velkomne i flugtskydningens verden. Uddannelsen omhandler bl.a.:


Uddannelsen varer 15 timer og kan afvikles på to weekenddage eller to hverdagsaftener og en weekenddag. Dag 2 kræver skydetid.

Se evt. aktuelle kurser her...
 

Målgruppe og forventninger til deltagerne

Skytter med minimum 2 års skydeerfaring på flugtskydningsbane, som ønsker at virke som instruktører i flugtskydning i klubben. Din deltagelse skal godkendes af din klubformand, og I skal aftale, hvordan du i fremtiden kan gavne din klub som instruktør. Forbered dig på at deltage aktivt og være parat til at tage del i de praktiske øvelser – så lærer du mest.


Sikkerheden er vigtig

Sikkerhedspensum udsendes inden og skal læses og forstås efter bedste evne før fremmøde. Underviserne har mulighed for at dumpe deltagere f.eks. pga. væsentlige brud på sikkerheden.


Medbring selv

Hvad du normalt ville have med på skydebanen, inkl. våben, ammunition, skydebriller, høreværn og tøj efter forholdene. En del af kurset er teoretisk og foregår i klubhuset, hvor kursusmateriale udleveres, men blok og skriveredskaber bør også medbringes.

Tilmelding og pris

Kursusprisen er 1.550 kr. inkl. materialer, duer og forplejning (morgenbrød, frokost, kaffe, frugt).
Husk at søge din kommune om tilskud til træner- og lederuddannelse. 
Deltagere fra ikke-medlemsforeninger betaler 600 kr. ekstra.
Se liste over medlemsforeninger her...

Skriv til udviklingskonsulent Simon Lui Hansen - simon.hansen@skytteunion.dk, og få en mail, når der er et kursus i din del af landet. Tag også kontakt, hvis din forening ønsker at bestille et kursus til afholdelse i jeres forening.
Instruktøruddannelsen er adgangsgivende til træneruddannelserne.

Flugtinstruktøruddannelse er meget mere end bare et sikkerhedskursus. Uddannelsen er opdateret i 2016 af Michael Hansen, Hans Berggreen og Jann Sterndorff og er nu målrettet flugtskydning som sport på en flugtskydningsbane.

 

Vores sociale medier

Vores partnere